2023-03-10 400 瀏覽
今晚食過我呢一生人數一數二差服務態度既餐廳,好高帶眼鏡個位哥哥其實係咪唔想做?唔好影響間餐廳啦!D野食其實OK架,但呢位哥哥服務態度嚴重影響呢間餐廳既聲譽囉!我以後都唔會再去。。
2023-03-07 439 瀏覽
〰️當日7點前入坐,室內差唔多full哂,所以出咗露天Area。之前已經食過幾次,今次望住青馬大橋同餘暇係幾正嘅🌉〰️#fat_factor_香港 #fat_factor_荃灣#fat_factor_中菜〰️🌟京燒羊肉 評分:5/5每次黎都必叫〜外皮好脆,即叫即整熱辣辣。唔受得羊肉羶味嘅小心啲🤭〰️🌟北京填鴨(半隻)$168評分: 4/5一大碟北京填鴨夠2-3個人share,肉多皮少,岩哂食肉獸們😌鴨皮好脆,冇咩花巧野擺碟。略嫌配菜青瓜切到大舊,不過呢個價位CP值爆燈!🤩〰️〰️🌟高力豆沙評分: 5/5每粒都漲卜卜,加埋滿滿砂糖真係好邪惡😈完全冇油溢味,注意兩粒起叫,一人一粒都唔過份🤟🏼〰️

#fat_factor_香港
#fat_factor_荃灣
#fat_factor_中菜

🌟京燒羊肉
評分:5/5
每次黎都必叫〜外皮好脆,即叫即整熱辣辣。
唔受得羊肉羶味嘅小心啲🤭

• 京燒羊肉
  • 高力豆沙
  • 北京填鴨
2023-02-23 505 瀏覽
唔明點解片皮鴨唔比客用手機落單,一定要叫侍應落,但又成日唔記得落。等成半個鐘以上 見到遲過自己入座既都有先知真係漏左單最近兩次去都漏單。本身好中意食片皮鴨,但呢個體驗真係好差。最近一次去,大約一個半月前兩個月左右。坐我附近三枱客連埋我自己4枱,都漏左片皮鴨大家係咁問侍應,到底到未,真心壯觀其實忙漏單唔緊要,但我見十五分鐘未有已經同定個侍應”未有,有無落漏架?”佢check都未check就話就有,要等等。。。跟住見佢忙岀餐個啲,又冇check單。到左30分鐘已經知道一定落漏左,仲見到後面遲過我入座都有。有啲嬲咁問第二個侍應到底係咪落漏,佢先同我認真check,係咁講唔好意思。再等5分鐘就有不過係凍既
最近兩次去都漏單。本身好中意食片皮鴨,但呢個體驗真係好差。
大家係咁問侍應,到底到未,真心壯觀

15 分鐘 (堂食)
2023-02-22 515 瀏覽
早两天去到海之恋商场逛街,看到电梯广告满$200减20,见到一家东北菜馆有片皮鸭,价钱十分吸引,小孩想吃便试一下,怎知中伏,片皮鸭送来只是微暖,而且半份片皮鸭有大约15块,可是配套的皮就只有12块,再加居然额外收费!还有一个葱爆牛肉,的牛肉用梳打粉拿到都不能,还要牛肉只有四五片,京蒽多到快看不见牛肉。不过没有加一服务费,结帐的时候服务员还给了一个八折,除了食物总体来说不错。

蔥爆牛肉
2023-02-05 1221 瀏覽
一家三口去荃灣海之戀間,老掌櫃東北菜館吃飯,首先我系出面等緊叫號,應該離叫號枱約十步左右,條友叫到我號一次叫第二次前提係吾夠兩秒時間,已經叫第二個號,我約三秒到佢面前,佢話叫你又唔應我,我心諗你條??使唔使咁啊,三秒出現係你面前仲咁串,算數吾計較,叫左個酸菜魚,白菜豬肉餃子,鮮蝦雞蛋炒飯,窩包菜!個炒飯幾好食,D餃子肉好難吃,酸菜魚D魚有魚腥味,最後上個窩包菜,個侍應上菜一野丟下,搞到D汁倒左出嚟,佢話唔好意思呀,之後走咗去,我以為佢拎毛巾黎抹,等左成分鐘冇黎,D窩包菜全部都係炸粉,仲要咬吾入,叫號服務差,侍應差,埋單五百找反十幾元,條友好似等緊我話唔使找咁,唔多想找,咁嘅垃圾比多一毫都嫌多
2023-02-04
2023-01-27 1065 瀏覽
❇️位置餐廳係海之戀商場2樓,就連住荃灣西西鐵站,所以好方便而餐廳座位寬闊,可以一班朋友慢慢食.❇️食物1️⃣北京填鴨(一隻) $318北京填鴨好熱,似係一整起就上但個皮就無一邊蒸住,變左好快凍,有點失色.2️⃣雞絲粉皮 $68粉皮加左超重麻醬,QQ咁,開胃一流.3️⃣ 砂窩雲吞雞 $268冬天食暖笠笠勁正,飲個湯已好重雞味雲吞仲好多蝦,好夾.4️⃣宮保雞丁 $86比想像中係濕炒,伴飯食就岩岩好.另外仲叫咗四季豆$74,海蜇$74等等既前菜.最後,叫左高力豆沙做甜品又熱又多餡料,正.岩哂新年一班人一齊食飯!
❇️位置
餐廳係海之戀商場2樓,就連住荃灣西西鐵站,所以好方便
而餐廳座位寬闊,可以一班朋友慢慢食
❇️食物
1️⃣北京填鴨(一隻) $318
北京填鴨好熱,似係一整起就上
但個皮就無一邊蒸住,變左好快凍,有點失色
2️⃣雞絲粉皮 $68
粉皮加左超重麻醬,QQ咁,開胃一流
3️⃣ 砂窩雲吞雞 $268
冬天食暖笠笠勁正,飲個湯已好重雞味
雲吞仲好多蝦,好夾
4️⃣宮保雞丁 $86
比想像中係濕炒,伴飯食就岩岩好
另外仲叫咗四季豆$74,海蜇$74等等既前菜
最後,叫左高力豆沙做甜品
又熱又多餡料,正
岩哂新年一班人一齊食飯!
2023-01-26 744 瀏覽
餐廳環境冷氣欠缺,而且侍應完全沒有禮貌,另外沒有信用卡收款方式已經好唔方便,在送餐時倒瀉嘢食更加完全沒有道歉,更加沒有理會,一個雲吞雞湯一手放落枱,倒到啲餐牌同枱都係,仲要若無其事咁行開咗,我哋叫咗三個湯,侍應都唔會打算或者問客人需唔需要碗,食物水準很一般,枱面近有污跡,衛生一般咪,小菜味度更一般,甜品係完全差,拔絲番薯一上枱,已經夾唔開,都唔知叫客人點樣食,之後諗住試多個高力豆沙,結果都係很一般。
2023-01-25
慶祝紀念
團年飯
2023-01-22 701 瀏覽
好耐都無食過片皮鴨,今次試下老掌櫃。餐廳位於海之戀商場入面,交通都算方便,中午時段都無咩人,唔使等位。我地坐下來就即刻Order片皮鴨,賣相好吸引!甜麵醬、青瓜、大蔥和餅皮,片皮鴨緊接著上菜,份量不錯,油香也很充足,上面的小塊皮也有香脆。包住配料食,可口清新,唔會油膩。羊肉餃子應該是東北菜其中一道特色菜吧!吃到羊肉味,不會很騷,好吃。仲有秘製杭洲骨和茄子等,秘製杭洲骨好足料,唔會肥,啖啖肉,仲有好多配料,洋蔥、菠蘿等,酸甜可口,好惹味。而茄子口感清脆不爛,但就油膩左少少。

午餐
  • 片皮鴨
2023-01-15 596 瀏覽
家人生日,諗住去試一下東北菜,咁就去行吓Donki順便Donki隔離有間咁嘅餐廳去試一下,門面係非常之靚嘅,但係一轉咗彎之後就見到餐廳個樣就扣咗一半分,餐廳格局完全係一間普通茶餐廳嘅格局,問侍應同埋叫侍應落單,十問九唔應,態度非常之差非常之惡劣嘅一班年青人,做嘢求其那西,如果接受到去受着去食飯嘅話,咁就可以去值得一試…..佢哋每次出餐上枱會經過你個頭嘅上面放低碟餸。完全冇服務,話說如此,佢啲餸真係幾好食嘅,個片皮鴨非常之特別,肉多個皮,倒不如條片皮鴨肉好過啦。不過不失咁食咗一餐。呢間都值得推介,大家去試吓嘅
。呢間都值得推介,大家去試吓嘅
2023-01-14
25 分鐘 (堂食)
2023-01-11 506 瀏覽
其實之前都食過大角咀分店,但係畢竟唔係好方便😄😄上網搵到原來荃灣都有!!咁梗係要來試吓今次選擇咗中午時間過嚟食,除咗怕夜晚太多人,而且荃灣分店都有午市特價套餐,好抵食!!🥰🥰今次嚟到其實都算係滿座,都好多人食飯。就叫咗個杭州骨同埋一啲涼菜,味道整體不過不失,都係大角咀好食啲!!🤔🤔可能廚房唔一樣??員工態度都唔錯,見我哋兩大一細都盡量快啲安排位置比我地😇😇值得加分!!最後埋單$115 哥哥仔俾咗個折頭我哋😌😌叫我哋多啲去荃灣🤣🤣🤣🤣

今次嚟到其實都算係滿座,都好多人食飯。

• 秘製杭州骨
2022-12-31 524 瀏覽
入咗去坐低,BB吹到冷氣,有個侍應話幫我哋閂左風口個冷氣,啲餸到齊左之後,另外一個侍應就開返個冷氣,結果Bb係咁吹冷氣。叫咗佢好耐都唔肯閂冷氣,食完成餐飯都係咁。。。
2022-12-23 620 瀏覽
北京填鴨 一鴨三味👅 係呢到最馳名既菜色之一 叫左全隻 6個人食 都好夠分 鴨皮都好脆 肉都算嫩 能夠保留到肉汁鮮味 再配上 京蔥, 青瓜, 甜醬, 份量充足 合理價錢合理味道酸辣湯麵 材料就十足 但味道比較酸味過大 辣味就無咩。但勝在份量充足,大大煲都夠每人一碗🫢 飲左兩啖都已經好飽 鐘意酸味較重既朋友可以嘗試下🫢🫢🫢 總括黎講,餐廳食物水準正常,不過不失,只係略嫌偏油脷🫢想食下平價北京填鴨既朋友仔可以去食下 因為都真係幾抵食

2022-12-19 600 瀏覽
18/12/2022Book 左一枱六人食飯得番2045問左留位果位職員可以食到幾多點佢話2200如事者開始食客觀講我覺得食物味道好食 份量又多但服務態度九流一到食 啲後場同事大大聲討論尋晚幾點收工又係到預計今晚幾點收工 都唔緊要2145 問個staff 可唔可以幫我fill水佢同我講倒哂 冇水fill 師兄你地閂2200喎做左差唔多30年人 我都係第一次聽呢啲咁既藉口冇茶咪fill 水囉?2150同我講要清潔趕我走?同場仲有三枱食緊又唔見提醒佢地?都唔緊要 我都好配合 體諒你地要收場 即走但水都唔比果下真係過份到我要專登login 留comment估唔到第一次比評語 就係比呢啲🔥想受氣比人西下歡迎去體驗下
18/12/2022
2145 問個staff 可唔可以幫我fill水
佢同我講倒哂 冇水fill
師兄你地閂2200喎
做左差唔多30年人 我都係第一次聽呢啲咁既藉口
冇茶咪fill 水囉?
2150同我講要清潔趕我走?
同場仲有三枱食緊又唔見提醒佢地?
都唔緊要 我都好配合 體諒你地要收場 即走
但水都唔比果下真係過份到
我要專登login 留comment
估唔到第一次比評語 就係比呢啲🔥
想受氣比人西下歡迎去體驗下
2022-12-18
10 分鐘 (堂食)
  • 北京填鴨
  • 京燒羊肉
2022-12-08 603 瀏覽
環境方面:位置方便Donki 旁邊,環境舒適、乾淨企理,仲有室外坐位。員工方面:做嘢幾快手ok,都有禮貌,又無趕人走。食物方面:呢次兩人叫了片皮鴨、雞絲粉皮、糖醋魚塊、炒飯同高力豆沙。雞絲粉皮同炒飯普普通通沒有特別出色,但就個份量幾多下。但片皮鴨每次都必定會叫好食大件價錢又合理。建議大家如果知道要食就早啲預約,有時會售罄。糖醋魚塊好脆身好味夠多汁,正正!甜品叫咗高力豆沙,不會太過分甜,幾好,整體都非常好,會得閒再去食。
員工方面:做嘢幾快手ok,都有禮貌,又無趕人走。
雞絲粉皮同炒飯普普通通沒有特別出色,但就個份量幾多下。
糖醋魚塊好脆身好味夠多汁,正正!
2022-12-08
  • 高力豆沙
  • 片皮鴨
2022-12-06 457 瀏覽
睇完人哋啲片好似唔錯!但...中伏, 伏伏伏!啲服務員個個都無乜精神咁, 我哋唔需要以貴賓招代, 但不至于咁冷漠!另外, 啲客飯應該係煮好一大盤果種, 十足啲三流3餸飯咁. 絕對唔會再去!