2022-05-22 37 瀏覽
之前疫情嚴重好少同朋友食飯,今日約埋朋友一齊食嘢行街,朋友揀左茶聊,非常適合傾計。鹹蛋黃烤鳳尾蝦漢堡配凱撒沙律及薯條凱撒沙律新鮮爽口,薯條炸得香脆,鳳尾蝦爽口彈牙,鹹蛋黃不算太咸,安格斯牛肉肉味濃郁。加拿大珍珠帶子卡邦尼手工闊條麵手工闊條麵質感彈牙,煮得剛剛好,卡邦尼醬汁蛋黃味濃郁, 10分好味,加拿大珍珠帶子細細粒但份量多。超級水果茶茶底濃郁,配有不同水果,蘋果橙西瓜菠蘿等,份量大杯。髒髒黑糖珍珠鮮奶髒髒的意思原來是可可粉鋪滿面層,珍珠鮮奶的甜度不算太甜,非常適合我,加上黑糖未到恰到好處。珍珠10分煙韌。

鹹蛋黃烤鳳尾蝦漢堡配凱撒沙律及薯條

加拿大珍珠帶子卡邦尼手工闊條麵

超級水果茶
茶底濃郁,配有不同水果,蘋果橙西瓜菠蘿等,份量大杯。

髒髒黑糖珍珠鮮奶
《安格斯沙爹牛肉片漢堡(安格斯牛肉、沙爹牛肉片)配凱薩沙律薯條》上碟時一大個雀籠 望到入邊的豐盛 已叫人興奮漢堡size比拳頭還要大 旁邊還有沙律和薯條市面上普遍很多漢堡都是夾上一塊漢堡牛扒但呢個漢堡入邊唔單止有一塊厚厚juicy嘅安格斯牛肉上面仲有香港人經典最愛的沙爹牛肉估唔到同芝士咁夾 沙嗲醬起沙 花生味🥜突出成件事好惹味好邪惡 食埋薯條🍟超飽.《加拿大珍珠帶子卡邦尼手工闊條麵》麵質煙煙韌韌帶爽彈 手工製係唔同d卡邦尼汁好creamy 掛滿每一條闊條麵食完一條追住食下條 正到我連薯條都用呢個汁點.《髒髒黑糖珍珠鮮奶》《髒髒紫薯鮮奶沙冰》Lunch set包餐湯同餐飲但黎得茶聊 點會放過髒髒鮮奶系列加$16就有得轉特飲了仲要有得揀 走甜/微甜/少甜/… 盡顯貼心我揀左走甜 一嚐紫薯真味道唔使加糖水其實都有佢本身嘅真實味道而黑糖珍珠鮮奶 滿滿的可可粉飲落亦都好香甜 鮮奶濃滑.過了個疫情再訪 今天既茶聊又方便左了可以坐定定係位用qr code自己係電話落單

上碟時一大個雀籠 望到入邊的豐盛 已叫人興奮

而黑糖珍珠鮮奶 滿滿的可可粉
飲落亦都好香甜 鮮奶濃滑
過了個疫情再訪 今天既茶聊又方便左了
可以坐定定係位用qr code自己係電話落單
今日去咗旺角呢間cafe,環境幾好。下午茶時間由2:30坐到差不多6:00聊聊天😀真係開心!呢度嘅飲品賣相真係好靚😍🔸髒髒紫薯鮮奶沙冰(套餐+💰$16)(5/10)紫色嘅一杯靚靚沙冰。有粒粒紫薯,不過好水,比較淡味。🔸 髒髒黑糖珍珠鮮奶(套餐+💰$16)(7.5/10)呢杯髒髒我未去之前已經不停話要飲😂當然係俾佢外表吸引啦!個面有好多可可粉,黑糖味都足夠,珍珠軟硬適中,不過隻奶可以再creamy d☺️🔸安格斯沙嗲牛肉火箭菜烤手抓薄餅(💰$88)(6/10)啲牛肉都夠淋嘅,但無乜味,沙律菜都新鮮,幾清新。🔸加拿大珍珠帶子卡邦尼手工闊條麵(💰$88)(8.5/10)呢個好味!有珍珠帶子同煙肉,手工闊條麵幾彈牙,個卡邦尼醬幾濃幾cheesy!👍🏻👍🏻🔸網紅忌廉芝士磨菇釀雞翼(套餐+💰$28)(7.5/10)金黃色嘅雞翼包住好多芝士🧀😋🔸茶聊秘製夏威夷炸雞(套餐+💰$28)(7/10)炸得好脆👌🏻🔸脆薯海鹽焦糖芝士梳乎厘(💰$88)(6.5/10)我麻麻地梳乎厘,一陣風就無咗😂佢係整到震騰騰嘅,不過感覺好似太熟,同埋無乜芝士味。佢面層嘅脆脆焦糖係好味嘅,但海鹽又鹹鹹地,又鹹又甜,有啲怪。Ove

🔸髒髒紫薯鮮奶沙冰(套餐+💰$16)(5/10)
紫色嘅一杯靚靚沙冰。有粒粒紫薯,不過好水,比較淡味。

🔸 髒髒黑糖珍珠鮮奶(套餐+💰$16)(7.5/10)

🔸安格斯沙嗲牛肉火箭菜烤手抓薄餅(💰$88)(6/10)
啲牛肉都夠淋嘅,但無乜味,沙律菜都新鮮,幾清新。

🔸網紅忌廉芝士磨菇釀雞翼(套餐+💰$28)(7.5/10)
金黃色嘅雞翼包住好多芝士🧀😋

🔸茶聊秘製夏威夷炸雞(套餐+💰$28)(7/10)
炸得好脆👌🏻

🔸脆薯海鹽焦糖芝士梳乎厘(💰$88)(6.5/10)

Overall評分📝
味道: 7/10
環境: 8/10
性價比: 7/10
2022-05-20 1821 瀏覽
疫情關係,好一段日子沒有來茶聊,最掛住當然喺照牌髒髒黑糖珍珠鮮奶🧋🧋🧋。主餐牌也轉變了不少,以往以輕食沙律為主,現在加入手工意粉,肉食扒類和特色手抓餅,可以試新野真係好興奮😃😃安格斯沙爹牛肉片漢堡鍾意打咭嘅朋友,一定要order漢堡,擺盤造型真的超級正。漢堡包份量十足,漢堡扒肉汁鬆軟多汁,配上本地口味沙爹牛肉,還有新鮮生菜和香濃芝士,估唔到成件事喺咁match。凱撒沙律新鮮爽口,幼身薯條口感很好,非常鬆脆。宮崎黑蒜油蒜片🧄胡椒炒鮮海蜆手工闊條麵蜆肉飽滿鮮甜沒有沙,而且份量不少,手工闊條麵煙煙韌韌,很有咬口。胡椒味香香辣辣,沒有半點肥膩感。紅柚菲芷新鮮水果飲品,深得大家歡心,我就特別喜歡酸酸甜甜嘅口味,又清爽香甜嘅味道,又帶一點點回甘酸味,真的很解渴🍹髒髒黑糖珍珠鮮奶朋友就是為了這杯美味飲品而來,珍珠彈牙,熟透之餘又不會糊。黑糖味香濃,牛奶香濃滋味,最重要就係有大量朱古力粉,冰凍嘅飲品啱哂夏天。

安格斯沙爹牛肉片漢堡

宮崎黑蒜油蒜片🧄胡椒炒鮮海蜆手工闊條麵

紅柚菲芷

髒髒黑糖珍珠鮮奶

2022-05-19 63 瀏覽
🍽茶聊 𝚃𝚎𝚊𝚛𝚊𝚙𝚢———————————————🐈:朋友帶我嚟的🤭,location好近地鐵站,係樓上鋪,所以都要落足少少眼力搵。比想像中大間同chill,環境幾舒服,出餐速度快,staff好helpful,會再嚟!推介💓!———————————————🌟加拿大珍珠帶子卡邦尼手工闊條麵Set Lunch有個湯送,今日係雜菌忌廉湯,味道正常。個闊條麵好高質😍,麵質夠彈牙。個汁超濃郁,仲夾帶著陣陣帶子嘅鮮香,因為真係有好多粒粒帶子!唔食得漏野嘅人就要記得同人share喇🤣,我鍾意食芝士,所以一個人食哂都無問題🥰。_🌟紅棗桂圓枸杞茶推介!💓💓💓 好甜好濃,良心啊(遇過太多餐廳都係沖到淡而無味)!———————————————#旺角美食 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食 #食好西 #hkg🇭🇰 #hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #foodstagrams #foodlover #hkfoodlover #foodshare #igfood
🍽茶聊 𝚃𝚎𝚊𝚛𝚊𝚙𝚢

🌟加拿大珍珠帶子卡邦尼手工闊條麵

_

🌟紅棗桂圓枸杞茶

2022-05-19 64 瀏覽
珍珠真係療癒佳品每當做野做到好攰就會好想咬珍珠之前見到人杯髒髒黑糖珍珠鮮奶已經好想試但一直都無機會黎到難得今日早放工可以黎試個early dinner黃油金蒜香草烤焗澳洲龍蝦尾配龍蝦忌廉汁手工闊條麵一上枱已經聞到好香個蒜味同香草味撲鼻而來龍蝦尾爽口彈牙佢個處理令到龍蝦尾嘅presentation好靚將大大舊肉屈左出黎食得好容易👍手工闊條麵相當掛汁口感煙韌又有蛋香我最期待嘅髒髒黑糖珍珠鮮奶賣相好吸引面層朱古力粉混入珍珠鮮奶入面令佢多左少少朱古力味黑糖珍珠煙韌唔會過甜👍髒髒杯邊用飲筒沾少少黎食微鹹應該加左奶蓋OMG 🤩 成杯又更加好味!唔怪得餐廳叫tearapyTea果然可以係therapy!🥤提提大家呢度都比較多人排隊有興趣嘅朋友可以用GULU拎定飛行完街過黎剛剛好!
珍珠真係療癒佳品

髒髒杯邊用飲筒沾少少黎食
微鹹
應該加左奶蓋
OMG 🤩
成杯又更加好味!
唔怪得餐廳叫tearapy
Tea果然可以係therapy!

🥤提提大家
呢度都比較多人排隊
有興趣嘅朋友可以用GULU拎定飛
行完街過黎剛剛好!

2022-05-14
15 分鐘 (堂食)
下午茶
2022-05-19 55 瀏覽
二訪茶聊又唔錯😋 上次食過all day breakfast同意粉,今次食海鮮😍 我地叫左🍽..🦞黃油金蒜香草烤焗龍蝦尾配龍蝦忌廉汁手工闊條麵超正既賣相!真係原隻龍蝦尾擺上邊咁好吸晴!好新鮮好香,係啖啖肉!好爽甜!手工闊條麵吸收哂龍蝦忌廉汁好好食好juicy..🦀黃金炸軟殻蟹火箭菜烤手抓餅真係原隻軟殻蟹俾你,仲要係大大隻😍 有鹹蛋黃香味,炸得香脆。連埋手抓餅同醬汁食,好夾好惹味!仲有大量沙律菜,好Fresh!..叫哂兩杯人氣飲品🤣🧋髒髒黑糖珍珠鮮奶好正!好好味!黑糖味道適中,珍珠有嚼勁,好飲!..🍠髒髒紫薯鮮奶成杯都係好夢幻既紫色💜好多紫薯係面,飲品裡面都有紫薯粒!紫薯鮮奶味道無黑糖珍珠鮮奶咁甜,好綿滑,唔錯😋..呢度環境好舒服,樓底高所以空間感十足!門口仲有打卡位可以影相!
🦞黃油金蒜香草烤焗龍蝦尾配龍蝦忌廉汁手工闊條麵
🦀黃金炸軟殻蟹火箭菜烤手抓餅
叫哂兩杯人氣飲品🤣
🧋髒髒黑糖珍珠鮮奶
好正!好好味!黑糖味道適中,珍珠有嚼勁,好飲!.
🍠髒髒紫薯鮮奶
2022-05-08
午餐
  • 黃油金蒜香草烤焗龍蝦尾配龍蝦忌廉汁手工闊條麵
  • 黃金炸軟殻蟹火箭菜烤手抓餅
2022-05-17 37 瀏覽
Tearapy🧋𝕋𝕖𝕒 𝕚𝕤 𝕞𝕪 𝕥𝕙𝕖𝕣𝕒𝕡𝕪📷🫶𝘽𝙚𝙨𝙩 𝙠𝙣𝙤𝙬𝙣 𝙛𝙤𝙧 𝙨𝙚𝙧𝙫𝙞𝙣𝙜 𝙞𝙩𝙨 𝙥𝙝𝙤𝙩𝙤𝙜𝙚𝙣𝙞𝙘 𝙗𝙧𝙤𝙬𝙣 𝙨𝙪𝙜𝙖𝙧 𝙢𝙞𝙡𝙠 𝙗𝙤𝙗𝙖 𝙩𝙚𝙖 𝙩𝙝𝙖𝙩 𝙩𝙤𝙥𝙥𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙘𝙤𝙘𝙤𝙖 𝙥𝙤𝙬𝙙𝙚𝙧. 𝙏𝙚𝙖𝙧𝙖𝙥𝙮 𝙠𝙚𝙚𝙥𝙨 𝙩𝙝𝙚 𝙘𝙧𝙤𝙬𝙙 𝙘𝙤𝙢𝙞𝙣𝙜 𝙗𝙮 𝙤𝙛𝙛𝙚𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙖 𝙬𝙞𝙙𝙚 𝙨𝙚𝙡𝙚𝙘𝙩𝙞𝙤𝙣 𝙤𝙛 𝙙𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨 (𝙗𝙪𝙗𝙗𝙡𝙚 𝙩𝙚𝙖, 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙩𝙚𝙖, 𝙛𝙧𝙪𝙞𝙩 𝙩𝙚𝙖) 𝙖𝙣𝙙 𝙬𝙚𝙨𝙩𝙚𝙧𝙣 𝙛𝙤𝙤𝙙 𝙞𝙣 𝙖 𝙙𝙤𝙬𝙣-𝙩𝙤-𝙚𝙖𝙧𝙩𝙝 𝙥𝙧𝙞𝙘𝙚. 𝙐𝙣𝙡𝙞𝙠𝙚 𝙩𝙝𝙤𝙨𝙚 𝙩𝙮𝙥𝙞𝙘𝙖𝙡 𝙜𝙧𝙖𝙗-𝙖𝙣𝙙 𝙜𝙤 𝙩𝙚𝙖 𝙨𝙩𝙤𝙧𝙚𝙨, 𝙏𝙚𝙖𝙧𝙖𝙥𝙮 𝙤𝙛𝙛𝙚𝙧𝙨 𝙖 𝙝𝙚𝙖𝙫𝙚𝙣 𝙤𝙛 𝙥𝙚𝙖𝙘𝙚 𝙬𝙝𝙚𝙧𝙚 𝙮𝙤𝙪 𝙢𝙖𝙮 𝙩𝙖𝙠𝙚 𝙖 𝙨𝙚𝙖𝙩 𝙗𝙮 𝙩𝙝𝙚 𝙬𝙞𝙣𝙙𝙤𝙬 𝙖𝙣𝙙 𝙚𝙣𝙟𝙤𝙮 𝙖 𝙦𝙪𝙞𝙚𝙩 𝙖𝙛𝙩𝙚𝙧𝙣𝙤𝙤𝙣 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙛𝙧𝙞𝙚𝙣𝙙𝙨 𝙤𝙧 𝙡𝙤𝙫𝙚𝙙 𝙤𝙣𝙚𝙨.🍝💕😽1️⃣Meiji Milk Tea with Cocoa, Brown Sugar Pearls HK$44髒
Tearapy🧋

𝕋𝕖𝕒 𝕚𝕤 𝕞𝕪 𝕥𝕙𝕖𝕣𝕒𝕡𝕪

髒髒黑糖珍珠奶茶🧋
Topped with overwhelming cocoa powder that spilled out of the cup, their brown sugar boba milk was just one of the signature drinks out of many. Perfectly fused with brown sugar, the drink was utterly sweet and photogenic📸🫶💕

2️⃣Canadian scallop pasta HK$88
加拿大珍珠帶子卡邦尼工闊條麵🍁🇨🇦
Tossed in a creamy carbonara sauce, each fettuccine was heavily soaked with a cheesy, rich and savoury flavours. The chewy noodle that infused with tiny Canadian scallops had taken the dish to the next level.

3️⃣Rib eye steak HK$128
干邑什菌蒜茸汁香煎肉眼牛扒 🥩🍔
It is a beautifully plated dish, which gave you a great amount of tender chewiness in every single bite. Loaded with meaty flavour and assorted mushrooms 🍄, give it a try when you visit there
2022-05-15 46 瀏覽
旺角週末悠閒好去處鹹蛋黃烤鳳尾蝦堡 配 沙律薯條鳳尾蝦原來可以用鹹蛋黃烤過,插入手打鮮牛肉漢堡包,是一味非常優秀的漢堡,凱撒沙律和熱薯條為您填滿空虛感~北海道帶子水牛芝士汁墨魚麵輕輕煎過的北海道帶子與黑色的墨魚麵是天作之合,喜歡水牛芝士的朋友更可以沾上醬汁食用!芝芝蜜瓜冰沙(少甜) & 髒髒紫薯鮮奶冰沙(加珍珠)夏日清甜的蜜瓜冰沙加上芝士奶蓋一直都是女生最愛之選!高貴紫色的髒髒鮮奶冰沙混入黑糖珍珠,為夏季帶來足夠的糖份!茶聊 Tearapy旺角砵蘭街189號1樓港鐵旺角站 E1 出口, 步行約3分鐘#茶聊 #Tearapy #旺角 #髒髒 #冰沙 #芝芝蜜瓜 #水牛芝士 #墨魚麵 #黑糖珍珠 #鳳尾蝦 #鹹蛋黃 #手打牛肉 #漢堡 #Burger #北海道 #帶子 #西餐 #香港 #lunch #teatime #休假 #rest #happy #hungry
旺角週末悠閒好去處

北海道帶子水牛芝士汁墨魚麵

芝芝蜜瓜冰沙(少甜) & 髒髒紫薯鮮奶冰沙(加珍珠)
夏日清甜的蜜瓜冰沙加上芝士奶蓋一直都是女生最愛之選!
高貴紫色的髒髒鮮奶冰沙混入黑糖珍珠,為夏季帶來足夠的糖份!

茶聊 Tearapy
旺角砵蘭街189號1樓
港鐵旺角站 E1 出口, 步行約3分鐘

髒髒紫薯鮮奶冰沙
北海道帶子水牛芝士汁墨魚麵
芝芝蜜瓜冰沙(少甜)
2022-05-15
5 分鐘 (堂食)
髒髒紫薯鮮奶冰沙
北海道帶子水牛芝士汁墨魚麵
芝芝蜜瓜冰沙(少甜)
2022-05-14 41 瀏覽
茶聊 (旺角)📍旺角砵蘭街189號1樓今日放假嚟到旺角呢間出名嘅打卡餐廳一入到去已經有個英式電話亭歡迎我哋 仲佈置得好靚未食飯已經打咗陣卡安格斯沙嗲牛肉片漢堡配凱撒沙律薯條$168🍔上枱嘅時候竟然有個鳥籠俾我哋一齊打卡漢堡嘅份量好大安格斯牛肉煎得好Juicy入面仲有好多芝士同蕃茄 生菜令到口感更加平衡太平洋煎海蝦配藍青口 白汁忌廉汁手工墨魚麵$148🍝好耐都冇食過墨魚麵而且仲係手工製作 口感好al dente配左三隻爽口彈牙嘅海蝦藍青口都好有海水味😬芝芝巨峰葡萄$48🍇見到有個Special Menu好耐冇飲過巨峰葡萄呢個價錢真係超值入面有十幾粒已經剥好皮嘅提子粒粒都甜到入心芝芝芒芒$44🥭上面層奶蓋真係打得好細滑芒果嘅份量又多 但又唔會過甜真係一個不敗嘅組合
茶聊 (旺角)

上面層奶蓋真係打得好細滑
芒果嘅份量又多 但又唔會過甜
真係一個不敗嘅組合
2022-05-10 67 瀏覽
帶朋友去了一家我覺得不錯的旺角人氣café我食過 當然要帶朋友一試裝潢比之前多了不同打卡位由門口既門牌到入座 都可以打卡餐廳叫茶聊 當然不少得了 不同茶飲 只有茶飲都未必夠 食物選擇都多有麵、burger、soufflé等最重點空間好大 係一個可以打卡同傾偈嘅好地方..🦞🦞🦞🦞🦞🦞🦞黃油金蒜香草烤焗澳州龍蝦尾配龍蝦忌廉汁手工闊條麵 $238酒店級數既龍蝦尾手工闊條麵 價錢合理大大碟上台 而且味道真係不輸給酒店口味餐廳都好體貼 早已將龍蝦尾同外殼分離 方便食用 ‼️‼️‼️‼️而手工闊條麵 具吸水性 亦充滿小麥香 充滿口感 非常掛汁 可以吸晒龍蝦忌廉汁整體值得既~🍤🍔鹹蛋黃烤鳳尾蝦漢堡 $ 158可以在落單時提出開兩份打卡必推! BURGER以鳥籠上碟 🛖雖然浮誇 但影相靚既而裡面主要餡料有芝士🧀、安格斯牛肉🥩同鹹蛋黃烤鳳尾蝦🍤🍤🍤肉類份量都多 而且好JUICY 肉唔會太乾身再配搭溶化既芝士 係邪惡既😳😳配凱薩沙律同薯條🍟🍟薯條炸到超脆 唔錯既!🧋🧋茉莉雀舌 $32芝芝巨峰葡萄 $ 48芝芝巨峰葡萄同某間出名芝芝既有得比奶蓋濃厚 巨峰葡萄果個底下仲有提子粒而茉莉雀舌都好香茶味 走甜都唔太差

帶朋友去了一家我覺得不錯的旺角人氣café
我食過 當然要帶朋友一試
裝潢比之前多了不同打卡位
由門口既門牌到入座 都可以打卡
餐廳叫茶聊 當然不少得了 不同茶飲
只有茶飲都未必夠 食物選擇都多
有麵、burger、soufflé等
最重點空間好大 係一個可以打卡同傾偈嘅好地方

🍤🍔鹹蛋黃烤鳳尾蝦漢堡 $ 158
可以在落單時提出開兩份
打卡必推! BURGER以鳥籠上碟 🛖
雖然浮誇 但影相靚既
而裡面主要餡料有芝士🧀、安格斯牛肉🥩同鹹蛋黃烤鳳尾蝦🍤🍤🍤
肉類份量都多 而且好JUICY 肉唔會太乾身
再配搭溶化既芝士 係邪惡既😳😳
配凱薩沙律同薯條🍟🍟
薯條炸到超脆 唔錯既!

🧋🧋茉莉雀舌 $32
芝芝巨峰葡萄 $ 48
芝芝巨峰葡萄同某間出名芝芝既有得比
奶蓋濃厚 巨峰葡萄果個底下仲有提子粒
而茉莉雀舌都好香茶味 走甜都唔太差

小編今日來到旺角一間樓上Cafe「茶聊 Tearapy」,是紫色控的夢幻落腳地💜餐廳是鬧市中的小綠洲,主打梳乎厘班戟🥞、鳥籠漢堡🍔、西式意粉、髒髒系列鮮奶🥛、各式芝士奶蓋茶飲等,趁週末假期來這裡享受一下慢活寫意的生活吧!😍「京都丹波紫薯梳乎厘班戟」🍠🥞 紫色造型唯美浪漫甜品,賣相超吸睛勁精緻😍紫色的忌廉細膩輕柔,散發出香噴噴的紫薯香味🍠入口暖烘烘而且蛋香濃郁🥚鬆軟厚身及口感綿滑,充滿軟綿綿充滿空氣感,滿滿幸福感覺,班戟上放薯紫薯片香甜脆口,也有藍莓、士多啤梨和無花果🫐🍓各位紫薯控絕對不能錯過😈「髒髒紫薯鮮奶沙冰」🍠的視覺效果超強,是令人難以抗拒的深淺紫色💜 點了少甜的牛奶甜度剛剛好,與紫薯班戟味道簡直是絕配,達到「1+1>2」的效果🥛🥞 紫薯牛奶質地厚實而足料,飲品上有紫薯漿增添口感,裡面也是滿滿的紫薯粒,絕對是必食之選😍「美式特盛漢堡」以鳥籠造型上菜🐣 打卡一流📸 漢堡足料有安格斯牛肉🥩、加拿大煙肉片🥓、芝士🧀、炒蛋🥚焦糖洋蔥🧅 半溶芝士加上滑溜炒蛋像熔岩般流出,加上蕃茄和生菜🥬🍅口感豐富,夠晒滋味,更有凱薩沙律及薯條🥗🍟 份量十足,是抵食之選✨「髒髒黑糖珍珠鮮奶」🧋是招牌飲

「髒髒黑糖珍珠鮮奶」🧋是招牌飲品,鮮奶面舖滿可可粉,珍珠Q彈煙韌,點了少甜所以鮮奶甜度適中,帶點黑糖香味,打卡一流值得一試😁

🍽 :京都丹波紫薯梳乎厘班戟;髒髒紫薯鮮奶沙冰;美式特盛漢堡;髒髒黑糖珍珠鮮奶
👅好味指數:7.75/10;7.5/10;7.5/10;7.5/10
💰消費:HK$98;HK$44;HK$44;HK$158
📍地址:茶聊 (旺角) 旺角砵蘭街189號1樓
🈹推介優惠:N/A
茶聊餐廳地點方便,朗豪坊行3分鐘就到,位於商廈嘅1/F,有開揚嘅玻璃窗,環境唔錯,好適合慢慢享受一餐.🌀美國穀飼厚切豬鞍扒配鮮茄茸及烤肉汁伴精選薯蔬 $148厚切豬鞍賣相吸引,外層燒得香口,食落帶焦香,瘦肉部份較多但肉汁豐富,唔點醬汁都好夠味醬汁可以選擇另上,分別有烤肉汁同茄茸汁,伴碟配菜亦好豐富,有紫薯、蕃茄仔、薯仔同粟米,配上醬汁更滋味🥰.🌀髒髒黑糖珍珠鮮奶🧋$44餐廳嘅signature係呢杯髒髒黑糖珍珠鮮奶,灑上大量朱古力粉,充滿霸氣😍鮮奶味道濃郁,配上超澎湃嘅奶蓋,口感好rich,黑糖珍珠煙煙韌韌帶點甜味,高質👍🏽
茶聊

🌀美國穀飼厚切豬鞍扒配鮮茄茸
及烤肉汁伴精選薯蔬 $148

🌀髒髒黑糖珍珠鮮奶🧋$44

2022-05-06 71 瀏覽
Book 咗平日午市12點,當時7-8成滿,大部份都係book枱, 所以不建議 walk-in. 有關食物同飲品嘅野好多人都 comment 過,總括而言就係選擇多質素唔錯,份量正常 比較麻煩嘅係 QR code 落完單之後要出去俾錢先可以交單,仲要只收現金或者支付寶 (menu 寫收八達通,但我俾錢時佢話唔收 ) 用餐時間係1.5h, 係計 booking time 而非入座時間,有空枱冇客人都會照催你走。呢d detail 方面,真係有待改進

2022-04-27 89 瀏覽
當初選擇哩間,因為見到啲食物相唔錯,同埋環境舒服好彩冇失望,食物同飲品質素都唔錯👍會再幫襯😋用餐時間係1.5小時,如果可以有兩小時就會好啲😅有位女職員用餐一個鐘到就會黎提你用餐時間到幾點要交枱,不過語氣唔係咁友善。哩樣有啲唔舒服。如果一個人去就可能唔係咁方便,因為帶你去坐低之後,會話比你知需要用QR code落單,再行返出櫃檯付款先成功落單。如果一個人去記得係櫃檯叫埋野食先行入去喇髒髒黑糖珍珠鮮奶同髒髒紫薯沙冰好好味,最厲害係凍飲,但又完全冇冰🤣🤣個溫度剛剛好,唔錯👍大蜆闊條麵唔會好油膩,少少辣好惹味小食方面食左炸雞粒,個魔鬼醬都辣,但好好食同埋炸芝士條都唔錯整體黎講係值得推介既餐廳💮
當初選擇哩間,因為見到啲食物相唔錯,同埋環境舒服

好彩冇失望,食物同飲品質素都唔錯👍會再幫襯😋

大蜆闊條麵唔會好油膩,少少辣好惹味

小食方面食左炸雞粒,個魔鬼醬都辣,但好好食
同埋炸芝士條都唔錯

整體黎講係值得推介既餐廳💮