招聘中
月薪 (面議)
$16,500-$21,000
月薪
2017-05-31 69 瀏覽
啱啱開張嘅時候又係排隊排勁都食唔到,好在而家唔使點排!入面地方唔算好大,都正常嘅,商場地方,但我地2 個人都比左張4 人枱我,又估佢唔到,所以都坐得ok 舒服!朋友話佢個窩夫好好食,所以就點都要點過all day breakfast try try ! 份量正正常常,都係有腸、蛋、菇、茄汁豆、三文魚咁!三文魚幾好食,窩夫又真係幾正嘅,好鬆軟!我叫左杯mocha, 細杯左d 不過都幾好飲嘅,聽聞佢啲甜品好正,下次嚟真係要試試!
啱啱開張嘅時候又係排隊排勁都食唔到,好在而家唔使點排!

2017-05-31 74 瀏覽
自從有 o左 popcorn雖然都係連鎖食肆多, 但始終選擇都係多 o左依間 beans 都幾出名, o係 popcorn 都有分店每次 o黎生意都好好呢~pizza 唔係好多選擇但係依個魚子同帶子 ge pizza 非常好食! 材料好豐富, 有好多 cheese ga小食拼盤雞翼係單骨雞翼 o黎, 味道唔錯但份量有 d 少呢~薯條上 ge 肉醬我覺得唔係好 match不過點茄汁就幾好蛋糕賣哂就冇 (可能因為我夜晚去 la)選擇唔係好多加錢就可以換, 都幾抵
自從有 o左 popcorn
雖然都係連鎖食肆多, 但始終選擇都係多 o左
每次 o黎生意都好好呢~

pizza 唔係好多選擇
但係依個魚子同帶子 ge pizza 非常好食!

材料好豐富, 有好多 cheese ga

小食拼盤
雞翼係單骨雞翼 o黎, 味道唔錯
但份量有 d 少呢~
薯條上 ge 肉醬我覺得唔係好 match
不過點茄汁就幾好

蛋糕賣哂就冇 (可能因為我夜晚去 la)
選擇唔係好多
加錢就可以換, 都幾抵
2017-05-30 82 瀏覽
同同事中午落黎食飯,等左20分鐘,估唔到平日中午都咁多人... 隔離個間反而就無咩人...好高興試左呢個牛肉burger, 佢D牛肉唔係漢煲,係炒牛肉,香香甜甜咁好特別,仲好勁多汁。好大份!本來仲想加件cake 但實在食唔落,下次再試!同事叫左creamy 既松露意粉,好香好正。作為lunch佢唔算平,但好食,大大推介!

2017-03-22
20 分鐘 (堂食)
2017-05-25 183 瀏覽
同朋友專程慕名而來一試,看看是否真的名不虛傳!還是要排隊丫,認命了!木調格局令人舒適,菜色雖不算很多,但都很吸引,最後給隔離枱的all day breakfast 賣相吸引了,決定試下,再加款甜品!一上枱,份量未免太大份了吧,真係豪華英式全日早餐,總共有八款!值得一讚的是黑松露炒蛋,一點也不吝嗇黑松露醬,十分足料,味道香濃,蛋身軟熟適中,最怕過熟鞋口,煙肉則有待改善,太乾身了。其他如蕃茄都有煎一煎熟,誠意十足! 菇菌也很好味,菇味十足,份量也够!甜品賣相別緻,味道清新,值得一試!整體性價比高!

甜品賣相別緻,味道清新,值得一試!

整體性價比高!
2017-05-21 182 瀏覽
Beans has good food with reasonable price, so we often go there for a quick lunch or dinner. The only problem is there is always a queue at the door so we need to be patient, normally it won't be long. My favorite food are those spaghetti, especially the soft crab spaghetti and the garlic, clam and scallops spaghetti. Never try the all day breakfast or the pizza as they don't seem attractive. The salad was too little and not quite tasty, will not order again. The fries we had today were weird and we prefer the French cheese fries ordered before. The dessert, which was a warm bread with one scoop of macha ice cream, was quite tasty and worthy of try.
午餐
2017-05-21 107 瀏覽
二個人係將軍澳午餐都有好多選擇, 每次LUNCH及DINNER都見BEANS都有人排隊,見排尾不太長, 所以今次要排隊都要一試(實情小妹非常害怕要排隊)Beef Burger - 賣相很漂亮, 牛肉都很鬆軟, 而且薯條也是很新鮮. 又有沙律菜. 不過加左隻太陽蛋就有啲畫蛇添足左啲, 食既時候因為有蛋王所以share既時候有些困難, 小妹食薯條喜歡點好多茄汁, 所以我對茄汁都有少少要求. 一碟薯條好唔好食有時都取決於茄汁. 呢間既茄汁個味道還好, 遲啲有機會我再介紹一下邊間餐廳既茄汁係最好食.呢份ribs既份量比我想像中大, 本身以為唔多, 上菜既時候有少少後悔, 二個人叫二個主菜呢個食淨左半條骨. 肉質好淋, 不過個醬太多同埋酸左少少, 建議醬可以查少少上面同分開上. 有沙律菜同薯條, 不知為何要托底, 切ribs既時候有少少狼狽, 因為要撥開下底啲沙律菜同薯條先切到.mocha - 入口不錯, 很香
Beef Burger

RIBS

mocha - 入口不錯, 很香
MOCHA
2017-05-14
Beef Burger
MOCHA
2017-05-19 256 瀏覽
將軍澳好小有好味的cafe,好值得推介。每日經過都有好都人等化候排隊,今日終於約了朋友飯聚,6:00都唔算太多人,好快便有位。有我至愛德國燒豬手,皮好脆,好美味。加$25有凱撒沙律,還有餐飲,叫了杯黑糖姜母茶。
將軍澳好小有好味的cafe,好值得推介。

有我至愛德國燒豬手,皮好脆,好美味。

加$25有凱撒沙律,還有餐飲,叫了杯黑糖姜母茶。

2017-05-19 101 瀏覽
上網見呢間餐廳食評咁高,同男朋友決定去試下.去到餐廳預左要等位,不過幸好唔係等左好耐,等左15分鐘就可以入去啦.我地叫左個意炒, 雞, 薯條同甜品.1. 意粉- 味道濃, 好好食,不過我覺得份量少左D, 唔係好夠食2.雞-我個人覺得無咩特別, 而且唔滑, 失望3.薯條-普通炸薯條4. 甜品-賣相好OK, 味道都OK.
上網見呢間餐廳食評咁高,同男朋友決定去試下.
我地叫左個意炒, 雞, 薯條同甜品.
1. 意粉- 味道濃, 好好食
,不過我覺得份量少左D, 唔係好夠食
2.雞-我個人覺得無咩特別, 而且唔滑, 失望

3.薯條-普通炸薯條

4. 甜品-賣相好OK, 味道都OK.

2017-05-05
15 分鐘 (堂食)
今日和女兒去將軍澳吃午餐她一直吵著要吃豬仔骨,我就知道她想去荳子手撕豬仔骨漢堡 $78午市套餐只需78元,但如果晚市就要108元!午市價錢還可以接受,晚市就有點不值。豬仔骨混入焦糖醬汁的確很惹味,但女兒說麵包皮很普通。我吃過後都覺得不夠鬆軟!只是靠塗上厚厚的牛油來取分相比起Texas Burger既漢堡包皮 真的是過之而無不及...不過豬仔骨做得真不錯 難怪女兒那麼愛吃我特別喜愛他們的薯條!吃下很新鮮,外脆內軟真的很不錯但有時卻會吃到翻炸的貨色,雖然客人沒有說出來,這並不代表他們不知道!其實光看顏色便能辨別出來。上圖為上次翻炸薯條的照片!麵包會烘到邊都變黑了和煎蛋有時亦會煎得沾黏很多黑色的焦焦,這一點餐廳要注意一下!忌廉番茄汁、手切牛柳絲、意大利粉 $58依個覺得麻麻地 意粉煮到好淋醬汁偏酸 見到有忌廉汁既蹤跡 但食吾到忌廉味 跟住仲食到酸瓜 好吾夾!唯一好既就係牛柳絲份量多之後見BEANS出左新款式 女兒又說要試試睇完個名真係完全無概念佢係乜嘢食黎到就一目了然 係酒店buffet既沙律bar上/西餐既頭盤蟹肉牛油果他他 $58有三塊牛油烤包 睇落好似印尼烤餅 但口感完全吾同 咬落脆皮
今日和女兒去將軍澳吃午餐
她一直吵著要吃豬仔骨,我就知道她想去荳子

手撕豬仔骨漢堡 $78
豬仔骨混入焦糖醬汁的確很惹味,但女兒說麵包皮很普通。
我吃過後都覺得不夠鬆軟!只是靠塗上厚厚的牛油來取分
不過豬仔骨做得真不錯 難怪女兒那麼愛吃
我特別喜愛他們的薯條!吃下很新鮮,外脆內軟真的很不錯

忌廉番茄汁、手切牛柳絲、意大利粉 $58
依個覺得麻麻地 意粉煮到好淋
之後見BEANS出左新款式 女兒又說要試試
睇完個名真係完全無概念佢係乜嘢食

蟹肉牛油果他他 $58

有三塊牛油烤包 睇落好似印尼烤餅 但口感完全吾同 咬落脆皮 入面又非常鬆軟 但我覺得外面牛油味過重 完全蓋過小麥香 而且上枱已經係凍了!吃下感覺比較油膩

而蟹肉沙律味道不錯 但都是蟹肉碎 完整少少的蟹肉只有兩小舊
牛油果泥中帶粒 但今次粒牛油果吾係最佳食用時機 仲有有少許脆身 吾夠成熟
依款夏天食係幾清新 但我覺得可以做得更好!有時食厭左意粉漢堡 轉下款都無妨

甜品方面,午餐加$25就有得食喇
BEANS 山政小山園卷蛋
他的抹茶忌廉係精髓 回甘既茶味
蛋糕濕潤 富蛋香 亦有茶味

平時比較多抹茶cream,今天少左很多!有點失望了
2017-05-13 178 瀏覽
很喜歡去豆子,比起荃灣店,將軍澳店相對好坐,款式也多,特別是他的下午茶套餐值得推介.下午茶套餐價錢便宜一般約$70甜品精緻飲品可以在$40以下的餐牌任揀不用另外加錢,相對划算。已經變成和同事們去下午茶的熱點。只是要小心入門口處,他的裝修路面不平,很容易被kick倒。普洱米通這道甜品,賣相一流,但是呃like,便值回票價。French apple flan賣相一流,作為甜點份量剛好。蘋果+玉桂+蜜糖+雪糕配搭很好。
很喜歡去豆子,
比起荃灣店,將軍澳店相對好坐,款式也多,
特別是他的下午茶套餐值得推介.

下午茶套餐價錢便宜一般約$70
甜品精緻
飲品可以在$40以下的餐牌任揀
不用另外加錢,相對划算。
已經變成和同事們去下午茶的熱點。

只是要小心入門口處,
他的裝修路面不平,很容易被kick倒。

普洱米通這道甜品,賣相一流,
但是呃like,便值回票價。

French apple flan賣相一流,
作為甜點份量剛好。
蘋果+玉桂+蜜糖+雪糕
配搭很好。
2017-05-11
2017-05-13 130 瀏覽
今日跟同事去開將軍澳做嘢,忙完一大輪之後決定去醫下個肚皮,喺商場邊行邊諗之際,同事就見到此店荳子,其實大家都聽聞這店好耐,但一直都無試過,大家一個眼神就決定入去試下我點了個lunch set 係黑蒜蜆肉帆立貝白酒意大利粉,跟餐包一杯三選一餐飲,我要咗杯凍檸檬蜂蜜凍檸檬蜂蜜唔算大杯,搞幾下冰都溶哂唔係幾夠凍,檸檬微酸,蜂蜜味都算濃郁嘅而個意粉就比較有點少失望了,意粉幾爽口彈牙,但太過乾身了,食久了會有少少頂住個胃,而蜆肉唔算鮮甜,帆立貝仲有一隻唔太新鮮,有少少怪味,但黑址蒜味都夠
2017-05-08
2017-05-05 144 瀏覽
今日同兩歲多既小朋友到此用午餐,侍應給了我一張打對面坐既二人枱,我已表明要平排坐方便照顧小孩用餐,仍不獲理會,叫我兩個迫到梳化位的一邊座,這是應有服務態度嗎?打對面坐,小孩會騷擾到坐旁邊的人,迫到一邊坐,跟本就唔夠位,枱又細,點解唔安排我地坐長枱呢?
2017-05-03 204 瀏覽
久仰Beans大名,今次出開將軍澳終於有機會試吓。話說當日睇完戲後已兩點半,我同朋友餓住肚子都要排隊等吓,好彩唔駛太耐就有位。其實菜式好特別咩又唔算,不過大路cafe pasta/risotto, 食物質素同賣相都冇令我失望,意粉爽口彈牙,醬汁材料充裕,整體感覺清新又夠7成飽,店內裝潢令人坐得舒服。飲埋個檸蜜,成個下午茶就夠完滿

飲埋個檸蜜,成個下午茶就夠完滿
30 分鐘 (堂食)
2017-05-03 201 瀏覽
話說放假想去星幕High個Tea, 不過機會唔係俾我呢啲walk-in客, 一早full哂lu, byebye👋.  OKOK~ 咁唯有喺商場睇下有咩食, 行下行下就見到Beans 啦~ 認識呢間荳子係因為見荃灣分店嘅夜晚成日都有人排隊等入座, 暗暗地已經想試下究竟有咩正嘢😎Beans有好多款all day breakfast, 我就揀咗Deluxe Full English Breakfast ($98)!  呢款豪華早餐集黑松露炒蛋、煙三文魚、豬肉腸、煙肉、茄汁豆、什菌等多款食物, 而最吸引我揀呢款係因為件窩夫😍 通常都係配多士, 而呢件窩夫充滿蛋香, 加埋少少忌廉食真係心心眼!!食到一半, 見隔離枱上份甜品係噴哂氣, 原來Beans 係玩花巧嘢 😏 即使係一件cake, 都會花心機擺盤👍講返飲品先, 我就揀咗冰搖咖啡 ($38), 一上枱又有一堆乾冰製造出嚟嘅氣噴出嚟! 呢杯冰搖咖啡分開兩層, 頂層咖啡仲有兩粒咖啡豆, 出場造型特別觀賞度太高 👏可惜我未懂呢杯咖啡嘅玩法, 好遲先將頂層咖啡倒入杯內, 只見一杯泡 😓 而味道呢?? 咖啡甘香又帶冰涼, 幾有趣, 值得一試!!呢度嘅a
Deluxe Full English Breakfast
Shakerato

呢度嘅all day breakfast 配coffee 真心唔錯, 坐喺近玻璃位置有啲自然光透入嚟, 同朋友聚聚傾下計的確幾舒服悠閒feel!!
Deluxe Full English Breakfast
Shakerato
2017-05-02 140 瀏覽
夏日炎炎星期日,最好就係行下shopping mall 同悠悠閒咁high 返個Tea. 今日就見平時人頭湧湧既cafe 食返個tea,但眼見既都係不同既甜點同蛋糕,的骰美點,請問一個正直壯年既麻甩佬點會夠食嫁。睇左個menu一陣,我終於發現一樣可以一試既菜色,登登登,heogaarden烤雞,啤酒+雞應該係男人至愛(hehe~你明的),先講返隻雞雞先,份量比我想象中大(呢個只係半隻),而味道方面,我就有所保留,啤酒味略嫌唔夠,同埋雞肉比較鞋口。除左烤雞之外,我仲order左杯野飲 — Blue Lemonade, 呢杯lemonade 外形猶如一個籃色水晶球,好有夏日既感覺,檸檬香加上sparkling,飲落感覺好爽好fresh,真係唔錯 。

啤酒燒雞(半隻)

Blue  Lemonade
Blue  Lemonade