2016-12-30
一行四人行完山就到元朗搵啖好食大家行到又攰又餓 上openrice搵食見到呢間多國菜既就即刻決定去試下一打開個menu就已經哇左一聲因為勁多野揀 而且價錢唔貴我地嗌左有沖繩風胡麻手撕雞$38我地點個前菜開下胃 一上到桌係青瓜多過手撕雞 一撈之下先發現原來d手撕雞係哂個底度 比d醬cover住 呢碟冷盆最正就係個醬汁 勁開胃 一食唔停得口 所以成碟好快就比我地ko哂酒店紅酒燒牛肋條$50牛肋條是同d紅酒湯同飯是分開上的 牛肋條已經被煮到好淋 汁既味道入哂去 原本期待好有紅酒味道 但食落反而唔覺得似紅酒 有少少酸的感覺 配合牛肋條令到個口感同味道都比起紅燒有好大分別 船長海鮮茄茸燴天使麵$78天使麵麵質爽口彈牙 食落唔會覺得太淋or太硬 成個麵最最最最正係上面d海鮮 勁多 有蟹腳有青口有蛤有魷魚 好足料 而且蟹腳都幾有肉食下 整體同個汁都match 冇用海鮮呢2隻字呃人椒鹽魷魚鬚$38因為個牛肋條碟飯太多 所以我地叫多左個小食 清左d飯佢 又估唔到佢d炸物又幾高質 魷魚鬚唔會太橡膠 外面個隻椒鹽一流 送飯又得 當小食食又得最後我地4個人飽到行唔郁 d野都ok大份同夠我地4個人食有凸
大家行到又攰又餓 上openrice搵食
見到呢間多國菜既就即刻決定去試下