2022-07-19
旺角呢間茶飲店都幾多人買,見到佢主打好多唔同新鮮水果打算嘅飲品,另外仲有盒子即係蛋糕,同埋小方即係吐司,一場嚟到就買咗兩支嘢飲同埋一個盒子蛋糕試吓,真係幾高質,好食又好飲😆😆🥭金煌楊楝甘露 $42 (9/10)入邊係芒果沙冰,加柚子肉再加紅茶凍,上面係一層芝士奶蓋,成杯嘅感覺就好似飲緊嘅楊枝甘露咁,芒果味好濃郁,好香甜,係用咗新鮮嘅芒果果肉,一啲都唔會假,飲得出好新鮮,柚子肉有好多好好有口感,紅茶凍好似啫喱咁樣好滑,芝士奶蓋好香,係比較香甜嘅芝士味,帶有少少奶嘅香,成杯真係好足料好好飲。🍴蘇芳红果芭樂 $36 (7/10)呢個係火龍果芭樂加打成嘅果汁,飲落嘅口感好特別,非常之清新酸酸地,都幾啱夏天飲。朋友話呢個係健康之選~🍴芋泥肉鬆盒子 $42 (9/10)表面係肉鬆加啲cream芋泥同埋蛋糕,佢係兩層蛋糕夾住芋泥cream上面再加肉鬆,芋泥打得好細滑好香,質感係比較流質少少,好香濃嘅芋頭味,蛋糕呢係比較棉密,加埋肉鬆嘅鹹香,整體真係好夾好好食😋推薦指數: 9/10雖然價錢唔係特別平,勝在真材實料,有新鮮生果去打,真係有誠意去做,盒子都好好食,冇諗過甜品同埋嘢飲都可以做到咁高質!下次經
🥭金煌楊楝甘露 $42 (9/10)
🍴蘇芳红果芭樂 $36 (7/10)
🍴芋泥肉鬆盒子 $42 (9/10)
推薦指數: 9/10
雖然價錢唔係特別平,勝在真材實料,有新鮮生果去打,真係有誠意去做,盒子都好好食,冇諗過甜品同埋嘢飲都可以做到咁高質!下次經過旺角都會再買,推薦😆😆