2022-03-17 45 瀏覽
✨茶·聊 Tearapy ✨🍵抺茶鮮奶 $44 小小驚喜 甜度適中奶味相對多🥛 🥑🇲🇽🫔牛油果炸雞墨西哥卷餅 $78 真正皮薄餡靚,要一上餐即刻食 皮係較皮咬落去好容易散開 不過牛油果味就食吾到😶‍🌫️ 係差呢樣就prefect 🍚A4 和牛意大利飯配62 °C低溫慢煮溫泉蛋 中肯地說 正正常常 和牛入口即化嘅感覺 吾會好老 飯配汁岩岩好 唔會太流餐廳方面座位安排坐高枱,位置舒適,望向街景,感覺舒服。吾錯嘅一間旺角樓上cafe。價錢💰:7/10好味指數:7/10店內環境:7/10 📍#茶聊(旺角)砵蘭街189-191號1樓
✨茶·聊 Tearapy ✨
🍵抺茶鮮奶 $44
小小驚喜
甜度適中奶味相對多🥛

🥑🇲🇽🫔牛油果炸雞墨西哥卷餅 $78
真正皮薄餡靚,要一上餐即刻食
皮係較皮咬落去好容易散開

飯配汁岩岩好 唔會太流

價錢💰:7/10
好味指數:7/10
店內環境:7/10

📍#茶聊(旺角)
砵蘭街189-191號1樓
2022-03-17 47 瀏覽
謝謝朋友為我慶祝生日。餐廳位於旺角砵蘭街,地點還算可以,都算方便,行去地鐵站五至十分鐘左右,打卡位不算太多,最多人影相就係花🌸電話亭,不過以旺角來講算不錯。飲品不錯,這杯芝芝蜜瓜,有清甜嘅蜜瓜味,上面鋪滿厚厚一層嘅芝士,都幾好飲。食物方面都不錯,雞翼幾好食,外皮炸到脆卜卜,入邊都幾Juice多汁。呢一個軟殼蟹飯,略嫌軟殼蟹有啲林唔夠脆,不過啲飯處理得唔錯,軟綿綿口感不錯。甜品方面都唔錯,幾有特色,拎走膠片之後,啲汁會流出黎,打卡一流。不過同閨蜜嚟傾吓計慶祝生日都唔錯。

謝謝朋友為我慶祝生日。

不過同閨蜜嚟傾吓計慶祝生日都唔錯。
平時見人打卡見得多,終於嚟試下呢間位於旺角嘅多國菜餐廳。門口佈置得好靚 🌸🌺🌼📮餐牌好吸引,樣樣都想試,最後揀左兩款主食、兩杯飲品👇🏼▫️黄金流沙軟殼蟹龍蝦汁意大利燴飯 ⭐️▫️至尊漢堡(安格斯牛肉、炙燒澳洲黑椒腩肉片、芝士、牛油果)配凱撒沙律薯條▫️髒髒黑糖珍珠鮮奶▫️牛乳雪山龍眼冰主食方面,我會推介軟殼蟹燴飯,軟殼蟹穌香,飯汁嘅濃度啱啱好。至尊漢堡配料豐富,雖然有啲邪惡,好在有個凱撒沙律中和番。飲品方面,龍眼冰面頭加咗nuts,龍眼肉好足料,有驚喜!😍食物同飲品擺盤好靚,睇得又食得,明顯落咗唔少心機。👍🏼
平時見人打卡見得多,終於嚟試下呢間位於旺角嘅多國菜餐廳。

門口佈置得好靚 🌸🌺🌼📮

餐牌好吸引,樣樣都想試,最後揀左兩款主食、兩杯飲品👇🏼

黄金流沙軟殼蟹龍蝦汁意大利燴飯

▫️黄金流沙軟殼蟹龍蝦汁意大利燴飯 ⭐️

至尊漢堡

髒髒黑糖珍珠鮮奶

▫️髒髒黑糖珍珠鮮奶

牛乳雪山龍眼冰

▫️牛乳雪山龍眼冰

飲品方面,龍眼冰面頭加咗nuts,龍眼肉好足料,有驚喜!😍

食物同飲品擺盤好靚,睇得又食得,明顯落咗唔少心機。👍🏼
黄金流沙軟殼蟹龍蝦汁意大利燴飯
至尊漢堡
髒髒黑糖珍珠鮮奶
牛乳雪山龍眼冰
  • 黃金軟殼蟹蟹膏龍蝦汁意大利飯
2022-03-15 46 瀏覽
呢間餐廳係旺角都好出名,其實都黎食過好多次,但每次都一樣畀到我好大驚喜,又好食又keep到水準!😋好少樓上cafe可以做到咁!今次主要係想飲佢個招牌髒髒鮮奶所以再黎食🤣 但其他食物都好吸引!前菜先黎個日式蟹子蛋黃醬芝士焗釀BB蟹蓋 ($68)濃郁嘅芝士鋪喺面頭,咬落去啖啖肉,好足料嘅釀蟹蓋,咬到粒粒嘅蟹子,好有口感,又有鹹香又有鮮味,但係兩個人食咗4舊已經有啲飽肚感😂主食我哋叫咗黃金流沙軟殼蟹龍蝦汁意大利燴飯($158),配髒髒黑糖珍珠鮮奶,同埋水果茶份量其實好足,有2大隻軟殼蟹,唔知係咪有黃金流沙,啫係鹹蛋黃?有種香口感。意大利飯軟硬啱啱好,軟糯糯又有汁。重點梗係最期待嘅飲品!髒髒黑糖珍珠鮮奶 ($44)一如既往嘅吸引,有一堆嘅可可粉圍邊,但唔知係咪今次叫咗少甜,成杯無咩黑糖味,唔夠甜😂🥲要撩啲可可粉入去,飲落變咗飲淨鮮奶咁。但好彩個奶底係好飲嘅,都可以接受啦另一杯係水果茶($45),無咩特別,加咗好多生果,好大杯,因為加咗青檸嗰啲,對我黎講偏酸另一份主食叫咗烤焗美國豬扒配焦糖菠蘿日本迷你紫薯($148),呢份主食我覺得性價比較高😂 因為個價錢比起出面啲餐廳黎講其實算係合理。豬扒焗得

前菜先黎個日式蟹子蛋黃醬芝士焗釀BB蟹蓋 ($68)

豬扒焗得啱啱好,肉質鮮嫩多汁,肥瘦程度啱啱好,唔會覺得好柴好乾。佢配埋焦糖菠蘿同埋蘋果醬好出色!即刻令成碟菜甜而不膩,清新咗,啲蔬菜都好鮮嫩。

整體來講,絕對都仲係好高質好食,環境都舒適又可以靜靜地嘆個美食飲吓野,同朋友聊天放鬆,但價錢偏貴。😂😂
2022-03-06 89 瀏覽
🍔茶聊📍旺角砵蘭街189號一間旺中帶靜嘅樓上cafe位置在落起方便嘅波鞋街上 冇諗到樓上cafe但係坐位非常之闊落 而且仲有落地玻璃好開揚感覺, 而且老闆仲好扔本整咗個復古電話亭做打卡 再加埋個郵筒 好似去咗英國咁😍叫做一個安格斯牛肉芝士漢堡🥰一上碟嗰下真係好驚豔冇諗過有個咁浮誇嘅雀籠 但影相又真係好好睇 超級巨大嘅漢堡飽到食唔曬 好欣賞佢嘅沙律菜 係有一啲風乾火腿 所以食落係好甘香 唔會好dry 而薯條嘅份量都好足夠 講番個漢堡牛扒好大塊 而且好juicy 配搭賣溶化咗嘅芝士 好邪惡😳😳食完個漢堡 重口味 一定要嗌返個黑糖珍珠奶茶超級多珍珠煙煙韌韌 而且奶茶大大杯 仲可以畀你拎走 唔驚飲唔曬🤣
🍔茶聊
📍旺角砵蘭街189號

叫做一個安格斯牛肉芝士漢堡🥰

食完個漢堡 重口味 一定要嗌返個黑糖珍珠奶茶

2022-03-06 2204 瀏覽
疫情下很多餐廳都選擇停業,珍惜堂食的日子…呢度裝修頗有心思✨ 安排食客座位有適當的距離,環境舒適,係同朋友食飯談天說地既好地方❣️ 呢度係用手機掃QR code下單,然後再出去付款。但有少少扣分係,落單30分鐘都未有野到,要向店員追單先有得食🙃勁爆芝士牛肉漢堡 $148上枱俾佢嚇親,因為成個鳥籠拎過來🤣 打卡一流 📸 而店員好細心係我地影完相再過來幫我地收走個籠,唔會阻我地食野👍🏻 漢堡好足料,食得出係新鮮整好,牛肉是熱的,有肉汁夠juicy❣️ 配埋個芝士食,豬先生食完話好食✨✨ 而我就欣賞佢既薯條同沙律菜🥗❤️ 竟然係Caesar salad✨✨ 好味👍🏻👍🏻菠蘿莎莎煙三文魚賓尼迪配香橙荷蘭(A.O.P特級法國牛角酥)$108呢個反而有少少失望。牛角包不是熱的,感覺放左一段時間,外皮唔香酥 (但食落還是好食的)。整體普普通通,食唔出香橙荷蘭汁,只是食到煙三文魚同菠蘿沙沙的味… 韓式炸雞粒配黑教堂魔鬼辣汁 $68呢個夠香辣🤤 雞粒新鮮炸好,🔥🌶🌶 沾上個辣汁,好味道👍🏻👍🏻雞粒份量夠,食極都有✨✨
疫情下很多餐廳都選擇停業,珍惜堂食的日子…

勁爆芝士牛肉漢堡 $148

韓式炸雞粒配黑教堂魔鬼辣汁 $68
2022-02-27
午餐
  • 勁爆芝士牛肉漢堡
2022-02-24 48 瀏覽
「茶聊」係一間打卡同傾偈嘅好地方💬而且仲有好多特色茶飲☺️.美式特盛漢堡(鳥籠漢堡)🐣鳥籠造型超啱打卡📸有安格斯牛肉🐄加拿大煙肉片🥓芝士、青蔥炒蛋🍳焦糖洋蔥🧅自家手打安格斯牛肉🥩牛肉厚身鬆軟,肉味真係好重😋又有肉汁👍🏻半溶芝士加上滑溜炒蛋🧀連埋唔同蔬菜🍅真係幾豐富😗另配凱薩沙律及薯條🥗🍟.紐約芝士汁大蝦意大利燴飯🍚意大利燴飯好creamy🤤大蝦彈牙🦐不過如果有多啲配菜就更好🥺.布蕾黑糖珍珠鮮奶🧋布蕾味道就似焦糖布丁味🍮質感軟滑,又重蛋香味🥚黑糖珍珠鮮奶又唔會太甜,珍珠煙韌😆.芝芝草莓沙冰🍓芝士奶蓋香濃😬草莓味道天然偏酸💦飲落幾fresh
「茶聊」係一間打卡同傾偈嘅好地方💬而且仲有好多特色茶飲☺️
  • 布蕾黑糖珍珠鮮奶
2022-02-21 54 瀏覽
2022.02.21陰暗的星期一🌧需要美食慰藉一下🍽呢間餐廳出名打卡與同多元化既野食同飲品🤩辣味雞汁欖油香蒜炒蜆意粉🌶️🍝$88看似簡單既料理,但要煮得好好味係好高難度🙃不過呢道菜好似難唔到呢間餐廳👏🏻辣味雞汁好香濃,又唔會過油~而幼身既意粉煙韌度剛好,蜆肉新鮮無沙👍🏻至尊漢堡🍔 $158呢到既漢堡係會有個精緻既鳥籠擺放🤩打完卡就可以小心咁拎出黎食用啦!漢堡好厚身,兩個人食可以用刀切一半開心share😛漢堡有夠牛味既安格斯牛肉🐂少肥既炙燒澳洲黑椒腩肉片🐖芝士🧀新鮮蕃茄🍅同沙律菜🥗另外隨包會有爽口既凱薩沙律🥗同超脆口既薯條🍟四季春芝士奶蓋 $39天氣咁凍🥶當然揀熱飲暖暖身🥰熱飲都係好大杯😛飲落奶蓋又滑又濃,而配上四季春茶底都係好夾😆超級水果茶 🫖 $45都係揀左熱飲☺️大大杯好鮮甜又足料🤣超多新鮮生果,飲完仲可以食埋d生果好健康😗呢期餐廳有提供外賣8折優惠🥡係附近住/返工既朋友都可以去幫襯下呢間樓上餐廳呀💁🏻‍♀️
2022.02.21

另外隨包會有爽口既凱薩沙律🥗同超脆口既薯條🍟

四季春芝士奶蓋 $39

超級水果茶 🫖 $45

2022-02-18 66 瀏覽
疫情下朋友冇得開工,就約咗我出嚟食返個lunch,之前嚟過呢間位於旺角嘅《茶聊》覺得質素都唔錯!所以今次再嚟encore櫻花蝦靈芝菇卡邦尼意粉 $78ѕραgнєттι ¢αявσиαяα ωιтн ѕαкυяα ѕняιмρ & ℓιиgzнι мυѕняσσм面頭有好多櫻花蝦,意粉軟硬度適中,每條都掛滿汁再加上煙肉同靈芝菇,令層次感更豐富美式特盛漢堡 $158αмєяι¢αи ∂єℓυχє呢個🍔估唔到有驚喜呀🤩有個大大嘅鳥籠裝住碟🍔厚厚嘅安格斯牛肉🤩啖啖肉好juicy,仲有加拿大煙肉片、芝士、滑滑嘅炒蛋同焦糖洋蔥,口感超豐富仲配埋凯薩沙律同🍟,超滿足!髒髒黑糖珍珠鮮奶 $44мєιנι мιℓк ωιтн ¢σ¢σα,вяσωи ѕυgαя ρєαяℓѕ呢杯真係冇得頂,賣相吸引得嚟又好飲唔太甜,珍珠煙煙韌韌好有咬口抹茶鮮奶 $44мαт¢нα мєιנι мιℓк抹茶控見到❤️❤️眼,熱飲都咁大杯牛奶味濃滑又香甜,又唔會遮蓋抹茶嘅味道,微甘飲品跟餐叫仲可以減$28,都幾抵飲

櫻花蝦靈芝菇卡邦尼意粉 $78

美式特盛漢堡 $158
αмєяι¢αи ∂єℓυχє
呢個🍔估唔到有驚喜呀🤩
有個大大嘅鳥籠裝住碟🍔
仲配埋凯薩沙律同🍟,超滿足!

髒髒黑糖珍珠鮮奶 $44
呢杯真係冇得頂,賣相吸引得嚟又好飲
唔太甜,珍珠煙煙韌韌好有咬口

抹茶鮮奶 $44
мαт¢нα мєιנι мιℓк
抹茶控見到❤️❤️眼,熱飲都咁大杯
牛奶味濃滑又香甜,又唔會遮蓋抹茶嘅味道,微甘

飲品跟餐叫仲可以減$28,都幾抵飲
2022-02-15 39 瀏覽
茶聊 (旺角)-相信呢間cafe大家都成日聽~ 無論係打卡,定係拍拖,或者同閨蜜食嘢傾偈嘅好地方🧡 依家咁夜晚堂食,加上二人限聚令,咁只好晏晝番工放lunch嘅時候,把握時間約朋友吹水食吓嘢啦🧡-All Day Set🔍 至尊漢堡🍔 配凱撒沙律薯條 🥗🍟 $158一上菜,見到嘅時候真係嘩咗一聲!😍呢個簡直係打卡一流啊!📸 擺盤夠晒誇張,係一個打卡一流大大嘅鳥籠 入面放住碟burger同沙律薯條。burger分量亦唔簡單🍔,係極厚嘅安格斯牛肉,再配搭大大塊灸燒澳洲黑椒腩肉片,仲有邪惡芝士,蕃茄同埋菜🤤 想一啖咬落去個burger度,但個burger真係勁大份,想咬都咬唔到🤣 唯有乖乖地有儀態地切開佢嚟食啦😌 食落去可以話啖啖肉,同埋個包亦都烘得啱啱好,軟得嚟帶少少烘過嘅脆。配搭嘅沙律上面亦都放咗勁多芝士,係超級邪惡,但超級滿足嘅lunch set🥰-Lunch set 🔍 牛水車海鮮喇沙闊條麵 🦐 $88好特別嘅配搭🧡 海鮮喇沙配闊條麵,海鮮都幾多款,青口、蝦🦐、章魚🐙… 呢個配搭幾新鮮,喇沙係淡淡地味嗰種,所以唔會太辣,想食喇沙,但又唔太食得辣嘅人可以試吓😛 (不過如果好鍾意食喇沙,同
茶聊 (旺角)
All Day Set
🔍 至尊漢堡🍔 配凱撒沙律薯條 🥗🍟 $158

Lunch set
🔍 牛水車海鮮喇沙闊條麵 🦐 $88
好特別嘅配搭🧡 海鮮喇沙配闊條麵,海鮮都幾多款,青口、蝦🦐、章魚🐙… 呢個配搭幾新鮮,喇沙係淡淡地味嗰種,所以唔會太辣,想食喇沙,但又唔太食得辣嘅人可以試吓😛 (不過如果好鍾意食喇沙,同埋鍾意重啲味道嘅人就可能會覺得唔夠味喇~)

🔍 紫薯鮮奶
🔍 抹茶鮮奶

兩杯拎上手都覺得超靚!😍 淡紫色嘅紫薯鮮奶,飲落去淡淡嘅紫薯味,唔會太濃。抹茶鮮奶飲落好香,兩杯飲落都好滑口🥰
📍茶聊 (旺角)
旺角砵蘭街189號1樓
2022-02-12 30 瀏覽
砵蘭街🎊旺角打卡Cafe💖 #影相得味道都得🎈📸❣️#美式特性漢堡(鳥籠漢堡)材料包括有安格斯牛肉、加拿大煙肉片、芝士、青蔥炒蛋、焦糖洋蔥,仲有凱撒沙律薯條。佢哋主打嘅安格斯牛肉全部都係100%自家手打安格斯純牛肉漢堡 🍔 塊肉配埋炒蛋同芝士 簡直係Perfect match,好好食😋 凱撒沙律都好正,中和返啱啱食完burger嗰種膩😋 不過個粗薯條就有少少咸得濟。❣#蔬菜炸薯餅配車厘茄茸伴松子仁香草醬意粉熱烈推薦蔬菜炸薯餅🔥 外脆內軟,薯餅質感幾幼滑,好好味😋 而佢嘅松子人香草醬意粉味道都好好食,意粉質感軟硬適中,幾香香草醬味😋整體都幾高分‼️❣#髒髒黑糖珍珠鮮奶呢杯除咗打卡一流之外,味道都好好飲,杯邊啲朱古力醬好正。跟餐仲可以減$28 ,性價比🆙🆙🆙‼️❣#水果茶水果茶超大杯,入面有蘋果、西瓜、蜜瓜、菠蘿,配料十足,整體味道剛好,唔會太甜,唔會太酸。🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🐷味 道 : 🌕🌕🌕🌕🌗🏠環 境 : 🌕🌕🌕🌕🌕💰抵 食 : 🌕🌕🌕🌕🌗‼️性價比 : 🌕🌕🌕🌕🌗😊服 務 : 🌕🌕🌕🌕🌕(最高為 5)-❣️整體評分 👉🏻 9/10-📍茶聊 (旺角)旺角砵蘭街1
砵蘭街🎊旺角打卡Cafe💖
#影相得味道都得🎈📸

❣️#美式特性漢堡(鳥籠漢堡)

❣#蔬菜炸薯餅配車厘茄茸伴松子仁香草醬意粉

‼️性價比 : 🌕🌕🌕🌕🌗
😊服 務 : 🌕🌕🌕🌕🌕
(最高為 5)
❣️整體評分 👉🏻 9/10
📍茶聊 (旺角)
旺角砵蘭街189號1樓

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2022-02-11 30 瀏覽
呢一間位於旺角砵蘭街嘅餐廳真係好多人推介,所以今日都過咗嚟呢度食下!叫咗一份至尊漢堡,呢度嘅至尊漢堡嘅賣相好吸引,而且呢度嘅至尊漢堡嘅牛肉好高質,食落去嘅時候啖啖肉非常Juicy!而且真係好大個漢堡包,一個人食絕對足夠!另外仲叫咗一杯黑糖珍珠鮮奶,呢度嘅黑糖味都好香,鮮奶嘅味道亦都係好滑!

2022-02-11 41 瀏覽
估唔到係人來人往既朗豪坊附近有一間旺中有靜既cafe~ 約左幾個朋友去旺角,我哋都想搵個坐得舒服而傾得到計嘅地方係openrice 就搵到依間好評cafe~ 仲有得openrice book位!👍依間cafe係朗豪坊直行少少就到上到去門口好靚,入到去環境同座位都好舒服每張枱上面有個QR code, 可以電話落單📱食物方面都好出色,而且價錢都好合理👏🏻依個薯餅好好味,唔怕熱氣既一定叫阿!!必食推介!♥️♥️加$28蚊有份小食,我簡左炸魚拼薯條🍟同樣地咁出色,價錢亦唔太貴!依間cafe地點 環境 食物我都覺得好平均而且地點仲要幾方便~ 會想再去的cafe🌟🌟🌟🌟🌟
估唔到係人來人往既朗豪坊附近
有一間旺中有靜既cafe~
約左幾個朋友去旺角,我哋都想搵個坐得舒服而傾得到計嘅地方
依間cafe係朗豪坊直行少少就到
上到去門口好靚,入到去環境同座位都好舒服
每張枱上面有個QR code, 可以電話落單📱
食物方面都好出色,而且價錢都好合理👏🏻

依個薯餅好好味,唔怕熱氣既一定叫阿!!
必食推介!♥️♥️

加$28蚊有份小食,我簡左炸魚拼薯條🍟
同樣地咁出色,價錢亦唔太貴!

依間cafe地點 環境 食物我都覺得好平均
而且地點仲要幾方便~
會想再去的cafe🌟🌟🌟🌟🌟
  • 黑松露薯條
  • 四季春芝士奶蓋
2022-02-10 124 瀏覽
環境食物都不錯,非常適合打咭,唯服務態度非常差劣,一定無下次😤昨日同朋友2個人去食lunch, 因此餐廳係要用手機落order, 朋友負責落order, 而我唔知道朋友order 了什麼飲品,當其中一杯飲品送到時,因不知是我或朋友的,所以我問了waitress:請問呢杯係……? 對方竟然回應:妳哋叫咗兩杯嘢飲嘛! 我答:係,但呢杯咩嚟呢?對方再答:一杯凍,一杯熱,呢杯咪係熱囉!我同朋友即時對望一下,對方已即時離開,好無禮貌!😤 之後食食下嘢,嗰個waitress 問都無問過一句,就走埋嚟收走枱上的小食吉碟,我哋兩個都被佢嚇一嚇,真係超級無禮貌!😤
2022-02-10 3386 瀏覽
茶聊傾刻     一杯茶   久了會著涼兩杯茶   共聚可聊天茶聊  可聊天  可聊齋  更可聊表心意凉茶  加溫  可變熱茶   用暖來對抗世間荒謬此刻茶聊   傾聽於2022    編織美夢   何需等昨天一個軟殼蟹漢堡配凱撒沙律薯條  配上清香四季春(凍)少甜整個賣相很謙卑  也帶點歐陸情懷軟殼蟹進駐在漢堡內口感異常脆脆   也與蕃茄平分春色烘烤的飽  份外飽滿  滋味無窮凱凱撒沙律的鮮   "索"索"聲心跳也失守了熱脆的薯條也很好味  味出鮮炸   戀戀心神而再來的流心海膽魚餅酸辣天使湯麵(BB辣)配上蜂巢玫瑰花茶(凍)確實有醒胃鎮定心神之功能味蕾也被刺激  重拾世界之最那塊魚餅窩藏著流心的海膽湧出來的  彰顯出來的  飇出來的 濃郁的海膽   已淹沒我的舌尖躺平的舌尖  根本沒法抗拒浮動中的酸辣酸中的辣  辣中的酸  一時無兩直逼心坎中   足以讓中華白海豚暢遊蜂巢玫瑰花茶  玫瑰香奮力地蓋過蜂蜜濃清新的直捲 溶入口中   血液也想看星星一杯茶的時間  不長不短剛巧是一個下午茶原來已經是五時半地球已自轉到2046年2月34日那天我會以什麼身份出場呢?
茶聊傾刻

口感異常脆脆   也與蕃茄平分春色

烘烤的飽  份外飽滿  滋味無窮

凱凱撒沙律的鮮   "索"索"聲心跳也失守了

熱脆的薯條也很好味  味出鮮炸   戀戀心神

而再來的流心海膽魚餅酸辣天使湯麵(BB辣)

配上蜂巢玫瑰花茶(凍)

確實有醒胃鎮定心神之功能

一杯茶的時間  不長不短

剛巧是一個下午茶

原來已經是五時半

地球已自轉到2046年2月34日

那天我會以什麼身份出場呢?