2022-07-15
元朗的小芝加哥,路經西菁街果邊,見到有間新開既串燒店,未夠七點同屋企人happy hour試一試佢。餐廳以黑白做主色調,近門口位置有一位嘅枱枱同牆身用左白雲石,空間感唔錯。串燒拼盤點餐紙有好多選擇,大致分左肉類、海鮮類同蔬菜類,串燒仲有得自行選擇辣度。第一round 叫左4隻蒜香燒蠔,蠔肉肉質飽滿,用上蒜蓉辣椒粉一起燒,師傅火候掌握得好好,一食落口蒜香混合蠔肉海水鮮甜,👍🏻👍🏻鹽燒白鱔串必點,外皮烤到脆卜卜,肉質鮮嫩爽實,送啤酒一流安格斯牛肉蔥串大蔥辛辣爽甜配合牛肉軟淋,重口味朋友可以一試安格斯牛肉露荀串牛肉包裹著新鮮露荀,牛肉油脂滲透哂露荀到,牛肉外層唔會燒到老哂,好好食第二round 分別叫左燒牛肋條串、蒲燒鰻魚串、招牌茄子燒。燒茄子食得出即點即燒,孜然粉香索哂入每一絲茄子入面😋餐廳有賣啤酒,雞尾酒,我同屋企人就簡左德國黑啤同桂花味麒麟啤,黑啤入口香純有麥香味仲帶左少少黑加倫子味,見到餐廳餐牌做緊推廣買一送一,已經決定下次再同屋企人再食多次
串燒拼盤
鹽燒白鱔串
必點,外皮烤到脆卜卜,肉質鮮嫩爽實,送啤酒一流
安格斯牛肉蔥串
大蔥辛辣爽甜配合牛肉軟淋,重口味朋友可以一試
安格斯牛肉露荀串