2022-04-25 25 瀏覽
今次經過【茶茶GO】終於見到有肉鬆小方啦🤩之前已經飲過呢間茶飲,不過就食唔到佢地嘅特色甜品。每天新鮮製造,今日有紫菜肉鬆小方同肉鬆小方🍰,我就點咗各一盒。同埋叫咗兩杯飲品解渴🧋🍞 #紫菜肉鬆小方 #肉鬆小方 兩片黃金戚風蛋糕中間夾著蛋黃醬,外層被滿滿香脆的肉鬆包圍。咬落去食到肉鬆鹹香,黃金蛋糕口感帶濕潤,散發陣陣鹹蛋香味。🧋 #岩燒黑糖珍珠奶茶黑糖珍珠口感煙韌,有香甜的黑糖味道。奶茶入口柔滑。🧃 #松印桂花烏龍 清新的桂花烏龍,桂花香氣烘托出烏龍茶味,淡淡甘甜。【 #茶茶GO 】📌 #旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖
今次經過【茶茶GO】終於見到有肉鬆小方啦🤩

🍞 #紫菜肉鬆小方 #肉鬆小方

🧋 #岩燒黑糖珍珠奶茶
黑糖珍珠口感煙韌,有香甜的黑糖味道。奶茶入口柔滑。

🧃 #松印桂花烏龍
清新的桂花烏龍,桂花香氣烘托出烏龍茶味,淡淡甘甜。

【 #茶茶GO 】
📌 #旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖
外賣自取
叫咗一杯金煌楊枝甘露($36),同埋真·岩燒黑糖鮮奶(中杯$29)。兩杯都係餐牌上有皇冠圖案推薦。楊枝甘露外觀不討好,望落去好濁,口感一般,但味道係楊枝甘露味。但杯黑糖珍珠鮮奶真係唔得,本身望落去已經白雪雪,冇黑糖掛杯。飲落去都冇黑糖味,珍珠亦冇咩味道。成杯飲品就好似牛奶+珍珠,一度懷疑係咪冇落黑糖。第一次買,見到餐牌覺得飲品選擇多同特別,本來好期待。當時亦冇其他客人等緊,唔知道係配方難飲定係員工唔識沖,但經過今次經歷唔會再encore了。

真·岩燒黑糖鮮奶

第一次買,見到餐牌覺得飲品選擇多同特別,本來好期待。
2022-04-17
2022-04-15 44 瀏覽
旺角好多台式飲品店,呢間Chachago我都係第一次試,天氣咁熱,買返杯嚟飲就啱晒啦。逮丸芋頭2號,$45同朋友一齊買咗幾杯,大家都覺得呢杯最好味,有差唔多半杯係芋泥,中間有啲細粒嘅芋圓,其餘係牛奶。最正係啲芋泥好滑好滑,甜甜哋,唔需要額外落糖已經好正。蘇芳紅果芝士芒芒,$42呢杯都幾特別,一層芒果,一層火龍果,一層奶蓋。呢度嘅奶蓋有啲似yogurt,偏奶味啲。我哋要咗走糖,芒果嗰層已經好夠甜,中和返火龍果嘅清甜,啱啱好。嵐山烏龍烤奶,$27同樣要咗走甜,不過加咗愛玉凍,所以都係有少少甜嘅。唔知係咪因為最遲先飲,啲冰溶咗,所以奶同茶嘅味都唔係太突出,如果大家想試建議少冰或者走冰。

逮丸芋頭2號,$45

蘇芳紅果芝士芒芒,$42

嵐山烏龍烤奶,$27

2022-04-13 38 瀏覽
係旺角行到口乾乾又有d肚餓,好彩附近好多飲食小店唔驚!今日試左黎間台式飲品店,估唔到佢賣埋小食,好有驚喜🤗——————🐽 金煌楊枝金露甘岩今日天氣都幾熱,飲住黎個冰凍既楊枝金露份外疏爽,上半用芒果沙冰打成非常消暑,下半又有果凍中和番個甜味,唔錯既配搭🥰🐽 真·岩燒黑糖鮮奶好大杯既份量!飲落飲到黑糖既焦香,鮮奶中和左個甜味,有咬口既珍珠令到成杯野既口感更加豐富🐽 紫菜肉鬆小方好岩同茶飲一齊食既小食!用左雪芬蛋糕做底,面頭加上大量肉鬆同埋紫菜,又咸又甜好過引!食一舊已經覺得好飽😆

——————

🐽 金煌楊枝金露

🐽 真·岩燒黑糖鮮奶

🐽 紫菜肉鬆小方
2022-04-12 24 瀏覽
間唔中忙完都想獎勵下自己🤭係時候去「茶茶Go」買杯野飲下😬.逮丸芋頭1號🥤望到手工芋泥份量超多💜好足料👍🏻黃金珍珠煙韌彈牙又唔會太甜😆攪勻飲芋頭厚實綿滑,芋泥味道香濃少甜🤤配上濃郁日本明治牛奶🥛相當出色😙.大桔柑野香橙🍹底下滿滿奇異果果肉🥝香橙同百香果果汁酸甜清新🍊🍋飲完好消暑💦.紫菜肉鬆小方🥠賣相好吸引😍蛋糕表面有大量紫菜同肉鬆🐖蛋糕鬆軟😋充滿蛋香🥚中間夾層搽咗美乃滋醬,味道鹹甜😉食多幾件都唔覺得膩🥰
間唔中忙完都想獎勵下自己🤭係時候去「茶茶Go」買杯野飲下😬
  • 紫菜肉鬆小方
2022-04-11 48 瀏覽
📍 茶茶Go (旺角)旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇😂由於食得太飽,但有好想飲嘢,經過見到睇落唔錯,打算一試😮‍💨叫左杯桂花烏龍芝士奶蓋,先講奶蓋,奶蓋無咩芝士味,偏甜(我鍾意鹹鹹地嘅)🥶再到茶底,我叫走甜嘅🫢個茶我覺得桂花味完全無,水溝得太稀,7仔任何一支茶都好飲過距評分:0分🤣(29蚊一杯,但無我想再買嘅意欲,無飲曬掉左🥶)
📍 茶茶Go (旺角)
旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
😂由於食得太飽,但有好想飲嘢,經過見到睇落唔錯,打算一試
評分:0分🤣
(29蚊一杯,但無我想再買嘅意欲,無飲曬掉左🥶)
2022-04-10 68 瀏覽
好耐冇嚟掃街,除咗葵廣,當然要嚟旺角行人專用區一帶啦!掃街點會唔飲手調飲品呢?但選擇真係好多,大胃都係見邊間算多人買,但又唔成人龍嘅,就買嗰間見人地買呢間都幾大杯,天氣太乾燥好易口渴,頓時吸引大胃嚟飲。原本唔太想飲珍奶,但又見佢話有岩燒,呢個詞語真係好有賣點,飲落珍珠真係彈牙得嚟又夠腍,奶茶就算冇嗌少甜,又唔會過甜有啲嘢飲個名好有詩意,春眠不覺曉嗰啲friend,其實係茉莉花茶,加埋奶蓋就更有feel,唔會太厚重,所以茶味冇被蓋過買杯烏龍畀胃民,作為養生人士,會好concern減甜,呢間有得揀甜度,減完胃民都好滿意除咗手調飲食品,仲有蛋糕賣仲要係肉鬆蛋糕,佢唔會得個腍字有層次有啲脆口,加埋豐富肉鬆同紫菜,買嚟做早餐都幾好

岩燒黑糖珍珠奶茶

春摘不知春

松印桂花烏龍

除咗手調飲食品,仲有蛋糕賣

紫菜肉鬆小方

仲要係肉鬆蛋糕,佢唔會得個腍字

有層次有啲脆口,加埋豐富肉鬆同紫菜,買嚟做早餐都幾好
2022-04-09
8 分鐘 (外賣自取)
岩燒黑糖珍珠奶茶
春摘不知春
1K
上次有朋友帶左盒肉鬆小方上黎一齊打機一路食,食到我lamlam脷👍🏻係登打士街既小食街都有好幾間茶飲店,但肉鬆小方就應該淨係依間有,4件大大件好厚,入口鬆化加蛋糕口感,口感好正。面頭鋪滿紫菜肉鬆,內層夾雜左甜甜既蛋黃醬,全部味道mix埋一齊有層次又好夾,好味! 朋友順便買埋野飲,茶茶GO櫻羽水果甘露茶底清香,熱情果香突出,酸酸甜甜好解渴。京都抹茶玉露夠濃,入口都幾滑。另外佢包裝都唔錯,會封好杯口,外賣拎走都唔會咁易倒瀉。

京都抹茶玉露夠濃,入口都幾滑。

另外佢包裝都唔錯,會封好杯口,外賣拎走都唔會咁易倒瀉。

2022-04-04 53 瀏覽
香港茶飲店越開越多,呢間茶茶Go來自台灣🇹🇼除咗飲品外,當中紫菜肉鬆小方好受歡迎,忍唔住要試下🤤🤤紫菜肉鬆小方呢個超驚喜🥳睇落已經好吸引,面頭既肉鬆份量超多,咸咸脆脆既外層配合鬆軟濕潤既蛋糕,超有口層😚😚而且中間仲有一層薄薄既蛋黃醬,整個味道更加提升,就咁食一舊都已經好飽😋金煌楊枝甘露見新推出,我又中意楊枝甘露,梗係要試下🤩🤩配料十足,有柚子果肉、芒果粒同啫喱,飲落口感好豐富,而且芒果汁、椰汁同茶底嘅比例啱啱好,飲落仲唔會太甜,仲帶點清新☺️☺️金皇芒果分為兩層,上面係豆奶冰沙,而下面係金皇芒果泥,奶味十足得黎仲帶點芒果既香甜🥰🥰仲可以食到啖啖芒果果肉,十分推介👍🏻👍🏻

金煌楊枝甘露

金皇芒果
2022-04-04
下午茶
  • 紫菜肉鬆小方
  • 金煌楊枝甘露
茶茶go除左灣仔原來旺角都有分店,之前試過佢地芋泥盒子幾好食,今次就想買紫菜肉鬆小方試下🤣一盒$38有4件,仲有新款福祿壽蛋糕,都幾特別白玉珍珠奶茶|$24揀左微甜,輕輕一吸已經有好多白玉珍珠😝粒粒都好煙韌,未去到黑珍珠咁有彈性,不過好有嚼口,奶茶唔會好稀,比例不錯逮丸芋頭2號呢杯冇得揀甜度,走冰加$2,有1-3號選擇,1是黃金珍珠,2是芋圓,3是黑珍珠,呢杯主要用左芋泥、芋圓及鮮奶去組成,大半杯都係芋泥😍好濃郁綿密,同時亦食到芋頭粒,芋泥本身的甜味都好夠,加埋有嚼感的芋圓😋口感超豐富,飲品唔會好杰唔會厚重紫菜肉鬆小方肉鬆比得超大方🥰覆蓋整件蛋糕,仲加左白芝麻,蛋糕幾濕潤,鹹鹹甜甜,仲有沙律醬

白玉珍珠奶茶|$24

逮丸芋頭2號

2022-04-03
5 分鐘 (外賣自取)
2022-04-04 33 瀏覽
//< 茶茶GO >油麻地嘅飲品店真係有好多~ 對於鍾意飲水果茶嘅小編,見到呢間完全心心眼😍 因為真係有好多唔同選擇啊😛————————————- 奶蓋金煌楊枝甘露 $42 -呢到既奶蓋奶味比較重,有別坊間既芝士奶蓋,亦唔會有鹹味~ 芒果🥭味超級夠!裡面仲會食到好多配料!例如柚子果肉、蘆薈啊愛玉啊😆 仲有椰汁🥥~ 非常豐富🤪————————————- 櫻羽水果甘露 $36 -呢個水果茶好fruity好豐富,唔會有化學味!帶有百香果啊菠蘿🍍香~ 裡面都會有粒粒水果,眼見有火龍果粒菠蘿片等~ 熱辣辣飲好解渴🥰————————————- 奶蓋紫暮落雪葡萄 $42 -小編全部飲品都揀健康甜,但係個人認為呢個都係稍微偏甜左少少,但係葡萄🍇味道幾濃郁!配埋超多配料真係口感好正!————————————呢度嘅芋頭飲品都好似好正,下次有機會都去試吓~————————————評分:7/10地址:旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖營業時間:12:00-22:30
< 茶茶GO >

- 奶蓋金煌楊枝甘露 $42 -
奶蓋金煌楊枝甘露

- 櫻羽水果甘露 $36 -
櫻羽水果甘露

- 奶蓋紫暮落雪葡萄 $42 -
奶蓋紫暮落雪葡萄

————————————
呢度嘅芋頭飲品都好似好正,下次有機會都去試吓~
評分:7/10
地址:旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖
營業時間:12:00-22:30
奶蓋金煌楊枝甘露
櫻羽水果甘露
奶蓋紫暮落雪葡萄
係西洋菜南街打開Google map,輸入「茶茶go」,Google竟然叫我去台灣…OK Google,唔知你攞景定贈慶,不過好彩轉入登打士街就搵到依間來自台灣嘅茶飲品牌˶ ̇ᵕ​ ̇˶〔推介!〕❝金皇芒果雪見沙❞ ($35)個名睇到我一頭霧水(⊙ꇴ⊙) 原來係soy smoothie!底部嘅芒果甜度頗高,平時最怕係芒果甜品食到一絲絲纖維,依到飲完成杯都無渣,開心~首嚐豆奶沙冰已備受喜愛,製成沙冰口感減低飽肚感,味道上又無咁heavy,飲完一杯剛剛好。❝翡翠檸檬若葉❞ ($35)友人點選嘅依杯係解渴之選,如果係掃街過後想飲一口清爽飲品的話推薦嗌佢~雖然係以檸檬為主體但入口唔會過酸,整體係傾向清甜嘅味道,加上有愛玉口感嘅配料令飲品層次更多。𓃗❝肉鬆小方❞ ($36)以店鋪招牌名物招牌芋泥盒子嘅人氣程度,應該要一開店就到步先買到。最後嗌咗盒子嘅friend肉鬆小方,四件蛋糕全部實的的,加上肉鬆輕量鹹味,味道特別。拎翻屋企雪幾個鐘再享用口感更佳。𓂃𓈒 𓂂𓏸 𝐫𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 𓏸𓂂 𓈒𓂃餐點味道 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡抵食指數 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡店舖環境 | ✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄用餐體驗 |

〔推介!〕❝金皇芒果雪見沙❞ ($35)

❝翡翠檸檬若葉❞ ($35)
𓃗
❝肉鬆小方❞ ($36)

𓂃𓈒 𓂂𓏸 𝐫𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 𓏸𓂂 𓈒𓂃
餐點味道 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
抵食指數 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡
店舖環境 | ✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄
用餐體驗 | ✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄
推薦程度 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
適合場景 | 休閒用餐﹑掃街

2022-04-03 34 瀏覽
「茶茶GO」📍旺角平常不太會買廢水的我~被朋友拉著去,說這店真的好喝~看著其五花十色的menu,當下真的有點當機~幸好店員人好好,問我們喜歡水果系還是茶系~在她推薦下順利Order🙈🙈😂👉🏻蘇芳紅果芒芒芝士舞霜 $42單看顏色就很吸引😍一喝下去先是喝到濃濃的芝士奶霜👉🏻很綿密很濃郁,帶著芝士香,再來就嚐到紅肉火龍果跟芒果的味道~還有點果肉~真的滿好喝💕👉🏻金煌楊枝甘露芝士舞霜 $42朋友這杯同樣第一下喝到的是奶霜,再來就是芒果,夾雜著很多西柚肉,真材實料👍🏻這杯也很捧🥰👉🏻紫菜肉鬆小貝(小方) $38戚風蛋糕+美味蛋黃醬+紫菜肉鬆蛋糕質地鬆軟,夾著濃而不膩的蛋黃醬跟存在感滿高的紫菜肉鬆,是個很合的組合👍🏻 屬於台灣的古早味~簡單而美味🥰味道:🌕🌕🌕🌕🌑環境:- 🎈總歸一句: 好吧~這店有讓我對廢水多了點好感🙈😂查了一下,原來港澳台有分店外,在菲律賓/馬來西亞/澳洲/新西蘭都有分店😳🙌🏻 大家可以試試~
「茶茶GO」📍旺角

好吧~這店有讓我對廢水多了點好感🙈😂

芝士舞霜:蘇芳紅果芒芒/金煌楊枝甘露
  • 芝士舞霜系列
2022-04-03 22 瀏覽
旺角上完堂,見到茶茶Go就係呢一度!即刻睇吓有冇肉鬆小方!有!即買啦緊係!同事即刻買返杯嘢飲!好肚餓!逮丸芋頭2號 1號芋頭牛奶配珍珠2號芋頭牛奶配小芋圓3號芋頭牛奶配黑糖珍珠超鍾意食芋圓所以我一定會揀返2號😂比我想像中更好嘅係可以選擇無糖 以甜味主要來自芋泥同新鮮牛奶😋😋😋芋泥口感綿密之餘,會食到微微芋頭肉粒,超香超滑!又可以滿足鍾意有好感嘅我😚飲一杯2號芋頭牛奶配小芋圓已經感到好飽!足料非常!芋頭佔杯嘅半杯,奶半杯!芋圓大粒啲嘅話應該更煙韌!雖然未到100分但係都好鍾意! 另外買嘅一定係肉鬆小方!聽聞肉鬆小貝啦成日都迅速售完!見到今次仲有貨我即刻買咗兩盒!一盒裏面有四大件!原來肉鬆小方係蛋糕仔黎!蛋糕夾住香甜嘅奶醬,外層充滿豐富嘅肉鬆!味道咸咸甜甜,真係幾好食!好彩我買咗兩盒可以返屋企同屋企人分享🥰
旺角上完堂,見到茶茶Go就係呢一度!

逮丸芋頭2號
1號芋頭牛奶配珍珠
2號芋頭牛奶配小芋圓
3號芋頭牛奶配黑糖珍珠

超鍾意食芋圓所以我一定會揀返2號😂
芋圓大粒啲嘅話應該更煙韌!雖然未到100分但係都好鍾意!

一盒裏面有四大件!

即使身處於旺角街頭,都無阻🐻對三點三下午茶嘅執着🤪喺時候飲杯茶食件cake,鬆一鬆😚.位於登打士街嘅台式飲品店「茶茶Go」,飲品款式選擇極多仲有蛋糕提供,啱晒街頭嚟個速食版下午茶🤟🏻.🥤京都抹茶玉露💰$27(中)抹茶香濃醇厚🍵牛奶抹茶比例啱啱好,入口香滑☺️由於揀咗無糖,更能感受抹茶本身茶澀味❣️抹茶控絕對唔可以錯過😆.🥤夕燒荔枝玉荷💰$36正正被夢幻漸變粉色吸引而點💖入口非常香嘅荔枝、水蜜桃味,底層仲有果肉提升口感🤓夏天飲即刻透心涼😌.🍞紫菜肉鬆小方💰$38一盒四件蛋糕,紫菜肉鬆佈滿整個蛋糕蛋糕非常鬆軟,內裡更有蛋黃醬,再配上紫菜肉鬆,甜得來又帶點鹹香,特別又過癮😙一路飲茶一路食,勁快清晒🤣.行旺角行到攰攰地,啱晒過嚟補充能量😎

🥤京都抹茶玉露

夕燒荔枝玉荷

🍞紫菜肉鬆小方
💰$38
紫菜肉鬆小方

行旺角行到攰攰地,啱晒過嚟補充能量😎
京都抹茶玉露
夕燒荔枝玉荷