旺角呢間茶飲店都幾多人買,見到佢主打好多唔同新鮮水果打算嘅飲品,另外仲有盒子即係蛋糕,同埋小方即係吐司,一場嚟到就買咗兩支嘢飲同埋一個盒子蛋糕試吓,真係幾高質,好食又好飲😆😆🥭金煌楊楝甘露 $42 (9/10)入邊係芒果沙冰,加柚子肉再加紅茶凍,上面係一層芝士奶蓋,成杯嘅感覺就好似飲緊嘅楊枝甘露咁,芒果味好濃郁,好香甜,係用咗新鮮嘅芒果果肉,一啲都唔會假,飲得出好新鮮,柚子肉有好多好好有口感,紅茶凍好似啫喱咁樣好滑,芝士奶蓋好香,係比較香甜嘅芝士味,帶有少少奶嘅香,成杯真係好足料好好飲。🍴蘇芳红果芭樂 $36 (7/10)呢個係火龍果芭樂加打成嘅果汁,飲落嘅口感好特別,非常之清新酸酸地,都幾啱夏天飲。朋友話呢個係健康之選~🍴芋泥肉鬆盒子 $42 (9/10)表面係肉鬆加啲cream芋泥同埋蛋糕,佢係兩層蛋糕夾住芋泥cream上面再加肉鬆,芋泥打得好細滑好香,質感係比較流質少少,好香濃嘅芋頭味,蛋糕呢係比較棉密,加埋肉鬆嘅鹹香,整體真係好夾好好食😋推薦指數: 9/10雖然價錢唔係特別平,勝在真材實料,有新鮮生果去打,真係有誠意去做,盒子都好好食,冇諗過甜品同埋嘢飲都可以做到咁高質!下次經

🥭金煌楊楝甘露 $42 (9/10)

🍴蘇芳红果芭樂 $36 (7/10)

🍴芋泥肉鬆盒子 $42 (9/10)

推薦指數: 9/10
雖然價錢唔係特別平,勝在真材實料,有新鮮生果去打,真係有誠意去做,盒子都好好食,冇諗過甜品同埋嘢飲都可以做到咁高質!下次經過旺角都會再買,推薦😆😆
2022-07-19 906 瀏覽
今日同朋友食完一蚊雞之後,就去廣華醫院附近買嘢飲。見到有一間新開嘅「茶茶GO」飲品店,就幫襯試吓。 上網一check原來呢一間店喺馬來西亞、台灣、澳門等地都有分店。 該店出名用新鮮水果汁沖出茶飲,仲有多款沙冰選擇,啱晒而家香港超熱嘅天氣。 有選擇困難症嘅朋友更可以睇佢哋鋪旁邊嘅Top 7 推介,我朋友就揀咗Top 1 推介嘅金黃楊枝甘露。 金黃楊枝甘露$42就咁看飲品名,唔知以為飲落好似中式甜品楊枝甘露。後來先知原來係芒果西柚椰汁沙冰。杯嘢顏色超靚、超夢幻。入面超足料,有好多西柚粒、芒果汁、芒果粒、椰奶、愛玉。好飲之餘仲有咬口,超飽肚。成杯野唔會太甜。大吉紺野香橙$36 我就因為食得太飽,揀咗杯消濟嘅新鮮大吉紺野香橙來飲。 店主用新鮮嘅橙榨汁而成,加上綠茶嘅茶味,清新健康。 我再加$5加埋養顏嘅蘆薈粒粒。無得頂! 紫菜肉鬆小貝 $38以黃金威風蛋糕、美味蛋黃醬再加香脆肉鬆製作而成。 食落口感超似芝士蛋糕,外面舖上一層超香的豬肉鬆紫菜。 估唔到鹹加甜陪埋一齊咁好食。 下次經過都會再幫襯,因為真係用新鮮水果製作同足料有果肉食。

金黃楊枝甘露$42

大吉紺野香橙$36

紫菜肉鬆小貝 $38

下次經過都會再幫襯,因為真係用新鮮水果製作同足料有果肉食。
2022-07-18
15 分鐘 (堂食)
  • 紫菜肉鬆小方
  • 金煌楊枝甘露
2022-07-18 34 瀏覽
💕Chachago前排見朋友食茶茶go嘅肉鬆芋泥盒子作為芋泥控 一直心思思想食🤤出開旺角終於俾我買到嚟食喇🫶🏽.而呢度飲品款式都幾多 芝士舞霜 奶凍沙冰 雪見沙系列都係比較特別嘅選擇🧋.🌈芋泥肉鬆盒子 $42芋泥香甜綿密 口感幼滑又充滿芋頭味💜上面嘅肉鬆好加分 少少鹹中和返芋泥嘅甜味道豐富 加埋輕盈嘅cream同軟綿綿嘅海綿蛋糕 一啖食到四重口感 芋泥控必定鍾意🥰.🌈紫菜肉鬆小方🍞 $38佢地既肉鬆小方都好受歡迎以肉鬆包住海綿蛋糕 內裡有一層薄薄嘅沙律醬 呢幾種簡單材料加埋原來可以咁正😍甜中帶鹹 又有沙律醬嘅酸味 蛋糕口感鬆軟 整體感覺配合得好好😋.🌈真。岩燒黑糖鮮奶珍奶始終係我最愛🥰佢地嘅珍珠煙韌得嚟有香濃黑糖味杯邊亦掛上黑黑糖糖漿 所以黑糖味頗突出鮮奶口感濃厚 飲落特別滿足🧋
💕Chachago

佢地嘅珍珠煙韌得嚟有香濃黑糖味
杯邊亦掛上黑黑糖糖漿 所以黑糖味頗突出
鮮奶口感濃厚 飲落特別滿足🧋
外賣自取
夏日疾走旺角台飲店消暑解渴芋泥肉鬆盒子 HKD$42海量的芋泥覆蓋於海綿蛋糕的表面,入口綿密順滑,味道香甜,層與層之間夾有芋泥,化於口腔之中,形成完美的甜品,芋泥控首選!紫薯落雪葡萄 HKD$42夏日就要飲一杯透心涼的葡萄冰!使用新鮮水果整成的飲品,啖啖都有果凍的甜味,一口氣就飲了一半杯!石榴芭樂 HKD$42酸甜的石榴和芭樂都是夏日季節限定的水果,在台灣非常受女性歡迎,沒想到這家店提供。兩種水果是相當相宜的組合,就跟一對情侶一樣!哈哈~茶茶GO旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖港鐵油麻地站 A2 出口, 步行約4分鐘#茶茶GO #旺角 #葡萄 #紫薯 #芋泥 #肉鬆 #盒子 #台灣菜 #過江龍 #石榴芭樂 #夏天 #summer #好飲 #drinks #油麻地 #台灣 #香港 #hongkong #taiwan
夏日疾走旺角台飲店消暑解渴

芋泥肉鬆盒子 HKD$42

紫薯落雪葡萄 HKD$42

石榴芭樂 HKD$42

茶茶GO
港鐵油麻地站 A2 出口, 步行約4分鐘

2022-07-17
10 分鐘 (外賣自取)
2022-07-17 16 瀏覽
〰️金煌楊枝甘露 $36無叫到小甜已經甜度適中👍🏻西柚肉夠飽滿,咬落微微帶甜,唔會有苦澀感。粒粒芒果肉,加埋椰奶,簡直係perfect match😋〰️紫菜肉鬆小方(四件)$38面頭舖上滿滿嘅肉鬆同紫菜碎,幾有層次感。入面嘅戚風蛋糕仔仲加入左蛋黃醬👍🏻。細細一盒用嚟做下午茶都唔錯。〰️豆乳盒子 $38第一啖食落去豆香味好突出,之後就係忌廉嘅甜味。蛋糕食落好軟熟輕盈,一個人食哂成盒都唔覺膩。😜〰️〰️📍 茶茶Go (旺角)旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖

〰️金煌楊枝甘露 $36
無叫到小甜已經甜度適中👍🏻
西柚肉夠飽滿,咬落微微帶甜,唔會有苦澀感。
粒粒芒果肉,加埋椰奶,簡直係perfect match😋

〰️紫菜肉鬆小方(四件)$38

〰️豆乳盒子 $38

〰️〰️📍 茶茶Go (旺角)
2022-07-17 43 瀏覽
茶茶Go!!!!!!!係廣華醫院對面有好多野食!其中就比lee 間廢水鋪吸引左!楊枝芋露白珍珠($40)夏天就想飲d 清新甜甜酸酸系列!佢重要係有埋芋泥🤤🤤濃厚質感既芋泥😍加埋楊枝金露成個邪惡又難以抗拒既組合!!!白珍珠比黑珍珠再軟身!Oero 黑糖珍奶奶茶($36)朋友係oero 粉絲佢叫左lee 杯!上面有oero 既沙冰!加埋黑珍炒過既珍珠!廢水感100%黑糖伯爵盒子($36)本身淨係諗住買野飲☺️原來佢重有盒子蛋糕😳☺️於是叫左個伯爵茶盒子!會另外有一杯黑糖珍珠比你!伯爵茶味好濃厚!蛋糕同cream 比例一比一左右!回頭% 100%既旺角台式飲品店☺️👌
茶茶Go!!!!!!!
係廣華醫院對面有好多野食!
其中就比lee 間廢水鋪吸引左!

楊枝芋露白珍珠($40)
夏天就想飲d 清新甜甜酸酸系列!
佢重要係有埋芋泥🤤🤤
濃厚質感既芋泥😍
加埋楊枝金露成個邪惡又難以抗拒既組合!!!
白珍珠比黑珍珠再軟身!

Oero 黑糖珍奶奶茶($36)
朋友係oero 粉絲
佢叫左lee 杯!上面有oero 既沙冰!
加埋黑珍炒過既珍珠!
廢水感100%

黑糖伯爵盒子($36)
本身淨係諗住買野飲☺️
原來佢重有盒子蛋糕😳☺️
於是叫左個伯爵茶盒子!
會另外有一杯黑糖珍珠比你!
伯爵茶味好濃厚!
蛋糕同cream 比例一比一左右!

回頭% 100%既旺角台式飲品店☺️👌
2022-07-17 23 瀏覽
最近天氣實在太熱了!一杯冰凍的飲品實在不能少,手搖飲品店在這些時候就必定是最受歡迎了!但旺角的其中一間台飲店,除了飲品以外這店的蛋糕同樣精彩~ 這天就來到店家買飲品外,還購入兩款非常受歡迎的蛋糕和同事一同分享逮丸紫薯2號 $41紫薯鮮奶真的是我其中一款心水pick✅ 這杯的紫薯泥非常多 味道不會太甜但相當濃郁與牛奶拌勻後喝剛剛好 膩感不會太重夏天喝一杯冰的感覺很消爽芋泥肉鬆盒子 $42聽說店家的芋泥肉鬆盒子是signaturefood之一,的確未到傍晚6時就眼見只餘下最後一盒,第一時間入手~ 滿滿的肉鬆鋪在芋泥表面,鹹鹹的肉鬆配香甜的芋泥,相互揮映下味道變得更出色!這個盒子的容量也絕對不能看輕,由上至下排列的肉鬆、忌廉、海綿蛋糕跟芋泥組成,口感層次分明,加上芋泥滑順綿密,芋頭味重而且所佔的份量比例多,絕對能滿足一眾芋泥控之餘也可以足夠二人分享!紫菜肉鬆小方 $38/4件另一款同樣討論度甚高的蛋糕,就是鹹個每日新鮮製造的紫菜肉鬆小方!「小方」就是戚風蛋糕的意思,由於一盒蛋糕切成4件裝,想必是因為這個緣故才有此命名吧!這個同樣是加入大量的肉鬆,不過這個還加入紫菜令味道更香口;蛋糕本身口感紥
逮丸紫薯2號 $41
紫薯鮮奶真的是我其中一款心水pick✅
這杯的紫薯泥非常多 味道不會太甜但相當濃郁
與牛奶拌勻後喝剛剛好 膩感不會太重
夏天喝一杯冰的感覺很消爽
芋泥肉鬆盒子 $42
紫菜肉鬆小方 $38/4件
這個同樣是加入大量的肉鬆,不過這個還加入紫菜令味道更香口;蛋糕本身口感紥實,但總算濕潤鬆軟綿密,還有一層薄薄的但味道香甜的蛋黃醬,幾種食材混合卻意外地產生強烈的化學作用,鹹香更突顯蛋糕的香甜感覺,食材的質感各有不同亦令口感變得更豐富!私心大推這個!同事們也覺得這個組合新鮮有驚喜,非常好吃~
店家位於旺角鬧市,非常易找,除手搖飲品外其實店內放有不少甜食作招徠實在少見!店家來自台灣,但現時分店已遍佈不同國家或城市,所到之處也是大受歡迎,每一杯每一道菜都也是在店家signature! 下次來到旺角記得來享用啊
2022-07-07
5 分鐘 (外賣自取)
2022-07-16 23 瀏覽
讓舌尖感受最美好一刻ꕀꕀ⇢ఌ 茶茶GOꔐ若葉茉莉綠 ($23)炎炎夏日不想喝甜的來杯純茶也不失為好選擇茶香味濃郁✩•‿•茉莉淡淡清香ꕀ還帶點回甘ꔐ松印桂花烏龍($24)點了微糖ꕀ 帶陣陣桂花味烏龍茶味偏重一點點(•͈⌔•͈⑅)原本想點走甜ꕀ還好店員有提醒走甜就變純茶ꔐ金煌楊枝甘露($42)之前喝過已經覺得出色ꕀ當然要喝喝看(•̀ᴗ• )賣相很可以ꕀ影相打卡絕對無難度芒果味香甜ꕀ還有啫喱的Q彈感很難會不愛ꔐ抹茶盒子 ($36)抹茶味幾濃郁ꕀ吃下去有一層層(•͈⌔•͈⑅)忌廉順滑配茉莉茶一起吃感覺很不錯盒子包裝很方便邊走邊吃°o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧°讓舌尖留住最美好一刻(ෆ˙ᵕ˙ෆ)超喜歡這家的楊枝甘露已經回購很多次了
讓舌尖感受最美好一刻ꕀꕀ⇢ఌ 茶茶GO
ꔐ若葉茉莉綠 ($23)
炎炎夏日不想喝甜的
來杯純茶也不失為好選擇
茶香味濃郁✩•‿•
茉莉淡淡清香ꕀ還帶點回甘

ꔐ松印桂花烏龍($24)
點了微糖ꕀ 帶陣陣桂花味
烏龍茶味偏重一點點(•͈⌔•͈⑅)
原本想點走甜ꕀ還好店員有提醒走甜就變純茶

ꔐ金煌楊枝甘露($42)
之前喝過已經覺得出色ꕀ當然要喝喝看(•̀ᴗ• )
賣相很可以ꕀ影相打卡絕對無難度
芒果味香甜ꕀ還有啫喱的Q彈感
很難會不愛

ꔐ抹茶盒子 ($36)
抹茶味幾濃郁ꕀ吃下去有一層層(•͈⌔•͈⑅)
忌廉順滑配茉莉茶一起吃感覺很不錯
盒子包裝很方便邊走邊吃

讓舌尖留住最美好一刻(ෆ˙ᵕ˙ෆ)
超喜歡這家的楊枝甘露
已經回購很多次了

2022-07-16 13 瀏覽
呢幾日嘅天氣實在太太太太太太太太太熱咁啱喺旺角行街嘅時候就睇吓一間嘅台式飲品店比較吸引同埋想試啦 就揀咗呢一間叫做茶茶go!個名幾特別望向個Menu都幾多選擇有一般嘅水果茶,芝士奶蓋系列等等,得到佢最特別嘅係有一啲嘅蛋糕同埋盒子嘅食品系列因為啱啱食飽飯就唔想叫啲咁Heavy嘅飲品所以我就叫左一杯櫻羽水果甘露茶佢當中其實就有一個奇異果,香橙🍊同埋熱情果佢作為一個嘅水果底飲落去非常之清新可以解渴之餘仲可以解油膩!而且仲要非常之大杯勁抵飲呀!另一杯我朋友就叫咗京都抹茶玉露,其實就有少少似抹茶latte,但係奶香味非常之濃郁,抹茶味都非常之香個茶味有少少回甘嘅苦澀感覺真係真材實料跟住我哋就叫咗一個紫菜肉鬆盒子做我哋嘅下午茶本身仲喺度諗呢啲會先整好咗嘅會唔會唔方好食但係令我大有驚喜呀!紫菜肉鬆在家買蛋糕成個口感好豐富 裏面仲有蛋黃醬所以食落去係鹹鹹甜甜咁幾特別!配埋啱先嘅飲品簡直係一個豐富嘅下午茶時間
呢幾日嘅天氣實在太太太太太太太太太熱

個茶味有少少回甘嘅苦澀感覺真係真材實料

跟住我哋就叫咗一個紫菜肉鬆盒子做我哋嘅下午茶

本身仲喺度諗呢啲會先整好咗嘅會唔會唔方好食
配埋啱先嘅飲品簡直係一個豐富嘅下午茶時間
2022-07-15 29 瀏覽
而家台式飲品店真係開到周圍都係🙈但係呢一間喺旺角嘅手搖飲品🥤竟然仲有蛋糕同埋芋泥盒子😆肉鬆芋泥盒子真係好好食😋鹹香嘅肉鬆、軟滑嘅忌廉、鬆軟嘅海綿蛋糕同綿密嘅芋泥 口感味道層次好豐富🫶🏻🫶🏻
好味指數:😋😋😋😋😋推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐經過旺角飲品街見到有間幾特別嘅飲品店,除左飲品仲有甜食賣🧁竟然有肉鬆小貝同芋泥蛋糕🍰即刻買咗返屋企試下好唔好食😍✅芋泥肉鬆盒子$42面頭有小小肉鬆,可以撈埋芋泥蛋糕一齊食😋 芋泥好綿密,芋頭味重,食一啖已經好滿足☺️☺️不過建議同朋友share食,始終芋頭都易膩🤣✅紫菜肉鬆小方$38 🌟推薦🌟一盒有4件🍰紫菜肉鬆包住戚風蛋糕,中間夾住蛋黃醬😋口感鬆軟,好味到讚不絕口🤣🤣真係超好食💕而且好少地方有賣肉鬆小方🥲✅春滿金旺鳳梨$36菠蘿味濃郁🍍用咗新鮮菠蘿整,菠蘿愛好者必試‼️而且飲嘅時候仲可以飲到菠蘿肉😋店鋪嘅食物充滿驚喜🎁下次經過旺角要再試埋其他口味😍📍茶茶Go (旺角)地址:旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖
好味指數:😋😋😋😋😋
推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐
✅芋泥肉鬆盒子$42
✅紫菜肉鬆小方$38
🌟推薦🌟
✅春滿金旺鳳梨$36
店鋪嘅食物充滿驚喜🎁下次經過旺角要再試埋其他口味😍

📍茶茶Go (旺角)
地址:旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖
2022-07-13 25 瀏覽
好耐冇飲手搖飲品,夏日熱辣辣真係好需要一杯凍飲消暑🥵店舖仲有埋盒子蛋糕賣,唔洗搶網店一於試試🤪·<逮丸芋頭2號> ʜᴋᴅ 45芋泥、鮮奶、芋圓💜店員話冇額外加糖,所以飲落都係好天然嘅芋頭同鮮奶香甜味☺️芋圓似珍珠size,煙韌好咬🥰係價錢貴咗啲🥹·<芋泥肉鬆盒子> ʜᴋᴅ 42肉鬆👉🏻忌廉👉🏻蛋糕👉🏻芋泥👉🏻蛋糕鹹香嘅肉鬆配搭微甜的芋泥真的不要太好吃🥰芋泥可能同飲品用嘅一樣,質地會偏濕,但同時會令到蛋糕唔乾🤭順滑嘅芋泥中間仲夾雜咗少少芋頭粒💜·<豆乳盒子> ʜᴋᴅ 38豆乳吉士👉🏻蛋糕👉🏻忌廉👉🏻蛋糕自己都整過豆乳盒子,明白要豆乳味出眾好難,所以呢個都唔係好食到豆乳味🙈表面嘅豆乳吉士同蛋糕係主要甜味來源,中間忌廉層好厚但就唔太食到甜/奶香味,會有少少膩🥹
<逮丸芋頭2號> ʜᴋᴅ 45
<芋泥肉鬆盒子> ʜᴋᴅ 42
肉鬆👉🏻忌廉👉🏻蛋糕👉🏻芋泥👉🏻蛋糕
<豆乳盒子> ʜᴋᴅ 38
豆乳吉士👉🏻蛋糕👉🏻忌廉👉🏻蛋糕
2022-07-13 27 瀏覽
呢幾日真係好熱,好想飲涼浸浸嘅飲品! 經過旺角登打士打有好多茶店,我就被茶茶Go門口嘅「本季至TOP銷售榜」第一位的「金煌楊枝甘露」吸引咗,買咗杯來試試~ 金煌楊枝甘露 HKD$42容量多和超多料,飲到淡淡的芒果沙冰、椰奶味道,而且邊喝邊吃到西柚果肉、粒粒芒果和滑滑的愛玉,多重口感。飲完一杯都好飽,好似真係食咗碗楊枝甘露咁,果然係No.1!夏天必喝~

呢幾日真係好熱,好想飲涼浸浸嘅飲品!

金煌楊枝甘露 HKD$42
外賣自取
📍#茶茶Go (#旺角)旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌗🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺位於旺角茶茶Go茶飲店 唔講唔知,原來茶茶Go有好多間海外分店包括 馬來西亞、菲律賓、越南等地而香港嘅分店更有烘焙部由曾經係台灣培訓嘅資深烘焙師主理 ~保留台灣嘅獨特風味😋😋❣#紫菜肉鬆四方(四件) 💰$38裡面係兩塊好鬆軟既蛋糕 中間夾住啲蛋黃醬好厚身 食左兩塊已經好飽~絕對要同朋友開心share😚 上面鋪滿超多肉鬆 每一啖都有肉鬆包圍加埋紫菜 好香口 甜中加點鹹 好好食!😚 ❣#芋泥肉鬆盒子 💰$42芋泥控必試 芋泥綿密又香甜 滿滿芋頭味🥰最特別嘅係上面有一層肉鬆甜中帶鹹 味道更有層次底層嘅海綿蛋糕質感輕盈一啖食到四重口感😋❣#岩燒黑糖珍珠奶茶 💰$29杯上黑糖既花紋依然令人有想飲既衝動珍珠煙煙韌韌 不會太淋 ~ 珍奶奶味較重唔會太死甜 整體都幾好飲! 🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

📍#茶茶Go (#旺角)

♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌗

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
位於旺角茶茶Go茶飲店
唔講唔知,原來茶茶Go有好多間海外分店
包括 馬來西亞、菲律賓、越南等地
而香港嘅分店更有烘焙部
由曾經係台灣培訓嘅資深烘焙師主理 ~
保留台灣嘅獨特風味😋😋

❣#紫菜肉鬆四方(四件) 💰$38
裡面係兩塊好鬆軟既蛋糕 中間夾住啲蛋黃醬
好厚身 食左兩塊已經好飽~
絕對要同朋友開心share😚

芋泥肉鬆盒子

❣#岩燒黑糖珍珠奶茶 💰$29
杯上黑糖既花紋依然令人有想飲既衝動
珍珠煙煙韌韌 不會太淋 ~ 珍奶奶味較重
唔會太死甜 整體都幾好飲!
岩燒黑糖珍珠奶茶

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
紫菜肉鬆四方
芋泥肉鬆盒子
岩燒黑糖珍珠奶茶
2022-07-12 20 瀏覽
第一晚在旺角住,樓下的食店實在太多了,逛了一個圈,隨便選擇了一間茶飲店。位置:在登打士街,旁邊是聖安娜餅店。環境:門口兩邊各有易拉架介紹其招牌,收銀櫃下邊是玻璃櫃,放置了小食,招牌是金字白底,顯得有格調和貴氣。宵夜:🍵京都抹茶玉露🥤 $30雖然不是最受歡迎的茶飲,但很適合我的口味,雖然我很喜歡綠茶,但不喜歡濃到甘苦,而它的調味,抹茶和牛奶的比例不錯,不會顯得過甜,又有奶香和茶香,只是有點可惜我以為玉露是啫喱,但原來不是,是沒有配料。🥢肉鬆小方 $38一個盒備有四小塊海綿蛋糕,外層緊裏著滿滿的紫菜肉鬆,蛋糕有兩層,內搽有一層薄薄的練奶,所以外有鹹香,但也有甜味,雙重味道,想不到也挺配合。

位置:在登打士街,旁邊是聖安娜餅店。

環境:門口兩邊各有易拉架介紹其招牌,

宵夜:

🍵京都抹茶玉露🥤 $30

🥢肉鬆小方 $38
一個盒備有四小塊海綿蛋糕,

2022-07-10
外賣自取
$60 (宵夜)