2012-03-20 48 瀏覽
終於試到新出的黑椒焗雞皇飯了!本人那次我是話過會外賣回家吃,但因為當日買的時候是下午茶時段,沒有這個焗飯供應,如果再買的話便要六埘後,所以要留到這是才可以叫來吃。這個是一個套餐,跟葡橽一件及汽水或加三元可以換奶茶。由於健康問題只好加三元跟熱奶茶。由於這套餐是跟葡橽的,但本人不愛吃葡橽,所以我不要葡橽,初初收銀員是話不可以轉換其他配件(我要轉換薯茸),但我堅持話是可以的,因為我以前試過是可以轉的,最後收銀員話可以轉給我。講回食物:黑椒焗雞皇飯好好味,不太辣,而有些芝士係飯面,好好味,個黑椒汁相當濃味,正!但服務態度相當麻麻,尤其是個收銀員,黑口黑面的,這點要改善一下了!
講回食物:
正!不太辣好好味!
2012-03-17
正!不太辣好好味!
2012-03-15 52 瀏覽
從電視知道又出了新東西,但因為健康問題,所以只會吃一次,今次我又來試新東西。今次試的是避風塘炸辣雞,講真,我是不太喜歡吃這些炸野的,因為不健康,又熱氣,不過間唔中試一次也無坊。但最緊要是不要吃雞皮。講回食物,這隻避風港炸辣雞很好吃,不錯,不太辣,很滑,很好吃,好好味!服務態度很好,不過因為得兩個收銀員,所以人龍比較長,這點要改善一下。

正!
題外話/補充資料: 在排隊買炸雞的時候見到有新出的黑椒汁焗雞扒飯,今晚會買回家做外賣,當然會在另一度買一盒灼菜回家!
2012-03-15
正!
星期五請左AL陪伴正在放悠長假期嘅N先生, 同平日番工一樣咁早就起身, 因為要爭取時間見N先生一出門口就見到個咁壯麗嘅景色, 天清氣朗, 令人心情放鬆下來, 可以好好欣賞下咁靚嘅天空知道N先生最鐘意食kfc嘅雞扒早餐, 於是就外買左個醒神雞扒餐:家鄉雞扒+滑蛋+烤香腸+香蜜鬆餅+熱檸茶盛惠$26, 是有點貴, 但勝在有質素, 所以抵番 N先生最欣賞嘅當然就係個家鄉雞扒啦, 雖然皮唔脆但肉質頗嫩, 配上秘製醬汁, 真係無得頂; 而個人最buy嘅係個香蜜鬆餅, 第一次食, 估唔到原來咁鬆軟香甜服務方面, 姐姐笑容親切又夠細心, 未落汁前先問我要唔要, 我話想要多啲汁佢亦好樂意加多啲俾我
好靚呀~
Deluxe醒神燒雞扒餐~
盛惠$26, 是有點貴, 但勝在有質素, 所以抵番
N先生最欣賞嘅當然就係個家鄉雞扒啦, 雖然皮唔脆

2011-10-21
10 分鐘 (外賣自取)
$13 (早餐)
Deluxe醒神燒雞扒餐~
好靚呀~
今晚心血來潮想叫下外賣食... 於是Order左KFC~ 知道繁忙時間一般都需要較長等候時間~ 所以6點半左右已經打去落Order電話服務員態度誠懇及耐心... 預先通知等候時間一小時~ 而且地方係村屋唔會送到入屋~ 仲主動問需唔需要環保餐具... 不過我就request左要多少少醬料~ 於是滿懷歡喜咁等晚餐既來臨...我地叫左一個KFC既辣滋味選同埋Pizza寶盒套餐($62+$188)等左大約一個鐘~ 外賣電話通知出外提取... 不過外賣員所講既地點並唔清晰~ 當時仲落住大雨... 我地約好左地點~ 為左唔想速遞員得咁耐~ 拿拿臨衝落街... 電話都唔記得攞~ 我就晌約好既位置等左十五分鐘(無瓦遮頭)... 都唔見~ 唯有行返屋企打電話俾速遷員... 問清楚位置~ 點知佢原來係揸van仔送外賣無KFC標誌... 同埋佢去左隔離村仲話等左好耐~ 咁係咪佢去錯地方... 而且我既地址都show左係order上面無錯架喎...經一輪擾攘終於搵到速遞員拎到食物... 不過外賣員態度完全唔誠懇~ 無禮貌... 就連"多謝"一句都無咁就遞左D食物俾我... 講返食物... Pizza寶盒味道

講返食物... Pizza寶盒味道唔錯~ 醬料味道適中... 雞肉口感鬆軟~ 薄餅皮完全無因為焗得太耐被倒汗水影響味道~ 值得一試^^

狂惹香燒雞味道比想像中好~ 肉汁剛好而且食到停唔到手... 不過香辣脆雞就已經淋晒啦...

果四盒巴辣雞粒完全唔脆lu... 不過今次好大粒~ 成個一蚊咁大粒... 如果係脆既話一定會開心好多~

希望下次會見返平時一般見到既電單速遞員啦~ 佢地既服務態度真係好好同埋好有禮貌
巴辣滋味選+狂惹香燒雞+香辣脆雞
芝級Pizza寶盒
好多醬料
芝級Pizza寶餅 實物
2011-05-21
65 分鐘 (外賣送餐)
芝級Pizza寶盒
芝級Pizza寶餅 實物
2010-10-22 29 瀏覽
其實間間kfc都應該差唔多架la....但係服務上絕對間間唔同...呢間,真係好難忍受,我都黎過呢間kfc唔少次,但次次黎都有一樣野係一樣ge,就係d收銀...明明個人已經唔同左,但都一樣咁鬼慢....係真係好慢...買少少野都要排隊排幾個字...仲有....我去果時係下午茶la,食食下人已經唔係好多...得返幾張枱有人,但偏偏....張張枱都有食完ge垃圾o係度,我見到有一個汁枱ge牙嬸,但佢做野慢吞之餘,係擺明見到有垃圾但唔汁law,大家去ge時候不妨都留意下,佢行行企企都唔汁野,一個字先汁一張枱咁....
食食下人已經唔係好多...得返幾張枱有人,
但佢做野慢吞之餘,係擺明見到有垃圾但唔汁law,
2010-06-16 31 瀏覽
第一次來粉嶺呢度見朋友約左朋左食左野先上佢屋企玩之後咪係呢度食kfc呢間kfc都算大,但員工少我前面得3個客人...等左勁耐先到我,仲要係冇包...比個牌我等專人拎比我ok~~咁我就食住個飯先差唔多食完個飯,個包先來睇落個包裝紙好多油,同好熱下打開左,個包仲要反轉左...不過講味道,真係唔錯,好好味!!!而且都幾熱,食落都幾有新鮮的感覺
第一次來粉嶺呢度見朋友
約左朋左食左野先上佢屋企玩
之後咪係呢度食kfc
呢間kfc都算大,但員工少
我前面得3個客人...
等左勁耐先到我,仲要係冇包...比個牌我等專人拎比我
ok~~咁我就食住個飯先
差唔多食完個飯,個包先來
睇落個包裝紙好多油,同好熱下
打開左,個包仲要反轉左...
不過講味道,真係唔錯,好好味!!!
而且都幾熱,食落都幾有新鮮的感覺

2010-06-10
2010-03-07 55 瀏覽
星期日同家人去粉嶺名都shopping,行到攰入咗肯德基嘆下午茶。肯德基既套餐配搭出名多變化,而且耐不耐會有新產品推出市面。今次,我地3個人叫咗好多嘢食;包括2個下午茶餐,同1個加大碼雞髀皇餐$26.8。薯塊幾好食,當然我係指新鮮整,就算攤耐咗都好食過麥記薯條。葡撻無正宗澳門瑪珈烈咁好,酥皮太冧,蛋漿過實,明顯擺耐咗。磨菇飯保持水準。炸雞一般啦...唔明個製作方得一個,食幾間都唔同品質...巴辣雞粒唔係咁好食,個盒好大,但係入面得幾粒仔,仲係冧嘅...加大碼雞髀皇餐,哇!..呢個扯高晒評分,茄香雞皇飯本身個汁醬做得好好,雞肉配料等都唔錯。仲有個大雞髀主角出場,好食過平時嘅炸雞多多聲,皮脆肉香。呢個餐超抵食...
薯塊幾好食,當然我係指新鮮整,就算攤耐咗都好食過麥記薯條。
葡撻無正宗澳門瑪珈烈咁好,酥皮太冧,蛋漿過實,明顯擺耐咗。
磨菇飯保持水準。
炸雞一般啦...唔明個製作方得一個,食幾間都唔同品質...

粉嶺KFC葡撻、薯塊
粉嶺KFC磨菇飯
粉嶺KFC炸雞
粉嶺KFC加大碼雞髀皇餐
2010-02-28
粉嶺KFC加大碼雞髀皇餐
  • 加大碼雞髀皇餐$26.8
2008-12-27 22 瀏覽
25/12 evening, party at homeshop said all chicken are sold out before 5, we are lucky to have a "reservation"take away 4 roasted chicken $79 @smell good, look nice, quite small3 out of 4 are not fully cooked, we see a lot of blood after cutting the chicken into half. too terrible - cannot eat at all, so we recook again using microwave/ oven (luckily we have 2 oven at home). it took 5 - 12 min before the blood disappear (different degree of being "raw" of 3 chicken)mum said whenever chicken are c
25/12 evening, party at home

mum said whenever chicken are cooked with lung, it is extremely difficult to be "welldone"...i don't know, so did opther restautant remove chicken lung before roast? never heard of this problem from other restaurants

after cooked, i insisted cutting chicken to small part before putting into my mouth.
but our mood are totally spoiled

I will never go to this KFC again. but how can they be so careless?
2008-12-16 16 瀏覽
kfc d野食間間都差唔多la依間服務都ok既,眼見好多麻煩既客,又要求呢樣果樣,又改呢樣果樣,收銀姐姐都仲好好笑容kfc雖然好冇益,不過真係好好食,久唔久都要放縱下自己食個餐再加件雞,$40有找拎野食、收銀真係慢左d,要改善下
kfc d野食間間都差唔多la
kfc雖然好冇益,不過真係好好食,久唔久都要放縱下自己

食個餐再加件雞,$40有找
拎野食、收銀真係慢左d,要改善下
2008-07-31 45 瀏覽
是次點了$29.5的至爆套餐配飯,,1. 黑椒特檸大雞翼X1: 外表不是太脆, 有點兒油益味, 雞翼卻沒有普通雞翼應有的雞油香, 不太可口>3< , 而且青檸同油炸雞翼配合得不好, 令雞有怪味2. 巴辣香雞翼X2: 一樣出色, 不過以前吃同一間的太辣, 這次反而沒有辣味, 水準不能保持3. 珍珠米炸雞粒X3: 外面是脆的, 入面卻是一舊飯, 看似辣卻不是辣, 口感怪味道又怪-_-4. 格格脆薯塊X3 : 可以肯定既係一定不足50克, 又唔脆, 食M記薯條好啲 =]5. 磨菇飯細碗: 磨菇汁不夠辣, 飯你說它是粥我才相信, 仲稠過BB啲糊仔 = ="6.汽水中杯: 普通百事一杯, 又沒有可樂选擇><絕對不推介這份餐
是次點了$29.5的至爆套餐配飯,,

6.汽水中杯: 普通百事一杯, 又沒有可樂选擇><

絕對不推介這份餐
2008-05-29 49 瀏覽
呢d咪叫做圖片只供參考, 真係 O 左咀第一次見到係o係外賣單, 一位12粒去到shop, 諗住叫黎食, 收銀前面張牌冇寫幾多粒, 我見一位$9.8, 12粒都唔出奇, 因為一粒都真係好細下點知出黎得6粒, 我問個姐姐, 下, 原來得6粒, 張圖又冇寫, 又影到好似好多咁得來一句回應「係咁咖啦, 參考圖片呀ma, 冇話係實物呀!!」
呢d咪叫做圖片只供參考, 真係 O 左咀

第一次見到係o係外賣單, 一位12粒

2007-11-20 13 瀏覽
太失望~以為一次半次,但次次去粉嶺依間KFC,d雞都係好唔掂.比出面d KFC細一半,成日都無雞上脾得d縮埋咁ge雞胸肉...收銀d staff又慢,上次排一排都兩三個字.點知仲要買埋d咁ge雞真係好唔開心,早知去隔離m記買個外賣算~到底有無KFC高層會跟進下依間分店?環境方面,都有幾多位,好少出現無位的情況

環境方面,都有幾多位,好少出現無位的情況
2007-09-16 16 瀏覽
本來對kfc都冇咩好感,不過老婆大人話要食,迫住入去幫襯。我不嬲都食開9號餐(咩雞腿包咁上下),不嬲都要等佢「新鮮」整出嚟再送過嚟。咁等吓等,等吓等,等到老婆大人自己份餐都食完,個包都未得!我忍唔住,拎住個牌出去櫃台,一嘢拍落張枱:「我連你哋張枱都食埋,個包都仲未得!係咪要我自己入去煮呀!」個經理愛理不理咁叫廚房整,原來佢哋係唔記得咗!(好過份!堂堂大型連鎖快餐店D服務差到咁!)服務差都算,D嘢食就越來越難食!寧願走遠少少都唔會再幫襯呢間KFC!
本來對kfc都冇咩好感,不過老婆大人話要食,迫住入去幫襯。

寧願走遠少少都唔會再幫襯呢間KFC!
我每日早餐都係食m記,前幾日,諗住轉下kfc,第1次食kfc早餐,咁就瀨野了....第1,又貴,1個餐(包+野飲)都要15蚊..而m記淨要包同野飲都係12蚊......野飲我話想叫朱古力la~~佢又話冇,得汽水同奶茶!!!第2,我叫左個雞扒包,起碼等左成10分鐘!!當時又唔係多客,我真係唔知廚房d人點做野,早餐時間,邊個得閒同你慢慢等啊?第3,好喇,終於等到佢個包,一食,嘩!!成口都係油,似「炸雞扒」多過「煎雞扒」,我係咁依渣下個包,d油係多到滴出黎!呢15蚊我真係貼錢買難食,我發誓一定唔再食kfc早餐,又難食,又等得耐,就連飲品都只係得奶茶同汽水,d飲品少成咁,唉,不知所謂,好失望
我每日早餐都係食m記,
第1,又貴,1個餐(包+野飲)都要15蚊..
而m記淨要包同野飲都係12蚊......
野飲我話想叫朱古力la~~
佢又話冇,得汽水同奶茶!!!

第2,我叫左個雞扒包,起碼等左成10分鐘!!
當時又唔係多客,我真係唔知廚房d人點做野,
早餐時間,邊個得閒同你慢慢等啊?

第3,好喇,終於等到佢個包,
一食,嘩!!成口都係油,
似「炸雞扒」多過「煎雞扒」,
我係咁依渣下個包,d油係多到滴出黎!

呢15蚊我真係貼錢買難食,
我發誓一定唔再食kfc早餐,
又難食,又等得耐,就連飲品都只係得奶茶同汽水,
d飲品少成咁,唉,不知所謂,好失望
2006-09-11 16 瀏覽
Bad service!! d staff的態度唔好, 又慢手慢腳, 次次non-peak hours 買少少野食, 都要等成幾個字, 我試過叫一局雞, 都要等半個鐘lor!! d雞一睇就知道放左好多, 係深啡色架!! 又勁鹹wor!! 未食過咁難食的kfc!!!