芝樂坊餐廳

The Cheesecake Factory
2018-08-06 331 瀏覽
星期五, 去咗The Cheesecake Factory 晚餐。仲諗住熱潮已過,應該不用排好耐。可是我太低估佢!當日收工後6:00已到門口排隊,排隊只係做個登記,登記完告知我要等多100分鐘才有得用餐😱!幸好預計齊人的時間也是差不多,便登記電話等佢打俾我。餐廳環境其實好大,環境比較暗的。近門口有個蛋糕櫃,可以外賣cheesecake 的,蛋糕勁吸引!未叫野食前一行六人本來想order 3款蛋糕,但最後正餐太飽所以只淺嘗一件🤣。美國菜的特色便是每道菜的份量都超大的,絕對對得住價錢!黑糖麵包 Free 🥖入到去坐低,便上了黑糖麵包和普通麵包各一條,個黑糖包超級好食,係內軟外脆,好香黑糖味,又唔會太甜!我地忍唔住再來多一條黑糖包!好神奇地落完order 冇耐,d 野食就一次過陸續送達,上菜速度勁快! 一眨眼成枱都係野食!炸芝士通心粉球 Fried Macaroni and Cheese $128 餐廳既Signature Dish 之一, 強烈建議4人以上先好order! 首先,佢芝士味好濃郁,但呢隻芝士味喜愛與否真係因人而異。另外其實佢好滯,食完一整個真係唔駛試其他野食。意式肉腸及蝦粗

黑糖麵包 Free 🥖

意式肉腸及蝦粗管通粉 🍝 Pasta with Shrimp and Sausage $204

幾好食既一個pasta, 蝦好爽,有茄醬酸酸地冇咁滯!

加洲風味牛油果醬沙律 🥗 $148

食咁多芝士野,真係需要一個沙律中和下!好大碟,撈勻牛油果肉超正!

烤肉眼牛排 🥩 $298

牛肉敏感,淨係試咗一啖,好好食,好淋亦好香肉味!正!

芝樂坊粟米片

好好食,牛油果醬, 莎莎醬同Sour cream, 仲有勁多芝士連住!推介!要讚一讚,牛油果既質素好高!

水牛城香辣雞翼

反而覺得呢個雞翼既調味麻麻,唔太好食!

最後,大家都已經飽到上心口,問店員拎了些外賣盒打包,但當然也order 了最出名的芝士蛋糕!

青檸芝士蛋糕 🍰 $76

好酸,但因大家都好滯,淺嘗下也ok, 可能下次主食不要食太飽反而可以好好試下佢既蛋糕👍🏽
120 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日