><呢度坐得好舒服 幾啱聚會傾計 店員很helpful不時留意加湯加水滋潤養顏雪蓮子桃膠椰子雞鍋(238)未開始打邊爐已經係咁飲個湯底清甜好滋潤嘅感覺 到最尾個湯仲係好飲半隻雞嘅份量很足 肥瘦均勻嫩滑日本北海道花豚豬卷(128)豚肉粉嫩誘人 油香四溢薄切牛舌心(88)淥幾秒就ok 本身質感應該係爽 但經薄切之後 軟腍並重韮菜餃(58)餃子皮厚度剛好唔易穿滿滿韮菜香氣野生竹笙(88)用嚟嗦湯一流自家製脆炸響鈴(58)即炸響鈴無敵 酥化得很稻庭烏冬(28)><><><><><><><><><><花月宮尖沙咀金巴利道68號2樓
呢度坐得好舒服 幾啱聚會傾計
店員很helpful不時留意加湯加水
滋潤養顏雪蓮子桃膠椰子雞鍋(238)
未開始打邊爐已經係咁飲個湯底
清甜好滋潤嘅感覺 到最尾個湯仲係好飲
半隻雞嘅份量很足 肥瘦均勻嫩滑
日本北海道花豚豬卷(128)
豚肉粉嫩誘人 油香四溢
薄切牛舌心(88)
淥幾秒就ok 本身質感應該係爽
但經薄切之後 軟腍並重
韮菜餃(58)
餃子皮厚度剛好唔易穿
滿滿韮菜香氣
野生竹笙(88)
用嚟嗦湯一流
自家製脆炸響鈴(58)
即炸響鈴無敵 酥化得很
稻庭烏冬(28)
><><><><><><><><><><
花月宮
尖沙咀金巴利道68號2樓
平時都是食開任食火鍋,主打任飲任食,在限時之內,都是狼吞虎嚥,而且環境一般都很嘈雜,難言對食物慢慢享受,更何況和朋友歡聚聊天,環境都不太適合。而今次我們來這間位於尖沙咀的雪花宮就很不一樣,我們來到店舖門口十分寧靜,本以為客戶冷清,完來不是,都是近乎滿座的,只是大量卡座設計,座位十分寛闊,隔音比較好,而且因為沒有限時,顧客都慢慢享受食物,環境乾淨整潔,適合和朋友聚會聊天。食物質素亦比任食火鍋高,而且擺盤也十分精緻,適合請客食飯。今次到訪我們點了養生豆腐白肉湯鍋作為湯底,湯底十分鮮甜,就咁飲也可以,湯底裏的材料十分豐富,也很好味,尤其湯底裏的蜂巢豆腐吸滿湯汁,吃一塊等如飲了一啖湯。火鍋配料我們叫了風花雪月手打丸拼盤、珊瑚桂花雙拼、本地手切新鮮頂級騸牯牛頸脊,手打丸擺盤很美,拼盤入面有不同款式的丸子,粒粒爽滑彈牙;珊瑚桂花雙拼處理得很乾淨,十分爽口,很有鮮味;是日最佳要數本地手切新鮮頂級騸牯牛頸脊,牛頸脊油花分布均勻,肉香油香十足,淥得稍熟都不覺鞋,品質很好。飲品檸檬薏米水我也十分推薦,十分清涼解喝,甜度剛剛好,清新又解膩。

2023-10-19 23 瀏覽
朋友推薦尖沙咀打邊爐新寵,除左用料新鮮之外,小炒都好有鑊氣,用餐空間都好闊落,坐得舒服。椒鹽鮑魚$88黎到花月宮椒鹽飽魚真係必試,鮑魚肉質彈牙,加上椒鹽非常惹味,又有鑊氣,令人食唔停口。蕃茄濃湯海鮮鍋$168蕃茄濃湯海鮮鍋除左好多蕃茄外,海鮮亦都非常足料有蝦、墨魚仔、青口,令人驚喜。蕃茄湯底濃郁,加上海鮮既鮮甜,真係令人忍唔住飲多兩啖湯底。日本北海道花豚豬卷$128豚肉卷瘦肉同白肉比例分明,肉質軟稔。蜂巢豆腐$48蜂巢豆腐口感Q彈,吸收哂湯汁,非常鮮甜。風花雪月手打丸拼盤(12粒)$168有6款,每款2粒,分別係手打墨魚丸、流心芝士手打墨魚丸、手打鮮蝦丸、手打流沙黃金蝦丸、粒粒都勁大粒,好juicy,又彈口。稻庭烏冬$28烏冬非常彈牙,連埋蕃茄海鮮湯真係大滿足。椰青$48*2大大隻椰青,椰青水清甜,仲可以食埋椰子肉當飯後甜品。醬芥2x$18有九宮枱任君選擇。花月宮(尖沙咀)📍地址:尖沙咀金巴利道68號2樓

椒鹽鮑魚$88

蕃茄濃湯海鮮鍋$168
蕃茄湯底濃郁,加上海鮮既鮮甜,真係令人忍唔住飲多兩啖湯底。

日本北海道花豚豬卷$128
豚肉卷瘦肉同白肉比例分明,肉質軟稔。

蜂巢豆腐$48
蜂巢豆腐口感Q彈,吸收哂湯汁,非常鮮甜。

風花雪月手打丸拼盤(12粒)$168

稻庭烏冬$28
烏冬非常彈牙,連埋蕃茄海鮮湯真係大滿足。

椰青$48*2
大大隻椰青,椰青水清甜,仲可以食埋椰子肉當飯後甜品

醬芥2x$18
有九宮枱任君選擇。

花月宮(尖沙咀)
📍地址:尖沙咀金巴利道68號2樓
2023-10-15
2023-10-19 27 瀏覽
一向很喜歡火鍋❤️ 火鍋控無分四季,每次約朋友飯聚、生日慶祝、親友團年都會打邊,大家圍埋一起烚下烚下,氣氛熱鬧! 香港有各式各樣的火鍋店,而位於尖沙咀的人氣火鍋店<花月宮> 。裝潢古色古香,環境寬廣舒適。餐廳鄰近地鐵站,除了地段方便,性價比亦很高,必會令人回頭到訪-餐廳的招牌湯底,每款都好有特色而今日所點的<滋潤養顏雪蓮子桃膠椰子雞鍋> $238 亦十分出色❤️椰子香氣撲鼻!配上大量雪耳、桃膠、紅棗、椰子條🥥椰子雞湯無味精清甜! 再加上嫩滑的雞件,十分滿足! 秋風起天氣涼,喝了倍感滋潤-除了湯底靚,火鍋配料也相當出色🔸 風花雪月餃子拼盤 $168有鳳城水餃、韮菜餃、野菌黑松露餃、特色蛋餃、重慶辣子雞肉餃、爽口鮮蝦雲吞! 這裡的餃子皮薄餡靚、用料上乘! 每款味道都好突出。重慶辣子雞肉餃味道很特別有驚喜,啖啖雞肉,辣度低但香氣無敵! -🔸新鮮豬頸肉 $58卷成花型的豬頸肉,每片都有一定厚度。肉質爽彈-🔸日本北海道花豚豬卷 $128與豬頸肉一樣,相當厚切! 豬肉味道濃郁,脂肪平均分佈!一咬下去,肉汁香甜四溢,肉味香濃柔軟-🔸 蜂巢豆腐$48🔸 油麥菜 $38遇上靚

餐廳的招牌湯底,每款都好有特色

除了湯底靚,火鍋配料也相當出色
🔸 風花雪月餃子拼盤 $168

🔸新鮮豬頸肉 $58
卷成花型的豬頸肉,每片都有一定厚度。肉質爽彈

🔸日本北海道花豚豬卷 $128

🔸 蜂巢豆腐$48
🔸 油麥菜 $38
遇上靚湯底,一定要點蜂巢豆腐。豆腐質感綿密,如海綿般吸進湯汁,入口有爆汁的滋味

2023-10-17 25 瀏覽
朋友收工,相約喺尖沙咀打邊爐,想食間高質的火鍋店,見到間食肆門口裝修幾靚同埋網上食評都幾好,決定入黎試下入到黎見到裝修風格比較中國宮廷風,同埋好多卡位坐得好舒服✨蕃茄濃湯海鮮鍋$168係新鮮蕃茄味,湯底濃郁,仲有個蝦,魷魚仔,青口熬湯,所以都帶點海鮮甜味,湯底仲有大量薯仔,打邊爐先飲碗湯,係超正嘅蕃茄薯仔湯✨美國頂級手切封門柳$238封門柳肉嘅顏色粉嫩,肉質鬆軟,油脂較少但不易變韌,而且牛肉味極為濃郁✨薄切牛舌心$88爽口彈牙,一啲根都無,呢一個價錢非常抵食,牛舌有好多塊✨新鮮牛胸爽$98賣相非常吸引,靚到嘩一聲,牛胸夾大大塊,仲非常厚,煮完之後,油脂非常香,質感爽口✨野菌黑松露餃(4粒)$68好香嘅黑松露味餡料,豬肉新鮮,而且有肉汁,紫色嘅外皮,加咗紫薯整成,番薯味十足✨新鮮豬頸肉$58整到成朵玫瑰花咁靚,油花旺盛,肉質肥美✨出前一丁$18有埋調味料,麻油,吸晒蕃茄薯仔湯精華✨薯粉$18煮完之後又入味又煙靭彈牙✨可口可樂$15✨無糖可口可樂$15飲品一啲都唔貴,而且好多選擇,仲有生啤

入到黎見到裝修風格比較中國宮廷風,同埋好多卡位坐得好舒服

✨蕃茄濃湯海鮮鍋$168

✨美國頂級手切封門柳$238

✨薄切牛舌心$88
爽口彈牙,一啲根都無,呢一個價錢非常抵食,牛舌有好多塊

✨新鮮牛胸爽$98

✨野菌黑松露餃(4粒)$68

✨新鮮豬頸肉$58
整到成朵玫瑰花咁靚,油花旺盛,肉質肥美

✨出前一丁$18
有埋調味料,麻油,吸晒蕃茄薯仔湯精華

✨薯粉$18
煮完之後又入味又煙靭彈牙

✨可口可樂$15
✨無糖可口可樂$15
飲品一啲都唔貴,而且好多選擇,仲有生啤

2023-10-17 21 瀏覽
呢間高質嘅火鍋店,無論係湯底定係火鍋配料都精緻得嚟又好食😋除咗單拼同雙拼嘅湯底,仲有四格湯底🤍湯底嘅選擇都屬於幾養生,例如椰子雞湯、花膠雞湯同養生豆腐白肉,湯底勁足料🤍•藥膳花雕花膠醉雞煲($238)醉雞醃得入味,好香花雕酒味,估唔到雞件份量幾多!仲有厚厚嘅花膠,$238呢個價錢有湯底,仲有雞同花膠🤍另外湯底屬於清清哋,唔油膩,配靚肉同蔬菜就啱晒啦!•美國頂級手切封門柳($238)有Budget就可以試佢哋嘅本地手切牛,不過呢隻美國封門柳就性價性高啲🤣重牛味,啱晒呢個養生嘅湯底🫶🏻•韭菜餃(4粒)($58)•油麥菜($38)•稻庭烏冬($28)

•藥膳花雕花膠醉雞煲($238)

•美國頂級手切封門柳($238)

•韭菜餃(4粒)($58)
•油麥菜($38)
•稻庭烏冬($28)
2023-10-15 19 瀏覽
: The restaurant's interior is adorned with floral and wooden motifs, creating a grand and refined atmosphere that is perfect for gathering with friends and family. There are VIP Rooms which you can hear they sing along inside. ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ -🥩Nine-Compartment Sauce TrayTo start our meal, we were pleasantly surprised to find the “Nine-Compartment Sauce Tray” placed on our table. This unique presentation featured various sauces that are typically found on the side, now neatly arranged in indivi

ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ -

🥩Nine-Compartment Sauce Tray
To start our meal, we were pleasantly surprised to find the “Nine-Compartment Sauce Tray” placed on our table. This unique presentation featured various sauces that are typically found on the side, now neatly arranged in individual compartments. ($18 per person)

🍲 Huadiao Chicken with Fish Maw
he dish featured tender chicken, complemented by the richness of two generous portions of fish maw. You can order what you want to add-on.

🥬 Baby Bok Choy and Taro Threads
The freshness and simplicity of the Baby Bok Choy provided a refreshing contrast to the richness of the other dishes.
The Taro Threads added a unique and delightful texture to the meal. The thinly shredded taro was expertly fried to a crispy golden perfection, making it an addictive and flavorful addition to the feast.

🍤 Golden Lava Shrimp Balls
The Golden Lava Shrimp Balls were an absolute treat for the taste buds. As we bit into each succulent shrimp ball, a burst of rich and creamy salted egg yolk filling oozed out. The combination of the crispy outer layer and the luscious filling created a delightful explosion of flavors. It was a dish that showcased both innovation and traditional flavors.

𓆝𓆟𓆜𓆞𓆝𓆟𓆜
🍴 Flourish Palace花月宮📍 2/F, 68 Kimberley Road, Tsim Sha Tsui
✨𝓖𝓾𝓽𝓮𝓷 𝓐𝓹𝓹𝓮𝓽𝓲𝓽 : 𝓐𝓿𝓲𝓼

#FoodieParadise #Foodie #HongKongFoodie  #FoodieAdventuresHK #HongKongEats #HKFoodExplore #hongkong  #香港美食 #美食 #美食探店 #香港好去處#ahmoontt_food
依間餐廳位置於新式大廈中,唔係有姨姨係樓下派傳單都唔知原來樓上有間打邊爐鋪頭開左,派到過黎就試試佢。🍲養生豆腐白肉湯鍋我們揀選左個中規中矩嘅湯底,上到黎個鍋好大,而且湯底入面都好足料,豆腐白肉都好多好好味!值得一提嘅係服務生服務好好,當差唔多無湯嘅時候都會自動過嚟幫手加高湯,見太大火或者太細火時都會主動幫忙調較溫度🥰.🥩美國頂級手切封門柳上碟時肉片排放得好整齊,好貼心會有個木牌教我哋淥20秒就好食🤣 .👅薄切牛舌心完全估唔到有咁多片,性價比好高,值得一叫。.🥢手打三色滑啱晒想試晒三滑嘅朋友點選,包括墨魚滑,蝦滑,干貝滑。三滑口感都好彈牙,要我揀排名第一嘅會係干貝滑!.🥟野菌黑松露餃(4隻)每隻餃子餡料滿滿,黑松露味道不算突出,但整體口味不錯。 .🍜稻庭烏冬烏冬建議只淥短時間,當淥烏冬時,面條剛剛散開時撈起食用,口感最彈牙!.🥬唐生菜新鮮唐生菜,食菜為咗食湯底!整體而言,這次再次光顧花月宮火鍋,依舊味美量足,餐點新意十足。店家在菜式上不斷創新,而招牌的精緻手法與用心服務仍然一如既往。餐廳維持著高標準的食物質量與環境氛圍,再次證明他們值得推薦。我會繼續支持這間多元創意的餐廳!

🥩美國頂級手切封門柳
👅薄切牛舌心
完全估唔到有咁多片,性價比好高,值得一叫。
🥢手打三色滑
🥟野菌黑松露餃(4隻)
每隻餃子餡料滿滿,黑松露味道不算突出,但整體口味不錯。
🍜稻庭烏冬
🥬唐生菜新鮮唐生菜,食菜為咗食湯底!

2023-10-11
1. 牛魔皇天梯排盤 $588牛魔皇天梯排盤有手切新鮮騸牯牛頸脊、安格斯牛小排、手切封門柳,同埋一口牛柳粒;安格斯牛小排肉質嫩口鮮美,肉味香濃;手切封門柳牛肉唔會切得太薄有口感,好香牛味;手切新鮮騸牯牛頸脊餐廳指示需要𤆥15秒,油脂分布平均,唔會太肥,口感鮮嫩,肉味最香濃;一口牛柳粒好腍好有油香。🌟 評分: 7/102. 新鮮豬頸肉 $58豬頸肉新鮮,油份充足,口感爽口,厚度啱啱好。🌟 評分: 8/103. 流心芝士墨魚丸(4粒) $68墨魚丸夾嘅時候好墜手,食既時候會食到一粒粒墨魚粒,口感非常彈牙,好有墨魚既鮮甜味,芝士好流心,咬既時候會爆汁。🌟 評分: 8/104. 出前一丁 $185. 江西米線 $186. 特色沙嗲鍋 $108好濃郁沙嗲味,鍋底下有好多花生粒,配上出前一丁食簡直一絕,比起出面嘅沙嗲味更加香濃。🌟 評分: 7.5/10🎖️整體評分🎖️❤️ 味道: 7.5/10🧡 環境: 8/10💛 服務: 8.5/10💙 性價比: 7/10 📍花月宮 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道68號2樓

1. 牛魔皇天梯排盤 $588
🌟 評分: 7/10

2. 新鮮豬頸肉 $58
豬頸肉新鮮,油份充足,口感爽口,厚度啱啱好。
🌟 評分: 8/10

❤️ 味道: 7.5/10
🧡 環境: 8/10
💛 服務: 8.5/10
💙 性價比: 7/10

📍花月宮 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道68號2樓
2023-10-13 30 瀏覽
前幾天下班跟朋友來到這家火鍋店,座位寬敞舒適,職員態度有禮,入座後便送上九宮格調味料供我們調配醬汁。我們叫了以下幾款食物,質素都很令人滿意。掛架頂級安格斯牛小排牛肉味香濃,肉質軟嫩,建議涮20秒就可以享用,擺放方式十分適合拍照。風花雪月餃子拼盤另一拍照之選,六款不同口味的特色餃子,餡料飽滿。養生豆腐白肉湯鍋藥膳養生風味,內有不少蜂巢豆腐和白肉,沒有重味精感,屬高CP值之選👍🏻香酥白花油炸鬼外層香脆的油炸鬼包著蝦滑,配搭惹味甜酥醬汁,令人忍不住一口接一口。

掛架頂級安格斯牛小排

風花雪月餃子拼盤
另一拍照之選,六款不同口味的特色餃子,餡料飽滿。

養生豆腐白肉湯鍋

香酥白花油炸鬼

2023-10-11 24 瀏覽
最近從網上得知,尖沙咀開了一間以海鮮火鍋的高級食肆,今晚便專程來到這裏。這裏的裝修以花為主,簡潔雅致。除了雅座之外,還有數間貴賓房。台山蠔$138,在網上資料:台山蠔味道鮮美,肉質白淨飽滿,入口無雜質,又無重金屬污染,以「一大、二肥、三白、四嫩、五脆」聞名,並於2020年獲國家農產品地理標誌登記保護。果然非常鮮甜爽口,值得一試。脆骨腩$68,肉質爽口彈牙,魚肉味道十足。日本北海道花豚豬卷$128,有一層豐富的脂肪,肉質鮮甜,脂肪甘香。鮮甜桂花蚌$128,桂花蚌非常新鮮,只需放在湯內數十秒,便可以吃到爽脆可口的桂花蚌了。芫茜皮蛋鍋$88,除了芫荽和皮蛋之外,還有馬蹄、紅蘿蔔和粟米,而湯底是雞湯的味道,混合了蔬菜之後,味道清甜可口。鮮准山$48,萵荀$38。兩種蔬菜都非常配合芫荽湯底的味道。檸檬薏米水$48,檸檬和薏米的味道都很香濃,令人開胃又清熱。

脆骨腩$68,肉質爽口彈牙,魚肉味道十足。

已經唔知第幾次講我真係好鍾意打邊爐,真係打極唔厭😂以前中學都係個頭附近,好耐冇去個頭所以都唔知原來今次約朋友去既呢間餐廳開左係呢棟新大樓,而且原來周圍都開左一d新Cafe/餐廳今次約朋友兩個人去,我地兩個最滿意係嗰四格鍋湯底!對於選擇困難症既我每次打邊爐都好苦惱揀咩湯底,呢個四格鍋一次過滿足左我四個願望😂花雕醉雞花膠湯、蕃茄濃湯、黑松露雜菌湯、麻辣鴨血湯,四個湯底都好濃好足料,個人最鍾意黑松露湯底,而麻辣湯底都有麻既感覺越打越出味如果兩個人打邊爐我都幾推薦叫份風花雪月手打丸拼盤,每樣有2粒共6款,意外地每粒又幾大粒窩!每粒都好好食🥹花月宮特色四格鍋 $268掛架頂級安格斯牛小排 $298風花雪月手打丸拼盤 $168魚皮餃 $58娃娃菜 $38醬芥 $18/人

花月宮特色四格鍋 $268
掛架頂級安格斯牛小排 $298
風花雪月手打丸拼盤 $168
魚皮餃 $58
娃娃菜 $38
醬芥 $18/人
  • 花月宮特色四格鍋
  • 風花雪月手打丸拼盤
出尖沙咀搵妹妹食嘢,兩個都係火鍋控,於是上Openrice搵吓有乜正嘅火鍋店,見到呢間花月宮一面倒有接近300個好評,0負評,毫無懸念之下就揀咗佢食晚餐!火鍋店裝修設計同佢個名一樣好中國風,古色古香,適合唔同人數嘅座位都有,仲有包廂, 私隱度高!極度推介呢度火鍋湯底,真係一試難忘!✔️惹味酸菜魚鍋$168重要嘅嘢要講三次!一定要試!一定要試!一定要試呢個酸菜魚鍋!真心覺得佢好味程度高過出邊專食酸菜魚嘅餐廳!睇佢個樣好似冇乜特別,實際湯底好清甜,酸味啱啱好唔會太搶,而且真係會飲上癮,妹妹飲咗接近10碗,我都飲咗5至6碗,先捨得淥嘢食!✔️美國頂級手切封門柳$238睇雪花都知道係同一舊肉切出嚟,紋理超靚!師傅將每塊牛肉切得大小適中、好平均,有少少厚度,刀工超讚!餐廳提示淥20秒就食得,淥完20秒左右牛肉嫩滑又juicy!✔️韮菜餃(4粒)$58爽滑嘅韭菜皮包滿豬肉同韮菜粒,尤其記得豬肉好彈牙!✔️手打墨魚丸(4粒)$58呢隻手打墨魚丸圓軲轆、好飽滿,爭少少就成個乒乓波咁大!大大粒好有口感!✔️芝士竹輪卷$58入面嘅芝士徹底溶晒,咬一啖就爆曬汁,熱辣辣感覺好正!✔️田園拼盤$68呢個田園拼盤嘅蔬菜種類算

✔️惹味酸菜魚鍋$168

✔️美國頂級手切封門柳$238

✔️韮菜餃(4粒)$58
爽滑嘅韭菜皮包滿豬肉同韮菜粒,尤其記得豬肉好彈牙!

✔️手打墨魚丸(4粒)$58

✔️芝士竹輪卷$58
入面嘅芝士徹底溶晒,咬一啖就爆曬汁,熱辣辣感覺好正!

✔️田園拼盤$68
呢個田園拼盤嘅蔬菜種類算係幾多,一般嘅生菜、娃娃菜、粟米都有,仲有蕃茄、小白菜、椰菜花,每樣都有啲,可以試多啲種類!

✔️稻庭烏冬$28
呢個係真材實料嘅稻庭烏冬,因為喺出邊真係食過混水摸魚嘅稻庭烏冬係完全唔煙韌綿糯!呢個烏冬就唔同,好有口感,即使食到最尾好飽,都忍唔住要清埋佢!

✔️無糖可口可樂$15/芬達$15
正常火鍋店罐裝汽水價位,打邊爐必飲嘅性價比高飲品!

✔️醬芥$18/位
呢幾日天氣明顯轉涼,最岩就係約埋三五知已一齊去打下邊爐, 一齊滾下滾下傾下計! 今次黎到係位於尖沙咀既一間樓上火鍋店, 環境非常推介, 而且食材都非常抵食同新鮮!滋潤養顏蓮子桃膠椰子雞鍋$238 一餐好既邊爐最緊要就係湯底, 今次叫左呢個係蓮子桃膠椰子雞鍋, 超清甜既椰子湯, 再加上一d 藥材例如蓮子, 雪耳, 桃膠, 非常滋補! 而且仲有個湯底包埋半隻鮮雞! 呢個價錢性價比都唔算貴, 而且雞都好鮮甜, 就算煮左一段時間都唔會鞋口! 牛將軍拼盤$188 呢個拼盤入邊有牛胸爽, 牛皇喉同埋牛栢葉, 而且會有冰底擺係上邊保持鮮度, 不得不提佢既牛胸爽,  只需要大約30秒左右就可以食得, 唔油得黎而且口感非常爽脆, 係普通打邊爐餐廳比較難叫既一款配菜, 而且栢葉係正宗既黑栢葉,鮮味十足!份量就算四個人人食都夠, 非常抵食! 脆鯇片$58 呢個鯇魚片超級推介大家食, 因為新鮮完全唔會鞋口, 食落好爽脆個種, 而且份量絕對唔小, 大約都有十片左右, 而且完全沒骨,打邊爐每次都會必叫! 重慶辣子雞肉餃$58(四粒) 呢個餃都比較特別, 係出邊都好難食得到, 食落辣辣地, 而且入邊係勁飽滿既雞肉,

滋潤養顏蓮子桃膠椰子雞鍋$238

牛將軍拼盤$188

脆鯇片$58

重慶辣子雞肉餃$58(四粒)
呢個餃都比較特別, 係出邊都好難食得到, 食落辣辣地, 而且入邊係勁飽滿既雞肉, 超級推介, 同埋個size 係勁大粒!

田園拼盤$68
拼盤入邊有唔同既蔬菜, 例如生菜, 白菜仔, 椰菜花, 粟米,番茄仔等, 而且都好新鮮,特別係粟米再配合呢個湯底係甜到不得了!

炸支竹$38
稻庭烏冬$28

檸檬薏米水$48(一渣)
呢到有自製既檸檬薏米水, 超級足料而且唔會酸酸甜甜, 消暑又解渴,一流!
2023-10-05
10 分鐘 (堂食)
韓國街唔只得🇰🇷韓國菜,仲有一間性價比幾高嘅港式火鍋店~「花月宮」主打刺身及海鮮火鍋,提供多款特色手工丸類、高質肉類作火鍋配料,餐廳裝潢古色古香,另設獨立房間,私隱度高,適合家人聚餐或商務用餐。每日有各類限定精選海鮮供應,如南非鮑魚、蘇格蘭蟶子王、日本大扇貝、新鮮花甲皇、台山蠔等。湯底有多款經典粵式湯底,如藥膳花雕花膠醉雞鍋、椰子雞鍋、豬骨煲等。蕃茄濃湯海鮮鍋($168)蕃茄濃湯唔算好濃郁,不過勝在鮮甜清新,除咗有蕃茄、菇菌、薯仔,海鮮仲有青口、蝦、魷魚等,材料豐富。⭐️推薦❗豬八戒玫瑰拼盤($388)有齊日本北海道花豚豬肩、豬梅肉及豬腩片和新鮮豬頸肉,份量足夠2-3人share。最鍾意❤️豬肩肉,肉質柔軟而多汁,油香而不膩;豬梅肉則油脂感較輕;豬頸肉口感爽脆;豬腩片脂肪較多,紅白相間,但日本豚肉就是脂肪特別爽口,沒有太多油膩感。⭐️推薦❗風花雪月餃子拼盤($168)原個精緻木架擺設上陣,有12粒餃子之多,包括鳳城水餃、重慶辣子雞肉餃、爽口鮮蝦雲吞、野菌黑松露餃、特色蛋餃、韭菜餃。餃子🥟自家包製,皮薄餡靚,最欣賞野菌黑松露餃,松露香十足!👍🏻鳳城水餃及鮮蝦雲吞鮮蝦爽彈!最欣賞重慶辣子雞肉餃,
韓國街唔只得🇰🇷韓國菜,仲有一間性價比幾高嘅港式火鍋店~
「花月宮」主打刺身及海鮮火鍋

每日有各類限定精選海鮮供應,

蕃茄濃湯海鮮鍋($168)
蕃茄濃湯唔算好濃郁,不過勝在鮮甜清新,
除咗有蕃茄、菇菌、薯仔,
海鮮仲有青口、蝦、魷魚等,材料豐富。
蕃茄濃湯海鮮鍋
⭐️推薦❗豬八戒玫瑰拼盤($388)
最鍾意❤️豬肩肉,肉質柔軟而多汁,油香而不膩;
豬梅肉則油脂感較輕;豬頸肉口感爽脆;
豬腩片脂肪較多,紅白相間,
但日本豚肉就是脂肪特別爽口,沒有太多油膩感。
豬八戒玫瑰拼盤
⭐️推薦❗風花雪月餃子拼盤($168)
原個精緻木架擺設上陣,有12粒餃子之多,
風花雪月餃子拼盤
餃子🥟自家包製,皮薄餡靚,
最欣賞野菌黑松露餃,松露香十足!👍🏻
鳳城水餃及鮮蝦雲吞鮮蝦爽彈!
最欣賞重慶辣子雞肉餃,微辣惹味!
重慶辣子雞肉餃
台山蠔($138)
一份有5隻,份量唔多,不過勝在夠新鮮,個頭都幾大。
台山蠔
檸檬🍋薏米水($68/渣)
自家煲製,味道酸酸甜甜,消暑解渴。
檸檬薏米水
Hoegaarden ($68/500ml)
呢個價錢好抵飲!happy hour價錢咁大杯!👍🏻
Hoegaarden