2017-05-03 191 瀏覽
話說放假想去星幕High個Tea, 不過機會唔係俾我呢啲walk-in客, 一早full哂lu, byebye👋.  OKOK~ 咁唯有喺商場睇下有咩食, 行下行下就見到Beans 啦~ 認識呢間荳子係因為見荃灣分店嘅夜晚成日都有人排隊等入座, 暗暗地已經想試下究竟有咩正嘢😎Beans有好多款all day breakfast, 我就揀咗Deluxe Full English Breakfast ($98)!  呢款豪華早餐集黑松露炒蛋、煙三文魚、豬肉腸、煙肉、茄汁豆、什菌等多款食物, 而最吸引我揀呢款係因為件窩夫😍 通常都係配多士, 而呢件窩夫充滿蛋香, 加埋少少忌廉食真係心心眼!!食到一半, 見隔離枱上份甜品係噴哂氣, 原來Beans 係玩花巧嘢 😏 即使係一件cake, 都會花心機擺盤👍講返飲品先, 我就揀咗冰搖咖啡 ($38), 一上枱又有一堆乾冰製造出嚟嘅氣噴出嚟! 呢杯冰搖咖啡分開兩層, 頂層咖啡仲有兩粒咖啡豆, 出場造型特別觀賞度太高 👏可惜我未懂呢杯咖啡嘅玩法, 好遲先將頂層咖啡倒入杯內, 只見一杯泡 😓 而味道呢?? 咖啡甘香又帶冰涼, 幾有趣, 值得一試!!呢度嘅a
Deluxe Full English Breakfast
Shakerato

呢度嘅all day breakfast 配coffee 真心唔錯, 坐喺近玻璃位置有啲自然光透入嚟, 同朋友聚聚傾下計的確幾舒服悠閒feel!!
Deluxe Full English Breakfast
Shakerato