早幾日去開旺角入貨,行過見到大大隻字寫住奶茶王之王!講到咁正,一於去食下!黃昏時間入到嚟,一入到嚟就聞到陣陣茶香!呢度坐位都算多, 大致坐滿人,環境乾淨,地方闊落! 懷舊既裝修都幾醒神! 人多d都無問題!主打奶茶既冰室好多,呢度都唔例外,其中以$88 既茶王之王作為招牌! 講到咁勁,但作為一個奶茶愛好者點都要試下係咪真係咁值呢個價錢!其他食物都選擇多,一般茶記既茶餐,飯麵都一應俱全!茶香味十足既茶王之王等左一陣都好快送到,賣相吸引,由金杯盛載,分左兩杯上檯,待應一輪講解之後,原來 茶王之王 奶茶只限下午4點前供應,每日限量發售,我呢杯係最後一杯,隔離想再叫都無lu! 講返個茶,細嗰杯係原味奶茶,香滑甜都一應俱全,是一杯唔錯既奶茶!至於用金杯載既茶王之王就幾特別,入口除左香滑甜外,仲有多一重回甘味,茶香十足,喺口中久久不散,又真係幾特別!再返轉頭飲返杯原味,就會比較到豐富既口感!飲左咁耐奶茶,都仲係第一次飲到有咁多重味道集於一身既奶茶!連餐具都好有心思,用上金色既餐具!我叫左個招牌既叉燒滑蛋飯,賣相不俗! 香滑既炒蛋帶點香甜既鼓油香味,令我食指大動!大大片既叉燒都幾軟稔,如果再煎得香口

黃昏時間入到嚟,一入到嚟就聞到陣陣茶香!

其他食物都選擇多,一般茶記既茶餐,飯麵都一應俱全!

連餐具都好有心思,用上金色既餐具!

大大片既叉燒都幾軟稔,如果再煎得香口d仲好!

我朋友就叫左個 蜜汁叉燒蛋包包,大大份金黃色既雞蛋,睇落真係估唔到係咩!

切開入面原來又別有洞天,非常有驚喜,用麵包包著肉汁豐富既叉燒,麵包會索晒d蜜汁,加埋外邊勁多滑蛋,比叉燒滑蛋既組合更出色! 鍾意食叉燒同滑蛋又唔想食飯既朋友! 呢個真係一定要食下!

埋單208 , 扣返杯$88 既茶王之王其實喺旺角又差唔多!下次都可以嚟食下佢 既'包包'

• 蜜汁叉燒蛋包包
  • 茶王之王