2019-08-31
📍蘇豪Chill Chill-- Check-In Taipei✅Bookmark咗好耐嘅餐廳 今日終於同朋友去左拔草💛餐廳就喺大館隔離好易搵😊事不宜遲快啲介紹下先!-------⭐火焰原條日式鰻魚起司玉米蛋餅($148)上枱後店員會用火槍喺鰻魚面頭燒一燒 鰻魚香飄晒出黎😍鰻魚好大條 啖啖肉 夾埋芝士同蛋餅一齊食口感真係豐富到爆🙈好邪惡好正❤--------⭐豬軟骨鯊魚骨豆乳湯麵($145)材料好多 有炸牛旁 油炸鬼 腐竹 溏心蛋等等 湯底好濃好香 唔會鹹👍豬軟骨肉質好稔 油炸鬼索咗湯底超正❤拉麵彈牙👍-------⭐Oreo奶奶麻糬($75)黎呢到必點❤奶奶麻薯唔係糯米糍黎架 只係用日本鮮牛奶製作 冇加到任何奶精同糯米粉 所以食完都唔會有糯米嗰種飽滯感🙈oreo碎勁多 可以盡情沾黎食😂麻薯口感好綿 入口即溶 仲有陣陣牛奶香❤-------⭐手作芋泥牛乳冰($52)賣相唔錯 粉粉紫紫好夢幻🙈不過飲落有少少失望 因為牛奶味比較弱 芋泥亦都唔太香🙈-------總括黎講食物幾高質 雖然定價偏高 但係蘇豪地段算係差唔多🙈小編同朋友都覺得有下次💕-------價錢:$52-$148------
-------
⭐火焰原條日式鰻魚起司玉米蛋餅($148)
--------
⭐豬軟骨鯊魚骨豆乳湯麵($145)
-------
⭐Oreo奶奶麻糬($75)
-------
⭐手作芋泥牛乳冰($52)
價錢:$52-$148
-------
評分(10分滿分)
賣相:9
味道:8