2018-12-09 34 瀏覽
呢間串燒舖最大嘅特色就係好多手工啤可以㨂,而且有哂簡介。配合啱串燒就最match. 我就揀左All Day IPA,一隻麥味同甜味都重嘅啤酒。而燒烤方面因為叫嘅餸比較多所以我都係highlight返比較好味嘅菜式。茄子蒜味好香而且燒得幾好味蠔唔算細隻,而且外面嘅蒜有少少脆口。唔錯咸蛋薯條薯條本身就好粗,炸得都算脆。咸蛋嘅味道好夠,都好香口。羊架肉嫩幾汁,不過都有少少羶味,唔鐘意羶味嘅朋友要留意。明太子雞翼雞翼幾飽滿,係辣左少少,正常發揮。牛肉粒不過不失,有肉味

我就揀左All Day IPA,一隻麥味同甜味都重嘅啤酒。

茄子
蒜味好香而且燒得幾好味

唔算細隻,而且外面嘅蒜有少少脆口。唔錯
咸蛋薯條
薯條本身就好粗,炸得都算脆。咸蛋嘅味道好夠,都好香口。
羊架
肉嫩幾汁,不過都有少少羶味,唔鐘意羶味嘅朋友要留意。

明太子雞翼
雞翼幾飽滿,係辣左少少,正常發揮。
牛肉粒
不過不失,有肉味
  • 黃金薯條
2018-12-09 31 瀏覽
友人介紹過呢間串燒店好食,搵左個happy friday同舊同事黎食。叫左枝Goldeneye,貪佢甜度同甘度都係三粒星,應該易入口。食物選擇眾多,想食咩都有。每人都叫返枝啤酒先!燒韭菜好考功夫,又要夠火喉但又唔可以乾,燒得好就真係一間了不起嘅串燒店。呢間嘅韭菜燒得好juicy,個樣都好光澤,超級好食!牛舌係我最愛,大大舊好厚身,好惹味。原隻茄子加蒜蓉真係好正,惹味不在話下,仲要好鮮甜。不得了嘅生蠔,蒜蓉好香脆,蠔又肥美,正!黃金薯條用蛋黃炸,味道無得輸。燒鰻魚如果再熱啲會更好味。帆立貝多肉,好食。扇貝亦好鮮甜同多肉,好滿足。蔬菜類都好味。

食物選擇眾多,想食咩都有。

每人都叫返枝啤酒先!

牛舌係我最愛,大大舊好厚身,好惹味。

原隻茄子加蒜蓉真係好正,惹味不在話下,仲要好鮮甜。

不得了嘅生蠔,蒜蓉好香脆,蠔又肥美,正!

黃金薯條用蛋黃炸,味道無得輸。

燒鰻魚如果再熱啲會更好味。

帆立貝多肉,好食。

扇貝亦好鮮甜同多肉,好滿足。

蔬菜類都好味。

2018-11-30 542 瀏覽
晚上與舊同學聚餐,尖咀揀中咗肚餓了🤤 7點到,開始陸續有人入場,成晚都係爆場,旺區樓上舖,週四晚都算唔錯👍全間舖都係高凳,位算窄,燈光昏暗,係居酒屋既格👏 一黎叫個手工啤,檸檬味,仲用經典港產片做包裝,有心思👏👏啤酒係輕身易入口,微微檸檬味🍋 最後都嗌左兩輪黎飲😁第一道燒牛舌,直講係失望,太韌無牛香,燒過龍😑 跟住既蒜香茄子還好,稍嫌蒜蓉過多搵唔到茄肉😂😂 跟住既燒蠔拼盤,老實講有啲不倫不類,一盤六隻唔同味,但有一兩隻係唔知想點,沙律味?我都講唔出,但蠔都算靚既🥢跟住主力黃金薯條同黃金墨魚咀,蛋黃香好夠,但處理得有啲膩,畢竟咸蛋香呢啲重味嘢,多吃都係壞肚皮🙄燒秋葵有啲燶,食落好似無乜味😫 燒豬頸肉稍為爭番啲分,咬落肥瘦平均,個汁都算靚,但唔算深刻😑 去到雞翼就一般喇 無乜好講總體黎講,食物素質中下,當係個居酒屋還好,但做晚飯就有啲失望,價錢都係跟番旺區價,性價比就低了😣😣

手工啤

燒茄子
黃金薯條
  • 蒜蓉茄子
2018-11-29 35 瀏覽
今次又來到肚餓了晚飯~這是我第2次來吃價錢不是便宜但CP值也高在尖沙咀來說算是還好^^.3人吃了大概1000元 吃得很飽大家也很滿足呢!.可能吃串燒未必說會很飽但這裡有焗飯吃而且十分足料 超多海鮮加上焗飯上的芝士怎可以抵擋😱😱😱.串燒十分推介微辣肉碎茄子 牛舌 芝士燒大蝦平常在外面吃的燒茄子只會加上蒜蓉但這裡的是加上肉碎 而且是我愛的麻辣味這個我可以一人吃兩個🤣牛舌是超大和厚 吃下是爽口這是要用刀切來吃的大😂芝士大蝦勝在芝士夠多建議上桌後拍個照就馬上吃了不然芝士會乾掉 不可以拉絲了.燒韭菜和露筍還有很多汁不會燒得很乾身.雞泡魚乾和鰻魚可以當作小吃份量大概是2人份量的雞泡魚乾不是外面吃那些乾得咬不開那種值得一試 還有美乃滋可以點一下。.最後當然少不了甜品我們點了朱古力綿花糖多士剛好分到3份呢這個我們一致說好吃下次一定會再來!
今次又來到肚餓了晚飯~
這是我第2次來吃
價錢不是便宜但CP值也高
在尖沙咀來說算是還好^^
3人吃了大概1000元 吃得很飽
大家也很滿足呢!
可能吃串燒未必說會很飽
不會燒得很乾身
雞泡魚乾和鰻魚可以當作小吃
份量大概是2人份量的
雞泡魚乾不是外面吃那些乾得咬不開那種
值得一試 還有美乃滋可以點一下。
最後當然少不了甜品
我們點了朱古力綿花糖多士
剛好分到3份呢
這個我們一致說好吃
下次一定會再來!
2018-11-27
  • 蒜蓉茄子
  • 鹽燒牛舌
2018-11-27 176 瀏覽
多興幸有一班能暢所欲言的同事們,放工後仍會聚首一堂暢談上班趣事、家庭近況以及人生目標等,話題總是蝶蝶不休,晚飯過後大家還興致勃勃尋找另一個落腳點繼續談天說地,實行談個痛快!最後我們找到在餐廳附近的一間串燒店 -肚餓了串燒烤焗專門店,名字有趣吸引,老闆必定是希望大家肚餓時便會想起它串燒店位於亞士厘道17-19號大廈6樓全層,餐廳寧靜且燈光燻暗,加上裝潢以木啡及黑色為主,環境非常適合把酒談天,幸好當天為星期三晚上,人流不算多,不然每檯用膳時間為1.5小時坐下後店員馬上遞上點菜紙及餐牌,點選食物可寫在點菜紙上,而餐牌則提供圖片參考。餐廳之串燒款式頗多而全面,有燒肉類豬牛羊雞、蔬菜及海鮮,如怕未能飽肚,可點選飯類,如想這頓飯來得更完滿,可點選甜品😆該串燒店特色地方莫過於專門提供手工啤酒,更有充滿本土特色的經典電影系列啤酒,燒串燒在手工啤酒的襯托下味道必定更出色,可惜明天還要上班,盡興只好留待週未吧!每一個位都擺放著一隻印上不同國家特色圖案的碟、叉子及紙巾每檯亦放有4款味粉及牙籤,味粉由圖中左至右包括黑胡椒、鹽、孜然粉及辣椒,全部也是非常適合為野味串燒作調味之用😋蒸氣從熱烘烘的扇貝散出,遞上時已

每一個位都擺放著一隻印上不同國家特色圖案的碟、叉子及紙巾

黑松露香菇醬燒扇貝

蒸氣從熱烘烘的扇貝散出,遞上時已經聞到菇味,喜歡菇菌類的我看到菇粒堆滿在帶子上已經涶言三尺,香濃菇味滲出淡淡黑松露味,撥開菇粒可見帶子大小有如雞蛋,帶子不但保留到水份,更嚐出少許牛油香味,令帶子鮮味更加特出,可惜菇菌與黑松露味未能滲至帶子中,兩種味道只能分開品嚐
鹽燒厚切牛舌

服務員不介紹會以為眼前所見的是牛柳粒!牛舌被切成正方體並加上黑胡椒及孜然粉炭燒,令炭燒味特出而且野味,自行加少許鹽會更特顯牛鮮味。牛舌新鮮爽口,但略嫌太厚導致難以咬開或切開,相信切成薄片更能嚐到牛舌爽脆的質感
香燒原條日本鰻魚

鰻魚大小與餐牌圖片有所出入,但滿佈燒汁的鰻魚外貌仍覺吸引!炭燒程度剛好不會有燒焦味,與以住品嚐過的鰻魚相比下,肉質特別有嚼勁彈牙,而且魚骨幻細脆口,數量剛好不會阻外品嚐,但燒汁偏甜,由其佈滿整條鰻魚時甜味更為顯著
鹽燒安格斯牛柳粒

出奇地牛柳粒反而切成片狀。
燒至外脆內軟,能鎖著牛肉汁,肉質嫩滑但比想像中有嚼勁,而且咸味不太特出,建議自行加鹽可令牛味更出眾
汁燒秋葵

外皮燒至軟身非乾身,咬開時熱烘烘的秋葵汁液流出,使秋葵變得不平凡莫過於師傅把燒汁搽在秋葵頂至中段,尾段則沾上孜然粉,味道由甜到咸立即使秋葵味道變得有層次感,而且可以中和燒汁偏甜
問題
黑松露磨菇串

磨菇大小如半個乒乓波,燒至乾身並放上撈有黑松露的磨菇粒,磨菇粒味道與扇貝上的味道相同,特別之處是每顆磨菇內加了少許燒汁,為平平無奇的磨菇添上了一點甜
芝士煙肉焗西蘭花

西蘭花上佈了數塊煙肉及少許芝士,最感到驚喜是煙肉的煙燻味能滲透至每一顆西蘭花,令西蘭花有燒烤味至沒有燒焦過的痕跡,而煙肉較一般厚身有質感,芝士能夠做到拉絲效果,但略賺芝士份量較少,未能覆蓋至每顆西蘭花
—————
整體評語:
味道-整體味道令人十分滿意,食物新鮮沒有雪味,串燒沒有燒焦味道或痕跡,燒烤程度令串燒剛好熟又野味,而且靈活運用調味料令食物變得更有層次感,特別是汁燒秋葵。製作食物意念存在小驚喜,令我期待其他食物的味道。野味串燒會令人上引,令人一點再點,愈吃愈滋味,愈吃愈肚餓,不禁令我沉思......究竟肚餓會想起串燒,或是串燒才會令你肚餓?我想心中已有答案!
服務-服務質素可接受,每款遞上之食物也作介紹
衛生-所有餐具都潔整乾爽,可能因為餐廳為串燒店,始終也避不了用具例如調味料及地板有黏感
環境-環境寧靜加上燈光微燻,非常適合把酒談天
抵食-以尖沙咀地段的串燒店價錢屬合理,蔬菜類最為抵食,大約$50內一串,新鮮食材加上師傅燒烤技術不俗,可以把蔬菜烤至熟而不燒焦,還可保留到熱騰騰的蔬菜汁
2018-11-21
鹽燒厚切牛舌
汁燒秋葵
黑松露磨菇串
2018-11-26 140 瀏覽
今晚約了舊同事食飯,就在她公司附近的"肚餓了"烤焗串燒專門店吃。有別於其他專門店,入到這店沒有濃烈的燒烤味,相信廚房有良好抽風系統,食客唔會攪到全身都係燒烤味,呢樣真係值得一讚!金菇牛肉卷 - 大塊牛肉捲著很多金菇,食落口有肉有菜,串燒環節中不可缺少的食物燒玉子(芝士蟹籽) - 厚厚的蛋舖滿芝士和蟹籽,切開時拉不斷的芝士就像食pizza一樣,好食好玩雞泡魚乾 - 甜甜的魚乾,佐酒一流黃金墨魚咀 - 沾滿鹹蛋黃醬的墨魚咀,帶鹹好惹味,份量算多,2人吃有剩微辣肉碎茄子 - 最愛這個,覺得這微辣味帶小小麻辣,茄子亦好大條,超好食汁燒BB露筍 - 露筍好鮮嫰,爽口無渣,好食燒韮菜 - 好大碟韮菜,索晒燒汁入口特別滋味茄汁海鮮焗飯 - 睇外表好似快餐店焗飯,其實裏面真係有好多海鮮,帶子,蜆肉,墨魚,配芝士同蕃茄醬,一個人食唔晒,兩個人share啱啱好棉花糖多士 - 飯後甜品,友人介紹的,真係非常好食,燒過的棉花糖放在多士上,再淋上朱古力醬,好味到呢 ....

金菇牛肉卷

燒玉子(芝士蟹籽)

雞泡魚乾

雞泡魚乾 - 甜甜的魚乾,佐酒一流

微辣肉碎茄子

汁燒BB露筍

汁燒BB露筍 - 露筍好鮮嫰,爽口無渣,好食

燒韮菜

燒韮菜 - 好大碟韮菜,索晒燒汁入口特別滋味

茄汁海鮮焗飯

金菇牛肉卷
燒玉子(芝士蟹籽)
雞泡魚乾
微辣肉碎茄子
汁燒BB露筍
燒韮菜
茄汁海鮮焗飯
2018-11-17 40 瀏覽
一向都愛吃日式串燒,不過多數去日本料理店,有拉麵,有壽司,有串燒咁,這次是第一次來吃串燒專門店是樓上店,跟朋友上到去,有點日本小店feel. 燈光小暗,用木製的高枱高椅,初初有小小不慣,坐坐下又ok.用填點心紙形式來落單,另有一本精美menu, 內容除了一般的食物相,還有些小知識(fun fact) ,增加了我對此店的好感。有牛,豬,雞,蔬菜,魚,海鮮,特別推介等不同種類,仲有飯,甜品... 我們冇叫飯,都吃得好飽。除了個雞泡魚乾麻麻地;其他的十幾樣都被吃光了如鴕鳥肉唔油,比目魚好滑多汁,蔬菜串燒都保留到多汁,一D都唔乾,特別是個甜品 棉花糖多士好脆,不過一定要趁熱食老闆仲有個特別的啤酒優惠,吸引不同數目的客人 值得一試!

除了個雞泡魚乾麻麻地;其他的十幾樣都被吃光了
如鴕鳥肉唔油
,比目魚好滑多汁

老闆仲有個特別的啤酒優惠,吸引不同數目的客人
值得一試!
2018-11-01
  • 棉花糖多士
  • 蒜蓉燒原條茄子
  • 汁燒秋葵
2018-11-16 66 瀏覽
Was going to try this on a weekend seeing this is a new skewer place. The food is not hot. Even the oven rice is just warm. Ordered a squid and it took a hour to come out, without any apology.The oven rice was also a hour, when asked at 45 mins.... it was replied, “yeah all oven stuff need a hour”Wouldn’t be so bad if they tell you during order... Anyhow it’s bad service with nothing remarkable on the food. Wouldn’t recommend to try.

鐘意食菜嘅朋友一定要試吓呢間肚餓了!除咗個名夠晒得意~聽到都肚餓!仲有勁多菜可以揀~豬太郎今次雖然都有食啲肉~但想推薦佢地嘅菜多啲!餐廳做了一幅啤酒樽牆,非常有特色。播著輕鬆的音樂,不會太大聲妨礙傾計。是朋友約會傾計的好地方。燒韭菜 四川風味但加左小小甜醬,可能為了就香港人口味,但如果係純四川風味應該更好。另外,韭菜真係好難咬斷,大家食嗰陣要小心,我差點噎住。燒羊架 羊肉夠鮮嫩,多汁,大件,冇乜腥味,但美中不足唔知係咪大廚唔記得落調味料,食落係冇咩燒烤味,好似食緊plain羊肉,要自己落啲辣粉同孜然粉。
餐廳做了一幅啤酒樽牆,非常有特色。
2018-11-13 71 瀏覽
之前食過一次,感覺還好,尋日再幫襯,退步得好緊要,堅唔會再幫襯。我叫左大約十串 :翠肉瓜、粟米、冬陰公焗蜆、肉汁燒雞翼,釀雞翼、兩串牛舌,兩串雞腎、羊柳、兩支啤酒....總共食左$63x! 牛舌(雖然寫明厚切)、羊柳兩樣都冇咩味又韌,𡁻到口都攰,最離譜係嗰雞腎,食落去好似食紙皮咁,薄薄一塊,又韌又無味,完全唔似係雞腎...其他野食平平無奇!總結又唔好食又貴 完全唔值哩個價錢,唯一係侍應介紹嗰兩款啤酒就幾好飲!
2K
呢間串燒店🍢🍡想食咗幾年,素食朋友突然話想食串燒,當然帶佢來試下啦!佢叫咗蒜蓉茄子🍆、甜薯串🍠、汁燒翠玉瓜、汁燒bb露荀、雞脾菇、燒韮菜、汁燒秋葵等,整體來講味道偏淡,而且燒得比較乾,蔬菜類還好。我就叫咗柚子雞翼、兔治雞肉🐔棒、燒黑豚肉🐷、蒜蓉扇貝、黑松露扇貝、同麻吉燒。柚子雞翼原來係樓子蜜雞翼,味道幾夾🤤。兔治雞肉棒同燒黑豚肉唔算出色,蒜蓉扇貝同黑松露扇貝都係無味。麻吉燒係平時打邊爐有嘅嗰隻魚蛋。

整體來講味道偏淡,而且燒得比較乾,蔬菜類還好。

今日行尖沙咀,現在天氣比較清涼,和先生都很想食燒烤,所以來到肚餓了串燒烤焗專門店。餐廳非常適合三五知已良朋及情侶食食串燒,傾嚇計及談談情說說愛的。勁辣跳舞燒雞翼$30。見到勁辣跳舞燒雞翼的名已感覺非常刺激,以為會好辣,但其實食落口隻是小辣,燒雞翼肉質嫩滑,很香。惹味黑椒牛仔骨$59。牛仔骨細細件,燒得比較干身,但是經醃過都很入味,如果多些肉會更正。辣味北海道原隻魷魚$69。辣味北海道原隻魷魚也是非常大隻,啖啖肉的帶少少辣,非常可口。汁燒秋葵$29。食肉食得多也會滯,所以要了個汁燒秋葵,汁燒秋葵燒到軟軟的還帶少少脆口,加的燒汁帶甜味,可以中和滯的感覺。香草燒紐西蘭羊架2隻$98眾多燒烤中,汁燒紐西蘭羊架是我最喜歡的,汁燒紐西蘭羊架大大件,非常厚肉,醃得入味燒得夠香口,真是非常推介。燒菠蘿$29。還有燒菠蘿,酸酸甜甜,開胃又解滯。罐裝華元堂涼茶$18。至於飮品,我和太太都要了罐裝華元堂涼茶,不是很甜,配燒烤下火最適合。

勁辣跳舞燒雞翼$30。

惹味黑椒牛仔骨$59。

辣味北海道原隻魷魚$69。

汁燒秋葵$29。

香草燒紐西蘭羊架2隻$98

燒菠蘿$29。
還有燒菠蘿,酸酸甜甜,開胃又解滯。

罐裝華元堂涼茶$18。

2018-11-09 2409 瀏覽
第3次光顧這家串燒店啦!!!每次起串燒都會諗一諗去唔去呢間!!!因為第一次比我既感覺實在係好好味!! 見到佢好似又加左新野, 所以又黎左試下!!! 因為有小小唔舒服, 所以冇叫到啤酒, 有點可惜, 但呢間串燒店既啤酒真係好有特色, 而且款色好多, 名又好新穎, 唔清楚味道既話可以問下D STAFF, 同佢地講你想飲D咩類型, 例如甜D, 果味重D之類, 佢地都會介紹返!! 好好人架!!!今晚唔係叫左好多野, 但指定中意既我一定會叫!!就係鹽燒牛舌 $59 , 蒜蓉扇貝(兩隻) $59, 同埋 珍寶帆立貝(兩隻) $69, 次次都會叫呢3款, 唔使講梗係正!!! 牛舌厚身, 超有口感, 味粉味道適中, 唔會搶走左牛既味道!!! 帆立貝好粒啊!!! 咬落仲有汁B出黎!! 鎖得住D水份!!! 扇貝都算大隻, 不過我嫌佢蒜蓉過多, 可以少返小小!!!鹽燒牛舌    $59蒜蓉扇貝(兩隻)   $59珍寶帆立貝(兩隻)          $69安格斯牛柳粒      $79跟住叫左特別小小既柚子雞翼(兩隻) $30, 雞翼甜甜地, 好開胃, 蠔方面我地揀左個 金黃醬廣島蠔(兩隻) $59, 其實

鹽燒牛舌    $59

蒜蓉扇貝(兩隻)   $59

珍寶帆立貝(兩隻)          $69
安格斯牛柳粒      $79

跟住叫左特別小小既柚子雞翼(兩隻) $30, 雞翼甜甜地, 好開胃, 蠔方面我地揀左個 金黃醬廣島蠔(兩隻) $59, 其實我唔知金黃醬係咩, 原來係沙律醬再加左粟米蟹柳同埋燒左面頭!! 好好味!!!超中意!! 下次佢會入左我個必叫LIST!! 另外當然唔少得小小蔬菜!! 叫左蒜蓉茄子    $49 同埋 燒韭菜    $25!! 韭菜唔辣!! PERFECT!!! 個汁咸咸甜甜咁, 好好味, 蒜蓉茄子都係同一個問題就係太多蒜蓉!!! 要減少返D先得!!!

柚子雞翼(兩隻) $30
金黃醬廣島蠔(兩隻)     $59

燒韭菜        $25

蒜蓉茄子    $49

最後叫左個而家好HIT既黃金炸魚皮 $59, 新加坡個隻就食得多LA, 即整既都係第一次試!! 唔錯喎!! 個汁唔會好咸, 不經不覺就會食多左, 不過可能太脆口又冇啤酒既關係, 個咀入面食到有點介口!!!真係要有啤酒先得!!! 同埋多人會好D, 因為都好大兜, 多人SHARE會好好多!!

黃金炸魚皮          $59
2018-11-08 1554 瀏覽
本身好鍾意食串燒,咁啱俾我搵到 一間串燒店 叫做"肚餓了串燒烤焗專門店",位置響尖沙咀好方便,所以立即過來試試吧! 餐廳面積唔算大,但都坐得幾舒服,仲見到有很多不同款的手工啤酒,可惜當日要揸車所以只點了可樂。 我們點了雞肉串 ( 兩串 )$39,鹽燒牛舌$59,燒黑豚肉$49,羊仔柳$32,蒜蓉扇貝$59,原條鰻魚$59,燒蠔拼盤6隻$168,蒜蓉茄子$49,棉花糖多士$29,罐裝可口可樂$18。蒜蓉茄子 ~ 超級大條的茄子原條上,香濃的蒜味,好香!原條鰻魚 ~ 鰻魚有少少腥,唔夠肥美,但因為我好喜歡吃鰻魚的關係,所以成條食曬。雞肉串 ~ 雞肉串超級抵食,$39已經有兩串, 雞肉大大粒很夠肉汁。鹽燒牛舌 ~ 厚切牛舌份量十足,雖然是厚切, 但燒得剛剛好,容易入口。燒黑豚肉 ~ 熟度啱啱好,肉汁仍然保留在黑豚肉裏面。羊仔柳 ~ 香噴噴的孜然粉味,但絕對冇蓋過羊串的肉香。燒蠔拼盤六隻, 有六種不同口味,包括有蒜蓉 芝士,自家製金黃醬,黑松露香菇醬,蜜糖, 蒜香勁辣。本身好想試黑松露香菇醬,但是當日冇這個醬啊! 燒出嚟嘅蠔完全保持到新鮮的味道,蠔汁味濃,size仲幾大隻添!蒜蓉扇貝 ~ 原本

蒜蓉茄子 ~ 超級大條的茄子原條上,香濃的蒜味,好香!
蒜蓉茄子

原條鰻魚

燒黑豚肉 ~ 熟度啱啱好,肉汁仍然保留在黑豚肉裏面。

羊仔柳 ~ 香噴噴的孜然粉味,但絕對冇蓋過羊串的肉香。
雞肉串,鹽燒牛舌,燒黑豚肉,羊仔柳

燒蠔拼盤六隻

燒生蠔

蒜蓉扇貝 ~ 原本我是叫黑松露香菇燒扇貝的, 可惜當日沒有黑松露香菇, 所以改了用蒜蓉燒扇貝,新鮮的扇貝,蒜香味濃還有鮮甜的味道。
蒜蓉扇貝

棉花糖多士 ~ 食埋呢個甜品就啱啱好喇,餐廳好細心將棉花糖多士放到最後才上枱,賣相相當吸引,燒到金黃色的棉花糖,再配上朱古力醬,好好味!

棉花糖多士

整體餐廳環境雖小但很有氣氛,串燒的質素唔錯,下次我會再來吃黑松露香菇燒蠔的!

2018-11-07
雞肉串,鹽燒牛舌,燒黑豚肉,羊仔柳
燒蠔拼盤六隻
燒生蠔
2018-11-07 71 瀏覽
早前黎過串燒店食lunch覺得唔錯,烤焗野做得唔錯,呢次就試吓晚餐食串燒~點餐紙一目了然,分類清晰,另外仲有一本有相既menu!呢度好多串燒都係一客兩串,先點惹味燒雞肉串($39),黎到既時候真係瞪左一吓眼,好大串吖!比起外面食既起碼多一倍分量,燒汁係自家制,幾香幾惹味~牛舌係食串燒必點,呢度厚切得黎更係大大粒,而唔係一片片。口感好好,煙煙韌韌,咬開仲有肉汁~ 肉汁香燒雞翼餃子 ($49)幾中意佢地既自家燒汁,好惹味但食完又唔會好口乾。去左骨既雞翼釀入明太子,滿滿的脹卜卜帶點明太子既辛口,令味覺更有層次! 蒜蓉燒扇貝超級多蒜蓉,雖然都怕食完會有散不了既蒜蓉味,但仍忍唔住連大大粒既扇貝一齊食,好香!既然扇貝用左蒜蓉,焗蠔就試芝士吧!!  芝士面層焗到有脆邊好香,邪惡但美味 燒原條茄子都有兩種口味我哋就食咗蒜蓉,另一款係微辣肉碎。肥嘟嘟既造型睇落特別肥美!! 上面有炸蒜同埋生蒜特別香口~ 夾起一絲絲出哂煙既茄子,感覺特別暖胃~極辣北海道原隻魷魚($69) 點既時候以為一隻,原來係有2隻,幾抵食!!夠哂香辣入味,燒得剛好唔會乾, 仲好軟滑~ 孜然粉羊肉串食羊肉當然要有少少羶味先正,加上有孜然
點餐紙一目了然,分類清晰,另外仲有一本有相既menu!
比起外面食既起碼多一倍分量,燒汁係自家制,幾香幾惹味~
惹味燒雞肉串

牛舌
 肉汁香燒雞翼餃子 ($49)
幾中意佢地既自家燒汁,好惹味但食完又唔會好口乾。
肉汁香燒雞翼餃子
既然扇貝用左蒜蓉,焗蠔就試芝士吧!!
芝士面層焗到有脆邊好香,邪惡但美味

燒原條茄子都有兩種口味我哋就食咗蒜蓉,另一款係微辣肉碎。
肥嘟嘟既造型睇落特別肥美!!
上面有炸蒜同埋生蒜特別香口~
夾起一絲絲出哂煙既茄子,感覺特別暖胃~
極辣北海道原隻魷魚($69)
點既時候以為一隻,原來係有2隻,幾抵食!!
夠哂香辣入味,燒得剛好唔會乾, 仲好軟滑~
極辣北海道原隻魷魚
孜然粉羊肉串
食羊肉當然要有少少羶味先正,加上有孜然粉真係特別香~
牛柳串
帶點黑椒粒,唔乾身既牛柳肉,幾juicy !
惹味燒雞肉串
肉汁香燒雞翼餃子