2008-03-26
3月23日復活節期間黃金海岸酒店自助餐都仲做梗75折, 所以來試試!!因為都好full, 打電話去訂位時已知道要坐樓上, 心裡都預左會比張隔涉枱我地坐!!到攞枱時, 得到張近住窗邊枱!!簡直喜出望外!!望住樓下個泳池同出面遊艇會, 個景都幾good!! 話晒都係酒店, 個裝潢同布置都有一定既水準!!仲有現場歌手唱歌, 氣氛十足!!樓上只係得個水吧, 一些熱盤同生果!!款式同味道都普通!!樓下同室外個燒烤亭先至係主要既戰場!!無論花款同數量都好豐富!!先攻佢個泰, 日主題食品!!泰式食物酸酸辣辣咁, 好開胃, 不妨一試!!日式壽司都ok 啦, 勝在不停有供應!!我幾乎夾走成條太卷, 好快就有新既供應!!我眼見魚生就好似得兩三樣!!跟手轉戰室外既燒烤亭!!一埋去就切片燒火腿先, 好味!!再殺埋燒羊仔骨, 串燒同牛排, 非常野味, 全完將我變成隻食肉獸!!仲發現有燒帶子, 燒蝦同雞絲煲仔翅!!不禁令我食左幾轉!!再鉗埋隻BBQ 風味既蜜糖雞翼, Hot!!甜點和糕餅有好多款, 個樣都幾靚, 味道就ok!!每人都有一支攪攪捧來換取椰子燕窩燉奶, 好味!!仲有朱古力噴泉, 小朋友見到都癲晒!!我
甜點和糕餅有好多款, 個樣都幾靚, 味道就ok!!每人都有一支攪攪捧來換取椰子燕窩燉奶, 好味!!仲有朱古力噴泉, 小朋友見到都癲晒!!我食左個窩夫, 當然係經過朱古力噴泉既洗禮啦!!加埋個麵包布甸!!就真係飽上飽喇!!
特別一提, 係無生蠔食, 得青口!!對於我呢個唔食生野既人係無影響!!其實仲有好多食物都未試就食到飽!!除左係樓上比較麻煩, 每次都要行樓梯上上落落!!同埋食食下有個待應走埋來問我地野, 之後佢好似唔知自己做梗咩咁行左去!!其他待應都好得, 好醒目!!