呢排天氣咁熱 總會想飲番杯凍飲🧋喺旺角行街就見到間台灣過江龍嘅茶飲店除咗飲品之外 仲有啲蛋糕買添小妹都俾佢芋泥飲品吸引住 即刻去咗買😍逮丸芋頭2號黃金比例逮丸芋頭系列總共有三款😎 係招牌飲品嚟㗎✨✨ 今次我揀嘅係2號小妹見到芋泥嘅飲品真係無法抗拒😆啲芋泥係每日新鮮做嘅 將芋頭壓成芋泥 仲有啲芋頭粒 再加入牛奶入面仲有小芋圓 好煙韌半杯都係芋泥😌 每飲一啖 都飲到芋泥☺️ 多種層次 飲落口感十足😎甜度係固定左 但飲落唔算好甜真•岩燒黑糖奶凍 用岩燒效果調製嘅黑糖味道更香更正✨再加上香滑嘅鮮奶 同埋超滑超爽嘅奶凍😋係呢個炎炎天氣🔥飲落更清涼❄️正紫菜肉鬆小方共有四件🥰海綿蛋糕外圍鋪滿紫菜肉鬆中間夾住蛋黃醬 都幾match☺️蛋糕仲好鬆軟添 係好正嘅蛋糕🍰 做下午茶簡直一流👍🏻👍🏻😋😋芝士蛋糕三件嘅芝士蛋糕🍰食落好香芝士味得黎❤️每一件食落都好香滑好正嫁😍仲軟綿綿好好味添😋食落都唔覺膩✨食完一件可以再接一件😎
呢排天氣咁熱 總會想飲番杯凍飲🧋

仲軟綿綿好好味添😋
食落都唔覺膩✨
食完一件可以再接一件😎
2022-06-24 25 瀏覽
呢一間台灣過江龍 除咗有飲品之外 仲賣埋蛋糕同甜品🍮好推介佢哋個紫菜肉鬆小方 其實就係鬆軟清甜嘅蛋糕🍰外層再鋪滿鹹香十足嘅紫菜同埋肉鬆🐷夾埋一齊食 鹹香味道 真係唔錯🤩
2022-06-20 29 瀏覽
之前都試過呢間其他分店,今次經過旺角店再試試先🤗💜逮丸芋頭2號 $45逮丸芋頭系列有三款,2號呢款就係芋泥牛奶配上小芋圓,芋泥份量都幾多,有成半杯咁多,好足料亦好綿密,配上牛奶同小芋圓,整體味道唔會太甜!🧋OREO黑糖珍珠奶茶 $36見到呢杯係佢哋今季至Top銷售榜No.2,加上我本身都鍾意食Oreo,就揀咗呢款😂OREO+黑糖珍珠+奶茶,呢個配搭原來都好夾,仲飲到不少曲奇碎🍪呢!黑糖珍珠都夠煙韌,仲好大杯,好滿足🥰🧡紫菜肉鬆小方 $38呢款之前試過覺得好好味,今次再encore,小方有蛋糕般鬆軟嘅口感,外層佈滿勁多肉鬆同紫菜,中間仲夾住d蛋黃醬,好香口😋

之前都試過呢間其他分店,
今次經過旺角店再試試先🤗

💜逮丸芋頭2號 $45
逮丸芋頭系列有三款,2號呢款就係芋泥牛奶
整體味道唔會太甜!

🧋OREO黑糖珍珠奶茶 $36
見到呢杯係佢哋今季至Top銷售榜No.2,
加上我本身都鍾意食Oreo,就揀咗呢款😂

🧡紫菜肉鬆小方 $38
呢款之前試過覺得好好味,今次再encore,
小方有蛋糕般鬆軟嘅口感,外層佈滿勁多
肉鬆同紫菜,中間仲夾住d蛋黃醬,好香口😋
5 分鐘 (外賣自取)
下午茶
1K
2022-06-15 29 瀏覽
天氣咁熱,要飲返杯凍野消消暑☀️☀️前幾日同朋友經過呢間茶飲店,之前飲過一次覺得都唔錯!於是就推介朋友試試😋😋

🧋OREO黑糖珍珠奶茶 $36✨
Oreo同珍珠奶茶呢個配搭幾特別!!飲落好香Oreo味,仲飲到少少曲奇碎🍪🍪奶茶茶味都好重,唔會俾Oreo蓋過茶味~~珍珠口感煙韌,整體口感豐富呢❤️❤️

🍹夏夜白桃烏龍 $29✨
烏龍茶茶味好香,味道清甜🤤🤤
我另外加左($8)要芝士奶蓋,口感幼滑~~兩者一齊飲好夾!不過略嫌白桃味唔夠濃🤏🏻🤏🏻

🍞紫菜肉鬆小方 $38✨佢地既肉鬆小方好受歡迎,必試!!蛋糕口感鬆軟,外層舖滿鹹香紫菜同肉鬆~~
內餡夾住蛋黃醬,甜甜地好好味😋😋
天氣咁熱,要飲返杯凍野消消暑☀️☀️

🧋OREO黑糖珍珠奶茶 $36✨
Oreo同珍珠奶茶呢個配搭幾特別!!
飲落好香Oreo味,仲飲到少少曲奇碎🍪🍪
奶茶茶味都好重,唔會俾Oreo蓋過茶味~~
珍珠口感煙韌,整體口感豐富呢❤️❤️

🍹夏夜白桃烏龍 $29✨
烏龍茶茶味好香,味道清甜🤤🤤
我另外加左($8)要芝士奶蓋,口感幼滑~~
兩者一齊飲好夾!不過略嫌白桃味唔夠濃🤏🏻🤏🏻

🍞紫菜肉鬆小方 $38✨
佢地既肉鬆小方好受歡迎,必試!!
蛋糕口感鬆軟,外層舖滿鹹香紫菜同肉鬆~~
內餡夾住蛋黃醬,甜甜地好好味😋😋
茶茶GO @chachago.hk 📍:旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖🚗:油麻地地鐵A2出口 步行4分鐘💲:~HKD40/head for 掃街 Food quality✔️:松印桂花烏龍、逮丸芋頭2號、紫菜肉鬆小方😋呢間茶飲店飲品同食物質素都唔錯 識我嘅人都知我愛芋泥 而佢真係將芋泥打到好碎 加埋煙韌嘅小丸子配上鮮奶 啱哂我口味 不過唔啱食嘅人會覺得漏咗啲 但佢份量都唔係好多 所以對我就剛剛好🤣😋松印桂花烏龍好清新 啱哂啲健康嘅朋友 而且+8蚊有芝士奶蓋 呢個一定要加 芝士味濃 份量多 飲落口仲食到粒粒顆粒感 好推薦😜😋紫菜肉鬆小方其實係蛋糕嚟 海綿蛋糕配上肉鬆紫菜奇怪得嚟又出乎我意料幾好食 而且幾襯佢杯嘢 值得一試😨呢間除咗性價比低 定價偏貴外都冇咩缺點 哦 唔係 仲有一個缺點就係得一間分店lol🫠
茶茶GO @chachago.hk

✔️:松印桂花烏龍、逮丸芋頭2號、紫菜肉鬆小方

• 松印桂花烏龍
  • 逮丸芋頭2號
2022-06-11 40 瀏覽
終於有機會試到人氣 肉鬆小方來自台灣的過江龍,之前有foodie介紹,但係幾次行過都賣哂,今日去開旺角竟然6:00pm都仲有,如果唔想落空最好打電話問定先。茶飲方面,都有好多選擇,用上新鮮的水果製作,首推金皇芒果,超級豐富果肉加上透心涼的冰沙,非常解渴。紫菜肉鬆小方 ( $38)一盒4個肉鬆小貝包裹滿滿的肉鬆,夾住中間鬆軟的蛋糕,糕體比較札實,蛋黃醬微甜,買返去唔需要加熱就可以食,飯後做甜品或者下午茶都唔錯,唔需要糾結,揀呢款一定唔會失望。肉鬆芋泥盒子 ($42)口感層次分明,由上至下肉鬆、忌廉、海綿蛋糕、芋泥組成,非常綿密,咸甜交融, 食極都唔厭,份量多,兩個人分享都足夠,推薦雪凍再吃,好吃到停不下來,芋泥fans必選。—————————————————茶茶Go (旺角)旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖———
終於有機會試到人氣 肉鬆小方

紫菜肉鬆小方 ( $38)

肉鬆芋泥盒子 ($42)

—————————————————

茶茶Go (旺角)
旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖

———
2022-06-09 30 瀏覽
茶茶Go (旺角)呢間茶飲我成日買來飲,推介❤️❤️茶茶Go 仲成日有唔同優惠😋😋好抵飲😚😚岩燒黑糖珍珠奶茶$24奶茶有濃濃茶香🤩🤩黑糖珍珠煙煙韌韌😘😘口感一流👍👍甜度又岩岩好,好好飲😁😁喜歡黑糖珍珠奶茶一定要試下🧋紫菜肉鬆小方$38賣相好吸引😙😙蛋糕入面好多肉鬆、紫菜同沙律醬 🥰🥰蛋糕整到好鬆軟軟😋 😋仲有牛油香😋😋地址:旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖整體評分:4/5味道:4/5抵食:4/5
茶茶Go (旺角)

岩燒黑糖珍珠奶茶$24

紫菜肉鬆小方$38

地址:旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖

整體評分:4/5
味道:4/5
抵食:4/5
2022-06-07 33 瀏覽
環境:有裝修嘅台灣茶飲店😍店面有粉紅櫻花吊飾☺️文青小清新特點: 芋頭奶同cake box 出名。 不過今日cake box 已經賣晒🥺 只可試到芋頭奶同其他飲品,下次要再食!!逮丸芋頭2號: 甜度雖然不能調整。但唔會太甜☺️ 芋泥佔飲品一半份量,每一啖都飲到綿滑香濃嘅芋泥紫暮落雪葡萄:加咗Whipped cream嘅Grape smoothie🤭Whipped cream香滑有咸香,成杯先鹹、後酸、再甜,幾有層次櫻羽水果甘露: 即係水果茶😆鐘意有勁多百香子果肉,好好咬口🤤 裡面仲有橙同菠蘿,夏日飲超解暑
環境:有裝修嘅台灣茶飲店😍店面有粉紅櫻花吊飾☺️文青小清新

2022-06-07 20 瀏覽
呢排真係好熱🔥係街行一陣間已經成身汗好口渴,咁岩係旺角經過呢間未試過,即買來飲!.🥭金煌楊枝甘露 $42台飲的楊枝甘露都係第一次飲!忘記叫少甜意外地又覺得不錯唔會好甜!上面舖了一層奶蓋,濃厚的芝士味道綿綿細滑,咁滑身的楊枝甘露我都係第一次飲好正啊😍再加埋愛玉柚子和粒粒芒果,好好飲😌.🍵京都抹茶玉露 $27點了少甜,jo覺得剛好仲有啲回甘的苦澀,真材實料正,不過鍾意有啲甜味嘅就唔好叫少甜啦😆.🍰黑糖伯爵盒子 $36台飲店竟然有蛋糕😍咁得意緊係要買來試下,好多口味揀左好耐最後揀左黑糖伯爵茶,仲有一杯珍珠話要一齊食🤩香濃伯爵茶口味jo大愛,口感細滑配珍珠好夾,有驚喜值得一試👍🏻

🥭金煌楊枝甘露 $42

🍵京都抹茶玉露 $27

🍰黑糖伯爵盒子 $36
📌 茶茶Go📍 旺角 Mong Kok今日同朋友約夜晚食放題, 去之前見到一見台式茶飲店🥤 呢度嘅飲品款式好多!! 有芋頭, 鮮果, 牛乳入茶, 芝士舞霜🍎🍌🍑🧀 想試盒子蛋糕🍰 可惜個一日賣曬🥲 下次一定會再去!!!✨-夕燒荔枝玉荷 $36真 · 岩燒黑糖奶凍 $34逮丸芋頭2號 $45-❥ ❥ 逮丸芋頭2號呢個我覺得最好飲!!!😋 芋頭2號入面係芋圓!!💜芋圓一粒粒細細地好彈牙😍芋泥牛奶半糖 唔會太甜🍡❥ ❥ 真 · 岩燒黑糖奶凍 奶凍份量好多!! 每一啖都係奶凍🤍黑糖味都濃郁🖤 珍珠質感都可以, 唔會太硬👍🏻不過個人鍾意逮丸芋頭多啲🤣❥ ❥ 夕燒荔枝玉荷夢幻淺粉紅色的賣相好靚💕 入口係荔枝同水蜜桃味🍑不過略嫌甜度過甜🙈 -▫️味道:7/10▪️賣相:7.5/10▫️環境:6.8/10▪️價錢:7/10▫️服務:7/10▪️Overall:7/10-

📌 茶茶Go

芋泥牛奶半糖 唔會太甜🍡

❥ ❥ 真 · 岩燒黑糖奶凍
奶凍份量好多!! 每一啖都係奶凍🤍
黑糖味都濃郁🖤
珍珠質感都可以, 唔會太硬👍🏻
不過個人鍾意逮丸芋頭多啲🤣

▪️價錢:7/10
▫️服務:7/10
▪️Overall:7/10

2022-05-30 16 瀏覽
呢度最特別係除咗有台式飲品 之外仲有蛋糕可以選擇🍰想知道試咗佢哋個紫菜肉鬆小方 賣相真係好吸引 外層沾滿晒紫菜同埋肉鬆 鹹香味十足弓蛋糕嘅口感都好濕潤 鬆軟 而且仲好夠蛋香 夾埋一齊食真係好正!
呢度最特別係除咗有台式飲品 之外仲有蛋糕可以選擇🍰
2022-05-29 38 瀏覽
旺角高質茶飲🌺味道好,份量多。呢度附近係掃街好去處,好多平野食、小食店💜食完野買杯台式飲品一流呀。凍真岩燒黑糖鮮奶(大杯)$32真係好啦鮮奶系列都有得揀大杯🥰而且算平。珍珠夠煙韌但又唔硬,延展度十足。呢隻珍珠我認為係數一數二嘅質素🌺。金煌楊枝甘露 $42叫咗無糖,入面嘅果凍有少少咬口,🥭奶同芒果味佔多,好香甜。底部有清新嘅西柚,唔會好苦澀。泰茶奶凍冰沙 $34呢個超好味,沙冰夠綿呀💁‍♀️夏天凍一凍,人都醒神啲。泰茶平穩香淳,配埋綿綿滑滑嘅奶凍,甜度剛好。
旺角高質茶飲🌺味道好,份量多。

凍真岩燒黑糖鮮奶(大杯)$32

金煌楊枝甘露 $42

泰茶奶凍冰沙 $34

經常見到呢間茶飲真係好吸引🤩 特別係佢嘅芋頭系列 黎自台灣好有熟悉的味道🇹🇼 好飲之外賣相都顏色好繽紛好適合打卡🌈 但係飲落先知原來都好真材實料口味比起一般茶飲店天然🍀岩曬炎炎夏日來一杯🌤⭐️ 逮丸芋頭2號 🍠基本上係芋頭牛奶加上芋圓嘅配搭💜 芋頭棉密得來甜度好天然唔算太多糖分👍🏻牛奶好濃郁好滑🥛 口味好配搭 手工芋圓口感夠QQ 如果芋頭味更濃就更好🍡⭐️ 蘇芳紅果芭樂 ❤️特別揀咗兩款比較清新嘅水果 🍉火龍果同埋芭樂Blend成既冰沙🧃 口味比較淡食到火龍果嘅鮮味💕 雖然有一點點草青味 🌱 但係芭樂幾清甜很加分😚⭐️ 芋泥肉鬆盒子 🍰原來係一個盒子嘅海綿蛋糕🎂 食到芋泥一粒一粒既口感🥰 肉鬆甜中帶鹹嘅口感好特別🐷⭐️ 茶茶Go (旺角) @chachago.hk📍 旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖

⭐️ 逮丸芋頭2號 🍠

⭐️ 蘇芳紅果芭樂 ❤️
很加分😚

⭐️ 芋泥肉鬆盒子 🍰

⭐️ 茶茶Go (旺角) @chachago.hk
📍 旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖

2022-05-24 820 瀏覽
👣 茶茶Go 👣⁡🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰⁡茶茶GO除咗喺台灣原來係澳門、馬來西亞菲律賓、加拿大同越南都已設立分店 係過江龍嚟😆呢間台式茶飲店除了有飲品可以選擇其實都有限量嘅自家製台式甜品 好有台灣風味😋最搶手一定係盒子蛋糕同肉鬆小方!⁡⭐⭐Oreo抹茶沙冰🍵 HKD$36⭐⭐⁡抹茶味不算太濃郁 奶味較突出加入oreo餅碎後多了層次夏天咁熱 飲杯沙冰 咬吓啲冰碎 飲完勁透心涼😝⁡味道:🌕🌕🌕🌗🌑⁡⭐⭐金煌楊枝甘露 HKD$36⭐⭐⁡呢杯超多料 口感頗豐富 所有材料好搭😌入面以金煌芒果汁 椰奶 西柚果肉 金煌芒果粒加果凍混合而成 有咬口之餘🤪入口頗順滑楊枝甘露味好突出超正🤤⁡味道:🌕🌕🌕🌕🌖⁡⭐⭐ 芋泥肉鬆盒子 HKD$42⭐⭐⁡去到見到只剩下一盒芋泥肉鬆盒子 好好彩有得食👻芋泥真係如傳聞般滑順 入口綿密 味道香甜面層為芋泥cream 好creamy😋海綿蛋糕層與層之間有滿滿嘅芋泥 配合埋肉鬆 鹹甜嘅配搭 好好食!芋泥控必食!😍⁡味道:🌕🌕🌕🌕🌖⁡
👣 茶茶Go 👣

🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰

茶茶GO除咗喺台灣
呢間台式茶飲店除了有飲品可以選擇
其實都有限量嘅自家製台式甜品 好有台灣風味😋
最搶手一定係盒子蛋糕同肉鬆小方!

⭐⭐Oreo抹茶沙冰🍵 HKD$36⭐⭐

去到見到只剩下一盒芋泥肉鬆盒子 好好彩有得食👻
芋泥真係如傳聞般滑順 入口綿密 味道香甜
面層為芋泥cream 好creamy😋
海綿蛋糕層與層之間有滿滿嘅芋泥
配合埋肉鬆 鹹甜嘅配搭 好好食!
芋泥控必食!😍

味道:🌕🌕🌕🌕🌖

• 金煌楊枝甘露
  • 芋泥肉鬆盒子蛋糕
2022-05-23 32 瀏覽
見到好多人推薦呢間茶飲店既甜品,呢日咁岩響MK行完街,就順手買黎試下,真係幾高質😍>紫菜肉鬆小方:紫菜肉鬆蛋卷就聽得多,估唔到配海綿蛋糕都咁好味,蛋糕濕潤軟綿,中間有蛋黃醬,再夾埋鋪滿外層既紫菜肉鬆,鹹鹹香香咁好惹味,切成4小件,方便同朋友仔分享。>豆乳盒子蛋糕:豆乳味好濃,個忌廉好有奶味好滑,因為唔太甜,所以唔會好膩,但係呢個因為太好味啦,好容易會一下食哂成盒🥺>逮丸芋頭二號:呢杯好岩芋泥控飲,因為差唔多有半杯都係芋泥,芋泥味道香滑濃郁,仲要有少少芋泥粒粒,配埋鮮奶+Q彈既逮丸當然係冇得輸🤤好彩我果日中午就去左買,聽店員講蛋糕係人手每日新鮮製作,數量有限,每日好快就賣哂,想試既朋友記得要早少少去試🤗
見到好多人推薦呢間茶飲店既甜品

呢日咁岩響MK行完街,
就順手買黎試下,真係幾高質😍

>紫菜肉鬆小方:
紫菜肉鬆蛋卷就聽得多,
估唔到配海綿蛋糕都咁好味,
蛋糕濕潤軟綿,中間有蛋黃醬,
再夾埋鋪滿外層既紫菜肉鬆,
鹹鹹香香咁好惹味,
切成4小件,方便同朋友仔分享。

>豆乳盒子蛋糕:豆乳味好濃,
個忌廉好有奶味好滑,
因為唔太甜,所以唔會好膩,
但係呢個因為太好味啦,
好容易會一下食哂成盒🥺

>逮丸芋頭二號:
呢杯好岩芋泥控飲,
因為差唔多有半杯都係芋泥,
芋泥味道香滑濃郁,
仲要有少少芋泥粒粒,
配埋鮮奶+Q彈既逮丸當然係冇得輸🤤

好彩我果日中午就去左買,
聽店員講蛋糕係人手每日新鮮製作,
數量有限,每日好快就賣哂,
想試既朋友記得要早少少去試🤗
  • 豆乳盒子蛋糕