2023-10-19 67 瀏覽
食到飽系列呀今次!依間日本餐廳真係好食又抵食。晚上同朋友叫左知二人餐再加左小食,都好飲食到放題咁飽😆😆炸魷魚鬚及前菜🦑個炸魷魚鬚真係好好食,係令人食唔停嘅味道,佢唔會炸到好油,但亦都好夠味😋👍🏻而佢兩款嘅前菜都好岩食。蕃茄沙律🥗好大份,好豐富,佢唔係求其攞啲沙律醬撈,而係佢自己有特別嘅醬汁,整體食落去都好去滋味!五色刺身🐠好厚身,好新鮮,每樣都有兩件,唔洗爭😆😆🙈啖啖肉,真係好正🤤壽司拼盤🍣估唔到佢有咁多件,仲要件件唔一樣,大大件,好好食👍🏻佢唔係普通白米,佢係加左啲味,所以啲飯係有啲唔同色,味道又好夠😻牛肉烏冬及飯🐂依個係好味過吉X家既牛肉,以為佢好似好多洋蔥面就覺得佢冇乜牛肉,點知原來寶物沉歸底,佢嘅份量係好多,好豐富,食到停唔到口🤤串燒🍢佢嘅款式真係好多,而且亦都啱啱好夠兩個人每人都分到嚟食,當中有一個係煙肉包住嘅係帶子,好滋味食落去係好喜出望外😆另外係獅子狗蘆筍,呢個好有口感,冇諗過依兩樣嘢,原來係可以咁夾👍🏻👍🏻小食🥨🥨🥨我哋叫咗大阪燒、雞泡魚乾、同埋試咗一條雞串🤤三樣都好出色,大阪燒係好食到停唔到口。而雞泡魚乾一直都係我嘅最愛,佢整得好香,好夠味👍🏻👍🏻雞串係估唔到佢撈飯係

炸魷魚鬚及前菜🦑

蕃茄沙律🥗

五色刺身🐠

壽司拼盤🍣

牛肉烏冬及飯🐂

串燒🍢

小食🥨🥨🥨
我哋叫咗大阪燒、雞泡魚乾、同埋試咗一條雞串🤤三樣都好出色,大阪燒係好食到停唔到口。而雞泡魚乾一直都係我嘅最愛,佢整得好香,好夠味👍🏻👍🏻雞串係估唔到佢撈飯係咁好味🤪

整體價錢都唔貴,環境又大,坐得又舒服,下次都會再去☺️☺️

2023-10-19 68 瀏覽
📍 花火漁屋(屯門)住左係屯門甘耐,都唔知原來屯門有一個甘近輕鐵站既居酒屋,行幾步就到,就算同朋友飲多左,夜左,都有車番屋企🏠價錢好親民,而且好有日本風格~居酒屋一定要食卷物~🔸芝味鰻魚卷{鰻魚卷好大嚿🐟而且係飯入面再加埋芝士令到成個味道更豐富~}🔸炸軟殼蟹卷{軟殼蟹炸得挺香口,蟹味超濃郁,外面被豐富嘅蟹籽包圍着,裏面充滿日式嘅蛋黃沙拉,口感好豐富~}🔸蟹肉明太子玉子燒玉子燒口感蛋香濃,層次還綿密又軟嫩,明太子味道比較重,吃起來有波波,每啖充滿蟹肉夾雜,好食😋🔸日式金菇肥牛卷對金菇肥牛卷應該一啲都唔陌生,醬汁先係精粹,每塊肥牛包住細束金菇,煎到兩邊有少少焦香,好滋味😋
📍 花火漁屋(屯門)
而且好有日本風格~

居酒屋一定要食卷物~
🔸炸軟殼蟹卷

🔸蟹肉明太子玉子燒

🔸日式金菇肥牛卷

2023-10-13 874 瀏覽
.今次我地平日7:00pm去呢間餐廳食晚餐起初無咩人 之後夜少少 人就愈黎愈多😆相信啲街坊都幾鍾意食呢間呢🥰.我同朋友叫左呢個兩人套餐 貪佢咩都有啊同埋唔洗逐樣叫 套餐點都抵啲既😙.前菜沙律壽司刺身串燒主食烏冬飯甜品飲品咩都有 岩哂我地食🥰飲品係半價 (可樂就無半價的).前菜沙律🥗好開胃 有蕃茄🍅刺身都好肥美 有5款唯獨其中一舊有少少魚骨🥹.壽司🍣都有八件 壽司飯比較特別 係深色啲的 味道同平常的無太大分別😊.主食有燒牛肉 牛肉份量okay味道好入味 一人一兩塊大塊咁.脆炸魷魚🦑軟骨 食落我以為係雞軟骨😜 炸得香脆架!朋友仔鍾意❤️個飯 由於小編食左烏冬太飽 都無試到呢.串燒有4款 2個人分 數量岩岩好有蕃茄仔 獅子狗 煙肉🥓腩肉片肉類有少少鹹 幾入味的最後甜品係焦糖布甸和菓子🍡 唔錯的👍菓子皮厚度合適🤏布甸🍮味好濃 小編幾鍾意.二人套餐 $388 飲品半價 連加一服務費.🥢花火漁屋 (屯門)📍屯門鳴琴路1號山景商場地下123A號舖
今次我地平日7:00pm去呢間餐廳食晚餐
起初無咩人 之後夜少少 人就愈黎愈多😆
相信啲街坊都幾鍾意食呢間呢🥰
我同朋友叫左呢個兩人套餐 貪佢咩都有啊
同埋唔洗逐樣叫 套餐點都抵啲既😙
前菜沙律壽司刺身串燒
主食烏冬飯甜品飲品咩都有 岩哂我地食🥰
飲品係半價 (可樂就無半價的)
前菜沙律🥗好開胃 有蕃茄🍅

肉類有少少鹹 幾入味的

最後甜品係焦糖布甸和菓子🍡 唔錯的👍
菓子皮厚度合適🤏布甸🍮味好濃 小編幾鍾意
二人套餐 $388 飲品半價 連加一服務費
🥢花火漁屋 (屯門)
📍屯門鳴琴路1號山景商場地下123A號舖
2023-10-12
🌟為咗就朋友放工,今次嚟到屯門屋村嘅商場搵嘢食🌟見到呢間花火漁屋,門面好日式居酒屋風格,所以於是入去試吓🌟估唔到嘅係餐單選擇好多,價錢又唔貴😋明太子雞翼 ($48/ 2隻)-夠大隻-滿滿嘅明太子醬塞入拆咗骨嘅雞翼肚入面😋櫻花蝦豆腐 ($38)-將豆腐外面裹咗櫻花蝦先去油炸-超推薦,外脆內軟,加埋日式調配嘅醬油,好好食😋煙肉帶子 ($28)😋煙肉車厘茄 ($22)-煙肉外面燒到香脆,加埋爆汁嘅車厘茄,係好好嘅下酒菜,本人私心推薦煙肉車厘茄多啲😋串燒白鱔($48)-近期最愛燒白鱔,一見到就必叫-白鱔外皮燒得好香脆,肉質結實,冇草青味,只有魚鮮味😋清酒煮蜆 ($68)-好大鍋,CP值好高-蜆肉俾會得好多,冇沙,加上清酒嘅調味好出,整得好出色😋特盛刺身丼 ($158)-上枱嘅時候Wah咗聲,好大碗-有三文魚,油甘魚,香拿魚,帶子,甜蝦 各2切-刺身全部厚切,肥美十足-壽司飯有驚喜地有調味😋至尊牛肉鍋 ($98)-有好多個湯底可以揀-嚟到個鍋物,並唔細,都可以鋪滿晒牛肉片-底下仲有好多豐富嘅火鍋食材,食完暖笠笠又好滿足
🌟為咗就朋友放工,今次嚟到屯門屋村嘅商場搵嘢食

🌟見到呢間花火漁屋,門面好日式居酒屋風格,所以於是入去試吓

🌟估唔到嘅係餐單選擇好多,價錢又唔貴

😋明太子雞翼 ($48/ 2隻)

-夠大隻

-滿滿嘅明太子醬塞入拆咗骨嘅雞翼肚入面

😋櫻花蝦豆腐 ($38)

-將豆腐外面裹咗櫻花蝦先去油炸

-超推薦,外脆內軟,加埋日式調配嘅醬油,好好食

😋煙肉帶子 ($28)

😋煙肉車厘茄 ($22)

😋串燒白鱔($48)

-近期最愛燒白鱔,一見到就必叫

-白鱔外皮燒得好香脆,肉質結實,冇草青味,只有魚鮮味

😋清酒煮蜆 ($68)

-好大鍋,CP值好高

-蜆肉俾會得好多,冇沙,加上清酒嘅調味好出,整得好出色

😋特盛刺身丼 ($158)

-上枱嘅時候Wah咗聲,好大碗

-有三文魚,油甘魚,香拿魚,帶子,甜蝦 各2切

-刺身全部厚切,肥美十足

-壽司飯有驚喜地有調味

😋至尊牛肉鍋 ($98)

-有好多個湯底可以揀

-嚟到個鍋物,並唔細,都可以鋪滿晒牛肉片

-底下仲有好多豐富嘅火鍋食材,食完暖笠笠又好滿足

2023-10-11 62 瀏覽
原本諗住係屋村商場嘅餐廳仔所以冇咩期望,結果都幾有驚喜!食得出係有用心製作,味道一點都唔馬虎。店員亦親切有禮。特盛刺身丼$158刺身丼的飯係用咗醬油同醋調味,味道不單調。刺身有三文魚,吞拿魚,帶子,油甘魚和甜蝦,全部都好新鮮冇腥味,而且好厚切!至尊牛肉鍋(壽喜燒)$98有唔同湯底可以揀,我哋揀咗壽喜燒湯底,味道啱啱好,唔會過咸或者過淡。牛肉份量都算多,有另外一款貴啲嘅牛肉鍋我哋冇揀到,呢款已經算係肉質不錯。入面仲有金菇,菜,豆腐,冬菇等等。加$25可以加烏冬或者拉麵,不過我覺得唔加都已經夠食。櫻花蝦豆腐 $38呢道菜都幾特別,因為佢用咗櫻花蝦代替炸粉,豆腐外皮是滿滿的櫻花蝦,蝦味濃郁。豆腐好香好滑。配埋個汁簡直係絕配。煙肉帶子$28煙肉車厘茄$22煙肉有少少偏厚,如果薄D會更好。配車厘茄一旦咬落去非常多汁好Juice,所以食串燒我一定叫呢款。串燒白鱔$48魚皮燒得好脆,魚肉鮮嫩清酒煮蜆$68清酒味濃郁,蜆肉完全無沙,份量都多。明太子雞翼(2隻)$48燒得好香脆,入面滿滿都係明太子,但都唔會過咸。

特盛刺身丼$158

至尊牛肉鍋(壽喜燒)$98

櫻花蝦豆腐 $38

煙肉帶子$28
煙肉車厘茄$22

串燒白鱔$48
魚皮燒得好脆,魚肉鮮嫩

清酒煮蜆$68
清酒味濃郁,蜆肉完全無沙,份量都多。

明太子雞翼(2隻)$48
燒得好香脆,入面滿滿都係明太子,但都唔會過咸。
2023-10-11 43 瀏覽
屯門山景邨高質日本餐廳「花火漁屋」餐廳環境闊落舒適😊一入到去店員就好主動咁問我哋要茶定水仲有介紹餐廳美食👍🏻⭐️三文魚壽司三點🍣分別有三文魚壽司、火炙三文魚、汁燒三文魚壽司飯好特別係因為餐廳用咗日本釀製赤醋製作琥珀壽司飯😍而三文魚好新鮮好有口感非常推介🫶🏻⭐️日本黑豚肉眼鍋定食今次揀咗鰹魚湯🐟魚味濃郁唔會有腥味黑豚肉肉味濃😄而且好腍鍋入邊有蘿蔔金菇等等配菜非常入味😋定食套餐仲有沙律菜、飯及麵豉湯份量十足⭐️西京燒雞扒定食廚師將雞扒煎到外脆內軟咬落去充滿肉汁😆而且面頭加咗沙律醬減輕油膩感而且塊雞扒都幾大🥳份量都唔少整體嚟講大滿足屯門值得推介嘅日本餐廳🩷會再encore
屯門山景邨高質日本餐廳「花火漁屋」
餐廳環境闊落舒適😊
一入到去店員就好主動咁問我哋要茶定水
仲有介紹餐廳美食👍🏻

⭐️三文魚壽司三點🍣
分別有三文魚壽司、火炙三文魚、汁燒三文魚
壽司飯好特別

黑豚肉肉味濃😄
而且好腍
鍋入邊有蘿蔔金菇等等配菜
非常入味😋
定食套餐仲有沙律菜、飯及麵豉湯
份量十足

整體嚟講大滿足

屯門值得推介嘅日本餐廳🩷
會再encore
2023-10-09
成日係屯門出沒既我竟然唔知有間咁正既日式料理,今次屯門朋友帶我去位於山景邨既花火漁屋。佢係一間主打親民價日式料理嘅餐廳,提供新鮮到港嘅魚鮮,包括壽司、丼飯同小食等菜餚。餐廳日式木系裝潢簡約又舒適,今次我地就食左3款食物: 蒜蓉牛油帶子:鮮嫩帶子配上香氣四溢嘅蒜蓉牛油,一入口即化,帶子好大舊,絕對唔係出面食既普通帶子🌱🧈🍡極上上牛肉鍋定食:主食我地揀左極上上牛肉鍋定食!滑嫩牛肉配白飯,湯,沙律都只係$178,牛肉鍋配有娃娃菜,浸泡香噴噴嘅壽喜燒湯底,牛肉新鮮入口即溶。🥩🍲炸軟殼蟹卷:炸軟殼蟹外脆內嫩,卷入綠色生菜同鮮美蟹肉,一口咬落,絕對係個人必試嘅小食!🦀🍙🥗
花火漁屋親民價嘅晚市定食,份量十足,性價比高。🍽️😄👍

花火漁屋親民價嘅晚市定食,份量十足,性價比高。🍽️😄👍
2023-10-01 120 瀏覽
花火漁屋位於屯門鳴琴路1號山景商場123A號舖可以係輕鐵站鳴琴站直達,交通非常方便今日我係收工由鰂魚涌搭960B巴士到鳴琴路落車餐廳有個牌子標明用日本釀造赤醋,製作出的壽司飯紅紅地,所以叫琥珀壽司飯而食落的口感非常特別配搭油脂較重的三文魚,會釋放出魚脂的甜鮮油潤配搭酒脂較少的白身魚,會帶出魚的爽脆口感今晚我叫左廚師推介盛盒$18810件壽司三文魚 靚仔,油脂多油甘魚 非常靚,油脂豐富吞拿魚蓉 有蔥花,魚蓉滑三文魚子 鹹香,多汁北寄貝 大塊,爽口赤蝦 彈牙魷魚 爽口火炙碟魚 魚肉淋,焦香魚生非常新鮮😋黎到日本菜當然食拉麵或烏冬我選擇了傳統的豚肉叉燒烏冬日式叉燒 啖啖肉流心蛋 非常靚,蛋黃香烏冬彈牙餐廳的壽司飯非常清爽壽司非常新鮮
花火漁屋位於屯門鳴琴路1號山景商場123A號舖

可以係輕鐵站鳴琴站直達,交通非常方便

今日我係收工由鰂魚涌搭960B巴士到鳴琴路落車

餐廳有個牌子標明用日本釀造赤醋,
製作出的壽司飯紅紅地,所以叫琥珀壽司

而食落的口感非常特別

配搭油脂較重的三文魚,會釋放出魚脂的甜鮮油潤

配搭酒脂較少的白身魚,會帶出魚的爽脆口感

今晚我叫左廚師推介盛盒$188
10件壽司
三文魚 靚仔,油脂多
油甘魚 非常靚,油脂豐富
吞拿魚蓉 有蔥花,魚蓉滑
三文魚子 鹹香,多汁
北寄貝 大塊,爽口
赤蝦 彈牙
魷魚 爽口
火炙碟魚 魚肉淋,焦香

魚生非常新鮮😋

黎到日本菜當然食拉麵或烏冬
我選擇了傳統的豚肉叉燒烏冬
日式叉燒 啖啖肉
流心蛋 非常靚,蛋黃香
烏冬彈牙

餐廳的壽司飯非常清爽
壽司非常新鮮

2023-09-28
  • 廚師推介
  • 烏冬
2023-09-30 112 瀏覽
今年中秋無出巿區,兩個人留喺屋企又悶咗啲,於是過屯門花火漁屋食。平時極少去山景良景嗰邊,完全唔熟路,落車兜咗一大圈先搵到,真係好隱世😂。好老定咁無book位,原來中秋節咁多人,好在去到時都有位唔使等。之前睇佢社交媒體網站專頁見啲晚巿定食已經好想食,尤其是有壽司又有刺身丼嗰個set,所以諗都唔諗就叫呢個壽司定食配輕怡刺身丼😁,屋企人就食個好豐富嘅特盛刺身丼定食,見到實物我都好想食🤤,真係隔離飯香😂。刺身好新鮮又厚切,壽司飯軟硬適中唔會好易散,沙律菜都係好新鮮,醬汁調較得好好。份量勁夠,男士一定夠飽,女士就應該要叫少飯😂。好味又抵食,一定會再去幫襯。

好味又抵食,一定會再去幫襯。
壽司定食配輕怡刺身丼
特盛刺身丼定食
2023-09-29
壽司定食配輕怡刺身丼
特盛刺身丼定食
2023-09-25 122 瀏覽
山景商場翻新之後第一次黎,入面既鋪頭都比較新穎,而餐廳係入口處附近都好顯眼😊🔸特盛刺身丼定食有成5款刺身係到,甜蝦膠質重、帶子鮮甜、油甘魚有光澤,吞拿魚冇腥味,餐廳既醋飯標明同坊間唔同,食落冇咁酸🔸蒲燒鰻魚定食 ➰湯、前菜、沙律鰻魚有炭燒香氣,厚身冇骨,肉質軟淋🔸香蔥吞拿魚蓉小卷吞拿魚蓉咁樣食有少少魚油滲出嚟,配上京蔥絲好夾🔸辣酒煮螺(凍食)好少見有煮螺,辣味屬於有後勁,螺肉彈牙🔸薄荷朱古力(跟餐半價)味道和諧,但朱古力味略嫌淡🔸菠蘿蜜桃冰茶(跟餐半價)正常發揮

🔸特盛刺身丼定食

🔸蒲燒鰻魚定食
➰湯、前菜、沙律
鰻魚有炭燒香氣,厚身冇骨,肉質軟淋

🔸香蔥吞拿魚蓉小卷
吞拿魚蓉咁樣食有少少魚油滲出嚟,配上京蔥絲好夾

🔸辣酒煮螺(凍食)
好少見有煮螺,辣味屬於有後勁,螺肉彈牙

🔸薄荷朱古力(跟餐半價)
味道和諧,但朱古力味略嫌淡
🔸菠蘿蜜桃冰茶(跟餐半價)
正常發揮

2023-09-21 121 瀏覽
今天來了一間性價比極高的餐廳「花火漁屋」,十分驚喜。這道「味付小食拼盤」絕對是一道令人驚艷的美食選擇。首先,「螺肉八爪魚中華沙律」以其新鮮的螺肉和彈牙的八爪魚,搭配中華風味的沙律醬,展現出獨特的口感和風味組合。接下來是「極尚壽司盛盒18件」,這個盛盒中有三文魚、油甘魚、帶子、紋甲魷魚以及日本產地直送的兩種魚,還有三文魚加州卷。每一件壽司都展現了新鮮海鮮的鮮美味道,口感豐富多樣。特別值得一提的是三文魚加州卷,外層酥脆,內裡鮮嫩,絕對是壽司愛好者的最愛。加拿大海膽軍艦則是這道拼盤中的亮點之一。加拿大出產的海膽以其鮮甜濃郁的滋味而聞名,搭配在壽司上,給人一種奢華而豪邁的享受。此外,「和風秋葵燒蝦」、日本雞肉棒和吉列炸蠔也為這個拼盤增添了多樣化的風味和口感。和風秋葵燒蝦結合了和風調味和脆蝦的鮮嫩口感,日本雞肉棒則帶來了嫩滑多汁的雞肉風味,而吉列炸蠔則以其外脆內嫩的口感和鮮美的蠔肉讓人垂涎欲滴。這道味付小食拼盤結合了多種口味和食材,展現了廚師的精湛技藝和創意。每一款小食都經過精心搭配和調味,給食客帶來了一場美味的饗宴。無論是鮮嫩的海鮮壽司還是炸物小食,這個拼盤都能讓人感受到獨特的美食體驗。花火漁
今天來了一間性價比極高的餐廳「花火漁屋」,十分驚喜。

花火漁屋 (屯門)
屯門鳴琴路1號山景商場地下123A號舖
2023-09-21 88 瀏覽
撇開傳統,嚐一番味付小食拼盤,真係一個時髦又有驚喜嘅選擇。首先有「螺肉八爪魚中華沙律」,鮮嫩嘅螺肉同彈牙嘅八爪魚,配上中華風味嘅沙律醬,絕對係一個獨特嘅開胃小食。「極尚壽司盛盒18件」,真係一個給壽司愛好者嘅禮物。裡面有三文魚、油甘魚、帶子、紋甲魷魚同埋日本產地直送嘅兩款魚,品種豐富,每一口都帶來新鮮嘅滋味。特別要提提嘅係三文魚加州卷,外層酥脆,內裡鮮美,真係令人回味無窮。「加拿大海膽軍艦」,真係一個極品嘅選擇。加拿大出產嘅海膽,鮮甜而且滋味濃郁,配上壽司飯,絕對係一道奢華嘅享受。「和風秋葵燒蝦」,呢道菜融合咗和風同西式烹飪風格。秋葵嘅香脆同鮮甜嘅蝦仁,加上燒烤嘅風味,絕對係一個口感豐富嘅小食。「日本雞肉棒」,呢個小食帶俾人一種輕盈嘅感覺。嫩滑嘅雞肉配上醬汁,口感細緻同滑順,絕對係一個適合作為下酒菜嘅選擇。最後係「吉列炸蠔」,呢個小食真係有驚喜。酥脆嘅外殼包裹住嫩滑嘅蠔肉,一口咬落去,外脆內嫩,絕對係一個讓人上癮嘅美食。

2023-09-17 87 瀏覽
係山景附近做野,見到呢間日式料理所以試下我同朋友點了大阪燒。大阪燒的最大特色是它的外酥內軟的質感,入面有魷魚🦑與大阪燒醬汁相得益彰接下來,到北海道的壽司盛盒!入面包含三文魚、油甘魚、帶子和甜蝦,魚生新鮮,壽司米飯的軟硬適中,不錯👍🏻鹽燒三文魚骨通過烤製,魚骨散發出淡淡三文魚香,柔軟魚肉包住魚骨,都幾好食海膽醬吉列炸蠔卷蠔肉的鮮嫩與海膽醬的濃郁相互融合,再加上外層的酥脆,讓每一口都充滿了層次感和驚喜!價錢唔貴,的確可以試下
係山景附近做野,見到呢間日式料理所以試下

鹽燒三文魚骨

海膽醬吉列炸蠔卷

價錢唔貴,的確可以試下
2023-09-13 77 瀏覽
有日去屯門山景果頭搵朋友誤打誤阻見到屋邨商場有間鋪面好大既日式餐廳🤩膽粗粗入去試下日本黑豚肉眼鍋定食$158🍲配味增湯、帶子邊漬物、沙津、有飯素既珍珠飯😋鍋入面既蔬菜同豚肉份量都好足對得住呢知價錢另外叫左個壽司定食配輕怡刺身丼 $138 同類都係套餐,包沙津、前菜同湯壽司固定左既有三文魚、油甘魚、北寄貝、拖羅蓉軍艦、蟹籽軍艦🍣呢d都係大路多人鍾意食既壽司迷你丼飯入面仲有兩塊三文魚同一隻赤蝦😋非常抵食兩人埋單$32x 食到好飽好滿足👍🏻
有日去屯門山景果頭搵朋友
誤打誤阻見到屋邨商場有間鋪面好大既日式餐廳🤩膽粗粗入去試下

日本黑豚肉眼鍋定食$158🍲
配味增湯、帶子邊漬物、沙津、有飯素既珍珠飯😋
鍋入面既蔬菜同豚肉份量都好足
對得住呢知價錢

迷你丼飯入面仲有兩塊三文魚同一隻赤蝦😋非常抵食

兩人埋單$32x 食到好飽好滿足👍🏻
2023-09-09 94 瀏覽
今天放工好想食日本野,朋友介紹我去屯門山景廣場那間花火漁屋。打開餐牌發現呢間餐廳有好多不同種類的食物,除了刺身和壽司外,還有和食,串燒等等,飲品款式選擇也多,而且價錢不貴。我地order了一個晚市二人前,有蕃茄沙律配胡麻,和風前菜,壽司,刺身五點盛,塩燒鯖魚配珍珠飯,可選配烏冬,串燒拼盤,玫瑰朱古力☕️另加了$68叫了一個鰹魚湯及加了$52叫了一客兩件海膽軍艦。份量好足夠👍👍,店員很主動👍👍
今天放工好想食日本野,朋友介紹我去屯門山景廣場那間花火漁屋。打開餐牌發現呢間餐廳有好多不同種類的食物,除了刺身壽司外,還有和食,串燒等等,飲品款式選擇也多,而且價錢不貴。

我地order了一個晚市二人前,有蕃茄沙律配胡麻,和風前菜,壽司刺身五點盛,
塩燒鯖魚配珍珠飯,可選配烏冬,串燒拼
盤,玫瑰朱古力☕️

另加了$68叫了一個鰹魚湯及加了$52叫了
一客兩件海膽軍艦。

份量好足夠👍👍,店員很主動👍👍