2019-09-07 120 瀏覽
早排同朋友嚟咗元朗呢度食粥底火鍋🍲餐廳嘅裝修以舊式香港冰室為主題,幾特別既係餐廳播住80年代的歌曲💥入到黎好似真係時光倒流番左80年代甘 坐位亦幾舒適☁️😚首先店員會講解落單方式❣️精選海鮮包2款,另外自選5款、配料選8款、不夠可自行加錢追加😎_海鮮幾新鮮 我地就揀左蟹、沙白、海蝦、鮑魚、油貝、蟶子皇、象拔蚌😄海蝦🦐幾彈牙😝溫馨提示煮既時間可以比建議既減少少🤣_食完海鮮店員會上八款配菜我地就揀左黑豚梅肉、娃娃菜、美國雪花肥牛、蟹籽包心丸、自製鮮墨魚丸、腐皮墨魚卷、蟹籽墨魚釀魚肚、極上牛柳粒必叫蟹籽墨魚釀魚肚❣️囗感豐富之餘平時火鍋店比較少有得叫🤩🤩_打到差五多最後加入南瓜🎃芋頭同各種配料😚粥底因為海鮮夠多所以都幾入味😍分量剛剛好😄

海蝦🦐幾彈牙😝溫馨提示煮既時間可以比建議既減少少🤣

食完海鮮店員會上八款配菜

打到差五多最後加入南瓜🎃芋頭同各種配料😚
粥底因為海鮮夠多所以都幾入味😍分量剛剛好😄
餐廳嘅裝修係懷舊主題,見到佢地都搜羅左好多懷舊裝飾同畫滿舊物嘅壁畫去佈置餐廳,睇得出店主係裝修方面都落左唔少心思!我地今晚黎食海鮮粥底火鍋🍲每人$198已經包括左7款海鮮同8款配料!十分豐富,不過食海鮮最緊要係新鮮,唔新鮮嘅海鮮食落真係貼錢買難受😣呢道嘅海鮮我可以講每一款非常新鮮之餘仲要好肥美同鮮甜,唔係間間鋪頭都會有咁新鮮嘅海鮮供應!非常驚喜😍.落完單店員首先會送上粥水打底~用黎打邊爐✨老闆押水果茶 $48巨型神器,成1L咁大杯,又足料同埋好濃嘅水果味✨精選海鮮 🥢蟹身都幾大,同埋蟹鉗好厚肉!仲有膏~好鮮甜🥢沙白粒粒啲肉都脹卜卜,仲有海水鹹鮮味,新鮮到唔洗點調味料😂食原味就可以,重點係完全冇沙✨自選5款海鮮 -🥢多寶魚厚肉,非常滑!記得唔好淥太耐🥢北寄貝、鮑魚、貴妃蚌新唔新鮮睇到佢地嘅色澤就知道,食落更加知道唔係hea野!因為自己唔係好識買,所以如果自己想食都未必會買到咁肥美嘅海鮮,呢道絕對抵食✨配料🥢蟹子墨魚釀魚肚、自製鮮墨魚丸、鹹蛋豬肉丸、豆卜魚腐啲丸類都係自家製,全部好彈牙同新鮮,鹹蛋豬肉丸夠特別。🥢穀飼黑豚梅肉肥瘦好均勻,食落好腍同滑🥢美國雪花肥牛牛肉質地都好軟滑,火鍋必點!

落完單店員首先會送上粥水打底~用黎打邊爐
✨老闆押水果茶 $48
巨型神器,成1L咁大杯,又足料同埋好濃嘅水果味

✨精選海鮮
🥢蟹身都幾大,同埋蟹鉗好厚肉!仲有膏~好鮮甜

✨自選5款海鮮 -
🥢多寶魚厚肉,非常滑!記得唔好淥太耐

🥢北寄貝、鮑魚、貴妃蚌

✨配料
🥢蟹子墨魚釀魚肚、自製鮮墨魚丸、鹹蛋豬肉丸、豆卜魚腐
啲丸類都係自家製,全部好彈牙同新鮮,鹹蛋豬肉丸夠特別。

🥢穀飼黑豚梅肉
肥瘦好均勻,食落好腍同滑

🥢美國雪花肥牛
牛肉質地都好軟滑,火鍋必點!

🥢最後店員會加上粥膽、菜脯及帶子絲等等
呢個粥係岩岩淥過嘅海鮮同肉嘅精華所在!非常好食,鮮甜!記得加鹽去帶出鮮甜味,為呢餐畫上完美嘅句號
我會推薦朋友黎試下,唔會伏

• 海鮮粥底火鍋
2019-09-06 57 瀏覽
📍老闆火鍋冰室 (元朗)原來B 仔斜對面(大坑渠另一邊)新開左間海鮮粥底火鍋...室內裝修同餐牌設計懷舊,仲有80年代嘅口頭俗語,彷彿番左去幾十年前嘅香港🤣✅兩款精選海鮮(鮮蟹&沙白)蟹真係好鮮好大隻,值回票價!侍應仲會好貼心教你用計時器計...煮幾多分鐘係最佳品嚐👍🏻✅海鮮粥底當你食曬d 海鮮以為完嘅時候...有專人黎幫你落粥膽同配料(乾瑤柱豬油渣、冬茶、菜脯同蔥),濃濃海鮮味,又香又甜,明明好飽都停唔到口🤤但如果易口乾可以叫落少d 配料✅冰糖燉雪燕記得記得記得提早2日前預定、like fb 同分享,就可以免費享用,冰涼滋潤😍好食指數:🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇7.8/10分地址:老闆火鍋冰室 (元朗)元朗昌盛徑18號元通樓地下9-10號舖Tel: 24712238 / 90157453人均消費:$198
📍老闆火鍋冰室 (元朗)

✅兩款精選海鮮(鮮蟹&沙白)

✅海鮮粥底

✅冰糖燉雪燕

好食指數:🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇7.8/10分
地址:老闆火鍋冰室 (元朗)
元朗昌盛徑18號元通樓地下9-10號舖
Tel: 24712238 / 90157453
人均消費:$198
2019-09-05 80 瀏覽
今日發現元朗新開咗一間新餐廳, 位於《元朗昌盛徑18號元通樓地下9-10號舖》。 「老闆火鍋冰室」 出名粥底煱, 今晚一於試吓! 粥底火鍋以人頭計, 現在有八折優惠, 每人$198,包咗多種海鮮& 火鍋配料,真係抵食! 海鮮方面, 有鮑魚、貴妃蚌、大蝦、蟹、聖子同多寶魚等等。 仲揀咗其他八種自選配料, 包括有穀飼黑豚梅肉、炸響鈴、農場雞件& 蟹籽墨魚釀魚肚等等。 《老闆押水果茶》超抵飲, 有成一公升水果茶,真係犀非利! 入面多種水果, 包括有蘋果、菠蘿、青檸&話梅,真係好豐富,好好味! 《蟹》又大隻又多膏, 蟹鉗仲要好厚肉、 真係好好食, 超新鮮呀! 而我喜愛吃《鮑魚》,鮑魚彈牙而不韌, 正呀。 《貴妃蚌》好鮮甜, 真係甜到難以形容, 蚌肉又彈牙又嫩囗。 《海蝦》大大隻, 又生猛, 仲跳咗出來, 味道鮮甜無比。 《蟶子》肉質鮮嫩, 味道甜美! 自選其他八種配料, 包括有穀飼黑豚梅肉、炸響鈴、農場雞件& 蟹籽墨魚釀魚肚等等。 《蟹籽墨魚攘魚肚》都好吸引, 口感爽口彈牙!《薑汁皮蛋貢丸》,原來係勁多汁爆出來, 好juicy , 好好食㗎!《咸蛋豬肉丸》係必食之選, 入面加上咸蛋黃, 充滿咸

海鮮方面, 有鮑魚、貴妃蚌、大蝦、蟹、聖子同多寶魚等等。

《老闆押水果茶》超抵飲, 有成一公升水果茶,真係犀非利!

而我喜愛吃《鮑魚》,鮑魚彈牙而不韌, 正呀。

《貴妃蚌》好鮮甜, 真係甜到難以形容, 蚌肉又彈牙又嫩囗。

《海蝦》大大隻, 又生猛, 仲跳咗出來, 味道鮮甜無比。

《蟶子》肉質鮮嫩, 味道甜美!

《蟹籽墨魚攘魚肚》都好吸引, 口感爽口彈牙!

《咸蛋豬肉丸》係必食之選, 入面加上咸蛋黃, 充滿咸蛋香味, 咸蛋黃同豬肉好夾!

《穀飼黑豚梅肉》,豬味濃郁, 又軟嫩又多汁,好正!

食晒海鮮同火鍋配料, 終於可以落粥、南瓜蓉同芋頭,精華融為一體粥底, 特別鮮甜,正呀!

最後再加上乾瑤柱絲、菜浦粒、同豬油渣等配材料, 真係又鮮又惹味, 真係值回票價。
2019-09-03 89 瀏覽
今日同朋友去食元朗少有嘅粥底火鍋,佢呢間粥底火鍋呢完全唔使用腦食嘅,佢只要你揀咗你想要嘅海鮮同埋八款嘅賠了其他就自自然然會有人教你同埋幫你㗎啦,我哋嗰日呢就有蟹、沙白係佢原本有嘅海鮮,之後再減左海蝦、多寶魚、大尾魷魚、聖子、象拔蚌仔,前後加埋七款海鮮再加八款配料,仲要勁平只係198一位,完全係元朗唔會搵到,另外我哋仲叫兩杯嘢飲一杯係老闆押水果茶同埋柑桔檸檬沙冰,果兩杯野嘅份量係平時你出街飲嘅兩至三倍,成餐飯感覺真係好抵。
2019-09-03 33 瀏覽
元朗新開左一間老闆火鍋冰室,佢主打夜晚係食粥底火鍋嘅晏晝就類似茶餐廳咁樣我睇餐牌,其實喺元朗來講都算係好特別,因為佢幾樣野黎講囉第一裝修上打卡一流,第二佢係以套餐形式發售而家新開張八折優惠$198一位,講真邊個區食海鮮打邊爐或者蒸海鮮都冇可能係一字頭嘅收費,仲要係冇+1添,佢嘅海鮮非常新鮮,而配搭嘅火鍋食物都有好幾款係好特別嘅,最最最重要嘅係好多餐廳都會忽略咗最尾嘅粥底,但係老闆火鍋冰室喺最後粥底上面都做得令到人哋好吸引,佢係你食晒火鍋之後會有專人過嚟茄乾瑤柱、豬油渣、菜譜、蔥等等等嘅調味,所以最後嘅粥底一定不可錯過
  • 粥底
2019-09-02 62 瀏覽
今日同老婆行去元朗, 不小心轉入內街見到一個非常搶眼的大招牌 "老闆火鍋冰室" 門外看看很懷舊的裝修, 再望望問口個餐牌 只係$198 一位的粥底火鍋, 仲有7 款海鮮, 當然要試試啦。店內我裝修絕對係打卡熱點, 牆身好多香港舊電影海報, 播住上一代的經典金曲, 感覺幾過癮。調味料不花巧, 簡簡單單四款, 其中XO 醬係老闆推介, 真係好香好足料。一入職員就親切介紹海鮮火鍋選料, 蟹同沙白係老闆已經為我地預備好, 再揀多5 款海鮮就係第一部分。 海蝦,鮑魚,大魷魚,貴妃蚌,蟶子。蟹上枱時時肉仲跳動緊, 絕對新鮮!沙白每一粒肉都肥嘟嘟, 沒有沙, 一打開口就夾上黎, 鮮甜到不得了。另外蟶子也很出色, 厚肉而且彈牙鮮甜。枱邊有計時器同指示, 每樣海鮮都計準時間沒有過火。海鮮真係一食便知龍與鳳。第二部分自選八款火鍋配料- 喜好牛的要試試極上牛柳粒同肥牛, 牛味重, 唔知係咪因為米水粥底所以入口食落去嘅牛都有一份細滑感,又唔會好韌, 可惜唔係任食只能淺嘗。另外墨魚丸係自家製, 又真係好有口感, 彈牙, 食到粒粒墨魚肉咖。其他飽肚配料都不錯, 本人就覺得丸類較出色, 另外一款薑汁皮蛋貢丸都不
蟹上枱時時肉仲跳動緊, 絕對新鮮!
另外蟶子也很出色, 厚肉而且彈牙鮮甜。
枱邊有計時器同指示, 每樣海鮮都計準時間沒有過火。
海鮮真係一食便知龍與鳳。
第二部分自選八款火鍋配料-
其他飽肚配料都不錯, 本人就覺得丸類較出色, 另外一款薑汁皮蛋貢丸都不錯。

食到咁上下,職員會加埋南瓜粒同芋頭粒煲一陣, 煮埋其他配料同蔬菜已經好飽喇.... 最後加埋個粥膽 調味料的菜脯蔥粒等滾一下, 就成了超級鮮味的海鮮粥。 說真點.... 完全是精華, 味道好濃郁, 好好食, 咁多海鮮再加配料, 飽到連飲品都飲唔曬。

老闆話水果茶係二人份量的, 豪華版水果茶, 必點!
今日嚟到元朗, 昌盛徑元通樓地下9至10號舖, 老闆火鍋冰室食飯, 入到裏面氣氛很懷舊,員工很有禮貌問我幾多位,安排咗一個舒適寧靜的地方給我坐, 店內有很多播放懷舊的音樂, 我叫咗一個二人火鍋, 入面有很多啲材料, 有沙伯, 鮮蟹, 海蝦, 鮑魚, 多寶魚, 貴妃蚌, 象拔蚌, 黑豚梅肉, 花膠仔, 雞件, 蟹粉墨魚釀魚肚, 響鈴, 炸魚皮, 娃娃菜, 雞髀菇, 老闆押水果茶, 水果茶超級大杯, 很清甜不太甜, 超級解渴, 火鍋配料超級鮮味,樣樣都好清甜, 很新鮮, 食完火鍋最後的戲肉, 是粥底, 粥底清甜很香的粥未
, 食完火鍋最後的戲肉, 是粥底, 粥底清甜很香的粥未
大家看看此情此景,必會想到我們以前小時候的冰室,現在很多冰室都式微了,很多新型的餐廳都不會再花很多心血去佈置,但是這一間最特別的是他會播着80年代的歌曲、所有佈置例如牆上的相片都是古老的香港、抬頭一望又見到一部舊式電視機、收銀機枱頭又有一部80年代電話☎️,老闆花了很多心機去搜集所有用品,都是想給食客們有一個舒適的環境給食客食得開心。無論是環境及食物的品質都非常優勝我們點了以下首先拿着點菜紙海鮮老闆包2款,另自選5款、配料選8款、不夠可自行追加步驟一 : 先品嚐海鮮新鮮的蟹、沙白、海蝦、鮑魚、多寶魚、貴妃蚌、象拔蚌鮮味十足步驟二: 品嚐配菜黑豚梅肉、娃娃菜、炸魚皮、炸響鈴、農場雞件、花膠仔、蟹籽墨魚釀魚肚、雞髀菇步驟三:準備粥配料大家到最後必須細味品嚐,才嚐到老闆火鍋冰室之獨特之處。分量剛剛好,不太飽亦不會不夠吃。飲品:巨型水果茶 (1公升)建議兩人share水果茶內有茶包、青檸、薄荷、橙、蘋果、酸梅必點推介,十分fresh 又解渴。

無論是環境及食物的品質都非常優勝我們點了以下

首先拿着點菜紙

海鮮老闆包2款,另自選5款、配料選8款、不夠可自行追加

步驟一 : 先品嚐海鮮

新鮮的蟹、沙白、海蝦、鮑魚、多寶魚、貴妃蚌、象拔蚌

鮮味十足

步驟二: 品嚐配菜

步驟三:準備粥配料

大家到最後必須細味品嚐,才嚐到老闆火鍋冰室之獨特之處。

分量剛剛好,不太飽亦不會不夠吃。

飲品:巨型水果茶 (1公升)
建議兩人share

水果茶內有茶包、青檸、薄荷、橙、蘋果、酸梅
必點推介,十分fresh 又解渴。

2019-08-28
慶祝紀念
生日
  • 水果🥭茶
2019-08-29 73 瀏覽
最近香港風雨飄搖, 我地決定多出街消費, 特別要幫襯多啲小店。今晚約左老公收工後去元朗搵食, 無嚟一排, 條街開左好多新食店, 琳瑯滿目。路過一間新開的火鍋店『老闆火鍋冰室』, 海鮮粥鍋新張8折$198, 收費比鍋心粥還平, 而且不限時, 我發覺最近愛上了海鮮粥鍋🤩餐廳裝修別緻, 走懷舊香港風, 好特別, 坐位寬敞舒適。侍應態度親切有禮, 介紹了他們自家製的特辣XO醬。我們點選了海鮮及配料後, 侍應馬上放上一鍋粥水開始煮。同鍋心粥一樣, 先上海鮮, 食完海鮮後, 放入南瓜及芋頭粒粥水內煮, 火鍋配料隨即奉上。 食完後, 侍應把鍋內的南瓜及芋頭粒壓蓉, 再混入粥膽、頭菜、冬菜、豬油渣及蔥粒窩內煮,粥非常鮮甜好味👍😋因沒有限時, 我們邊食邊傾好自在, 老公還叫我一JAR果茶給我解辣(佢地個XO醬真係好正)。就這樣食了兩個多小時, 這裡海鮮及火鍋配料都很新鮮, 環境舒適, 交通便利, 最重要不限時。我估之後會較難訂位, 所以埋單時又訂了位同班朋友再嚟。🤗🤩果茶好飲,夠大杯兩人分🍹😋

果茶好飲,夠大杯兩人分🍹😋

2019-08-28
2019-08-25 112 瀏覽
係元朗大坑渠隔離開左新茶記叫老闆火鍋茶餐廳🤔見佢裝修幾old school 價錢又幾make sense就同個朋友黎食個quick lunch 😋朋友叫左G 餐 蕃茄豬扒司華力腸飯 ($48)包中湯- 青紅蘿白湯凍檸茶少甜上台個賣相都幾好👀飯量都幾足料!如果想要陣d 蕃茄汁撈飯食,問侍應姐姐就可以了!豬扒好大塊😍快飯精選我食茶餐精選沙嗲牛肉通心粉配-A 雞扒+ 火腿奄列($48)通粉有彈性唔似有d 煮定一大堆,出黎已經爛曬 合格bro!雞扒外皮都煎得幾脆👀!雞扒都厚肉地!火腿奄列係半熟個種蛋汁半流心喜歡💕💕熱奶茶 ! 港式茶餐廳風味
係元朗大坑渠隔離開左新茶記
叫老闆火鍋茶餐廳🤔
就同個朋友黎食個quick lunch 😋

朋友叫左
G 餐 蕃茄豬扒司華力腸飯 ($48)
包中湯- 青紅蘿白湯
凍檸茶少甜

上台個賣相都幾好👀

我食茶餐精選

沙嗲牛肉通心粉配-A 雞扒+ 火腿奄列($48)
通粉有彈性唔似有d 煮定一大堆,出黎已經爛曬 合格bro!

熱奶茶 ! 港式茶餐廳風味
2019-08-25 78 瀏覽
Happy Friday,今日係我同先生結婚紀念日子,老公帶我去元朗食好野。元朗出名多野食,老公book左新開既老闆火鍋冰室。復古懷舊冰室,播放一首首八九十年代經典粵語歌曲,環境坐得舒適,有卡位亦都有大臺。哩度粥底火鍋每位$198(加一)價錢相當抵食,老闆準備了2款精選海鮮:鮮蟹及沙白給我地品嚐,另外仲有8款時令海鮮可揀5款(海蝦、鮑魚、刀貝、多寶魚、大尾魷、聖子、貴妃蚌)😍最後揀八款配料來打邊爐😋哩度配料好有特色,好似咸蛋豬肉丸、蟹籽墨魚攘魚肚❤️出面粥底鍋好少見會有,當然點來品嚐,另外點了美國雪花肥牛、穀飼黑豚梅肉、金菇、脆響鈴、腐皮墨魚卷、黑椒牛丸。哩度餐牌會教您每樣海鮮煮熟時間,有計時器俾您自己決定品嚐邊樣海鮮先。7款海鮮相當鮮味,食材相當新鮮😆鮮蟹多蟹肉、沙白刀貝十分鮮甜、多寶魚肉質鮮嫩、海蝦大隻、大尾魷彈牙。醬料方面,哩度有一款係老闆秘制調既XO醬,鍾意食辣朋友一定要試,十分香、十分野味,點火鍋配料最正!飲品方面我叫左老闆推介巨型大杯水果茶,清甜好飲,十分消暑解膩,老公就叫左柑桔檸檬,清爽冰凍。哩個粥底火鍋食料相當豐富,食到中後段我已經覺得十分飽,老公戰鬥力還強😂美國雪花肥牛
元朗出名多野食,老公book左新開既老闆火鍋冰室。
哩個粥底火鍋食料相當豐富,食到中後段我已經覺得十分飽,老公戰鬥力還強😂美國雪花肥牛薄身好味,咸蛋豬肉丸味道濃郁,啖啖咸蛋黃味包住豬肉丸一齊食,耳目一新。
途中侍應將南瓜粒同芋頭粒放入湯底煮,預備最後煮粥底,粥底配料有瑤柱、蔥、菜埔⋯令粥底鮮甜倍增,唔止有鮮味道,而且入味回香。
最後不得不讚👏🏻👏🏻👏🏻哩度侍應招呼十分周到,服務一流,笑容親切有禮,收野及出菜十分快。

2019-08-24 70 瀏覽
今日同同事黎食午餐....因為落大雨 🌧🌨🌧🌨所以近近地係呢附近食 見佢外表似茶記 內裡又裝修得幾懷舊😆😆而所有野食價錢40至60都有交易同事叫左鹽酥雞排鹵肉飯(價值$48)好大碗 而且包熱飲 有例湯送雞排好酥脆同埋大塊 👍🏻👍🏻😍鹵肉都好送得飯 撈埋一齊 唔覺唔覺就食晒成碗🤣🤣🤣而我就叫左自家制xo醬豬排配煎蛋飯(價值$48)豬排係厚切既 配埋自家制既xo醬 辣辣地 好香口👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
而所有野食價錢40至60都有交易
同事叫左鹽酥雞排鹵肉飯(價值$48)
好大碗 而且包熱飲 有例湯送
雞排好酥脆同埋大塊 👍🏻👍🏻😍
鹵肉都好送得飯 撈埋一齊 唔覺唔覺就食晒成碗🤣🤣🤣

而我就叫左自家制xo醬豬排配煎蛋飯(價值$48)

2019-08-22 87 瀏覽
一場嚟到胃民地頭,想食長駐元朗嘅日本餐廳又排晒長龍,唯有去遠啲隔涉啲嘅地方,避開晚飯人潮,搵到一間人唔多、幾新正嘅火鍋冰室,睇落似有伏,不過太肚餓,唔理照入。入到去有少少舊香港裝修,仲播住舊歌,感覺唔錯嗌咗杯一公升水果茶,真係犀非利二話不說𢱕隻蟹落去先,要13分鐘㗎蜆唔使烚太耐,剛剛好熟即食,超鮮甜蟶子都好快熟魷魚唔使調味都好夠鹹蚌都好新鮮呀多寶魚肉質好滑仲有鮑魚𠻹呀花膠不失為火鍋恩物除咗海鮮,牛肉都好有鮮味鹹蛋肉丸同蟹籽墨魚攘魚肚都好受歡迎食晒所有嘢,就可以落粥,同所有配料精華融為一體,正呀

老闆押水果茶

嗌咗杯一公升水果茶,真係犀非利

粥底火鍋

二話不說𢱕隻蟹落去先,要13分鐘㗎

番薯蜆

蜆唔使烚太耐,剛剛好熟即食,超鮮甜

蟶子皇

仲有鮑魚𠻹呀

養顏花膠仔
花膠不失為火鍋恩物

美國雪花肥牛

除咗海鮮,牛肉都好有鮮味

鹹蛋豬肉丸

鹹蛋肉丸同蟹籽墨魚攘魚肚都好受歡迎

食晒所有嘢,就可以落粥,同所有配料精華融為一體,正呀
2019-08-21
多寶魚
鮑魚
美國雪花肥牛
鹹蛋豬肉丸
裝修好有香港舊式風味😆早餐、午餐、下午茶時段(即5點前)同一般茶餐廳一樣,晚市(即5點後)就只係提供粥底火鍋🍜----------粥底火鍋 $198/1位 (兩位起)包2款指定海鮮、5款自選海鮮、8款自選火鍋配料首先用粥水烚左海鮮先,跟住menu其中一版既指引烚就好容易,牆上仲有個計時器,唔驚烚唔夠或者烚過龍⏳鮮蟹 同 沙白係指定海鮮,蟹非常鮮甜,睇黎餐廳menu寫住海鮮絕不隔夜重售係真既😍另外5款自選海鮮,綿羊揀左海蝦 鮑魚 大尾魷 油貝 貴妃蚌海蝦係仲生猛嫁,唔好睇少佢,佢隨時跳出碗外,真係嚇死丫😂大尾魷肉質厚,有口感又唔會過韌,好有魷魚鮮味👍 8款自選火鍋配料入面穀飼黑豚梅肉肉味濃,油脂甘香薑汁皮蛋貢丸綿羊第一次見,唔知係咪自製嫁呢😅食要小心啲,因為啲餡會爆出黎😂薑汁味濃,餡亦都見倒有皮蛋,可惜味道唔出,唔知係咪薑味蓋過左😅咸蛋豬肉丸清楚見倒有粒咸蛋黃係入面,有咸蛋黃香,唔會過鹹🙂炸魚皮建議唔好當火鍋配料,可以留番落左粥膽同其他提味既配料(e.g.豬油渣、菜甫)之後先浸落去,鮮甜既粥會更加掛魚皮飲品只有凍飲老闆押水果茶 $42高到飲管都差啲唔夠長,好大枝😍所以叫呢個可以兩個人分🤗
裝修好有香港舊式風味😆
----------
粥底火鍋 $198/1位 (兩位起)
包2款指定海鮮、5款自選海鮮、8款自選火鍋配料

穀飼黑豚梅肉
肉味濃,油脂甘香

薑汁皮蛋貢丸

咸蛋豬肉丸
清楚見倒有粒咸蛋黃係入面,有咸蛋黃香,唔會過鹹🙂

炸魚皮

飲品只有凍飲
老闆押水果茶 $42
高到飲管都差啲唔夠長,好大枝😍所以叫呢個可以兩個人分🤗入面有蘋果、橙、菠蘿、青檸、話梅,好豐富😀
----------
*不設加一服務費