2021-12-08
📍 茶聊前日同朋友去旺角樓上靚靚打卡cafe嗰度食lunch 冇去幾個月 佢哋嘅Menu轉左 多左唔少特別嘅款式😆 午市套餐仲包餐湯!-至尊漢堡 $158雀籠漢堡包造型超吸引😍 即刻高檔左 變咗hightea feel🤣漢堡入面有安格斯牛肉、炙燒澳洲黑椒腩肉片、芝士、蕃茄同埋沙律菜🥰牛肉都算厚 食落有咬口 又有肉汁 腩肉片雖然偏肥 但兩者夾埋又唔會太過油膩🤓除咗漢堡之外仲有薯條、沙律等薯條食落去外脆內軟 沙律都有唔少沙律醬同配料 口感豐富☺️套餐+$17 可以配蜜瓜青提茉莉🥰 叫咗少甜所以飲落去甜甜地 仲有一啲蜜瓜粒 口感都幾豐富😆 蜜瓜味都重!牛車水海鮮喇沙闊條麵 $88有唔少海鮮😍 eg. 墨魚、青口、蝦等 仲有泰式魚蛋串🥰雖然係喇沙 不過食落唔辣😆 啲面軟硬度都適中👍🏻不過如果有多啲汁就更好🤣 入味啲套餐+$20 配芝芝巨峰葡萄🍇 其實飲品都幾大支 奶蓋差唔多佔咗杯嘢1/3😋所以撈勻佢一齊飲 奶蓋味依然都好重😚底下仲有唔少葡萄粒😍 叫咗微甜 甜度對於我來講就啱啱好 好飲(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)另外午餐時段兩個餐都會配送餐湯~ 我哋就飲咗羅宋湯 鹹鹹地咁幾好飲🥰-大家睇完我哋嘅食評之後 想
前日同朋友去旺角樓上靚靚打卡cafe嗰度食lunch
至尊漢堡 $158
牛肉都算厚 食落有咬口 又有肉汁
腩肉片雖然偏肥 但兩者夾埋又唔會太過油膩🤓
除咗漢堡之外仲有薯條、沙律等
薯條食落去外脆內軟 沙律都有唔少沙律醬同配料 口感豐富☺️
至尊漢堡
套餐+$17 可以配蜜瓜青提茉莉🥰
蜜瓜青提茉莉
牛車水海鮮喇沙闊條麵 $88
有唔少海鮮😍 eg. 墨魚、青口、蝦等 仲有泰式魚蛋串🥰
雖然係喇沙 不過食落唔辣😆 啲面軟硬度都適中👍🏻
所以撈勻佢一齊飲 奶蓋味依然都好重😚
芝芝巨峰葡萄
羅宋湯
大家睇完我哋嘅食評之後 想試嘅話可以參考下面嘅地址😚👇🏻
✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎
綜合食評📝
想睇相關地區?!?🤤
可以參考🙊⇊ ⇊
#loeyfoodies旺角
地址:旺角砵蘭街189號1樓
#西式 #旺角樓上Cafe #旺角美食推介 #西式餐廳 #抵食推介
#hkfoodies 🇭🇰 #米奇吃貨日常😋