2022-09-14 51 瀏覽
將軍澳越來越多新樓盤海旁附近⛱️越開越多餐廳🍽今次來已開業一週年日本餐廳🌸花楽🌸見門口餐牌推出星期一至四壽司🍣刺身有半價優惠🤩仲見三文魚壽司低至8蚊1件添另外仲推出主餐牌沒有提供既全新菜式二人套餐👫咁抵當然唔會錯過啦餐廳好開揚☘️落地玻璃顯得環境好光猛🌝裝潢優雅以花做主題🌸🌼連食物擺盤都似花花咁精美🌸🔪刺身點了油甘魚同赤身🍣而壽司就點金目鯛🐟三文魚腩同山葵八爪魚軍艦😀雖然是半價但一啲都唔會因為平了而份量少咗每件壽司🍣刺身都新鮮厚切大件👍🔥吉列炸蠔伴黑松露醬大大隻蠔炸到金黃香脆😋點埋個黑松露醬更加香口美味🌸花樂卷擺盤好精美📸睇得出師傅用心製作🌼每件卷物上有不同魚生同泡菜等🦐海鮮茶壺湯 茶壺外型好别緻🤩有個小火座熱茶壺湯🔥裡面有原隻鮑魚😍蝦🦐魚肉同菇類等又足料個湯又夠清甜👍倒入倆隻清酒杯裡又幾特別喎餐廳環境都唔錯😀入開將軍澳都可以來試吓
將軍澳越來越多新樓盤

餐廳環境都唔錯😀入開將軍澳都可以來試吓
2022-09-13
  • 吉列炸蠔伴黑松露醬
  • 花樂卷
依度嘅食物擺得好精緻好啱打卡,有位女同事服務簡直100分,好有禮貌,好有耐心回答我嘅問題,而且喺落單問題上處理得好好,另外,依間餐廳嘅花樂甜品真係真人靚過上鏡,甜品款式比Menu上Show嘅相片更加豐富、高質。*此餐廳收取加一服務費。安格斯牛肉鍋(單點$198),牛肉肉質嫩滑,牛味濃厚,配以生雞蛋、日式芝麻醬食用,味道更佳;火鍋配料好足料,包括有冬菇、大蔥、金針菇、紅蘿蔔、豆腐、娃娃菜、小棠菜;鍋物湯底類似壽喜燒湯底,味道甜鹹。花樂卷(單點$188),吞拿魚蓉卷表面鋪有香蔥,除咗食到魚蓉嘅口感,內仍有吞拿魚生粒,口感豐富;甜蝦卷口感彈牙;油甘魚卷味道鮮甜;山葵八爪魚卷八爪魚口感彈牙,味道清爽;蟹肉三文魚卷雙重鮮味;泡菜卷採用水户泡菜製作,味道酸辣,飯卷內有寒天蘆筍、忌廉芝士,食落口感好豐富。深海池魚壽司(單點$28),肉質厚嫩,食落好新鮮。厚燒玉子壽司(單點$20),玉子食落好Juicy,甜度適中,蛋香味濃,內有白飯。花樂甜品(單點$128),有9款甜品;玫瑰水信玄子配黑蜜,口感滑溜,味道清甜;十勝紅豆厥餅,表面鋪滿紅豆,厥餅口感煙韌,充滿抹茶味道;法國特濃榛子蛋糕,內有果仁、脆脆,食

*此餐廳收取加一服務費。

深海池魚壽司(單點$28),肉質厚嫩,食落好新鮮。

花樂甜品(單點$128),有9款甜品;玫瑰水信玄子配黑蜜,口感滑溜,味道清甜;十勝紅豆厥餅,表面鋪滿紅豆,厥餅口感煙韌,充滿抹茶味道;法國特濃榛子蛋糕,內有果仁、脆脆,食落入口即化,榛子味道濃厚;原味千層蛋糕,牛奶忌廉奶味醇厚,Layers口感薄身;抹茶紅豆千層蛋糕,抹茶忌廉味道帶有回甘;白芝麻球、黑芝麻球,內有紅豆餡料,食落好香口;日本櫻花和菓子,紅豆餡料口感綿密,甜度適中;時令水果,草莓味道香甜。
  • 安格斯牛肉鍋
  • 花樂卷
  • 花樂甜品
中秋節,帶媽咪去日本餐廳食下午茶high tea,呢間餐廳之前已經同朋友試過,就係因為好好食,而且好適合打卡,所以專登來食多一次,依然保持水準,很好其實兩個下午茶high tea set,都係超水準,不過今日媽咪就選擇個CP值較高嘅$298 set鹹點有三款:三文魚刺身,吉列蠔🦪,鱈魚乾我同媽咪一食個吉列蠔,即時互相對望,因為真係超級好食,心中大叫~好好味呀~上層咸點:泡菜蜆肉,鵝肝多士,拖羅米通,八爪魚鱈魚三文治,parma ham配玉子各款鹹點表現平均地好,只係個鵝肝多士,我覺得可以脆身少少🤏個人覺得拖羅米通比較出色👍🏻下層甜點:水信玄餅,芝士餅,黑芝麻麻薯,朱古力蛋糕,柿餅形紅豆餅,抹茶麻薯配紅豆我覺得個柿餅形紅豆餅無論係造型精緻度,可愛度😍,影相打卡度,以致去到口感味道,響呢一層入面都係最出色嘅🥰餐廳位處於將軍澳海濱長廊附近,食飽下午茶之後可以同屋企人或者係情人散個步,亦都係一個相當之唔錯嘅活動😊我真心推薦

鹹點有三款:三文魚刺身,吉列蠔🦪,鱈魚乾

各款鹹點表現平均地好,只係個鵝肝多士,我覺得可以脆身少少🤏
個人覺得拖羅米通比較出色👍🏻

我真心推薦

2022-09-12
團年飯
  • 下午茶
將軍澳南出名多好嘢食,今次就專程去食日本菜🇯🇵.內裏裝修好有日本和風感覺,食物種類都非常豐富,咁啱餐廳做緊優惠,星期一至五有半價壽司刺身😍三文魚壽司都係$8/件,平到你唔信,質素仲要都唔差!叫咗茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷 & 輕井澤芝士軟殼蟹水菜卷 兩款卷物,賣相非常精緻!吞拿魚腩蓉好肥美,軟殼蟹炸得好爽脆!.安格斯牛肉鍋以甜醬油做湯底,慢慢煲熟裏面啲菜,然後再放安格斯牛肉😋特別叫咗份烏冬,暖笠笠好滿足!.鹽燒三文魚頭炸到脆卜卜,充滿魚油香,加少少檸檬汁好好味😚.最後食埋黑松露和牛炒飯,炒飯粒粒分明,都好大份,飽晒!
將軍澳南出名多好嘢食,今次就專程去食日本菜🇯🇵

鹽燒三文魚頭炸到脆卜卜,充滿魚油香,加少少檸檬汁好好味😚

最後食埋黑松露和牛炒飯,炒飯粒粒分明,都好大份,飽晒!
近來特別喜歡去將軍澳南開餐🤓平時都係食酒吧餐廳較多,今次就轉轉口味試吓附近一間日本居酒屋「花楽」🌸.食物種類豐富,基本壽司、刺身、卷物、鍋物、小食都齊晒😙較高質嘅日本空運鮮魚海鮮等都有,每日款式唔同😌.🍴茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷💰$138卷物上鋪滿吞拿魚腩蓉,再放上適量黑松露點綴💕魚腩蓉非常肥美入口即化,適量黑松露唔會蓋過魚肉鮮味,反而豐富香氣👍🏻.🍴輕井澤芝士軟殼蟹水菜卷💰$128軟綿嘅牛油果、香脆軟殼蟹兩者交融下口感層面豐富😚特別一讚擺盤好有心思,卷物上個都放咗少量蟹籽做裝飾,碟上亦加咗沙律醬襯托🥰.🍴三文魚壽司💰$8震撼價8蚊‼️梗係要叫啲試吓啦😆即使咁平都唔會交流貨,擺盤非常精美🌸叫多幾舊都唔會心痛🤣.🍴鹽燒三文魚頭💰$88大大份魚頭🐟魚皮燒得香脆可口,加少少檸檬汁提升鮮味😋三文魚肉燒過後油香更出,令人齒頰留香,骨都損埋😂.🍴安格斯牛肉鍋💰$198甜豉油湯底配以蔬菜、葛絲、豆腐等配料,份量都幾多下😝牛肉分開另上,另提供生雞蛋、芝麻醬,將牛肉烚熟後蘸上蛋漿,零舍滋味😍額外追加左個稻庭烏冬($28),幾個人食飽晒🤪.🍴黑松露和牛炒飯香噴噴嘅炒飯,配上黑松露特殊香味、油香四溢嘅黃牛粒,

食物種類豐富,基本壽司刺身、卷物、鍋物、小食都齊晒😙較高質嘅日本空運鮮魚海鮮等都有,每日款式唔同😌
🍴茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷

💰$88

🍴安格斯牛肉鍋
💰$198

🍴黑松露和牛炒飯
香噴噴嘅炒飯,配上黑松露特殊香味、油香四溢嘅黃牛粒,飽肚又滿足🥰

近排餐廳做緊優惠,逢星期一至五可以半價享用指定刺身壽司❤️抵食到爆😆食完飯仲可以行海濱散吓步,夠晒chill😎
  • 安格斯牛肉鍋
  • 茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷
將軍澳的花楽日本料理一週年,最近有個瘋狂優惠,星期一至四晚市時段,指定壽司、刺身半價優惠,三文魚壽司🍣更低至8蚊件!咁抵既優惠,我地一定唔會錯過啦😍餐廳裝潢行日系花花🌸🌻🌼,令你猶如置身係日本🇯🇵一樣🦀燒賣甲羅燒 $168賣相超級靚🥳甲羅燒唔止有蟹肉🦀、蟹膏同埋飛魚籽,呢個花楽既高級版仲有埋海膽和生鵪鶉蛋,食落鹹香味美🤤店員🔥燒甲羅燒既時候,已經聞到勁香既蟹膏味,再配埋烘過既法包同埋燒賣壽司,一個甲羅燒兩種食法,可以話係一道色香味俱全既菜式🤤🍣油甘魚腩壽司 $15🍣原條穴子壽司 $26🍣日本牡丹蝦壽司 $39🍣日本海膽軍艦 $44壽司半價甘抵叫左幾款自己最愛的😚散叫壽司的擺盤都好靚🤩油甘魚腩肥美,原條穴子又長又鮮甜,日本牡丹蝦大隻彈牙,日本海膽creamy😋🥘黑豚肉醬油鍋 $168黑豚肉份量好多,肉質鮮嫩,索哂壽喜燒湯汁超級鮮甜,點埋胡麻醬更加惹味!醬油鍋既配料都好豐富,有娃娃菜、金菇、冬菇,好新鮮😉
將軍澳的花楽日本料理一週年,最近有個瘋狂優惠,星期一至四晚市時段,指定壽司刺身半價優惠,三文魚壽司🍣更低至8蚊件!
咁抵既優惠,我地一定唔會錯過啦😍
餐廳裝潢行日系花花🌸🌻🌼,令你猶如置身係日本🇯🇵一樣

🦀燒賣甲羅燒 $168

🍣日本海膽軍艦 $44
壽司半價甘抵叫左幾款自己最愛的😚
散叫壽司的擺盤都好靚🤩

🥘黑豚肉醬油鍋 $168
醬油鍋既配料都好豐富,有娃娃菜、金菇、冬菇,好新鮮😉

2022-09-11 36 瀏覽
環境闊落開揚,裝修簡約淡雅,以日式木質裝潢設計為主題,洋溢著日本氣息。餐廳最近推出星期一至五指定壽司,刺身半價優惠,三文魚壽司低至$8/件,價錢相當實惠,當然要一嘗!餐廳還推出全新菜式二人套餐,主餐牌沒有顯示,但可於點餐系統內的電子菜單看到。擺盤富心思精美,用上色彩鮮艷的食用鮮花作點綴作點綴,與店名互相呼應。日本味淋魚干質感鮮嫩柔軟,入口甘甜juicy,口感味道一流!白身魚水菜沙律配XO醬魚肉切片配上XO醬,帶微微香辣,惹味開胃;沙律菜淋上清爽的柚子汁,味道清新。金目鯛2切肉質細膩鮮嫩,口感帶脆,味道鮮美清爽。原條穴子壽司原條穴子份量十足,肉質細緻柔軟,味道濃郁香甜。深海池魚腩壽司肉質緊緻爽脆,魚脂豐厚,肥美甘香。油甘魚腩壽司紮實爽口,肥美鮮嫩,滿口魚油香氣。茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷吞拿魚蓉軟綿,油脂豐富,魚味濃郁,加上微鹹的芝士,更能突出魚香。

餐廳最近推出星期一至五指定壽司刺身半價優惠,三文魚壽司低至$8/件,價錢相當實惠,當然要一嘗!餐廳還推出全新菜式二人套餐,主餐牌沒有顯示,但可於點餐系統內的電子菜單看到。

日本味淋魚干
質感鮮嫩柔軟,入口甘甜juicy,口感味道一流!

白身魚水菜沙律配XO醬

金目鯛2切
肉質細膩鮮嫩,口感帶脆,味道鮮美清爽。

原條穴子壽司
原條穴子份量十足,肉質細緻柔軟,味道濃郁香甜。

深海池魚腩壽司
肉質緊緻爽脆,魚脂豐厚,肥美甘香。

油甘魚腩壽司
紮實爽口,肥美鮮嫩,滿口魚油香氣。

茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷

1K
2022-09-10 32 瀏覽
將軍澳翩滙坊都開了不少隱世的美食,今日朋友介紹來到一間充滿日式風格的日式居酒屋「花楽 」。「花楽 」更有開業一周年優惠,星期一至五指定壽司、刺身都有半價優惠,真係超抵食!餐廳仲推出主餐牌中沒有提供的全新菜式二人套餐🤩。日本味淋魚干魚干油脂清香,煙韌多汁。白身魚水菜沙律配芥末XO醬他們以精緻的擺盤,送上白身魚水菜沙律,口感清新,清淡優雅,肉質有彈性。原條穴子壽司穴子足足有有成隻手掌咁長,肉質香軟食落油份比較少,味道不錯。輕井澤芝士軟殼蟹水菜卷以軟殼蟹水菜包成的反卷擺盤一樣精美,入口層次豐富,香脆清甜,啖啖滋味!茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷另一款反卷在頂層放左口感綿綿的黑松露吞拿魚腩,而反卷中則有咸香芝士,真係越食越開胃。深海池魚腩壽司 / 油甘魚腩壽司深海池魚腩肉質細膩,爽甜肥美;油甘魚腩壽司厚實滑嫩,細緻甘甜。鹽燒油甘魚鮫鹽燒油甘魚鮫魚皮燒得香脆可口,添上配檸檬汁及醬油,甘香嫩滑,魚味清鮮。令人回味的居酒屋。

「花楽 」更有開業一周年優惠,星期一至五指定壽司刺身都有半價優惠,真係超抵食!
餐廳仲推出主餐牌中沒有提供的全新菜式二人套餐🤩。

日本味淋魚干
魚干油脂清香,煙韌多汁。

白身魚水菜沙律配芥末XO醬

原條穴子壽司

輕井澤芝士軟殼蟹水菜卷

茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷

深海池魚腩壽司 / 油甘魚腩壽司

鹽燒油甘魚鮫

令人回味的居酒屋。
2022-09-10 37 瀏覽
將軍澳海濱除咗開幕一段時間令人趨之若鶩嘅 dondondonki之外,鄰近嘅中高檔食肆同樣為人津津樂道😌今晚嚟到呢間位於翩匯坊,正對海旁水道方向嘅日式料理餐廳花楽🤩以色彩鮮艷嘅花卉作為店面裝飾主題,座位間隔非常寬敞極具空間感,用餐環境舒適寫意❤️🥰🥢甜蝦4本$44、三文魚4切$39、油甘魚2切 $29🥢三文魚壽司$8、蟹籽軍艦$10、油甘魚壽司$13(半價優惠‼️)點菜時店員主動提及星期一至五享有指定壽司或者刺身都享有半價優惠🤩🤩即管同大家先睹為快。魚生菜式擺盤細緻精美,刺身更加用到冰盤奉上🤩每口刺身都保留最佳鮮美。而三文魚壽司優惠價八蚊一件😝😝可以話係當中嘅抵食之選😎🥢沖繩炸雞 🍗 $88食完冷盤就進入正題,我覺得炸雞肉質做得幾出色😚咬開薄脆外層馬上品嚐到嫩滑juicy雞肉😆旁邊嘅柚子椰菜沙律可以平衡返微微嘅油膩感😈🥢安格斯牛肉鍋 $198牛肉鍋用上壽喜燒湯底,加入金菇冬菇娃娃菜豆腐預熱🥰逐次放入油花上佳嘅安格斯牛肉煮熱之後,沾上蛋漿或者麻醬😗品嚐嫩滑口感或者壽喜燒滋味牛肉,認真一流✌🏻🥢日本燒牛肉石鍋飯 $118上菜時店員特別提醒要小心滾燙嘅石鍋,服務細心值得一讚😌大碗飯上鋪滿絲絲洋蔥

🥢甜蝦4本$44、三文魚4切$39、油甘魚2切 $29
🥢三文魚壽司$8、蟹籽軍艦$10、油甘魚壽司$13
(半價優惠‼️)

🥢沖繩炸雞 🍗 $88

🥢安格斯牛肉鍋 $198

🥢日本燒牛肉石鍋飯 $118
上菜時店員特別提醒要小心滾燙嘅石鍋,服務細心值得一讚😌大碗飯上鋪滿絲絲洋蔥,加上半熟玉子同埋牛丼醬汁味道出色😋如果想飯粒更加滋潤,加入牛肉鍋嘅蛋漿同埋麻醬,更加香口豐盈😋😋
2022-09-09 34 瀏覽
🌸將軍澳海旁區,越開越多靚餐廳,趁假期黎左呢間花系餐廳,「花楽」環境優美舒適,和風裝修充滿濃厚日本氣氛,食物以花擺盤為主題,精緻又吸靚,打卡一流呀!✨餐廳推出全新菜式二人套餐,星期一至五指定壽司、刺身半價優惠,三文魚壽司低至8蚊1件,咁抵食梗係唔可以放過啦!🍱壽司八貫盛合($298)擺盤極之精緻,以鮮花乾葉做點綴,色彩繽紛!包括有中拖羅、油甘魚、深海池魚、劍魚腩、赤貝、牡丹蝦、豆紙穴子壽司、迷你蟹肉飯。壽司鮮嫩有光澤,入口鮮甜肥美,油份充足,最驚喜係迷你蟹飯,集齊蟹膏、蟹肉、三文魚子,濃厚鮮味喺口中爆發!🧀鹽水紫菜芝士三文魚蟹肉卷($108)卷物中加入左軟芝士,入口鮮甜帶點鹹香,層次豐富好滋味呀!🍣三文魚腩($40/4)厚燒玉子($20/2)油甘魚($26)日本牡丹蝦($39)✨就算係半價壽司,擺盤一樣精緻,唔會將貨就價,每件都份量十足,依然新鮮肥美,保持高質素,非常超值!🍋檸檬雪芭($48)最後以呢個作為甜品,酸甜醒神Refreshing !

🌸

餐廳推出全新菜式二人套餐,星期一至五指定壽司刺身半價優惠,三文魚壽司低至8蚊1件,咁抵食梗係唔可以放過啦!

🍱
壽司八貫盛合($298)
擺盤極之精緻,以鮮花乾葉做點綴,色彩繽紛!

🧀
鹽水紫菜芝士三文魚蟹肉卷($108)
卷物中加入左軟芝士,入口鮮甜帶點鹹香,層次豐富好滋味呀!

🍣
三文魚腩($40/4)
厚燒玉子($20/2)
油甘魚($26)
日本牡丹蝦($39)

🍋
檸檬雪芭($48)
最後以呢個作為甜品,酸甜醒神Refreshing !

2022-09-07 829 瀏覽
平時成日都行過呢間店,今日見少人DD終於可以食到,真心好難得可以食到一間日式餐廳係款款都咁好食而且夠新鮮,以呢個價錢黎講真係超值!脆炸魷魚鬚魷魚鬚同平時見到既唔同,咬落有口感而且好濃郁魷魚味,炸漿夠薄加上蛋黃醬一齊食好惹味!安格斯牛肉鍋呢個真係超值,牛肉有8片咁多而且質素好高,入口接近即溶既狀態,牛肉味濃又唔會韌。本身個鍋都有好多配料,sukiyaki汁都好香。我地再加多左個烏冬,索哂湯汁而且都好彈牙。菜本身都好新鮮,整體好好食!松葉蟹肉海膽炒飯呢個蟹肉炒飯勁抵食,蟹肉量多又夠鮮,飯粒炒到粒粒分明味道亦都岩岩好唔會過咸,海膽都好大方有好多片,食落味道平衡得好好,真心有日本食既味道!唔係單單用日本米營造日本既感覺,師傅功架十足!壽司嗌左唔同款式既壽司,整體都好新鮮,三文魚完全冇筋而且夠厚身,山葵八爪魚壽司好有口感又唔韌厚燒玉子壽司嗌左4件點知原來係咁樣上,望落都已經覺得好靚。蛋味香濃又唔會乾,食完都唔會好滯!花樂六味真蠔呢個真係招牌菜之一,268蚊超級抵!!! 6款唔同口味既蠔味道各有特式,就算係用黎天婦羅既蠔都係超新鮮唔會渾水摸魚。兩杯cocktail蠔都各有特式,配合埋唔同既醬汁可以

脆炸魷魚鬚

松葉蟹肉海膽炒飯

壽司

厚燒玉子壽司

花樂六味真蠔

蠔都各有特式,配合埋唔同既醬汁可以帶出蠔既鮮味,個樣亦都相當吸引,直逼酒店水準!

燒羊架

呢個真係食既以來最好食既羊架,唔羶而且肉質好嫩滑,真係未試過食羊係可以食牛咁軟淋唔韌,燒既火喉同時間岩岩好,非常推薦!
燒羊架
今日帶爸爸媽媽食好野~自從疫情之後冇得去日本,佢地已經成日嗌話好掛住沖繩,所以今晚就同佢地黎呢間高質日本餐廳食個DINNER~三文魚壽司、山葵八爪魚軍艦、鵝肝壽司、玉子壽司、三文魚4切而家星期一至五做緊刺身壽司半價,之前冇半價黎食過已經覺得食材好新鮮,而定半價就梗係嗌多D啦!特別想講三文魚壽司,每件折完8蚊件,三文魚刺身4件都係30幾蚊,咁高質又平真係抵到叫! 玉子壽司又係勁抵,玉子甜甜地份量又多,一口一件岩岩好! 鵝肝壽司平時唔捨得食,而家半價點都要試下啦,入口甘香油脂感重,鵝肝味好濃,真係好正!六味真蠔、岩手縣赤崎真蠔呢道六味真蠔真係切點,6隻唔同口味既蠔都係2百幾蚊,味道仲要唔錯,賣相又勁IG-ABLE!入面包括兩款生蠔,分別係柚子伴日本蠔同三杯酢啫喱蠔,而熟蠔有芝士焗蠔、蒜蓉焗蠔、天婦羅蠔同岩鹽海膽蠔~中間仲配有沙律,入面仲有沖繩海葡萄!爸媽對呢個六味真蠔評價勁高,話兩款生蠔勁CREAMY又新鮮,好有沖繩食既感覺,因為媽咪覺得太好食,就話想要多款生蠔,我地見有岩手縣赤崎真蠔,為媽咪開心就梗係要叫俾佢試啦,$98一隻,一黎到見到好大隻,有手掌咁大!我地坐係隔離都聞到隻蠔既鮮味!真
三文魚壽司、山葵八爪魚軍艦、鵝肝壽司、玉子壽司、三文魚4切

六味真蠔、岩手縣赤崎真蠔
呢道六味真蠔真係切點,6隻唔同口味既蠔都係2百幾蚊,味道仲要唔錯,賣相又勁IG-ABLE!入面包括兩款生蠔,分別係柚子伴日本蠔同三杯酢啫喱蠔,而熟蠔有芝士焗蠔、蒜蓉焗蠔、天婦羅蠔同岩鹽海膽蠔~中間仲配有沙律,入面仲有沖繩海葡萄!爸媽對呢個六味真蠔評價勁高,話兩款生蠔勁CREAMY又新鮮,好有沖繩食既感覺,因為媽咪覺得太好食,就話想要多款生蠔,我地見有岩手縣赤崎真蠔,為媽咪開心就梗係要叫俾佢試啦,$98一隻,一黎到見到好大隻,有手掌咁大!我地坐係隔離都聞到隻蠔既鮮味!真係勁誇張!海水味好出,媽咪話食落好鮮甜,非常高質咁話!而幾款熟蠔亦各有特色,唔需要點醬汁就咁食都已經好好食!

燒羊架、七味脆炸魷魚酥
食完凍野一定要叫D熱野既,我想話呢個燒羊架係我食過最好食既!平時日本餐廳叫既唔係太酥就係太韌!但呢度既羊架係好軟稔,一咬落去就會咬得開,羊味重得黎唔酥!點都要叫黎試下!
七味脆炸魷魚酥呢個小食都唔錯,份量唔少,魷魚酥又唔韌,一咬就斷,炸得香口又唔油,點個沙律醬食絕對係開胃小食之選!

安格斯牛肉鍋
第二款熱食我地叫左安格斯牛肉鍋,牛肉一排掛係度咁present,睇見都覺得好食,仲配有雞蛋~呢個鍋入面既料都唔少,湯底又香又濃,蔬菜索哂D汁真係好好食!牛肉淥一淥再加D芝麻醬,真係冇得頂,另外加$28有一個烏冬,口感煙韌,建議叫埋一齊黎食!

松葉蟹肉海膽炒飯
松葉蟹肉海膽炒飯黎到好香,海膽一D都唔腥,估唔到配落炒飯都KEEP到個鮮味,飯粒都炒到粒粒分明!
總括黎講呢度既食物質素真係好高環境又好,下次要試埋佢地個LUNCH同TEA SET!

2022-09-06 28 瀏覽
已經三年冇得去日本,思鄉之情爆發,相信好多香港人同我一樣,都好想返家鄉😢 所以最近不斷同朋友喺香港度搵日式嘅餐廳,俾我搵到依間位於將軍澳篇會方嘅花樂🎊🥳餐廳嘅裝修全部都係以日式和風來做主題,好有日本嘅味道,而且餐廳仲提供好多午市、下午茶同埋晚餐set🥣 超級抵食,仲可以好似去咗日本嘅感覺,各位偽日本妹一定要過嚟打卡食嘢🥰嘢食方便,我特別推介花樂卷同埋海鮮茶碗湯✨呢度嘅手卷同埋壽司無論米飯定係餡料都做到日本嘅水準🍣特別推介係海鮮茶碗湯,一上菜已經好精緻,用個爐離熱住,確保熱辣辣送到你面前😚黑豚肉烏冬都係高水準嘅發揮,湯底唔係味精湯,好鮮甜,而且烏冬做到好彈牙,手工製作✨最後要梗係試埋甜蝦、大虎蝦、三文魚腩刺身啦!超級鮮甜,用料上乘🎉

嘢食方便,我特別推介花樂卷同埋海鮮茶碗湯✨
黑豚肉烏冬

將軍澳臨海地段近年變成眾人新寵🌟 每逢weekend總係人滿為患,個頭的確又chill又多嘢食,今次試到一間高質素日本料理推介比大家🍡三文魚壽司 $8 半價後超抵食!(星期一至五指定刺身壽司都有半價omg)三文魚腩壽司 $10甜蝦壽司 $19A5和牛壽司 $78/2深海池魚腩壽司 $16深海池魚壽司 $14油甘魚2切 $29三文魚4切 $39 厚切刺身is the best~甜蝦4本 $44厚切牛舌 $58日本南瓜天婦羅6本 $78 大推!南瓜甜度足夠、炸皮薄脆。鐵火卷 $48牛肉稻庭鳥冬 $108 最有記憶點嘅品項、湯頭清甜之餘牛肉呈半生熟,質感軟熟,烏冬非常彈牙。𓂃𓈒 𓂂𓏸 花楽 𓏸𓂂 𓈒𓂃 @hanaraku_hk 將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下G23號舖港鐵將軍澳站A2出口,步行約12分鐘抵達每日12:00 - 22:30營業❋ 可經OpenRice訂座餐點味道 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡抵食指數 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡店舖環境 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡用餐體驗 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡推薦程度 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡適合場景 | 二人、四人或以下、四人或以上聚餐更多同區美食

三文魚壽司 $8 半價後超抵食!
(星期一至五指定刺身壽司都有半價omg)
三文魚腩壽司 $10
甜蝦壽司 $19
A5和牛壽司 $78/2
深海池魚腩壽司 $16
深海池魚壽司 $14

油甘魚2切 $29
三文魚4切 $39 厚切刺身is the best~
甜蝦4本 $44

厚切牛舌 $58
日本南瓜天婦羅6本 $78 大推!南瓜甜度足夠、炸皮薄脆。

鐵火卷 $48

抵食指數 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡
店舖環境 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
用餐體驗 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
推薦程度 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
適合場景 | 二人、四人或以下、四人或以上聚餐

更多同區美食 ☞ #17將軍澳
更多同類美食 ☞ #17日本菜

♥️ 追 蹤 @17feelgood 發 掘 更 多 高 質 感 食 事 / 生 活 提 案 ♥️
將軍澳海傍有好多好高質嘅西餐廳,但唯獨是只有一間日本餐廳😲而每次為食貓經過都好想入去食😭因為佢嘅裝修好靚,而且有朋友介紹過話好高質💕‼️前幾日媽媽生日,為食貓就順便豪一次請佢食🤭✧ ✩ ✫ ✧ ✩ ✫ ✧ ✩ ✫ ✧ ✩ ✫🌸🌸環境花楽嘅裝修好有日本feel,而且好高級♥️佢重裝咗落地大玻璃,可以睇晒將軍澳海旁🌊好啱情侶,或者想坐得舒服少少嘅朋友嚟✧ ✩ ✫ ✧ ✩ ✫ ✧ ✩ ✫ ✧ ✩ ✫🌸🌸食物原來餐廳宜家做緊1週年優惠,大部分刺身同壽司都做緊半價呀😻好抵⭐️壽司八貫盛盒 $298 本身為食貓以為得幾件🍣壽司會食唔飽,但點知原來除咗有8件壽司之外,重有個蟹肉蟹膏蟹籽飯,都幾多嘢食😛另外,當然要講下有幾高質啦👍🏾d食材好新鮮,亦都好鮮甜,應該係即日運到嘅🤤一啲都冇揸流攤💯而且個擺盤都好有心思👄打卡一流⭐️三文魚4切 $39 🔥半價🔥呢個三文魚有半價,只係$39,但質素絕對唔差,好新鮮,好肥美,一d都唔腥😋為食貓食到見牙唔見眼😂😂⭐️松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯 $198 🔥必叫🔥呢個甲羅燒都相當高質🈵入面d海膽好多好新鮮,跟住個蟹膏亦都好正,撈埋個鵪鶉蛋黃同埋大大粒嘅魚籽,送埋個蟹子紫菜溫泉蛋飯

前幾日媽媽生日,為食貓就順便豪一次請佢食🤭

🌸🌸環境

🌸🌸食物

原來餐廳宜家做緊1週年優惠,大部分刺身壽司都做緊半價呀😻好抵

⭐️壽司八貫盛盒 $298

⭐️三文魚4切 $39
🔥半價🔥
三文魚刺身

⭐️松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯 $198 🔥必叫🔥
松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯

呢個甲羅燒都相當高質🈵入面d海膽好多好新鮮,跟住個蟹膏亦都好正,撈埋個鵪鶉蛋黃同埋大大粒嘅魚籽,送埋個蟹子紫菜溫泉蛋飯,真係食唔停口,為食貓從來冇食過咁高質嘅甲羅燒飯‼️

⭐️手羽 $28
手羽

食咗咁多飯,再食埋呢個鹹鹹地嘅燒雞翼,咁就啱啱好啦,為呢餐晚飯畫上一個完美嘅句號🥰
✧ ✩ ✫ ✧ ✩ ✫ ✧ ✩ ✫ ✧ ✩ ✫

雖然呢間餐廳嘅價錢🤑睇落唔算平,但佢嘅食物質素同埋環境完全反映到喺個價錢上面(咁睇就幾抵)✴️為食貓出咗糧一定會再同朋友或者媽咪嚟食✅
三文魚刺身
松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯