2022-08-04 6 瀏覽
台灣過江龍茶飲店,啱晒宜熱到爆嘅天氣。除咗手搖茶個雪櫃仲有好多一盒盒好靚嘅盒子蛋糕。肉鬆芋泥好正,但係太熱,叫咗豆乳盒子。果然味道清爽輕盈。一層醬一層蛋糕一層cream一層蛋糕,方便外賣又易拎。奶蓋白桃烏龍🍑奶蓋香滑,烏龍夠味,消暑一流。抹茶奶凍沙冰🍵抹茶沙冰加咗奶凍,一次過飲晒兩個口感,大熱天時整返一杯即刻透心涼。今日農曆七月初七夕,佢哋今日會有買一送一優惠呀。今晚食完晚飯同另一半一齊過嚟過返一個甜蜜七夕喇

奶蓋白桃烏龍🍑
奶蓋香滑,烏龍夠味,消暑一流。
抹茶奶凍沙冰🍵

外賣自取
朋友行開旺角登打士街, 嗰度一直係食街,不過,因為天氣太熱,我哋見到茶茶go, 大家都已經忍唔住要叫飲品❤️好鍾意啲格仔木,有風味另外餐廳都有充電器,電話唔够電又可以充電❤️ 諗唔到飲乜又可以試下本季精選💕鍾意茶茶go 有入會禮遇,蛋糕都做到有優惠❤️🤩左一:松印桂花烏龍桂花味好清新,花香味濃唔太甜,烏龍味濃,好岩唔愛太甜既我🤩左二:岩燒黑糖珍珠奶茶珍珠有咬口,黑糖同茶味甜度岩岩好,奶感重右二:岩燒黑糖鮮奶鮮奶滑, 而且珍珠配黑糖簡直係絕配右一:春滿金旺鳳梨好香嘅鳳梨味 ,而且亦都有鳳梨粒粒作配搭, 甜度適中除咗飲品之外,亦都有蛋糕。不過因為我哋太飽,而且蛋糕未有貨。不過,下次都會試下蛋糕❤️

好鍾意啲格仔木,有風味

另外餐廳都有充電器,電話唔够電又可以充電❤️
諗唔到飲乜又可以試下本季精選💕

鍾意茶茶go 有入會禮遇,蛋糕都做到有優惠❤️

🤩左一:松印桂花烏龍
桂花味好清新,花香味濃唔太甜,烏龍味濃,好岩唔愛太甜既我
🤩左二:岩燒黑糖珍珠奶茶
珍珠有咬口,黑糖同茶味甜度岩岩好,奶感重
右二:岩燒黑糖鮮奶
鮮奶滑, 而且珍珠配黑糖簡直係絕配
右一:春滿金旺鳳梨
好香嘅鳳梨味 ,而且亦都有鳳梨粒粒作配搭, 甜度適中

• 春滿金旺鳳梨
  • 松印桂花烏龍
  • 岩燒黑糖珍珠奶茶
2022-08-03 11 瀏覽
成日見人食呢間嘅盒子甜品,難得早經過見到未賣晒就買兩盒試下🤪。✨芋泥肉鬆盒子 $42芋泥綿密香甜,仲有少少軟腍嘅芋頭粒。芋頭味好濃郁🤪,加埋鹹鹹甜甜嘅肉鬆簡直perfect match!底層嘅海綿蛋糕鬆軟又輕盈。✨抹茶豆乳盒子 $38表面係濃郁嘅抹茶醬,中間係豆乳味忌廉,口感係介乎忌廉同蛋白霜中間,有淡淡豆香,食落唔會好heavy。底層同樣係海綿蛋糕。✨石榴芭樂芝士舞霜 $42香港少有嘅石榴汁飲品🤤。味道清香,甜度唔高。芝士奶蓋厚度十足,質地綿滑輕盈。

✨芋泥肉鬆盒子 $42

✨抹茶豆乳盒子 $38

✨石榴芭樂芝士舞霜 $42
2022-08-02 31 瀏覽
天氣熱辣辣唔想飲水淡某某就想飲台式茶飲今日出開旺角就買返幾杯同屋企人共享來自台灣過江龍既手作茶gogo飲品店飲品選擇種類非常多.有珍珠奶茶、水果茶、芋頭系列、牛乳茶、芝士奶蓋、奶凍等等另外仲有即日製作既盒子蛋糕!可惜我去到既時候已經賣哂.唯有下次再試喇!逮丸芋頭二號 我最鍾意又有芋圓又有芋泥,芋圓好煙靭,芋泥的味道微甜幼滑!口感上多一些芋頭顆粒也會加分不少,芋泥控一定愛!夏夜白桃烏龍精選台灣烏龍茶,茶香味甘加了白桃香氣,更添一番果香的清爽,溫順厚實!松印桂花烏龍桂花烏龍和桂花味很配,微甜本身帶點桂花香,整體味道很融合!燕麥琥珀奶茶 香濃既紅茶底搭配燕麥奶,做出滑順且濃郁的燕麥茶歐雷琥珀奶茶,微甜感覺更健康!
天氣熱辣辣唔想飲水淡某某就想飲台式茶飲

今日出開旺角就買返幾杯同屋企人共享
來自台灣過江龍既手作茶gogo飲品店

逮丸芋頭二號

夏夜白桃烏龍

松印桂花烏龍
桂花烏龍和桂花味很配,微甜本身帶點桂花香,整體味道很融合!

燕麥琥珀奶茶

2022-07-30 22 瀏覽
今日同阿仔去旺角睇牙,天氣熱到38度,真係好想飲凍野。行過呢間未試過又見OPENRICE咁多哈哈笑,就又阿仔最鍾意既楊枝甘露就一於試下之前聽過既台灣過江龍茶茶GO既金煌楊枝甘露。呢杯金煌楊枝甘露見到仲係no1,全球每日賣左11000杯。一入口果然無呃人,唔會太甜仲無一般楊枝甘露入面西柚既苦澀味,仲食到一粒粒既西柚粒粒。另外,我地試埋第三位既岩燒黑糖珍珠奶茶,d珍珠又甜又有咬口,黑糖我地簡正常都已經甜度啱啱好。我地仲買多左杯金黃芒果雪見沙俾最鍾意芒果既妹妹。話說我點解記得呢間野係因為之前係雜誌見到話佢地既飲品以全豆奶製作,適合乳糖不耐症人士飲用,我正正係一飲完奶就肚唔舒服。果然,今次飲完係無事既。
今日同阿仔去旺角睇牙,天氣熱到38度,真係好想飲凍野。

2022-07-29
2022-07-29 95 瀏覽
台灣過江龍茶茶Go嘅實力真係唔可以睇少😚除左飲品高質之外 盒子蛋糕都一樣好出色🥳.📌紫菜肉鬆小方(4件) $38蛋糕口感比較實但幾濕潤💦用左好多肉鬆包住個蛋糕 食落好濃肉鬆味🐷蛋糕入面仲有少少蛋黃醬🥚令到成個蛋糕唔會得肉鬆同紫菜味咁dry🥳.📌肉鬆虎皮卷 $38肉鬆虎皮卷賣相真係好可愛 啲紋都幾似虎紋🐯感覺上有啲似卷蛋~外層幾鬆軟 仲帶有少少煙韌🥰食落蛋香味幾濃🥚入面嘅餡係肉鬆同埋一啲甜甜地嘅醬😆成個肉鬆虎皮卷甜甜鹹鹹咁 幾特別😜.📌豆乳盒子 $38盒子蛋糕一層一層咁真係好靚🥰豆乳蛋糕食落好滑😚而且奶味同豆乳好香濃🥛個cream食落唔膩 而且盒子嘅甜度啱啱好👍🏻

📌紫菜肉鬆小方(4件) $38

📌肉鬆虎皮卷 $38

📌豆乳盒子 $38
2022-07-29 31 瀏覽
原來呢間台式茶飲店唔止得嘢飲😍仲有啲盒仔蛋糕🍰同吐司🍞上次就試咗個芋泥肉鬆盒子✨鹹香嘅肉鬆 配清甜嘅芋泥不嬲都好夾🫶🏻芋泥都幾香 不過就唔夠綿密 但係加埋啲忌廉同兩層鬆軟嘅蛋糕 口感都幾豐富~
茶茶Go @📍 旺角登打土街43P- 43S號鴻輝大廈地下9B號舖呢排天氣禁熱🔥出街一定要買野飲消下暑先得🫰泰式奶凍冰沙$34好有驚喜✨堅係冰沙泰茶味出👏🏻👏🏻仲要配埋奶凍,口感好正逮丸芋頭2號$45芋頭粒配上手工芋泥一同攪勻口感豐富,甜度係固定嘅覺得甜度,奶同芋頭比例啱啱好紫菜肉鬆小方四件$38表面舖上紫菜豬肉鬆底層係威風蛋糕🍰配上蛋黄醬再加上香脆肉鬆製作而成🫰口感有層次❤️好好味會再Encore今次來到小方盒賣哂🥹好想試啊!下次早點來先得
茶茶Go @

消下暑先得🫰

泰式奶凍冰沙$34
好有驚喜✨堅係冰沙
泰茶味出👏🏻👏🏻
仲要配埋奶凍,口感好正

逮丸芋頭2號$45
芋頭粒配上手工芋泥一同攪勻
口感豐富,甜度係固定嘅
覺得甜度,奶同芋頭比例啱啱好

紫菜肉鬆小方四件$38
表面舖上紫菜豬肉鬆
底層係威風蛋糕🍰配上蛋黄醬
再加上香脆肉鬆製作而成🫰
口感有層次❤️好好味會再Encore

今次來到小方盒賣哂🥹
好想試啊!下次早點來先得
2022-07-27 18 瀏覽
痴線架~點解香港可以咁鬼熱架,仲熱過泰國🥹喺街度點可以唔買返杯嘢飲嚟解下暑金煌楊枝甘露 $36見佢呢款係Top 1,即管叫嚟試吓口感勁豐富,入面有椰奶,芒果汁,柚子果肉,芒果粒粒同紅茶果凍…..好有咬口,凍冰冰,透心涼岩燒黑糖珍珠奶茶 $29奶茶味較重,珍珠煙煙韌韌幾有咬口,味道唔會好甜👍🏻原味肉鬆小方 $36面頭鋪滿勁多肉鬆,入面係好鬆軟嘅蛋糕夾住啲蛋黃醬,好好味😋朱古力蛋捲 $48朱古力味濃郁,軟綿錦,好鬆軟

金煌楊枝甘露 $36
見佢呢款係Top 1,即管叫嚟試吓

岩燒黑糖珍珠奶茶 $29
奶茶味較重,珍珠煙煙韌韌幾有咬口,味道唔會好甜👍🏻

原味肉鬆小方 $36
面頭鋪滿勁多肉鬆,入面係好鬆軟嘅蛋糕夾住啲蛋黃醬,好好味😋

朱古力蛋捲 $48
朱古力味濃郁,軟綿錦,好鬆軟
外賣自取
喺旺角行完,諗住掃街買啲野返屋企食,見到呢間新開嘅台灣過江龍茶飲店,上網睇原來除咗台灣,馬來西亞、加拿大同澳門等地都有分店,呢排天氣咁熱飲杯凍野就啱哂啦!🥭金煌楊枝甘露 ($36)本季至TOP銷售榜NO.1👑咁就當然要試試啦~呢杯飲得嘅楊枝甘露除咗同平時一樣有西柚肉同芒果粒,仲加咗愛玉增添口感🙈再混合芒果汁同椰奶非常豐富,夏天飲沙冰真係透心涼🧊🧋逮丸芋頭2號 ($45)芋頭控必試!!成杯有一半都係芋泥,芋頭味好重,入口香濃綿密,撈埋牛奶飲都幾飽肚,飲完好滿足,果然係呢到嘅招牌😋🍰紫菜肉鬆小方 ($38/4件)一盒足足有四大舊,1舊起2舊止已經好飽,記得同朋友share🤣表面肉鬆份量一啲都唔吝嗇,每一啖都充滿肉鬆非常足料😆入面係戚風蛋糕嚟嘅,口感超級鬆軟,中間仲有啲蛋黃醬🥚所以食落蛋糕幾濕潤,一啲都唔乾,呢個鹹甜組合既有台灣風味又有驚喜🤩推薦‼️總結:呢度嘅自家制甜品竟然岀乎意料地比飲品更岀色🤣🤣會encore個小方🙈另一個鹹甜組合 — 芋泥肉鬆盒子都好吸引,下次再試!😆

🥭金煌楊枝甘露 ($36)
本季至TOP銷售榜NO.1👑咁就當然要試試啦~

🧋逮丸芋頭2號 ($45)
芋頭控必試!!
紫菜肉鬆小方

🍰紫菜肉鬆小方 ($38/4件)
表面肉鬆份量一啲都唔吝嗇,每一啖都充滿肉鬆非常足料😆

• 金煌楊枝甘露
2022-07-23 47 瀏覽
走在旺角街頭 34度的高溫實在教人受不了天氣還會持續熱好一陣子呢錫蘭紅茶拿鐵 (無糖)只會點無糖的我🤣🤣🤣無糖就最能感受原來的茶香和奶香一杯冰凍的飲品令我重生了lol茶茶go最吸引我的重點是它有售賣不同甜品!而且全部都超吸引芋泥肉鬆盒子;虎皮卷;日式輕芝士蛋糕有甜品更能在一眾飲料店中突圍而出呢抹茶豆乳盒子 🍵沒有添加防腐劑的自家製蛋糕抹茶味驚喜地濃最面層是抹茶抹層之後是層層相間的忌廉和海綿蛋糕忌廉富有豆乳香本想分開兩次食用但一口一口就食完了以飲品店來就 質素的確不錯
走在旺角街頭 34度的高溫實在教人受不了

天氣還會持續熱好一陣子呢

錫蘭紅茶拿鐵 (無糖)
只會點無糖的我🤣🤣🤣

抹茶豆乳盒子
錫蘭紅茶拿鐵
抹茶豆乳盒子
2022-07-22 30 瀏覽
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯茶茶Go旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯金煌楊枝甘露睇OpenRice 見到好多人推薦於是點了。奶蓋不算多,芝士味道唔太出,有柚子果肉、芒果粒同啫喱,飲落口感好豐富,但柚子帶點澀味。草莓蜜奶蓋不算多,芝士味道唔太出,草莓加上碎冰,冰冰涼涼尚算可以,不過價錢就唔太值。紫菜肉鬆小方(四件)一盒四小塊海綿蛋糕,外層鋪滿紫菜肉鬆,蛋糕有兩層,內有一層練奶,不過蛋糕冇咩蛋味,口感都太濕潤。
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
茶茶Go
旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

金煌楊枝甘露
睇OpenRice 見到好多人推薦於是點了。

草莓蜜

紫菜肉鬆小方(四件)
2022-07-22 24 瀏覽
天氣太熱,行行吓街都一定要飲嘢,而且見到佢哋嘅特式蛋糕都想試吓(●'◡'●)ノ.🍰 紫菜肉鬆小方 $38一盒4件蛋糕,面層鋪滿紫菜肉鬆,蛋糕好厚身,扎實濕潤充滿蛋香,中間夾住一層蛋黃醬,甜甜地帶少少鹹香,成個配搭幾夾。.🍹蘇芳紅果 $42清甜嘅火龍果汁,味道天然飲得出係真材實料,面層加上芝士奶蓋,奶蓋幾重奶味有啲似yogurt口感,如果奶蓋份量再多啲就更好( ˘ ³˘).🧋Oreo黑糖珍珠奶茶 $36黑糖珍珠奶茶加入綿密奶霜,黑糖味道唔會過甜,煙靭珍珠再加埋Oreo碎碎,口感豐富。.總括而言:茶飲選擇都幾多,想飲水果茶、奶茶、奶蓋、芋圓或者沙冰都有。而佢哋最特別嘅係盒子蛋糕同小方蛋糕,有多款特式口味,幾吸引!
🍰 紫菜肉鬆小方 $38

🍹蘇芳紅果 $42

🧋Oreo黑糖珍珠奶茶 $36

2022-07-21 26 瀏覽
呢間嘅果茶,真係做得好出色🤩菠蘿嘅茶好清爽,飲起身會令人覺得好開心~好啱夏天,☀而且都唔會太甜。樽裝奶茶嘅話,🧋口感唔會好厚重,所以容易接受唔會好甜,入口比較順滑。🥰🥝奇異果沙冰,半融質感超好飲,🥛牛奶味好濃。肉鬆小貝係呢一間嘅招牌吧!🥢口感鬆化,而且甜甜哋,用嚟作為下午茶嘅甜點,就最合適不過啦😉weekend到訪,都幾人,好受歡迎,點餐之前女店員好有耐心,介紹menu,而且態度超好❤

🥝奇異果沙冰,半融質感超好飲,🥛牛奶味好濃。

假日行旺角,天氣熱辣辣,最好就係飲番杯凍冰冰又涼透心嘅飲品,行到廣華對面,有間茶飲店,係門口睇完飲品牌就揀咗2杯飲品及小食友人揀咗呢杯今季 Top 1嘅 [ 金煌楊枝甘露 $36 ] 口感超豐富,配料仲超多,好有咬口,味道仲唔會太甜,配料有金煌芒果汁、芒果粒、椰奶、西柚果肉、紅茶果凍,好味道而我就揀咗呢杯 [ OREO 黑糖珍珠奶茶 $36 ] 估唔到 OREO沙冰同奶茶好夾,飲落凍冰冰涼透心,黑糖味道唔會太甜,剛剛好,黑糖珍珠口感煙煙韌韌大大件嘅 [ 紫菜肉鬆小方 $38 ] 賣相吸引,一盒有4件,每件蛋糕都有滿滿嘅紫菜肉鬆包圍住,蛋糕鬆軟,切開一半會見到中間位夾住微甜嘅醬,食落味道鹹鹹甜甜雪凍咗好好味嘅 [ 芋泥肉鬆盒子 $42 ] 面層係肉鬆碎及厚厚嘅Cream,口感Creamy,夾著軟綿綿嘅海綿蛋糕,底層係口感綿滑嘅芋泥,好味到食唔停茶茶GO旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖

茶茶GO
旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖