2018-01-22
同朋友喺 朗豪坊睇完戲後, 又到晚飯時間, 我們在附近 搵餐廳食飯, 朋友提議在歐美廣場樓上一樓 有間老川皇小菜館,是食川菜的。餐廳樓下 已經有位 服務員 先 問我們有冇book位 然後招呼我們上樓上。 餐廳環境算很寬闊 ,枱面整齊 清潔。侍應生很快遞上menu 我們先order咗一碟, 口水雞 半隻$98, 原來半隻口水雞 已經是一大碟 ,份量十足, 雞肉皮薄 ,而且肉質嫩滑 ,味道不算太鹹 ,還可以 選擇 小辣,中辣和大辣。手撕菜包 ,看得出 是大廚製作, 連鑊氣都食得出 ,聞得到。 朋友話已經久遺咗吃炒菜哪鼓鑊氣的味道, 估不到在這餐廳可以 食回這種味道 真是異想不到, 值得讚。$58👍韭菜煎蛋 ,雖然只是家常小菜 ,但是賣相非常 認真 ,香噴噴的韭菜味 ,加入 滑捋捋的雞蛋, 煎.出 金黃色 的蛋餅, 味道出色 ,價格合宜。$54餐廳還有不同飲品,啤酒 可供 隨便 選擇 。朋友話飲得痛快 ,食得開心 ,可以下次再來。