Speaking of local Hong Kong style afternoon tea, deep fried chicken leg and fries would come to my mind. It would be best with a cup of silky milk tea. Tea Master has a tea master for real, who has been making milk tea for more than 20 years, winning international award too!The whole dining experience at Tea Master was very delightful. The tea house has a modernized design which captures the essence of typical local cha chaan teng, yet in a clean, tidy and chic way especially with these two neon

The whole dining experience at Tea Master was very delightful. The tea house has a modernized design which captures the essence of typical local cha chaan teng, yet in a clean, tidy and chic way especially with these two neon light signs. Staff were very friendly and considerate.

This afternoon tea set was HKD$40. Everything was so good! The fries were freshly fried, crunchy but not too oily. Yum! The same applied for the deep fried chicken leg, crispy skin wrapping tender meat underneath. Awesome. But the best was the cup of milk tea, it’s really lit! A rich tea scent with smooth milk to enrich the texture. It’s definitely the best milk tea in town!
2019-06-24
2019-06-24 249 瀏覽
環境幾不錯 乾淨同坐得幾舒服 嘆杯奶茶一流熱奶茶 口感好滑 茶味豐富 樽仔奶茶就比起熱奶茶甜少少 都係好好飲野食呢就一般般 驚多個喜 蛋無蛋味 浪費左個叉燒蛋飯諗住最安全嘅撈丁都咸爆
環境幾不錯 乾淨同坐得幾舒服 嘆杯奶茶一流

樽仔奶茶
2019-06-24
樽仔奶茶
2019-06-22 116 瀏覽
今天來到了位於旺角洗衣街的茶王冰室,主要是慕名而來品嚐這裏的奶茶。他們平日早餐到11:00今天週末服務到11:30,剛好可以吃一個Brunch , 我點了最普通的A餐早餐,有火腿通粉, 滑蛋和一杯奶茶。我通常吃早餐的指定餐廳是澳洲牛奶公司,所以這個標準這裏的早餐還有一定的水準,值得一讚。說到這杯奶茶,反而有點名過於實,對不起真的不懂他特別的地方在哪裏,雖無過犯但實在好像沒有評論得那麼不是不可,本來還想花上$80去試試他們的金裝茶王,但品嚐完普通奶茶之後感覺上沒有這個必要。

2019-06-22 61 瀏覽
有日同朋友經過旺角,見到呢間茶餐廳嘅裝修用咗湖水綠色,感覺好靚😍少女心大發嘅我地即係衝入去食!成間餐廳都係以湖水綠色作為主題,再加上一啲霓虹燈裝飾,成間茶餐廳都好光亮。我叫咗份常餐B,牛油多士+火腿奄列+沙嗲牛肉出前一叮🤪牛油多士啱啱好,軟硬程度適中,又有咬感,而出前一丁亦都不錯,份量都算多⋯朋友就叫咗麻辣雞中翼煎蛋撈出前一丁😃偷食咗一啖,麻辣味好重,但係越食越上癮🥳鍾意食麻辣嘅朋友必點👍🏻最後飲品一杯叫咗凍奶茶,一杯叫咗凍檸茶,幾欣賞佢嘅飲管轉咗做紙,夠哂環保👍🏻

我叫咗份常餐B,牛油多士+火腿奄列+沙嗲牛肉出前一叮🤪

朋友就叫咗麻辣雞中翼煎蛋撈出前一丁😃

2019-06-21 103 瀏覽
尋日下午經過呢間冰室已經覺得好似幾等別咁, 但係個一刻實在太飽啦, 所以個晚即刻捉住老公食呢間,入到去好似返左以前70/80年代咁, 座位,地磚,水吧都充滿左懐舊FEEL,但係就比舊式冰室乾淨好多 刀义匙筷子都係金色.好型,而且佢地都支持用紙飲筒~义燒滑蛋飯~$52我見到佢既MENU話呢個係王牌, 咁當然要試下啦,金黃色既蛋包圍住成個飯, 而且仲要有蛋汁, 义燒比平時出面食既厚身, 飯同蛋及义燒既比例剛剛好.~鮮茄焗豬排飯~$52老公一向鐘意食焗飯, 所以佢一見到已經心心眼, 個飯焗得好香, 連我坐對面都聞到, 豬排肉質嫩滑~朱古力紅豆冰~$28既然係懷舊, 咁一定要飲紅豆冰啦, 仲要配朱古力, 正呀, 朱古力味道濃郁~樽仔奶茶~$30包裝得好靚, 呢個係奶味比較重, 而且茶味唔苦澀

~义燒滑蛋飯~$52

~鮮茄焗豬排飯~$52

~朱古力紅豆冰~$28

~樽仔奶茶~$30

包裝得好靚, 呢個係奶味比較重, 而且茶味唔苦澀
2019-06-20 68 瀏覽
香港地茶餐廳很多,旺角這家「茶王冰室」更是走新派路線,將地道食品改良又或者重新包裝,單是店內新潮裝修,經已非常吸引。這天下午兩時才進午膳,冰室仍是滿滿人潮。食物選擇也不少,肚子餓得發荒的我隨便叫了一道叉燒滑蛋飯($52)。叉燒滑蛋飯很快便上桌,份量足夠兩位女生分享。蜜汁叉燒很多,而且每件亦大大舊,非常足料。滑蛋滿佈著像一遍小山丘的白飯,白飯亦淋上不少豉油,更見茶餐廳風味。把自己稱作「茶王冰室」,當然提供港式奶茶,更有由六款茶葉拼配而成的茶王之王($88)。非常好奇能賣八十八元一杯的奶茶到底有什麼過人之處,豪氣的點了一杯慰勞自己。店員仔細的介紹,還會附送一小杯普通的港式奶茶、清水及餅乾配襯,跟在咖啡店喝精品咖啡一樣。先呷一口正常版本的奶茶,再用清水清清口腔,再真正嚐一口茶王之王,自然感受到茶王有多濃郁香醇。

2019-06-19 88 瀏覽
見到旺角最近有間潮冰室仲有霓虹燈打卡位!環境開陽,而且餐具亦都別有用心選用金屬餐具,去走冰室的古老感,煥然一新原來系由2016金茶王冠軍陳子平師傅主理,精選斯里蘭卡當地6種粗幼的茶葉組成的茶骨沖製對於奶茶愛好者來講,梗係一定要試吓啦!絲襪奶茶茶味夠晒濃郁!入口味道甘醇而不澀質地亦算滑超有港式味道!另一杯特別作品就系茶王西柚茶用咗濃郁茶底再用西柚取代檸檬口感特別而且解渴清新必試有呢款沙嗲牛肉蛋包包外面係炒蛋而入面係牛油麵包加沙嗲牛肉牛肉入味鬆軟炒蛋夠蛋香而且亦滑溜麵包夠晒軟熟,加上牛油,非常香口,另外食到最入邊就係沙嗲牛肉,惹味可口,口感豐富餐牌上仲推薦叉燒滑蛋炒飯可以配豉油汁,鮮茄汁,黑椒汁,咖喱汁!叉燒偏瘦配滑蛋食亦好吸引,而且份量適中,佬飯之選
見到旺角最近有間潮冰室
仲有霓虹燈打卡位!

環境開陽,而且餐具亦都別有用心
選用金屬餐具,
去走冰室的古老感,
煥然一新

對於奶茶愛好者來講,梗係一定要試吓啦!

絲襪奶茶茶味夠晒濃郁!
入口味道甘醇而不澀

必試有呢款沙嗲牛肉蛋包包
外面係炒蛋而入面係牛油麵包加沙嗲牛肉
牛肉入味鬆軟

炒蛋夠蛋香而且亦滑溜
麵包夠晒軟熟,加上牛油,
非常香口,
另外食到最入邊就係沙嗲牛肉,
惹味可口,口感豐富

餐牌上仲推薦叉燒滑蛋炒飯
可以配豉油汁,鮮茄汁,黑椒汁,咖喱汁!
叉燒偏瘦
配滑蛋食亦好吸引,
而且份量適中,佬飯之選

2019-06-15 70 瀏覽
每次經過茶王冰室都差不多滿座、今日早左放工就順便去吃個晚飯。綠白懷舊的裝潢帶點玩味。好想試它的茶王之王、之前聽說是金茶王到斯里蘭卡親自挑選茶葉沖泡而成、茶味香醇回甘、以金杯盛載、突顯矜貴、可惜只是下午四時前供應晚上去到唯有叫其他的— 叉燒滑蛋飯 $52、幸好也沒令我失望。叉燒好軟熟、滑蛋嫩滑剛好、完全蓋在飯上面、仲有甜甜的豉油撈飯、美味滿足。沒有茶王之王、還有樽仔奶茶$30。冰凍的奶茶茶味濃郁香醇、雖然比較細樽但還是值得👍🏻

2019-06-14 148 瀏覽
之前睇電視,介紹佢叉燒好食,奶茶又出名就黎試試見都幾多人,心諗應該唔錯叫左個常餐,一個特餐滿心歡喜,點知黎到,勁失望,係,係估佢唔到咁難食,以前北海道牧場好食好多野食唔夠熱,又無味連出名既奶茶都唔得⋯有少少過份個餐亦唔係好平最攪笑係對面位既情侶都話唔好多,即係唔係得我地覺得有問題啦一個普通茶餐都做唔好,好難繼續去食
之前睇電視,介紹佢叉燒好食,奶茶又出名
就黎試試
見都幾多人,心諗應該唔錯
叫左個常餐,一個特餐
野食唔夠熱,又無味
連出名既奶茶都唔得⋯有少少過份
個餐亦唔係好平
最攪笑係對面位既情侶都話唔好多,即係唔係得我地覺得有問題啦
一個普通茶餐都做唔好,好難繼續去食
沙嗲牛麵
豬扒
叉燒通粉
熱朱古力
熱奶茶
多士配炒蛋
2019-05-24
2019-06-10 114 瀏覽
知道男朋友每日都要飲一杯奶茶先安樂,見到網上介紹呢間茶王冰室ge奶茶好似好利害,今日放假一於去食個早餐同試下佢杯奶茶。餐廳最吸睛就係門面同裡面ge霓虹燈裝飾,無論日夜都係一個打卡點。我叫左叉燒通粉個餐,叉燒份量偏少,所以就會期待個質素,可惜肉質入口都係好鞋身。炒蛋炒得較實,而且冇乜蛋味,不過不失啦。而男朋友就叫左沙嗲牛肉出前一丁餐,會跟一包出前一丁麻油,d牛肉仲差過頭先個叉燒,一定唔係新鮮牛肉,肉質超鞋身!餐配普通奶茶,還好奶茶沒有令人失望!飲得出個茶底唔係是是旦旦,的確係名不虛傳。

炒蛋炒得較實,而且冇乜蛋味
,不過不失啦。

餐配普通奶茶,還好奶茶沒有令人失望
!飲得出個茶底唔係是是旦旦,的確係名不虛傳。
2019-06-01
早餐
2019-06-09 82 瀏覽
今日經過旺角見到呢間茶王冰室,先記起呢間就係大名鼎鼎,啲奶茶攞哂獎既冰室。既然係咁,我就同朋友即刻入咗去食lunch。到嘅時候大概係一點幾,嗰陣時都係佢哋嘅rush hour,要等一陣先可以入到去。要食好野,梗係要等一等。不過其實都係等左幾分鐘,就入得啦。泥到一定就梗係叫佢地最出名既茶王之王,最重要係好彩我地唔係下午四點先泥,如果唔係就冇得飲嫁啦😢首先茶王奶茶到左既時候,真係俾佢成個presentation吸引住。佢地金色既杯set完完全全表現到佢既「王道」,好有class。飲之前工作人員同我地講師傅係去左斯里蘭卡既茶莊特登揀左六隻紅茶去調教呢隻奶茶。飲之前,要飲左佢細細杯既絲襪奶茶,再飲佢既茶王奶茶去試下個分別。首先,飲第一啖絲䌩奶茶嘅時候,真係覺得佢超級滑,仲好香添❤️但一飲佢既茶王奶茶就覺得茶王既回甘味超級強,好有口感,奶味強得泥,茶葉味仍然好香,果然係名不虛傳。食物方面,老闆睇泥真係好有心改進,食物好有驚喜。就連一個簡單嘅炒蛋,都可以做到好多唔同既菜式。我哋就叫咗佢最出名嘅蛋蛋包同埋叉燒滑蛋飯仲有佢嘅瑞士雞翼煎蛋撈出前一丁。個撈丁隻蛋煎得岩岩好 個蛋黃汁撈落啲麵度一齊食,又有瑞士

食物方面,老闆睇泥真係好有心改進,食物好有驚喜。就連一個簡單嘅炒蛋,都可以做到好多唔同既菜式。我哋就叫咗佢最出名嘅蛋蛋包同埋叉燒滑蛋飯仲有佢嘅瑞士雞翼煎蛋撈出前一丁。個撈丁隻蛋煎得岩岩好 個蛋黃汁撈落啲麵度一齊食,又有瑞士汁味又有蛋味 好夾。
瑞士雞翼啲肉好嫩 啲汁都入哂去,唔會好似有啲餐廳倒啲汁上去就扮係瑞士雞翼。

樽仔奶茶 個樽嘅造型好得意
奶茶好絲滑 奶同茶嘅比例岩岩好
唔會太苦太澀 但又唔會俾啲奶搶哂啲味

叉燒滑蛋飯嘅滑蛋真係名副其實好滑。而且份量都十分之足夠。他少又唔會好硬,食得出係新鮮叉燒。所以成碟飯都十分之好味,好滿足❤️。

黑松露蛋蛋包就更加令人驚喜。好似個名一樣,你炒蛋都到一個大嘅包,就係望見都覺得好好味。一食落去,就發現原來蛋蛋包中間係有流心嘅蘑菇汁。食落嘅時候,令到成個蛋蛋打都好有味道同口感嘅層次。加上係最高上面嘅黑松露醬,就令到成個蛋蛋包又香又滑,超級滿足。

總括而言,茶王冰室嘅奶茶絕對係名副其實,茶王之中嘅茶王。而食物又有質素同又有驚喜,一定會再嚟。

2019-06-09 138 瀏覽
茶王的港式奶茶 是預期中的細滑茶和奶比例恰到好處茶味濃但濃得來欠了一份茶香沒有錫蘭紅茶的濃香未必係我最喜歡的奶茶食物方面就非常一般試了叉燒滑蛋飯 賣相就唔錯蛋夠滑配瘦叉(份量都ok)但甜豉油唔夠😕食到一半已經冇乜豉油沙爹牛肉蛋包包係幾得意但食落就唔掂滿滿滑蛋下面藏了沙爹牛肉三文治但麵包完全沒有烘過 浸冧哂好難食其實都係正正常常蛋牛治烘底好過沙爹牛肉味道淡 令成件事都冇味份量比想像中大 食完都幾膩試過一次就算
茶王的港式奶茶 是預期中的細滑
茶和奶比例恰到好處
茶味濃但濃得來欠了一份茶香
沒有錫蘭紅茶的濃香
未必係我最喜歡的奶茶
叉燒滑蛋飯

食物方面就非常一般
試了叉燒滑蛋飯 賣相就唔錯
蛋夠滑配瘦叉(份量都ok)
但甜豉油唔夠😕食到一半已經冇乜豉油

沙爹牛肉蛋包包
2019-06-02
午餐
2019-06-08 858 瀏覽
我個人雖然很喜歡喝港式奶茶,甚至極度喜愛港式「茶走」飲品,但是不一定每一間茶餐廳,都能真正造到以煉奶代替淡奶,沖出擁有煉奶濃縮甜味的「茶走」飲品。所以我在某些港式茶餐廳裡面,有時會選擇退而求其次,改為選擇飲「熱奶茶」,或者「凍奶茶」,「茶走」要等待真正懂得製造「茶走」的港式茶餐廳才叫。位於旺角的港式茶餐廳「茶王冰室」,正正就是我指的那些港式茶餐廳。第一次光顧「茶王冰室」,向侍應點了一杯「茶走」,結果那次「茶王冰室」製作出來的「茶走」,無論我如何試飲也無法飲到「茶走」裡面的煉奶甜味。幸好,那次我在「茶王冰室」試食的體驗,最後因為手提電話裡面的「開飯喇」戶口,因為手提電話故障而報銷,導致手機裡面的圖片也作廢,我最後放棄了那份稿件,那次的「茶王冰室」當作一次體驗,不要當作食評好了。之後,我在換上新手電和新「開飯喇」戶口之後,再一次重臨旺角,再一次光顧「茶王冰室」,由於汲取了上次光顧的經驗,今次我改試正規版本的「熱奶茶」。不過,我後來再看「茶王冰室」的餐牌,才發現原來「茶王冰室」還有價錢更昂貴,名氣更大的「茶王之王」跟「樽仔奶茶」,價錢貴得我也負擔不起。因為以我個人的作風,我倒也不會只為了喝一

因為以我個人的作風,我倒也不會只為了喝一杯「茶王之王」,而光顧「茶王冰室」,我光顧「茶王冰室」,除了想喝奶茶之外,其實也是想乘機品嚐「茶王冰室」裡面除了奶茶以外,其他的食品的味道。

結果,我選擇的「茶王冰室」「奶茶」內容雖然不同,但是兩次光顧「茶王冰室」選擇配搭奶茶的套餐,到最後其實還是一模一樣,都是選擇了「常餐」。

不過原來「茶王冰室」餐牌裡面的所謂「常餐」,原來都有三個不同食品版本,三個常餐主角都是「牛油多士」,配角反而有兩個,包括有「火腿炒蛋」或者「火腿奄列」。

反而「茶王冰室」三款常餐裡面的最後一道菜式,才是「茶王冰室」常餐裡面的精華所在。「茶王冰室」三個常餐裡面,分別有兩道由豬肉製作而成的「叉燒湯意粉」和「雪裡紅肉絲湯米」。

所以平日已經不是很喜歡食豬肉的我,最後只能選擇「茶王冰室」,以牛肉作為食材的粉麵食品,「沙嗲牛肉出前一丁」作為主角的「常餐」。

作為「茶王冰室」裡面的靈魂,奶茶當然會是在完成點餐之後,第一款被侍應端出來的食品飲品,而且「茶王冰室」的餐檯檯上不會放置砂糖等的調味料,直到食客真的選擇奶茶,侍應才會跟著送上包裝砂糖。

至於「茶王冰室」常餐裡面的主角「沙嗲牛肉出前一丁」,最初「茶王冰室」侍應直接把「沙嗲牛肉出前一丁」送上檯的時候,我想也不想直接開動食麵,怎料原來「茶王冰室」會另外附上麻油包。

直到麻油包出現在我面前的那一刻,我才及時察覺原來「茶王冰室」廚房在製作「沙嗲牛肉出前一丁」的時候,原來還未準備加入麻油,反過來選擇讓食客自行決定自己的麵是否需要「加油」。

至於「茶王冰室」茶餐最後的一部分,「火腿奄列」以及「牛油多士」兩者被放在同一碟上,但是因為「牛油多士」只有一片,所以論「茶王冰室」的「牛油多士」份量,其實不太足夠夾在一份三文治的。

而且「茶王冰室」的「牛油多士」,「牛油多士」烘得其實不算很香很脆,甚至「牛油多士」實際口感也偏向有點腍身,沒有傳統「牛油多士」鬆脆香口的感覺,唯一好處只有牛油份量足夠而已。

至於「牛油多士」旁邊的「火腿奄列」,「火腿奄列」的雞蛋奄列色澤炒得偏向黃色,外觀上是合格的,但在雞蛋奄列的雞蛋甜味則不算很強,被炒蛋的偏滑口感所掩蓋。

說回「茶王冰室」常餐裡面的主角,「奶茶」雖然不是什麼貴價的貨色,但是「茶王冰室」仍有選擇以比較新淨美觀的茶杯去裝起「茶王冰室」的奶茶飲品。
熱奶茶

「茶王冰室」常餐裡面的熱飲版本「奶茶」,「奶茶」的紅茶茶香尚可接受,有香味但不算濃郁。至於奶茶實際味道未至於很淡,加上還有一包包裝砂糖,所以「奶茶」最後也有了甜味,但不是我感覺最好飲的「熱奶茶」。

至於「茶王冰室」常餐裡面的主角之一「沙嗲牛肉出前一丁」,由於「茶王冰室」另外附上包裝麻油,所以我食麵食到一半才發現有麻油可以加入,加入麻油後的出前一丁味道立刻變得很香。

至於「沙嗲牛肉出前一丁」的出前一丁即食麵麵條,麵條口感仍然有彈牙感覺,相信即食麵麵條的彈牙口感,應該是「茶王冰室」廚房店員新鮮淥起出來的製成品。

不過,「茶王冰室」廚房為「沙嗲牛肉出前一丁」而預備的湯底不算很多,所以出前一丁即食麵拖了很久才食完,即食麵已經吸收所有湯汁,原本彈牙口感也開始稍為變腍。
牛油多士火腿奄列

至於「沙嗲牛肉出前一丁」裡面的另一個部分,沙嗲牛肉以獨立的姿態,被蓋上於出前一丁即食麵的上方位置,很明顯「茶王冰室」製作常餐「沙嗲牛肉出前一丁」有少許流水作業的感覺。

所以我試飲「沙嗲牛肉出前一丁」的湯底,湯底味道偏濃,濃得只剩下湯粉包的味道,還有少許來自麻油的香味而已。或者「沙嗲牛肉出前一丁」真的不適合影相拍照太長時間,適可而止好了。

另一方面,「沙嗲牛肉出前一丁」湯底雖然不多,而且湯汁被出前一丁即食麵麵條完全吸收過去了,但是幸好「茶王冰室」還有為「沙嗲牛肉」加上蔬菜塾底伴邊襯托。

所以「茶王冰室」「沙嗲牛肉出前一丁」整體的口感尚算可以接受,麵條口感雖然不是最彈牙,但是麵條不夠彈牙,某程度上是因為我花了時間拍照,與「茶王冰室」廚房店員技術沒有直接關係。
沙嗲牛肉出前一丁

整體上評論「茶王冰室」的常餐「沙嗲牛肉出前一丁」,「沙嗲牛肉出前一丁」裡面的沙嗲醬的而且確是有它的香味,沙嗲醬味道香之餘也不算很辣,但是沙嗲的味道可以再濃厚多一點點。

至於「茶王冰室」常餐裡面真正的主角,「熱奶茶」總算是成功喝到「奶茶」裡面的紅茶味道,「熱奶茶」裡面的甜味還包括淡奶裡面的甜味,雖然淡奶的甜味不算很強烈。

或許這因為「茶王冰室」裡面,有屬於自己專屬的手工精品奶茶飲品「茶王之王」,又有「樽仔奶茶」,反而「茶王冰室」對於一般價錢的「熱奶茶」,「熱奶茶」味道未必一樣能夠造得那麼香那麼甜。

所以我覺得幫襯像「茶王冰室」這樣的奶茶主題茶餐廳,乾脆直接點一杯正常版本的「熱奶茶」就夠了,不用刻意選擇煉奶味道版本的「茶走」。

甚至「茶王冰室」裡面的貴價精品奶茶飲品「茶王之王」,我想我應該還是負擔不起「茶王之王」的昂貴價錢和機會成本,不敢貿貿然亂叫了。
2019-05-29
16 分鐘 (堂食)
沙嗲牛肉出前一丁
  • 熱奶茶
  • 牛油多士火腿奄列
2019-06-06 126 瀏覽
星期日早上十一點半坐低,首先叫左個常餐同檸茶走甜,等左十五分鐘,見到對面遲少少黎既客都食緊,問番原來漏左單,唔緊要,改食佢哋嘅招牌,滑蛋炒叉燒飯,點知嚟咗個水汪汪,生蛋漿飯,同佢反映番,點知黎左個蛋又老得滯!咁嘅水準當然唔合格凍檸茶走甜寫左少甜根本冇心機做

凍檸茶走甜寫左少甜
根本冇心機做
滑蛋叉燒飯
早幾日去開旺角入貨,行過見到大大隻字寫住奶茶王之王!講到咁正,一於去食下!黃昏時間入到嚟,一入到嚟就聞到陣陣茶香!呢度坐位都算多, 大致坐滿人,環境乾淨,地方闊落! 懷舊既裝修都幾醒神! 人多d都無問題!主打奶茶既冰室好多,呢度都唔例外,其中以$88 既茶王之王作為招牌! 講到咁勁,但作為一個奶茶愛好者點都要試下係咪真係咁值呢個價錢!其他食物都選擇多,一般茶記既茶餐,飯麵都一應俱全!茶香味十足既茶王之王等左一陣都好快送到,賣相吸引,由金杯盛載,分左兩杯上檯,待應一輪講解之後,原來 茶王之王 奶茶只限下午4點前供應,每日限量發售,我呢杯係最後一杯,隔離想再叫都無lu! 講返個茶,細嗰杯係原味奶茶,香滑甜都一應俱全,是一杯唔錯既奶茶!至於用金杯載既茶王之王就幾特別,入口除左香滑甜外,仲有多一重回甘味,茶香十足,喺口中久久不散,又真係幾特別!再返轉頭飲返杯原味,就會比較到豐富既口感!飲左咁耐奶茶,都仲係第一次飲到有咁多重味道集於一身既奶茶!連餐具都好有心思,用上金色既餐具!我叫左個招牌既叉燒滑蛋飯,賣相不俗! 香滑既炒蛋帶點香甜既鼓油香味,令我食指大動!大大片既叉燒都幾軟稔,如果再煎得香口

黃昏時間入到嚟,一入到嚟就聞到陣陣茶香!

其他食物都選擇多,一般茶記既茶餐,飯麵都一應俱全!

連餐具都好有心思,用上金色既餐具!

大大片既叉燒都幾軟稔,如果再煎得香口d仲好!

我朋友就叫左個 蜜汁叉燒蛋包包,大大份金黃色既雞蛋,睇落真係估唔到係咩!

切開入面原來又別有洞天,非常有驚喜,用麵包包著肉汁豐富既叉燒,麵包會索晒d蜜汁,加埋外邊勁多滑蛋,比叉燒滑蛋既組合更出色! 鍾意食叉燒同滑蛋又唔想食飯既朋友! 呢個真係一定要食下!

埋單208 , 扣返杯$88 既茶王之王其實喺旺角又差唔多!下次都可以嚟食下佢 既'包包'

• 蜜汁叉燒蛋包包
  • 茶王之王