搵到旺角呢間超人氣餐廳,又嚟享受返個美味午餐Lunch Set 款式好啱食揀咗👇🏻「紐約芝士汁大蝦意大利燴飯」熱辣辣,即叫即製。大蝦爽口,吃得出的新鮮飯有口感配上new york cheese醬汁,夠Creamy, 仲好濃郁芝士味,加上火箭菜.洋蔥同翠玉瓜粒,好有份量餐湯加入薯蓉,令口感更豐富,好好味呀「超級水果茶」跟餐+$17 好抵足料.健康.大大杯,隔住個屏幕都見到水果有幾Fresh餐廳門口英式佈置裡面座向寬敞唔壓迫,下次都會再嚟
搵到旺角呢間超人氣餐廳,又嚟享受返個美味午餐

Lunch Set 款式好啱食
揀咗👇🏻
「紐約芝士汁大蝦意大利燴飯」

熱辣辣,即叫即製。
大蝦爽口,吃得出的新鮮

飯有口感

餐湯加入薯蓉,令口感更豐富,好好味呀

「超級水果茶」

跟餐+$17 好抵
足料.健康.大大杯,隔住個屏幕都見到水果有幾Fresh

餐廳門口英式佈置
裡面座向寬敞唔壓迫,下次都會再嚟
2022-01-13
午餐
  • 超級水果茶
  • 紐約芝士汁大蝦意大利燴飯
2022-01-12 45 瀏覽
茶聊 Tearapy旺角砵蘭街189號1樓朋友推介的優質樓上Cafe,環境舒適,食物和飲品都很出色,還會再來。😉美式煙肉蛋堡配凱撒沙律漢堡的麵包很鬆軟,即煎的煙肉香氣四溢,漢堡內的蛋製作十分認真,又香又滑,牛油味濃。洋蔥的汁調配得剛剛好,香濃芝士溶入口中。凱撒沙律的沙律菜超級新鮮,醬汁不油膩,必食!😍👍慢煮里約熱內盧牛肋條配藜麥牛油香苗份量十足的牛肋條,肉汁香濃,口感煙韌,不會太硬,啖啖肉。酸酸甜甜的醬汁很開胃,配健康軟熟的藜麥飯,大滿足。😋超級水果茶豐富的水果茶有鳳梨、士多啤梨、青檸、熱情果、菠蘿、蘋果。味道調配得剛剛好,喝完喉嚨很舒服,推薦!😄👍鳳梨香茅檸檬茶新鮮的香茅和鳳梨,每一啖也充滿清新的味道,酸酸甜甜的,好正。😃🍻
茶聊 Tearapy

旺角砵蘭街189號1樓

美式煙肉蛋堡配凱撒沙律

慢煮里約熱內盧牛肋條配藜麥牛油香苗

超級水果茶

鳳梨香茅檸檬茶

2022-01-11
呢間係旺角嘅打卡café,轉咗新下午茶menu見到幾吸引,食咗鑽石蜆酸辣天使麵,個豬骨湯底唔錯幾香濃,天使麵都幾好食,涼拌雲耳好爽脆有點辣夠晒開胃。最愛還是紫薯鮮奶沙冰,成杯紫紅色靚到暈,飲落有奶香、又有好多紫薯粒非常香甜好味Afternoon Tea▪︎下午茶 Appetizer▪︎前菜Black Fungus Salad涼拌米奇雲耳朵New Zealand Diamond Clam with Angel Hair Soup (Hot & Sour)紐西蘭鑽石蜆酸辣天使麵 $78可調配5種辣度+$8 轉日式豬骨湯底Meiji Milk with Purple Sweet Potato 骯髒紫薯鮮奶沙冰跟下午茶可享減 $28 優惠

Afternoon Tea▪︎下午茶

可調配5種辣度
+$8 轉日式豬骨湯底

跟下午茶可享減 $28 優惠

2022-01-11 54 瀏覽
好多第一次去嘅朋友都話估唔到以為只有泵骨街竟然會有間咁有品味嘅茶_餐廳🤣🤣🤣係,但呢個茶同茶記嘅好唔同,呢到主打台灣茶葉,飲品用茶做基礎,再配上唔同口味,而且賣相好正,打卡一定厄到👍⋯⋯🤣🤣🤣食野方面都唔弱架,我幾中意佢地時不時就會有小變化,換句話說講其實係不斷優化💪💪💪我平時最愛食佢地嘅大蜆炒意粉,小小辣,配上大大隻蜆,好開胃,又唔滯胃呢期仲有新玩意,個漢堡紙有小㊙️㊙️架🤣🤣

呢期仲有新玩意,個漢堡紙有小㊙️㊙️架🤣🤣

2022-01-05
下午茶
2022-01-10 61 瀏覽
其實我地都唔係第一次去, 但今次真係失望到極點 !!!我地食到大半個時, 忽然發現有曱甴係枱邊爬出黎, 起初以為係一隻, 點知仲係幾隻, 佢仲要係餐具附近爬出黎, 連隔離枱都係度嘩左聲,之後我地叫職員, 佢地係有搵人捉走左幾隻曱甴, 但好似一D歉意都冇, 求其叫我地換枱比我地, 我地同佢講見到幾隻曱甴咩都唔想食啦, 我地話想投訴, 佢地就話"你想投訴咪投訴囉,我都阻唔到你地", 態度勁差, 真心嬲左 !!! 之後又話退番個主食既錢比我地, 但又唔出番杯野比我地飲, 我地再問之下,佢地先話"冇晒珍珠喎" , 我地唔問佢都唔會主動講. 最後先退埋杯野錢比我地, 講真, 我地都只係想食餐好味既野食, 本身已經出現曱甴, 仲要態度咁差, 真心失望, 仲等我同朋友講話間野好, 真心嬲同失望到極點!!! 唔會再去 !!!!!!
其實我地都唔係第一次去, 但今次真係失望到極點 !!!
2022-01-09
嗌咗杯凍嘅大吉嶺芝士奶蓋,無諗過杯嘢嚟到會咁嘅樣,樣核突都算,嗰奶蓋仲要喺底😓啱啱上嗰陣已經問個waiter,呢杯係咪真係我哋嗌嗰杯奶蓋,佢講話係,我同我朋友真心shock jor😂我同朋友都唔信奶蓋會咁樣,所以上openrice諗住睇下其他人嘅係咪都係咁,點知好有趣嘅喺,沉喺底嘅奶蓋好似真係只此一杯😂為咗再三確定,我哋有再問waiter係咪搞錯咗定係點,然後佢好有趣地解釋,因為我哋要咗少甜,所以影響咗茶嘅密度,奶蓋自然會沉底...😓其實如果嗌少甜會真係好似貴店所講,會影響茶嘅密度,令奶蓋沉底,咁本身喺點餐嗰系統就唔應該有少甜呢個option,雖然我都唔咁講我要正常甜度嗰奶蓋就會正常返😇第二,如果嗰茶要少甜就會搞到個奶蓋沉底,咁衰啲咁講,其實我都會懷疑你哋其實係咪真係識整奶蓋😥我平時喺隨便一間賣手搖飲品店買都唔會係咁嘅質素,更加未試過會有人用呢啲物理嘅原理去同我解釋佢哋點解會整咗杯咁唔似樣嘅飲品岀嚟,再嘗試去合理化佢哋劣質嘅製成品😓再者,杯飲品要幾甜,先令到嗰奶蓋浮喺面唔喺我去負責嘅嘢...我淨係想飲到杯似樣嘅大吉嶺芝士奶蓋,咩沉定唔沉密度嗰啲我真係唔係好想理😮‍💨杯嘢咁失敗,仲要歸咎
大吉嶺芝士奶蓋

再者,杯飲品要幾甜,先令到嗰奶蓋浮喺面唔喺我去負責嘅嘢...我淨係想飲到杯似樣嘅大吉嶺芝士奶蓋,咩沉定唔沉密度嗰啲我真係唔係好想理😮‍💨杯嘢咁失敗,仲要歸咎於客人,真係令人非常無語🤢店員嘅服務質素都令人非常失望,問到咁都無諗過要提岀換嗰杯俾我哋.....

雖然,評論杯飲品嘅質素唔應該只在於佢個奶蓋喺咪喺頂,但見到個奶蓋咁核突,喺底下一pat嘢咁,真係非常之影響食欲🤮🤮🤮
2022-01-06 48 瀏覽
✨黃金軟殼蟹蟹膏龍蝦汁意大利飯 $158✨蝦球芝士和牛漢堡配薯條 $188✨炸水牛芝士條 $78呢幾款都好好食呀喂~~~不過拖太耐冇出到post搵返啲價錢個時發現餐廳好似已經轉左新Menu(;´༎ຶД༎ຶ`)burger又有蝦同牛好厚身(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)入面個蝦餅好彈牙好好食~個牛肉食落相較之下就還好~軟殼蟹唔洗講又係冇得輸,好香脆!overall嚟講都好高質!!!有機會去試下新menu先!*✨為私心推介!
✨黃金軟殼蟹蟹膏龍蝦汁意大利飯 $158
黃金軟殼蟹蟹膏龍蝦汁意大利飯

✨蝦球芝士和牛漢堡配薯條 $188
蝦球芝士和牛漢堡配薯條
✨炸水牛芝士條 $78
呢幾款都好好食呀喂~~~
不過拖太耐冇出到post
burger又有蝦同牛好厚身(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
入面個蝦餅好彈牙好好食~
個牛肉食落相較之下就還好~
軟殼蟹唔洗講又係冇得輸,好香脆!
overall嚟講都好高質!!!
有機會去試下新menu先!

*✨為私心推介!
黃金軟殼蟹蟹膏龍蝦汁意大利飯
蝦球芝士和牛漢堡配薯條
2022-01-05 59 瀏覽
閒時同朋友黎個茶餘飯後聊天🍵呢間—茶聊 亦係不錯之選🤪·雞翼同薯塊都好好食😋但龍蝦包個包感覺有點乾身😛多啲醬就perfect池啦😌👍🏻·不得不讚賞嘅係個加配嘅甜品🍮疏乎厘超級軟身有入口即溶嘅感覺🤤軟淋淋咁🤪就算切開果刻都好治癒🥰

閒時同朋友黎個茶餘飯後聊天🍵
疏乎厘超級軟身有入口即溶嘅感覺🤤
軟淋淋咁🤪就算切開果刻都好治癒🥰
下午茶
2022-01-04 42 瀏覽
#茶聊 今次講嘅係位於旺角嘅打卡Cafe💕茶聊🥰裝修好工業Feel 仲坐得好舒服😌裝修有好多位都可以打卡💗💗大家可能要早少少去食 因為都幾多人🤤🤤早啲去就唔晒排隊😚😚餐廳Menu有好多選擇 一定有一款啱你✨✨紐約芝士汁大蝦意大利燴飯 $78💰(7.5/10)賣相好靚✨✨好香嘅芝士味🧀🧀而且仲有四隻大蝦🍤每隻大蝦都好爽口彈牙 配埋好Creamy 嘅Risotto🤤🤤意外地幾夾‼️Risotto好重芝士味 但係令小編驚喜嘅係 食完成個Risotto 都唔會膩或者好制🙈🙈 Risotto愛好者可以試下🤟🏻🤟🏻美式煙肉蛋堡 配凱撒沙律 $78💰 (7.5/10)小編叫佐餐廳切開兩份🤤🤤咁就可以share嚟食😋😋呢個漢堡有海量嘅煙肉同埋海量嘅炒蛋🍳🍳炒蛋好滑而且好香蛋味 煙肉唔會好韌又唔會過咸😙😙呢個咁簡單嘅Combo 反而食到有好豐富嘅口感 而且會帶來厚厚嘅滿足感🥰🥰凱撒沙律好Fresh 好新鮮 可以中和返漢堡嘅制🙉🙉成個餐幾抵食😛😛炸水牛芝士條 $28💰 (6/10)呢個大家一定要趁熱嘅時候食‼️‼️小編食第一條嘅時候仲有拉絲嘅感覺 而且會食到好滿足✨✨因為成個口都會係水牛芝士🧀但係小編食完主食之

#茶聊

紐約芝士汁大蝦意大利燴飯 $78💰(7.5/10)

美式煙肉蛋堡 配凱撒沙律 $78💰 (7.5/10)

炸水牛芝士條 $28💰 (6/10)
呢個大家一定要趁熱嘅時候食‼️‼️小編食第一條嘅時候仲有拉絲嘅感覺 而且會食到好滿足✨✨因為成個口都會係水牛芝士🧀但係小編食完主食之後再食水牛芝士條 個水牛芝士條完全凍哂 一啲都拉唔到絲🥲🥲 變咗成個芝士凝固咗🥲🥲 冇趁熱食咁好食🙈🙈所以建議大家一定要趁熱食‼️‼️先可以食到最好食嘅水牛芝士條🤩🤩

韓式炸雞粒配黑教堂魔鬼辣汁 $28💰 (7/10)
韓式炸雞粒份量都唔少 雞粒本身辣辣地 而且係一口size✨✨所以食嘅時候都好方便😋😋雞粒係即叫即炸 所以做到外脆內軟嘅效果😚😚配埋黑教堂魔鬼辣汁 就可以令到個辣更上一層樓 但係小編其實覺得個辣度係普通人都接受到 所以唔使驚話因為辣而唔嗌😻😻

芝芝芒芒 $16💰 (7/10)
小編揀咗微甜 個甜到啱啱好 係真係飲得出真嘅芒果味 唔會好似其他店咁有好假嘅芒果味🤤🤤飲落去好解渴😋‼️

茉莉雀舌 (7/10)
好香茉莉味 好Fresh 飲落去嗰人好舒服🤤🤤
睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️

推薦指數🌟 7 / 10 🌟

📍#巨B覓食旺角 #巨B覓食油麻地

茶聊 (旺角)
⚜️旺角砵蘭街189號1樓
⏱星期一至日 1200-2200

2022-01-04 46 瀏覽
襯住假期出開旺角~上咗好耐冇去嘅茶聊 Tearapy 食個lunch兩杯飲品係我最期待😚骯髒黑糖珍珠鮮奶骯髒紫薯鮮奶(沙冰)跟餐都係+$16除咗個樣好IGable , 味道亦都好好👍🏻黑糖珍奶冇得輸!紫薯因為係沙冰,試咗少少,可以再濃啲,但都好味嘅😋軟殼蟹漢堡配凱撒沙律薯條 $138張紙好過隱,又係打卡一流老公描述:麵包搽咗牛油烘過,炸軟殼蟹好香口👍🏻啖啖肉我點咗 紐約芝士汁大蝦意大利燴飯$88 四隻大蝦,好爽口彈牙!芝士汁risotto 比較creamy 加$28嗌咗個小食,忌廉蘑菇芝士釀雞翼,呢個超好味😋滿滿嘅餡料讓左喺雞翼入面,啖啖肉👍🏻

兩杯飲品係我最期待😚
骯髒黑糖珍珠鮮奶
骯髒紫薯鮮奶(沙冰)
跟餐都係+$16

軟殼蟹漢堡配凱撒沙律薯條 $138
張紙好過隱,又係打卡一流
老公描述:麵包搽咗牛油烘過,炸軟殼蟹好香口👍🏻啖啖肉

芝士汁risotto 比較creamy

加$28嗌咗個小食,忌廉蘑菇芝士釀雞翼,呢個超好味😋
滿滿嘅餡料讓左喺雞翼入面,啖啖肉👍🏻
2021-12-29 59 瀏覽
同朋友聚會,朋友話想試呢間,當日平日walk in,唔算太多人,環境都好舒服全部野食質素都幾好,當中最驚喜係杯髒髒茶,我地四個人本身只叫咗兩杯,一杯朱古力一杯紫薯,後尾再加點兩杯

平安夜冇book位食嘢,決定早少少上茶聊碰碰運氣🤣好彩5:45上到嚟仲有位😆事隔一年再食,發現個menu唔同咗,都有啲新鮮感😌不過就冇咗之前成日食嘅龍蝦包🥲環境依舊舒服~我哋叫咗一個意粉,係岩鹽輕燒加拿大刺身帶子南瓜芝士汁意粉 ($138)😋 個名好長好霸氣,實質又真係幾好食~意粉好彈牙,個汁係好濃芝士味嘅🥰嗰兩粒帶子都非常好味,煎到半熟,食落口有鮮甜嘅感覺~好正!另外叫咗個至尊漢堡 ($158)🍔個擺盤夠哂誇張,有個大大個鳥籠裝住碟burger🤣入面有厚厚嘅漢堡肉同埋豬腩片,真係好豐富!豬腩片好香唔韌,而漢堡肉牛味亦好濃,又唔乾~仲配咗薯條同沙律菜添!唔少得叫個小食啦,叫咗個炸水牛芝士條 ($68)🧀份量都唔少,有成8條架~雖然食嗰時已經凍咗啲,冇得拉絲,但係都好濃芝士味~飲品方面,我就一如以往叫四季春芝士奶蓋 ($39)😆可能因為我走甜走冰,所以個奶蓋微微沉咗少少,但呢個奶蓋真係好好飲,又滑又濃😆加埋啲茶真係好正😆男朋友呢個布蕾黑糖珍珠鮮奶 ($44)真係估唔到咁好飲😋上面嗰層係好似creme brulee咁嘅味,忌廉味重,而下層就係黑糖珍珠鮮奶,黑糖味啱啱好,唔會太甜~雖然men

岩鹽輕燒加拿大刺身帶子南瓜芝士汁意粉

炸水牛芝士條

四季春芝士奶蓋

布蕾黑糖珍珠鮮奶

雖然menu同之前唔同咗,但覺得水準都依然keep到,旺角cafe嚟講,算好高質😆
2021-12-24
岩鹽輕燒加拿大刺身帶子南瓜芝士汁意粉
炸水牛芝士條
四季春芝士奶蓋
布蕾黑糖珍珠鮮奶
2021-12-27 84 瀏覽
已經唔係第一次嚟茶聊呢間咁高質素嘅Cafe😃除咗佢個黑糖珍珠鮮奶正,之前飲完奶蓋都係返唔到轉頭。今次食午餐價錢好抵,質素高份量亦唔細😋❁ 軟殼蟹漢堡配凱撒沙律薯條 🍔🍟原隻軟殼蟹炸得透,食嘅時候仲係熱辣辣脆卜卜,軟殼蟹唔會太細隻,加埋啲沙律醬好好味🤤薯條同沙律都唔差,厚切薯條每一條都係炸到超級脆,沙律中和返油膩嘅薯條🙂❁ 櫻花蝦靈芝菇卡邦尼意粉 🍝意粉食落蛋味重,軟硬度適中,加上煙肉、靈芝菇,口感好豐富,飽肚😳❁ 髒髒黑糖珍珠鮮奶 🧋成日見到人哋飲呢杯😍係呢度招牌,面頭鋪滿可可粉,整得好靚好用心。黑糖味道剛剛好唔會太甜,鮮奶滑,珍珠有咬口。❁ 芝芝蜜瓜🍈呢度嘅奶蓋系列有得自己選擇甜度,揀咗無糖🥰因為奶蓋同蜜瓜本身都甜甜地,我覺得無糖啱啱好。蜜瓜味道好出,唔係嗰啲糖漿,整體都好飲~總結呢度價錢好抵😛又好食又好飲,環境舒服,枱與枱之間唔會太近,仲可以坐耐啲影吓相,一如以往高質,私心推介奶蓋系列☺️

❁ 軟殼蟹漢堡配凱撒沙律薯條 🍔🍟

❁ 櫻花蝦靈芝菇卡邦尼意粉 🍝

❁ 髒髒黑糖珍珠鮮奶 🧋

❁ 芝芝蜜瓜🍈

• 髒髒黑糖珍珠鮮奶
  • 軟殼蟹漢堡配薯條
2021-12-27 1358 瀏覽
🍴優質茶飲打卡餐廳 🌟聖誕節搵食是有一定的難道,所以一早預約好和朋友到茶聊分享美食兼順道打卡,過一個簡單且休閒的下午。🎄📍髒髒黑糖珍珠鮮奶 $44 🧋是店內招牌飲品之一,髒髒黑糖鮮奶甜度適中,珍珠Q彈煙韌,另可選擇少冰或走冰。由於天氣較涼,但又示想喝熱飲,所以選擇了就冰的髒髒黑糖鮮奶,鮮奶面舖滿可可粉,喝下香甜細滑,推介🌟🌟🌟📍美式特盛漢堡 $158 🍔美式特盛漢堡有安格斯牛肉、加拿大煙肉片、芝士、青蔥炒蛋、焦糖洋蔥,另配凱薩沙律及薯條。炒蛋幼滑美味,煙肉香脆加上芝士和漢堡扒,滋味滿分。漢堡另有香脆薯條和沙律,份量十足,是抵食之選。📍沙巴椰香龍蝦汁海鮮意大利飯 $158 🦐海鮮包括扇貝、青口、大蝦、蜆肉、青口、小墨魚和帶子仁。以龍蝦汁燴的意大利飯粒粒分明,椰香味出,飯粒軟硬適中帶忌廉香,予人滿滿的幸福感。🔸小總結:餐廳環境精緻,有花系電話亭打卡位和高身Bar檯,主菜擺盤用心,食物味道好,是可打卡同時享受美食的餐廳。👅 味道:4.85/5💰CP值:4.7/5🕴🏻服務:4.8/5🔰餐廳環境:4.8/5👀回頭率:4.8/5🍽 餐廳:茶聊🌐地址: 旺角砵蘭街189號1樓
🍴優質茶飲打卡餐廳 🌟

👀回頭率:4.8/5
🍽 餐廳:茶聊
🌐地址: 旺角砵蘭街189號1樓
2021-12-25
 龍蝦肉包配凱薩沙律薯條麵包味道會蓋過龍蝦肉,食嘅時候最好少包多肉。性價比差啲。布蕾黑糖珍珠梳乎厘面頭薄薄一層焦糖,梳乎厘口感好好,嚟到要即食。珍珠其實多夾,gimmic嘢。製作需時30分鐘,預返時間叫。髒髒黑糖珍珠鮮奶奶味茶味都好出,啲朱古力粉可以痴係嘴邊影相!視覺同味覺都好好。==============================店內有好多打卡位,不過最好避開啲繁忙時段。

龍蝦肉包配凱薩沙律薯條
龍蝦肉包配凱薩沙律薯條
麵包味道會蓋過龍蝦肉,食嘅時候最好少包多肉。性價比差啲。
布蕾黑糖珍珠梳乎厘
製作需時30分鐘,預返時間叫。
髒髒黑糖珍珠鮮奶
店內有好多打卡位,不過最好避開啲繁忙時段。
2021-12-18