不論什麼季節我都很愛吃火鍋,因為可以吃到真材實料的食材。‌‍‍‌​‌‌‍​‍‍‌‌‌​‍‍‍‍‍​‍‍‌‌‌​‌‌‌‌‌​‌‍‍‌‍​‌‌‍​‍‌‌‌‌​‌‍‍‍‍​‌‍‍‍‍​‌‌‍‌​‌‍‍最近和朋友去了一家新開的火鍋店,裝潢走古典宮廷風, 古色古香好典雅,給人一種回到古代的感覺。座位寬敞舒適,另設有VIP包廂可以一邊打邊爐、一邊唱K或打麻雀,適合小型聚會。ꗯ̤̮醬芥🫙 ($18/位)醬料以九宮木箱盛載,選擇很多,不過我本身比較喜歡品嚐食物的原味,不用任何醬料,這$18就白給了。ꪔ̤̮芫茜皮蛋鍋🥣 ($88)選了一個比較清淡的湯底,可以下下火氣,裡面的皮蛋、粟米、紅蘿蔔和馬蹄份量甚多,令湯底味道更鮮甜。ꗯ̤̮薄切牛舌芯👅 ($88)口感爽彈的牛舌切得很薄,份量十足有十多片,因為夠薄,受熱會比較均勻,正如餐牌上的提示,輕輕燙15秒就足夠,吃起來牛味也算重。ꪔ̤̮風花雪月餃子拼盤🥟 ($168/12件)這個拼盤是餐廳其中一款主打,一共有六款手工餃子,放在一個宮廷架上面,擺盤精美,賣相一流。六款餃子分別是重慶辣子雞肉餃、野菌黑松露餃、韮菜餃、特色蛋餃、鳳城水餃和爽口鮮蝦雲吞,每款兩顆。水餃包裝得厚實足料

ꗯ̤̮醬芥🫙 ($18/位)

ꪔ̤̮芫茜皮蛋鍋🥣 ($88)

ꗯ̤̮薄切牛舌芯👅 ($88)

ꪔ̤̮風花雪月餃子拼盤🥟 ($168/12件)
這個拼盤是餐廳其中一款主打,一共有六款手工餃子,放在一個宮廷架上面,擺盤精美,賣相一流。六款餃子分別是重慶辣子雞肉餃、野菌黑松露餃、韮菜餃、特色蛋餃、鳳城水餃和爽口鮮蝦雲吞,每款兩顆。水餃包裝得厚實足料,每顆都好飽滿。個人最喜歡黑松露餃,豬肉和黑松露的味道非常搭配;喜歡重口味的朋友必定要試重慶辣子雞肉餃,辣得惹味。

ꗯ̤̮豬八戒玫瑰拼盤🌹 ($388)
朋友戒牛,於是點了月宮主打的豬八戒玫瑰拼盤,將肉片擺放成玫瑰花狀,賣相吸引令食慾大增。拼盤中包含四個不同部位的豬肉,包括日本北海道花豚豬肩、豬腩、梅肉及豬頸肉,款款都是店內人氣之選,油脂分佈均勻,肉質鮮甜軟嫩。

餐廳的湯底真材實料,食材亦有一定水準,加上環境寬敞坐得舒適,整體讓我們感到相當滿意。

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿花月宮 Flourish Palace @
𖤣𖤥尖沙咀金巴利道68號2樓

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

#花月宮 #flourishpalace #尖沙咀美食 #尖沙咀 #火鍋 #美食推薦 #香港美食 #香港打卡 #打卡 #香港好去處 #相機食先 #食好西 #吃貨 #foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkcafe #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkgirl #hongkongfood #hongkongfoodie
2023-10-05 26 瀏覽
蕃茄濃湯湯底酸甜可口,入口滑嫩,給人一種清新的感覺。而醉雞鍋湯底則帶有醇厚的鮮香味道,加入了醉雞的獨特風味,非常開胃。頂級封門柳和牛胸爽。頂級封門柳肉質鮮嫩多汁,每一口都充滿著濃郁的肉香,絕對是肉食愛好者的不二之選。牛胸爽則是切成薄片,肉質細緻,入口鮮甜,非常適合下鍋迅速煮熟。另外,餃子拼盤也是一道不容錯過的美食。這個拼盤包含了六款不同口味的餃子,其中最推薦的是麻辣口味。這款餃子外皮細薄,內餡豐富,辣味十足,讓人一口接一口停不下來。其他口味的餃子也各具特色,有清淡的鮮肉口味、香濃的鮮蝦口味等,滿足了不同口味的需求。無論是愛吃肉還是喜歡海鮮,這裡都能找到適合自己的美食。服務態度也非常友好,讓人感到舒適和放鬆。下次如果你想品嚐美味的火鍋,尖沙咀花月宮絕對是一個不錯的選擇。

2023-09-20
2023-10-05 50 瀏覽
🍴 花月宮 🍴✨ 高質古風火鍋店 ✨-· 黑松露野菌鍋+四川麻辣 - - - $128+40野菌湯真係超推介!入邊有勁多唔同種類嘅菇🫶🏻重黑松露味,但係唔係gas味👏🏻四川麻辣辣到啱啱好!對我嚟講會唔會太辣㗎,食耐左有啲鹹要加番啲湯🥰· 珊瑚桂花雙拼 - - - $138我覺得呢個幾抵食🤣出邊買都頗貴👍🏻呢個價錢可以淺嘗👍🏻兩個都好鮮甜👍🏻· 薄切牛舌心 - - - $88份量都幾多下🤤牛舌淥好之後好爽脆🤤烏冬,而且都有牛味👏🏻· 風花雪月手打丸拼盤(12粒) - - - $168墨魚丸、流心芝士墨魚丸、鮮蝦丸、流沙黃金蝦丸、鮑魚丸、干貝丸🤤最特別係芝士墨魚丸同埋黃金蝦丸👀黃金蝦丸真係流出來!超正· 白鱔片 - - - $88鱔好新鮮❤️唔錯·薯粉 - - - $18分量超多😂好貼心咁會俾個漏🤣一下就可以攞晒上嚟👏🏻-Total: 800推介指數:8/10———————————————🔺 花月宮 🔺 尖沙咀金巴利道68號2樓-----------------------
🍴 花月宮 🍴

✨ 高質古風火鍋店 ✨

· 黑松露野菌鍋+四川麻辣 - - - $128+40

· 珊瑚桂花雙拼 - - - $138

· 薄切牛舌心 - - - $88
份量都幾多下🤤牛舌淥好之後好爽脆🤤烏冬,而且都有牛味👏🏻

· 風花雪月手打丸拼盤(12粒) - - - $168

🔺 花月宮
🔺 尖沙咀金巴利道68號2樓
-----------------------
2023-10-04 26 瀏覽
最近有幸品嚐了一個美味的芫茜皮蛋鍋、手切新鮮騸牯牛頸脊、安格斯牛小排、手切封門柳,一口牛柳粒封門牛柳,墨魚滑和蝦滑。這些精心製作的牛肉料理給我留下了深刻的印象。芫茜皮蛋鍋以鮮嫩的皮蛋為基礎,搭配著香氣四溢的芫茜,營造出獨特的風味。手切新鮮騸牯牛頸脊,接下來登場的是手切新鮮騸牯牛頸脊,這是一道展現廚師技巧的絕佳菜品。牛肉切得均勻而細緻,每一口都散發著濃郁的牛肉香氣,入口即化。安格斯牛小排,精選的優質安格斯牛肉。墨魚滑和蝦滑,口感彈牙。墨魚滑散發著墨魚的獨特香氣,每一口都帶來濃郁的海鮮風味。蝦滑則以鮮嫩多汁的蝦肉為基礎,質地彈牙。

安格斯牛小排,精選的優質安格斯牛肉。

位於尖沙咀的港式火鍋餐廳。這間餐廳的裝修古色古香,主打古典宮廷風,整體很精緻大方,而且環境亦寬敞開揚,空間感十足。食材的擺盤也很精美,果然是主打精緻火鍋的路線喔。 ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆꙳ 芫茜皮蛋湯鍋 $88꙳ 掛架頂級安格斯牛小排 $298꙳ 日本北海道花豚豬腩片 $148꙳ 薄切牛舌芯 $88꙳ 鳳城水餃 $68  ___⋆ ⋆ ___ ✿ 芫茜皮蛋湯鍋真心不解為何每家的芫茜皮蛋湯底都是最便宜的湯底,明明清甜又好喝~只要不是要吃辣的湯底時,芫茜皮蛋湯鍋都是我的首選喔!這家的皮蛋份量很多,芫茜份量也不少,未吃配料前已先可淺呷一口湯!.✿ 掛架頂級安格斯牛小排掛架的造型真的深諳打卡者們的小心思。一片片肉質細緻,油花均勻的安格斯牛小排晾在掛架上,有趣。牛小排稍稍淥約20秒便可吃用,牛肉鮮嫩大塊,爽脆帶甜,肉味濃郁。.✿ 日本北海道花豚豬腩片花豚豬腩片雖脂肪比例較多,但我還是比較喜歡吃油香感重的肉肉呢!豬腩片展開後長長一片,肉質嫩滑,入口油而不膩。.✿ 牛舌芯牛舌芯才88元便有一大盤,牛舌控表示也太爽了吧!牛舌薄薄一片,淥至變色後便可吃用。牛舌爽嫩彈牙,口感非常
⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆
✿ 芫茜皮蛋湯鍋
✿ 掛架頂級安格斯牛小排
✿ 日本北海道花豚豬腩片
✿ 牛舌芯
牛舌芯才88元便有一大盤,牛舌控表示也太爽了吧!牛舌薄薄一片,淥至變色後便可吃用。牛舌爽嫩彈牙,口感非常豐富!
✿ 鳳城水餃
可見餃子皮極薄,餡料豐富,幾隻餃子均漲滿大隻,口感細緻又柔軟。
2023-10-04 17 瀏覽
朋友話呢棟新大廈開咗間火鍋店,門面幾四正。平日夜晚唔算多人,被安排坐四至六人 圓形卡位,夠曬闊落!店員先上混酱九宮格,一望見到xo醬,二話不說,今晚一於翻你牌子!🏷選擇都算多: 海鮮雞牛豬自家手打丸特色雲吞餃子魚... 湯底揀咗《雪蓮子桃膠椰子雞鍋$238》店員表示:落雞之前,等水滾先飲一碗新鮮椰子水淆嘅頭啖湯,飲落超鮮甜!好似未食主菜先飲桃膠雪耳椰子糖水咁~《特色蛋餃$48》幾特別:蛋香似雞蛋仔,入面有粟米甘筍豬肉餡,清清地,點xo醬食,反差一流。《手打墨魚滑$98》真材實料,食到粒粒彈牙墨魚。《蘇格蘭聖子王×2 $88》真係好大隻,爽口彈牙,非常新鮮。《白鱔片$88》簡直冇得頂!平時串燒都會揀燒白鱔。用椰子水滾完,甜甜地,再點xo醬,冇得頂呀!🙀埋單人均$400左右。店員服務週到,主動過嚟加湯 、收嘢,值得稱讚👍

《手打墨魚滑$98》真材實料,食到粒粒彈牙墨魚。

之前經過發現原來呢到有間火鍋位於大廈2樓,就約埋朋友收工黎打吓邊爐。餐廳門口擺放咗各式各樣嘅招財貓,非常有特色。座位闊落舒適,乾淨企理。花月宮特色四格鍋 $268我哋揀咗餐廳最出名嘅呢款四格鍋湯底,有四款唔同口味配料嘅湯底,分別係四川麻辣鍋、藥膳花鵰花膠醉雞鍋、黑松露野菌鍋同蕃茄濃湯海鮮鍋。四川麻辣湯底夠麻夠辣,有豬紅、蜂巢豆腐等配料,岩哂鍾意食辣嘅朋友。藥膳花鵰花膠醉雞鍋藥材味香濃,花膠同醉雞係另外上嘅,酒香濃郁,可以食先淥,非常細心。黑松露野菌鍋菌嘅松露同菇菌香撲鼻,有各式各樣嘅野菌。至於蕃茄濃湯海鮮鍋,用咗鮮茄同薯仔去煲,茄味十足,仲有墨魚仔、青口,蝦等海鮮。美國頂級手切封門柳 $238封門柳肉質腍嫩,肉味香濃,師傅手切刀工好,薄薄一片輕輕一淥就食得,岩哂我哋呢d牛魔王。日本北海道花豚豬腩片 $148另外仲叫咗碟來自北海道嘅豬腩片,脂肪部分爽而不膩,肉質爽嫩而且冇豬羶味。田園拼盤 $68健康d叫咗個由唔同新鮮蔬菜組成嘅拼盤,入面蔬菜種類豐富,有好似白菜仔、娃娃菜、油麥菜、生菜、蕃茄、粟米等等。。。花月宮 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道68號2樓。。

花月宮特色四格鍋 $268

美國頂級手切封門柳 $238

日本北海道花豚豬腩片 $148

田園拼盤 $68

花月宮 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道68號2樓

2023-10-03 14 瀏覽
準備入秋啦,又系時候開始打邊爐嘅季節🍲weekend就帶朋友去左呢間花月宮,之前食過都覺得質素幾好,環境都坐得好舒服,所以又黎左encore~呢間餐廳都幾多湯底選擇,我地就揀左個清清地嘅湯底,養生豆腐白肉湯鍋 $128,入面有滑滑嘅豆腐同多塊白肉👍🏻掛架頂級安格斯牛小排 $298 擺設好有架勢🤣 掛起一片片嘅牛小排~牛嘅質素好高,好有牛嘅香味,食落都好淋身,一D都吾鞋👍🏻滑雞片,就算滾熟之後都依然保持滑身手打墨魚丸(4粒)$58 咬落好彈牙,食到一粒粒嘅墨魚,完全系真材實料!田園拼盤$68 有多款吾同嘅蔬菜🥬🌽🍅夠哂健康,栗米仲好香甜!鴨血$58 有多塊鴨血,打邊爐點少得鴨血呢😋

鴨血$58 有多塊鴨血,打邊爐點少得鴨血呢😋
2023-10-03 15 瀏覽
#搞串個pantry今次我哋出動去搵食!我哋去到一間位於#尖沙咀 嘅#火鍋 店,裝修華麗✨,坐得舒服,一坐低我哋就開始揀湯底,湯底五花八門🤩,好多種類可以揀。我哋就嗌咗🔴滋潤養顏雪蓮子桃膠椰子雞煲($238)、🟤新鮮牛胸爽($98)、🟠薄切牛舌心($88)、⚪️日本大扇貝(兩隻)($88)、🟡風花雪月手打丸拼盤(12粒)($168)、🔵薯粉($18)、🟢稻庭烏冬($28)。呢度嘅火鍋湯底非常足料!個雪蓮子桃膠椰子雞煲好夠味,椰子🥥味濃郁,而且仲有一大盆雞🐓,估計有半隻左右!另外,啲火鍋料都好新鮮,扇貝烚完好正,而啲手打丸每一粒都好彈牙😋!#花月宮📍尖沙咀金巴利道68號2樓📍MON-SUN 17:30-00:00
#搞串個pantry

#花月宮
📍尖沙咀金巴利道68號2樓
📍MON-SUN 17:30-00:00
2023-09-24
2023-10-01 60 瀏覽
最近去咗尖沙咀嘅"花月宮"打邊爐,餐廳環境好寬敞,坐得舒服,先揀咗個湯底🔹 花月宮特色四格鍋 ($268)可以一次過試晒4款唔同嘅湯底,包括:藥膳花雕花膠醉雞鍋、黑松露野菌鍋、蕃茄濃湯海鮮鍋、四川麻辣鍋~一次過滿足你4個願望! 🤩🤩1️⃣藥膳花雕花膠醉雞鍋: 鍋裡配有1/4隻雞,醉雞鮮美,肉質鮮嫩多汁,搭配住花雕酒香氣,令整個湯底更加濃郁。加入花膠都提升了整體口感,帶來了一種滑嫩嘅質感,口感豐富和藥膳味重!2️⃣黑松露野菌鍋:以大量的野菌製成,野菌種類好多,有松茸、香菇、金針菇等,每一種都散發出濃郁香氣,黑松露令湯底更加豐富!👍🏻3️⃣蕃茄濃湯海鮮鍋:鍋裡有蝦、青口、小墨魚同蜆,搭配上新鮮蕃茄。湯底濃郁嘅蕃茄味道帶來了一種清爽感覺,而海鮮鮮味更突出。蝦、青口、小墨魚同蜆嘅口感都幾鮮嫩,同蕃茄酸甜味好夾!👍🏻4️⃣四川麻辣鍋:鍋裡面有豆皮同鴨血。麻辣湯底幾開胃,辣味十足,食落會嘴巴發麻,但同時都非常香辣。豆皮爽脆,鴨血滑嫩,好岩鍾意食辣同試新口味嘅人😂🔸 手打魚麵 ($58)第一次食手打魚麵,麵條好有彈性和嚼勁,口感好獨特。麵條細而長,有傳統手工麵質感,每一啖都感受到佢地嘅彈性和韌度,好有驚喜!😋😋🔹

🔹 花月宮特色四格鍋 ($268)
一次過滿足你4個願望! 🤩🤩
花月宮特色四格鍋
花月宮特色四格鍋

🔸 手打魚麵 ($58)
手打魚麵

🔹 北海道花豚豬卷 ($128)
北海道花豚豬肉經過烹煮後,肉質變得軟嫩多汁~
北海道花豚豬卷

🔸 豬頸肉 ($58)
擺盤好精緻,有仙氣比人打卡😂😂📸 豬頸肉肥瘦相間,肉質鮮美~
豬頸肉

🔹 珊瑚桂花雙拼 ($138)
由珊瑚蚌和桂花蚌組成,珊瑚蚌鮮嫩爽脆,帶有淡淡海洋風味,而桂花蚌則帶有芳香桂花香氣,入口都幾爽口~
珊瑚桂花雙拼

📍花月宮 - 地址:尖沙咀金巴利道68號2樓 (仲有屯門分店)
2023-08-20
手打魚麵
  • 花月宮特色四格鍋
2023-09-27 59 瀏覽
剛巧在這邊用饍才得知韓國街末段有一幢二零年新起的大樓 😛 好像暫時只有兩間食市。花月宮裝潢帶宮廷風, 雍容華貴, 古色古香, 很佩服餐廳找到不同招財貓擺放在大門㕑窗 😊 十分壯觀!火鍋湯底只需要加$40就可以雙拼, 所以我們點了養生豆腐白肉湯鍋 $128 配黑松露野菌鍋 $40黑松露在湯內盤旋, 散發出陣陣野菌🍄味, 先喝一口, 黑松露與菇菌果然相當配合, 相得益彰 🫶🏻 養生豆腐白肉湯鍋內配料相當多, 有豬肉, 豆腐, 蒜, 薑, 蔥等等, 這個湯蔥的味道較濃烈。美國頂級手切封門柳 $238這款牛比一般肥牛更紅潤, 每一塊都是薄薄一片, 很細小, 並沒有多餘油脂 😊 倒進煲內一分鐘內已可以吃了, 含濃烈牛肉味, 很鮮甜。另外也點了其他食物, 簡單介紹個人比較喜歡的食物:山水滑豆腐 $28非常滑溜, 豆味非常濃郁, 水準比某些大陸餐廳更優勝 👍🏻手打墨魚滑 $98口感彈牙爽口, 大部份或全部都是用墨魚制成, 墨魚味非常突出, 真材實料!! 🤩 當然味道可能會相對淡了點, 重口味的你未必太適合。酥炸魷魚鬚 $68咬下去時會發出“擦擦聲”, 證明外層很酥脆, 薄薄的包住魷魚鬚, 炸得剛剛好
火鍋湯底只需要加$40就可以雙拼, 所以我們點了
養生豆腐白肉湯鍋 $128 配黑松露野菌鍋 $40

美國頂級手切封門柳 $238
美國頂級手切封門柳
另外也點了其他食物, 簡單介紹個人比較喜歡的食物:

山水滑豆腐 $28
非常滑溜, 豆味非常濃郁, 水準比某些大陸餐廳更優勝 👍🏻

手打墨魚滑 $98

酥炸魷魚鬚 $68
咬下去時會發出“擦擦聲”, 證明外層很酥脆, 薄薄的包住魷魚鬚, 炸得剛剛好不會太乾, 十分滋味 😋 魷魚本身都非常新鮮!

滑雞片 $58
自家制脆炸響鈴 $58
魚皮餃 $58
餐廳走高檔路線, 食物水準很優質, 環境清幽, 縱使價格上稍貴都可以接受 😌 水準跟美滋鍋差不多, 不過湯底還是美滋鍋略勝一籌 🙂 另外餐廳內有幾間廂房, 最低消費四千, 不限人數, 如果慶祝或者特別活動都可以考慮這間餐廳。
2023-09-17
美國頂級手切封門柳
🥘醬芥($18).🥘韭菜餃($58)頗大件韭菜和豬肉餡足🙌🏻帶點薑味🤪.🥘黑松露野菌鍋湯底($128)菌的香味濃野菌量很多很足🫶🏻.🥘薄切牛舌心($88)滿滿一碟 口感彈牙😽.🥘美國頂級手切封門柳($238)肉質頗軟富牛味🐮✅.🥘風花雪月手打丸拼盤(12粒)($168)以獨特木架放置幾款丸特別 別具心思🥰一次過試6款丸包括芝心丸 彈牙墨魚丸🧜🏻‍♀️.🥘白菜仔($38)份量頗多塞滿整個筒仔🥗/環境寬敞舒服❣️餐廳內環境精緻正式一點的聚會也適合✨
🥘醬芥($18)
🥘韭菜餃($58)
頗大件
韭菜和豬肉餡足🙌🏻
帶點薑味🤪
🥘黑松露野菌鍋湯底($128)
菌的香味濃
野菌量很多很足🫶🏻
🥘薄切牛舌心($88)
滿滿一碟 口感彈牙😽
🥘美國頂級手切封門柳($238)
肉質頗軟富牛味🐮✅
🥘風花雪月手打丸拼盤(12粒)($168)
以獨特木架放置幾款丸
特別 別具心思🥰
一次過試6款丸
包括芝心丸 彈牙墨魚丸🧜🏻‍♀️
🥘白菜仔($38)
份量頗多
塞滿整個筒仔🥗
環境寬敞舒服❣️
餐廳內環境精緻
正式一點的聚會也適合✨
芫荽皮蛋鍋($88) + 掛架頂級安格斯牛小排($298) + 自家製脆炸有骨黃門鱔魚皮($88) + 白鱔片($88) + 自家製脆炸響鈴($58) + 冬瓜件($38) + 醬芥($18/位) (另加一) ★-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-★​餐廳環境幾靚,走精品火鍋店路線,卡位寬敞,乾淨企理style,環境通風冷氣足,打完邊爐個身都冇味😌是晚湯底簡簡單單要個芫荽皮蛋鍋下下火,重點係好多芫荽,完美😍用QR Code落單好方便,話咁快就落好哂嘢食;掛架頂級安格斯小排,擺盤夠架勢,牛肉雪花均勻,油花細緻,牛香味濃;炸有骨黃門鱔魚皮,魚骨炸到非常脆,好有口感;曾經試過唔好彩食到好腥同有油益味嘅魚皮,呢碟冇事,夠乾身唔油膩,幾好👍🏻炸響鈴即叫即炸,大大卷夠酥脆;白鱔片鮮味到不得了,切得好靚💫

2023-09-24 17 瀏覽
👭👭幾個朋友食飯最好就打邊爐,🙍🏻‍♀️朋友推介位於金巴利道嘅🌸花月宮,話佢地嘅🥥🐔椰子雞鍋好味同響鈴係現炸唔係交貨質素。 ⭐️🥥🐔滋潤養顏雪蓮子桃膠椰子雞鍋拼養生豆腐白肉湯鍋- 椰子雞鍋,如朋友推介👍🏻,雞肉嫩滑帶住淡淡椰子甜味👍🏻。- 🫛🐷豆腐白肉鍋,豬骨湯加上五花肉同蜂巢凍豆腐,五花肉出奇地唔肥,肉質煮到非林,凍豆腐就紮實有口感。⭐️🐮👅薄切牛舌心,簿簿一片完全無筋,淥一陣就食得👍🏻。⭐️🐮🥩美國頂級手切封門柳,好食,有輕微油花,唔會膩而且牛肉味濃,一個人都可以食晒成碟。⭐️🦐流沙黃金蝦丸,大大粒陣牙真材積料嘅蝦丸包住邪惡嘅流心蛋黃,超超超好食。⭐️🥬台灣水蓮,高纖低卡食品,脆口沒渣👍🏻。⭐️🫛自家製脆炸響鈴,現炸,熱焫焫,脆卜卜👍🏻。總括黎講不錯不錯,見到仲有房可以book。

⭐️🥥🐔滋潤養顏雪蓮子桃膠椰子雞鍋
拼養生豆腐白肉湯鍋

⭐️🐮👅薄切牛舌心,簿簿一片完全無筋,淥一陣就食得👍🏻。

⭐️🥬台灣水蓮,高纖低卡食品,脆口沒渣👍🏻。

⭐️🫛自家製脆炸響鈴,現炸,熱焫焫,脆卜卜👍🏻。

總括黎講不錯不錯,見到仲有房可以book。
EAST 東 ⇨ feature: Flourish Palace🌸 in the heart of TST Koreatown is this HK style hotpot resto (opened since Dec 2022)! Serving fresh ingredients with spacious seating 😌Price: ~HK$500pp / Value for Money: 💸💸💸💸 (out of 5)😋Soup base - black truffle & mushroom soup has deep rich truffle aroma, comes with decent quantity of mixed mushroom. Tofu & meat soup is good option for those who prefer lighter flavours. 🥩🥓Meats - meat vs fat ratio is on point for short ribs. Pork rolls were v delicious and del

🥩🥓Meats - meat vs fat ratio is on point for short ribs. Pork rolls were v delicious and delicate, cooks within a minute.

⚪️Cheese filled Cuttlefish balls - great mix of texture, bite into the cuttlefish bits & gooey cheese. So good ✅

🐚Scottish razor clams - pretty fresh, tender but firm texture, and have a sweet clam flavour. Holds the soup flavour quite well.