2022-05-22 45 瀏覽
第三次飲「金煌楊枝甘露」,一次比一次差……第一次買時可能啱啱開業,超足料、芒果沙冰唔易溶,拎上手層次分明第二次試咗加奶蓋,有結塊的問題,整體都水水地又淡淡地。諗住可能因為奶蓋,所以先有結塊問題。不死心又試多次。第三次買返普通「金煌楊枝甘露」,點知今次結塊到好似嘔吐物咁真係難以入口,唔知係椰汁定牛奶結塊到成塊Cream cheese咁。雖然整體無怪味,但口感令人作嘔。。。知道牛奶加酸性會凝固,但第一次買時完全無咁嘅現象。而且出面賣啲楊枝甘露都無遇過咁嘅問題。真心希望店舖可以改善呢個問題。
第三次飲「金煌楊枝甘露」,一次比一次差……

第二次試咗加奶蓋,有結塊的問題,整體都水水地又淡淡地。
諗住可能因為奶蓋,所以先有結塊問題。不死心又試多次。
第三次買返普通「金煌楊枝甘露」,點知今次結塊到好似嘔吐物咁

2022-05-22
2022-05-22 37 瀏覽
超鍾意食芋嘅我 遇見 逮丸芋頭2號🥤會比想像中嘅清淡 無糖 唔膩 主要甜味主要來自芋泥同新鮮牛奶芋泥口感綿密 又有微微芋頭肉粒~ 超香超滑! 😚配埋 小芋圓 足料非常飽! 🧡 楊枝芋露白珍🍣真係第一次見楊枝+芋露都咁夾!芒果楊枝甘露同埋芋泥嘅配搭濃厚綿密,尤其啱哂我呢個芋泥控🏵 而且白珍份量好多 口感夠哂好煙韌! 岩曬2款甜品都鐘意嘅我!貪心選擇!🍞 紫菜肉鬆小方兩片圓形鬆軟黃金戚風蛋糕中間夾著蛋黃醬,外層有滿滿香脆嘅紫菜碎加肉鬆包圍!咬落去食到肉鬆鹹香~ 口感好特別!
超鍾意食芋嘅我 遇見 逮丸芋頭2號

🧡 楊枝芋露白珍🍣

🍞 紫菜肉鬆小方
2022-05-22 28 瀏覽
契囡住旺角,成日都去佢屋企附近食好西。早幾日上去佢屋企玩,一於睇下附近有啲咩食先。俾一間叫’’茶茶GO‘’手搖飲品店吸引,第一眼見到係玻璃櫃中的 肉鬆小方。一盒四舊正正方方,外面滿佈肉鬆。小朋友鍾意食紫菜,所以我就買咗加紫菜既 紫菜肉鬆小方。估不到,海棉蛋糕🍰即使冷涷了仍然非常鬆軟,仲好有心思的塗上了一層醬料,同肉鬆出奇地配合,有點甜中帶鹹的感覺,好吃又不膩天氣炎熱,點可以唔一人一杯飲品。相思奶涷沙冰,夏夜白桃烏龍,岩燒黑糖珍珠奶茶🧋幾杯都係消暑極品,相思奶涷沙冰,加入紅豆、奶涷布丁,啜一口滿口沙冰‘,好消暑!夏夜白桃烏龍茶味濃郁,桃子甜蜜。既美容又能消脂解膩。岩燒黑糖珍珠奶茶 ,奶茶濃郁香醇,珍珠圓潤有嚼勁。最緊要係,飲品夠大杯。唔會飲到到喉唔到頸, 買番杯飲包你話爽。
契囡住旺角,成日都去佢屋企附近食好西。

早幾日上去佢屋企玩,一於睇下附近有啲咩食先。

俾一間叫’’茶茶GO‘’手搖

天氣炎熱,點可以唔一人一杯飲品。
相思奶涷沙冰,夏夜白桃烏龍,岩燒黑糖珍珠奶茶🧋

夏夜白桃烏龍茶味濃郁,桃子甜蜜。既美容又能消脂解膩。

岩燒黑糖珍珠奶茶 ,奶茶濃郁香醇,珍珠圓潤有嚼勁。

• 紫菜肉鬆小方
Thanks God it’s weekend!!!同朋友去左旺角行街口渴一定要買啲手搖黎飲下😎我地就揀左掃街必去嘅登打士街呢間茶茶go😌之前食過灣仔分店,覺得好正所以做左多次回㼛客架啦😋🍃春摘不知春 ($23)走左甜品嚐佢嘅濃醇茶香,帶甘並澀🥰我覺得正過913茶王架🍑 夏夜白桃烏龍($24)我叫咗無糖嘅白桃烏龍茶,佢散發出淡淡嘅白桃香,加上烏龍茶香,清幽純淨,解渴又舒暢💓🍘 肉鬆小方 ($36)唔係講笑我真係好媑意食肉鬆小方,茶茶GO嘅出產幾乎係我試過嘅最正🤤🤤唔會好dry又唔會好膩😋食完仲叫多左兩盒外賣返去比屋企人食呀😌🥭 芒果芝士盒子 ($36)呢個芒果芝士盒子蛋糕好好食😭! 芝士好似奶蓋咁,厚厚一層淋咗喺蛋糕表面,奶香濃郁😋 芒果都非常香甜,蛋糕又夠濕潤,好味😋 而且盒子超大個,芝士又好飽肚,建議兩個人一齊食😆#旺角 #旺角美食 #旺角掃街 #旺角掃街小食 #油麻地 #油麻地美食 #茶茶go

Thanks God it’s weekend!!!

🍃春摘不知春 ($23)
走左甜品嚐佢嘅濃醇茶香,帶甘並澀🥰我覺得正過913茶王架

🍑 夏夜白桃烏龍($24)

🍘 肉鬆小方 ($36)

🥭 芒果芝士盒子 ($36)
2022-05-21
10 分鐘 (外賣自取)
2022-05-18 32 瀏覽
📍 茶茶Go 旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖 🦔⸒⸒ 小編係肉鬆愛好者🤪 見到呢間台式飲品店有賣多款肉鬆產品 就決定買返屋企試吓佢原味肉鬆小貝 $36一盒有四件 每一粒都大粒㗎😛 表面鋪咗滿滿嘅肉鬆入面夾住沙律醬 食落去鹹鹹甜甜又唔乾🥰 好食😋肉鬆卷蛋 $38呢款卷蛋都係30幾蚊 蛋糕夾住滿滿嘅肉鬆餡同醬食落去有蛋香又唔乾😍 肉鬆愛好者必試!逮丸芋頭2號 $45入面有唔少芋圓粒 底下都有唔少芋泥🤭再夾雜住香濃嘅牛奶🥛飲落去又唔會太甜🥰🔖 @chachagohk @chachago.hk
📍 茶茶Go

原味肉鬆小貝 $36
一盒有四件 每一粒都大粒㗎😛

肉鬆卷蛋 $38
呢款卷蛋都係30幾蚊 蛋糕夾住滿滿嘅肉鬆餡同醬
食落去有蛋香又唔乾😍 肉鬆愛好者必試!

逮丸芋頭2號 $45
入面有唔少芋圓粒 底下都有唔少芋泥🤭
再夾雜住香濃嘅牛奶🥛飲落去又唔會太甜🥰

🔖 @chachagohk @chachago.hk
2022-05-18 26 瀏覽
今日同朋友去旺角行街,行行吓街有啲肚餓,諗住食啲小食。我哋見到茶茶go有埋肉鬆小貝、盒子蛋糕同埋唔同台式飲品,最後就決定揀幾款嚟試吓!紫菜肉鬆四方(四件)$38之前見過唔少人食,我一直都好想試,所以今次好期待!茶茶go嘅肉鬆小貝每日新鮮製造,每粒都好飽滿,外表佈滿紫菜肉鬆。小蛋糕香甜綿密、鬆軟無比。蛋黃醬都搽咗好多,口感好好。黑糖伯爵茶盒子 $38伯爵茶盒子蛋糕好大個,一開就聞到好香嘅伯爵茶味。盒子蛋糕主要成份係伯爵茶味忌廉同蛋糕。盒子蛋糕要一日內食用,要盡快放翻入雪櫃。店員俾咗黑糖珍珠我哋,佢建議我哋將珍珠放喺盒子蛋糕上面,增加口感。黑糖珍珠味道香濃,珍珠煙韌。逮丸芋頭2號 $45店舖有幾款芋泥飲品選擇,我哋就揀咗芋圓款。芋泥好多,質地綿密,而且唔太甜,好健康。

紫菜肉鬆四方(四件)$38

黑糖伯爵茶盒子 $38

逮丸芋頭2號 $45
喺旺角行街必定會買杯嘢飲吓,今次去咗登打士街睇吓有咩啱飲😆 經過呢間「茶茶GO」見到啲顧客拎住一杯杯色彩繽紛嘅飲品,完全被吸引咗😂 即刻想試吓佢乜料🙊一search之下發現原來茶茶GO喺台灣、澳門、馬來西亞等地都有分店㗎!👀 呢度嘅飲品款式都算多,有芋頭、牛奶、鮮果、芝士舞霜等系列,厚奶雪見沙系列更係香港限定!雪見沙系列係以全豆奶製作,啱曬乳糖不耐症人士!💁🏻‍♀️❤️ 金煌楊枝甘露 (無糖) $36呢款隻色好靚,好夢幻呀💕 打卡正!裡面有芒果汁、椰奶 、西柚果肉及愛玉,足料豐富!邊飲邊食到西柚果肉及芒果粒,有咬口!整體唔會太甜😎❤️ 蘇芳紅果芒芒 (無糖) $36顏色鮮明好Sharp啊!質地較竭,所以兩隻色層次先可以做到咁分明👀 紅肉火龍果沙冰+芒果漿呢個組合簡直透心涼~ 冰凍又解渴🧊 甜度主要來自芒果,芒果味比火龍果突出得多🥭 火龍果味相對清香。❤️ 芋泥肉鬆盒子 $42聽聞呢度嘅芋泥肉鬆盒子好搶手,今日真係好彩🤭 芋泥滑順綿密又香甜,比例仲好多添,勁厚勁多芋泥啊!配埋芋泥cream,芋頭味好重💜 芋泥控必試!🙊 最特別嘅係佢面頭有一層肉鬆,初頭以為會好奇怪,結果意外地夾喎😳 鹹鹹地反而令
❤️ 金煌楊枝甘露 (無糖) $36

❤️ 蘇芳紅果芒芒 (無糖) $36
蘇芳紅果芒芒

❤️ 芋泥肉鬆盒子 $42
芋泥肉鬆盒子
芋泥肉鬆盒子
聽聞呢度嘅芋泥肉鬆盒子好搶手,今日真係好彩🤭 芋泥滑順綿密又香甜,比例仲好多添,勁厚勁多芋泥啊!配埋芋泥cream,芋頭味好重💜 芋泥控必試!🙊 最特別嘅係佢面頭有一層肉鬆,初頭以為會好奇怪,結果意外地夾喎😳 鹹鹹地反而令蛋糕無咁漏,唔會得甜味咁單調👌🏻 最底有一層海綿蛋糕,好軟熟輕盈!唔好睇佢細細盒,都有飽肚感㗎😋

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
鮮果系列飲品都偏甜,記住叫無糖或半糖呀😛 芋泥肉鬆盒子好推薦!
5 分鐘 (外賣自取)
2022-05-08 49 瀏覽
好少好少去幫襯台灣手搖飲品店因為太少飲有糖飲品,今日決定要飲下無糖既飲品,去到旺角一於就試下茶茶GO聽聞佢地既小食「小方」好好食,同埋全手工製作!加分Let’s Go-櫻羽水果甘露 $36 (L)果然係甘露,最後都系選擇左無糖,但意外地本身既水果甜都好足夠,而且果肉好多好足料而且一D都吾酸,超正喔!速速飲哂-夏夜白桃烏龍 $29 (L)白桃烏龍,今次揀左小甜,一打開色裝紙,好香茶味,整啖試下先,茶底都好香,但白桃味好似吾太岀,不過可能係成日飲慣濃味茶-紫菜肉鬆小方(四件) $38 呢一個小食好特別但又好熟悉既感覺,食落有肉鬆真係好惹味,口感好似雪芳蛋糕,小方既中間有好似沙律醬既夾餡,但感覺好似係麵包舖既辣肉鬆包一樣-芋泥肉鬆盒子 $42芋泥一向都係好多美食家既愛號之一,食落好似雪糕,咁呢一款芋泥盒子絕對可以塞爆你個口,超多既芋泥配上肉鬆面,用個大匙羹食,4啖 食完
好少好少去幫襯台灣手搖飲品店
聽聞佢地既小食「小方」好好食,同埋全手工製作!加分
Let’s Go

櫻羽水果甘露 $36 (L)

夏夜白桃烏龍 $29 (L)

紫菜肉鬆小方(四件) $38

芋泥肉鬆盒子 $42
  • 紫菜肉鬆小方
2022-05-07 47 瀏覽
食完野頸渴記得哩條街多野飲見到有啲人排隊幫襯好似有啲人氣之前又未試過就買杯黎試下見到menu都有好多唔同既選擇有啲口味更加係有別於一般飲品鋪心大心細既我都揀左一陣——————————————————Oreo抹茶沙冰($36)抹茶沙冰茶味濃奶味香Oreo打成碎有啲口感底層有啲奶蓋攪勻飲會更加creamy各樣材料既比例均勻相稱叫左微糖 飲落岩岩好唔算甜整體黎講係一杯好飲而且可以再試既台式飲品天氣熱既時候飲落真係透心涼
食完野頸渴
見到menu都有好多唔同既選擇
有啲口味更加係有別於一般飲品鋪
心大心細既我都揀左一陣
——————————————————
Oreo抹茶沙冰($36)
抹茶沙冰茶味濃奶味香
叫左微糖 飲落岩岩好唔算甜
整體黎講係一杯好飲而且可以再試既台式飲品
天氣熱既時候飲落真係透心涼
2022-05-06 48 瀏覽
環境:裝修簡約舒服,有櫻花掛飾裝修店鋪,休閒舒適特色: 台灣茶飲過江龍!芋頭系列拎過獎!一杯有超過一半都都係芋泥,入口綿滑實在大滿足,而牛奶係真牛奶,唔係用咗奶精沖,入口奶香更順滑🤤 而朋友想清新啲叫咗紫暮葡萄,呢杯原來係沙冰嚟,入口啖啖碎冰搭配甜甜酸酸葡萄汁,夏天飲好沁涼。叫埋肉鬆小貝同朋友share 食,超飽滿肉鬆量包顆住軟綿小蛋糕,入口有少少脆口同咸香,會食完一啖又一啖。
環境:裝修簡約舒服,有櫻花掛飾裝修店鋪,休閒舒適

2022-05-06 38 瀏覽
金黃芒果芝士舞霜 $42金黃芒果芝士無霜嘅芝士味好重,個奶蓋唔會太鹹亦唔會太甜,味道啱啱好,再配上芒果呢個組合真係絕配😋鍾意芝士奶蓋給大家一定要試吓😙松印桂花烏龍配黃金珍珠及愛玉凍 $39桂花烏龍茶嘅桂花味好香同埋重🌼,淡淡地嘅茶味配埋口感煙銀嘅黃金珍珠、凍冰冰有好重骨膠原嘅愛玉凍,啱晒夏天食啊,果然值得推介夏夜白桃烏龍配黃金珍珠及蘆薈 $39白桃烏龍茶有清新嘅白桃香味,加埋黃金珍珠同甜甜地又fresh 嘅蘆薈一齊飲好夾,飲品嘅最上面仲有一層超級厚同濃郁嘅芝士奶蓋🧀,雖然有少少邪惡,但撈埋落烏龍茶一齊飲確實幾正
金黃芒果芝士舞霜 $42

松印桂花烏龍配黃金珍珠及愛玉凍 $39

夏夜白桃烏龍配黃金珍珠及蘆薈 $39
有日喺IG見到依間茶飲店招牌係芋泥💜飲品同盒子蛋糕都有芋泥‼️(但我都冇食到😂)我已經心郁郁,但食完野先去,飽飽地飲唔落,見到有盒子蛋糕同肉鬆蛋糕,就決定外賣番去試左其他味先。-🖤 黑糖伯爵盒子 $36💕 肉鬆小方(4件) $36💕 紫菜肉鬆小方 $38-🖤 黑糖伯爵盒子 $36👅好味指數:7.8/10當日盒子得番最後依盒🥺試唔到芋泥盒子了😭店員話要訂先有🥺不過伯爵味都唔錯,伯爵茶味好岀🤤質感好creamy,再加軟綿既海綿蛋糕,成個配搭幾夾,唔會膩👍🏻-💕 紫菜肉鬆小方 $38👅好味指數:8/10好厚身😂 一件已經好飽肚。成個蛋糕鋪滿紫菜肉鬆🤤蛋糕係戚風蛋糕,中間再夾住一層蛋黃醬鬆軟濕潤、充滿濃厚蛋香😍同原版肉鬆味相比,有紫菜咸香味再重啲🤤-環境:8/10服務:6/10整體味道:7.8/10回頭率:7.8/10

🖤 黑糖伯爵盒子 $36
💕 肉鬆小方(4件) $36
💕 紫菜肉鬆小方 $38

🖤 黑糖伯爵盒子 $36
👅好味指數:7.8/10
當日盒子得番最後依盒🥺試唔到芋泥盒子了😭
店員話要訂先有🥺
不過伯爵味都唔錯,伯爵茶味好岀🤤
質感好creamy,再加軟綿既海綿蛋糕,
成個配搭幾夾,唔會膩👍🏻

💕 紫菜肉鬆小方 $38
👅好味指數:8/10
好厚身😂 一件已經好飽肚。
成個蛋糕鋪滿紫菜肉鬆🤤
蛋糕係戚風蛋糕,中間再夾住一層蛋黃醬
鬆軟濕潤、充滿濃厚蛋香😍
同原版肉鬆味相比,有紫菜咸香味再重啲🤤

環境:8/10
服務:6/10
整體味道:7.8/10
回頭率:7.8/10
2022-05-04
2022-05-04 22 瀏覽
行開旺角,去完波鞋街睇行山鞋之後,天氣熱就好想飲番杯野,喺多間台式飲品之下,我揀選咗佢(全因為佢有台灣著名嘅小食)!!!紫暮落雪葡萄一拎上手,成杯淡淡嘅紫色特別迷人,一層又一層,碎冰打得好細緻,飲落去葡萄味好清香,底部更沉澱咗少少提子果肉,酸酸甜甜啱晒呢啲天氣飲😆Oreo 黑糖珍珠奶茶加奶蓋邪惡之選,但都係必叫首選🤣🤣奶茶醇厚,珍珠滲有黑糖嘅香甜,口感夠煙韌,小編仲額外加咗芝士奶蓋,質地挺杰,芝味香濃,偶爾放肆下都係可以嘅~~紫菜肉鬆小方肉鬆滿滿灑喺面,裏面係濕濕地帶鬆軟嘅小蛋糕口感,蛋味夠香,做輕食唔錯,一啖一舊好快就食晒🥹🥹(肥~如果經開旺角,都誠意推介大家可以一試!

紫暮落雪葡萄

Oreo 黑糖珍珠奶茶加奶蓋

紫菜肉鬆小方

如果經開旺角,都誠意推介大家可以一試!
前幾日屋企人買咗肉鬆小方返屋企,第一次試,估唔到一試愛上,鬆軟又帶點鹹鹹甜甜既味道好得意~今日出開旺角就順便去茶茶Go買,估唔到銷情好好,下就時間得返幾盒,最後一口氣買咗兩盒返屋企慢慢歎!今日只有紫菜肉鬆小方口味🍞問過店員其他口味可以提早落單預訂~順手買咗杯茶飲:蘇芳紅果芒芒火龍果、芒果沙冰再加上芝士奶蓋,清甜解渴夠哂清新,好岩而家天氣飲!紫菜肉鬆小方🍞入口香甜鬆軟嘅海綿蛋糕,外層滿滿肉鬆再夾雜紫菜碎,味道層次好豐富,下午茶時間食一流~
前幾日屋企人買咗肉鬆小方返屋企,
第一次試,估唔到一試愛上,
鬆軟又帶點鹹鹹甜甜既味道好得意~

今日出開旺角就順便去茶茶Go買,
估唔到銷情好好,下就時間得返幾盒,
最後一口氣買咗兩盒返屋企慢慢歎!

今日只有紫菜肉鬆小方口味🍞
問過店員其他口味可以提早落單預訂~

順手買咗杯茶飲:蘇芳紅果芒芒
火龍果、芒果沙冰再加上芝士奶蓋,
清甜解渴夠哂清新,好岩而家天氣飲!

紫菜肉鬆小方🍞
入口香甜鬆軟嘅海綿蛋糕,
外層滿滿肉鬆再夾雜紫菜碎,
味道層次好豐富,下午茶時間食一流~

2022-04-30
下午茶
2022-04-30 27 瀏覽
-茶茶GO 🍵做運動就係為左食更多既野 所以呢日做完尖就想去買番杯野飲慰勞自己唔行旺角都唔知道 原來而家登打士街開多左好多茶飲店實在太過眼花撩亂🍵🍵🍵🍵🍵見到呢間有賣埋小食 就當係食個下午茶試試佢~🥤 蘇芳紅果芝士芒芒 ($42)呢杯賣相色彩繽紛 淨係外觀已經令人「飲」慾不增!一層白雪奶蓋 一層紅紅火龍果 一層金黃芒果奶蓋味道有啲似yogurt 奶味都重要左正常甜 但其實本身火龍果同芒果已經好清甜 建議本身可以嗌走甜/小甜就岩岩好👍 🥤 大吉紺野香橙 ( $36)用左綠茶做茶底 配合香橙 非常清新味道天然 嗌左少甜係剛好 唔會太酸/太甜而且入面係有粒粒新鮮果肉可以咬咬咬岩晒而家咁熱既天氣飲 好解渴🤗🫓 紫菜肉鬆小方 本身係度諗 預早包裝好既蛋糕會唔會怕冧晒唔好食但竟然仲係好脆 加埋紫菜肉鬆 口感豐富 內有蛋黃醬 所以食落甜得黎又有少鹹 送茶飲都幾夾 幾特別
茶茶GO 🍵

做運動就係為左食更多既野
所以呢日做完尖就想去買番杯野飲慰勞自己
唔行旺角都唔知道 原來而家登打士街開多左好多茶飲店
實在太過眼花撩亂🍵🍵🍵🍵🍵
見到呢間有賣埋小食 就當係食個下午茶試試佢~

🥤 蘇芳紅果芝士芒芒 ($42)
呢杯賣相色彩繽紛 淨係外觀已經令人「飲」慾不增!
一層白雪奶蓋 一層紅紅火龍果 一層金黃芒果
奶蓋味道有啲似yogurt 奶味都重
要左正常甜 但其實本身火龍果同芒果已經好清甜
建議本身可以嗌走甜/小甜就岩岩好👍

🥤 大吉紺野香橙 ( $36)
用左綠茶做茶底 配合香橙 非常清新

但竟然仲係好脆 加埋紫菜肉鬆 口感豐富
內有蛋黃醬 所以食落甜得黎又有少鹹
送茶飲都幾夾 幾特別

2022-04-23
5 分鐘 (堂食)
下午茶