2023-03-16
嚟到旺角,下午茶時間食咩好呢,無意中見到呢間餐廳,啲野好似幾好食咁呢一間位於砵蘭街既茶聊係1樓,佢既裝修音樂都係走休閑路線,令人可以好舒服好chill咁渡過一個下午有唔同既食物種類,有飯意粉pizza亦有甜品等。今次就叫左一個意粉🍝加野飲🍽️金蒜牛油煎海蝦配鹹蛋黃忌廉手工意大利粉🍝-$98海蝦🦐用牛油🧈蒜蓉煎,好香食落味道剛好,仲去埋殼添,啱哂我呢啲懶人,意粉用咗鹹蛋黃,鹹鹹香香,加埋忌廉,濃稠度剛好,唔會太杰身,好快就食哂啦🍽️熊仔咖啡☕️-$28(跟餐價)另外見到基本上每一張枱都有叫既就一定係熊仔🐻❄️咖啡☕️,用咖啡雪做熊仔樣既既冰,然後自己將熱咖啡☕️同奶🥛倒進杯中,令熊仔冰慢慢溶化,睇住熊仔慢慢冇哂眼耳口鼻,好得意好搞笑,飲到尾冰都未溶哂如果好似我咁叫mocha既,杯底仲會有朱古力🍫醬,自己根據自己口味,再加上適當既奶,就係一杯perfect mocha總結呢度係一個傾計好地方,適合三五知己坐低聚一聚打打卡
🍽️金蒜牛油煎海蝦配鹹蛋黃忌廉手工意大利粉🍝-$98
🍽️熊仔咖啡☕️-$28(跟餐價)
總結呢度係一個傾計好地方,適合三五知己坐低聚一聚打打卡