2021-01-18 69 瀏覽
Wow! There are lots of restaurant in tai kok tsui. I have waited for around 20 minutes. 眷村紅燒牛三寶麵Beef is soft. The soup is full of beef taste. I think ingredients inside the bowl is not enough for me. It is not as same as the price. I think I won’t come here again

眷村紅燒牛三寶麵

2020-09-18
老厝邊其實係台灣話,讀老「醋」邊 ,有老鄰居嘅意思,呢間台灣餐廳主打古早味嘅台灣菜,而且透過裝修同環境都感受到老台灣嘅地道風味❣️😍-超濃芋泥蛋餅 $38一場來到一定要試呢個蛋餅🤪中間鋪滿芋泥、芝士同肉鬆,芝士多到夾起都可以拉到絲😍😍口感煙韌但中間又軟綿綿,太好味啦😆-眷村紅燒牛肉三寶麵 $78牛肉三寶分別係牛筋、牛腱同金錢肚,煮得好入味,份量仲好多😋特別係牛筋,好軟嫩。湯底好香有中藥材味,整體偏清。好鍾意個麵,浸耐左仲好煙韌❣️-雞肉便當 $55係手撕雞配上蔥油醬汁仲有好多配菜,健康得黎送飯食好好味😋-蜂蜜檸檬椰果 $22除左野食之外,呢度嘅野飲都好高質,蜂蜜檸檬味道好重,估唔到好飲過一d野飲舖。-仙草凍鮮奶 $26仙草好多,加埋鮮奶十分之香滑🤪
超濃芋泥蛋餅 $38
一場來到一定要試呢個蛋餅🤪
中間鋪滿芋泥、芝士同肉鬆,芝士多到夾起都可以拉到絲😍😍
口感煙韌但中間又軟綿綿,太好味啦😆
眷村紅燒牛肉三寶麵 $78
好鍾意個麵,浸耐左仲好煙韌❣️
雞肉便當 $55
係手撕雞配上蔥油醬汁仲有好多配菜,健康得黎送飯食好好味😋
蜂蜜檸檬椰果 $22
仙草凍鮮奶 $26
仙草好多,加埋鮮奶十分之香滑🤪
2021-01-08 65 瀏覽
老厝邊 📍大角咀出色芋泥台灣蛋餅🍳🫔🌟- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 🌟位於大角咀一間裝修走懷舊古早味風嘅台灣餐廳🍴1️⃣芋泥蛋餅 $38一層又厚又香又滑又濃嘅芋泥被蛋餅包圍住🤤 唔太甜得黎芋頭味濃! 蛋嘅香無被濃郁嘅芋香蓋過👍🏻餅皮又唔太厚,成件事好match🙌🏻跟左個蚵仔煎醬,偏濃味酸酸辣辣,個人唔建議沾,會搶左芋頭嘅香!2️⃣牛肉麵 $62 牛肉係正嘅! 係少有嘅筋腩肉位🤤超級林同軟熟😚可惜唔夠濃味🤔湯底都偏清d🤔 麵又唔夠彈牙🤔3️⃣滷肉飯 (大) $38 性價比不錯! $40有找,大大碗,滷肉滿布飯面🙌🏻調味就不過不失,味道正常啦!4️⃣珍珠奶茶🧋 $24茶味吹奉,奶又唔係特別香滑,普通到無得再普通的珍奶❌建議試佢嘅蛋餅,比較拿手!見到隔離枱嘅炸排骨都好似唔錯喔!其他菜式就正常無咩特別!
老厝邊 📍大角咀
出色芋泥台灣蛋餅🍳🫔
位於大角咀一間裝修走懷舊古早味風嘅台灣餐廳🍴

1️⃣芋泥蛋餅 $38
一層又厚又香又滑又濃嘅芋泥被蛋餅包圍住🤤

唔太甜得黎芋頭味濃!
蛋嘅香無被濃郁嘅芋香蓋過👍🏻
餅皮又唔太厚,成件事好match🙌🏻

2️⃣牛肉麵 $62
牛肉係正嘅! 係少有嘅筋腩肉位🤤
超級林同軟熟😚
可惜唔夠濃味🤔
湯底都偏清d🤔
麵又唔夠彈牙🤔

3️⃣滷肉飯 (大) $38
性價比不錯! $40有找,大大碗,滷肉滿布飯面🙌🏻
調味就不過不失,味道正常啦!

4️⃣珍珠奶茶🧋 $24
茶味吹奉,奶又唔係特別香滑,普通到無得再普通的珍奶❌

建議試佢嘅蛋餅,比較拿手!見到隔離枱嘅炸排骨都好似唔錯喔!
其他菜式就正常無咩特別!

2020-12-18
  • 超濃芋泥蛋餅
係OP搵到呢間食台式野見到好似都好多好評同食物都幾特別 好似台灣夜市先有得食咁😂😂過下啲旅行癮🥲🥲雖然我未去過台灣 但感覺嘢食好地道😂可能係冇比較冇傷害既情況下😂我係覺得呢間野幾好食既😝除左個蛋餅😂可能食唔慣唔關佢本身事🤪下午茶真係好抵食😱$38 一個餐 仲包一杯凍/熱台式飲品今時今日仲去邊度搵😰💁🏻‍♀️滷肉飯(小)+ 古早味冬瓜茶 $38威威味蕾(👍🏻=👅x 6-10 👎🏻=👅x 1-5)👅👅👅👅👅👅👅👅豬肉粒粒肥瘦適中🤣又帶有豬油香滑嘅口感以下午茶嘅份量來講真係綽綽有餘🤤撈飯一流呀🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️💁🏻‍♀️豬大腸麵線 + 烏龍奶茶 $38 威威味蕾(👍🏻=👅x 6-10 👎🏻=👅x 1-5)👅👅👅👅👅👅👅👅👅我好鐘意佢地既麵線真係超級開胃🤤🤤 唔知係咪有加到蒜蓉呢🧐🧐食落有少少蒜泥味豬大腸食落都好林好綿再加埋醋既酸度 一路食麵線一路飲個湯真係好正🤣🤣🤣我鐘意佢杯烏龍奶茶wo😍甜度可以自己揀雖然茶味唔算好濃 但飲落好舒服茶同奶比例都尚算OK😚💁🏻‍♀️塔香鹽酥雞 + 蜂蜜麥茶 $38 威威味蕾(👍🏻=👅x 6-10 👎🏻=👅x 1-5)👅👅👅👅👅👅個人覺得佢個鹽酥雞炸得唔夠香脆味道唔夠鹹
係OP搵到呢間食台式野

雖然整體唔算難食
但我亦都唔會再想食😂
個人喜好問題😂
僅代表個人立場😌

#老厝邊 #大角咀美食 #hkfoodie #hongkong #台灣菜 #大角咀 #美食 #食好西 #威威為食仔 #威威要還債 #識食都要惜
2021-01-06
  • 大腸麵線
  • 滷肉飯
2021-01-07 83 瀏覽
大角咀最近開了不少新的食肆,這天途經這家台灣餐廳,看見名字非常特別,裝潢也是很有台灣風味,所以就與朋友進來嘗試一下。我們分別叫了一碗牛肉麵,肉鬆芝士蛋餅和鹽酥雞。叫了的牛肉麵是麻辣湯底的,分量充足,但湯底略嫌不夠濃郁和牛味不太夠,但牛肉是煮得夠林,軟滑的,但整體的牛肉麵不大推。而蛋餅有滿滿的肉鬆和芝士味,很有台灣風,現在懷念台灣食物的可以叫來試試。鹽酥雞也是普通。整體上這間店的食物質素還好,並沒有太台灣傳統風味,相信大角咀有更多更好的台灣食肆,不太推。
鹽酥雞也是普通。
2021-01-05 177 瀏覽
今次介紹一間喺大角咀嘅台灣小店,入面嘅店員都係講國語,嘢食都好地道,當然有最愛嘅蛋餅,而佢嘅蛋餅味道亦都有好多款,今次為大家介紹一下最受歡迎嘅兩種🙆🏻‍♀️呢個超濃芋泥蛋餅係喺openrice最多人推介嘅,超級滿嘅芋泥餡再加埋邪惡嘅芝士,營造左拉哂絲嘅餡料,真係打卡一流🤩 一上到黎熱辣辣,食起上嚟鹹鹹甜甜咁,好味得黎又幾過癮🤪 不過呢個真係要趁熱食,一凍左再食,啲芋泥就會好膩😥呢個薯餅蛋餅純粹係出於好奇所以嗌左黎試,但係估唔到都好有驚喜下😚 同樣有芝士喺入面,加埋外脆內軟嘅薯餅,口感十分豐富,再點埋佢個蛋餅醬,小小辣,好惹味好開胃😋 呢個真心推介!本來好掛住台灣嘅麵線,但呢到嘅麵線真係好鹹,本身台灣麵線重口味都明白,但係佢呢個真係鹹到唔係幾食得落,要一邊食一邊飲嘢先得🥲,雖然佢個大腸份量都多又幾好食,但係避免腎虧,都係唔建議大家嗌🤣嚟到食台灣野,牛肉麵都係必點嘅item之一,今次嗌咗個牛筋牛肉麵,有兩塊大牛𦟌同幾舊牛筋,仲有大大舊蘿蔔同兩棵菜,配料勁豐富🤩 主角牛𦟌牛筋好入味好腍,而麵條就還好,佢嘅麵條就比較軟身啲啲,始終都係比較鍾意食彈牙啲嘅麵,而湯底就好濃郁,係幾地道嘅牛肉麵湯底!珍

超濃芋泥蛋餅

大腸麵線(小)

眷村紅燒牛筋牛肉麵

經典珍珠奶茶

珍珠奶茶一定係食台灣野嘅must-have item啦!而佢呢個珍珠奶茶因為叫咗正常甜度,飲落都算幾甜,奶茶味就比佢個甜味蓋住咗,好彩珍珠彈牙有咬口啲,所以好甜嘅朋友都可以一試🙈

總括而言,呢間台灣野我個人除咗蛋餅之外,其他野食都唔特別推介,一黎普普通通,二黎個麵線真係鹹到扣哂分🙈 不過蛋餅就幾出色,特別係個薯餅蛋餅,真係幾特別又幾好食😋 而店內嘅環境好台式好懷舊,有種入咗台灣學校食便當嘅感覺,掛住台灣嘅你都可以去下🤣
超濃芋泥蛋餅
2020-12-26 44 瀏覽
whenever u came over taikoktsui. u might search for great food within the hundred choices of restaurant.the most famous of taiwan food is 那個 and 老厝邊 is one of his greatest competitor in tw dish battle.they both have unique signature dishes, 老厝邊 serves only fries pork whilst 那個 serves fries chicken both hv unique style.lets cut the bullshit: 1)fries porkchop dipped in soy bittern source:taste 3/5 , the fries flour wrapped it nicely but its little too thick, the pork is over-fries and not that jui

lets cut the bullshit:

taste 3/5 , the fries flour wrapped it nicely but its little too thick, the pork is over-fries and not that juicy i expected. fair enuf. the most worthy to mentioned is the SIDE DISHES!!!!!
sides dishes fill up 50% of your plate with fries mushroom and daily fresh vege. i would love the excessive vege

it comes along with set lunch with adding 12$ to hv the special drink. and i oredered

2) black herb jelly milk.
taste 4/5, typical mix up of two ingredients that no one could be failed. good as expected.

conclusion:
overall food is nice and relatively cheap along with drink, extremely healthy with excessive vege and mushroom.
therefore 對得住天地良心。

魯排骨飯
涼粉鮮奶
2020-12-15 68 瀏覽
因為疫情餐廳冇得做晚市佢哋真係好慘所以我點都要外賣支持下.呢間餐廳之前堂食過一次都覺得好好味今次就試下外賣自取啦, 佢熊貓 app外賣自取有八折. 返到去打開, wow! 外買都包得好精美呀完全有台灣嘅風格! 好開心呀好好味滷水雞髀好味清菜又夠清甜! 燙青菜HK$ 26滷原隻雞腿便當HK$ 72我見外賣都冇乜人, 希望餐廳可以撐得住啦!! 希望疫情快啲過啦!! 遲啲我就會黎堂食㗎喇! 大角咀真係好多美食㗎呢間餐廳係其中一間, 大家一定要嚟試下! 支持下啲小店!
因為疫情餐廳冇得做晚市佢哋真係好慘所以我點都要外賣支持下.

滷水雞髀好味清菜又夠清甜!

燙青菜HK$ 26
滷原隻雞腿便當HK$ 72
我見外賣都冇乜人, 希望餐廳可以撐得住啦!!
2020-12-14 64 瀏覽
大角咀呢間台菜真係好味又大份最近又走咗去食lunch喔😆🥚薯餅蛋餅($30)台灣經典之作👍🏻咬落去有半溶芝士嘅煙韌口感又有香脆可口嘅薯餅再加埋蛋香味十足嘅蛋餅,認真邪惡😈🍜秘製麻辣牛筋麵($62)湯底麻辣效果唔算突出辣勁夠強,但麻度不足,未夠完美喔!牛筋軟腍,骨膠原豐富呢!麵條亦唔錯,頗吸汁&彈牙💕🍱香酥炸排骨便當($60)炸排骨大大件仲伴有伴菜,非常豐富大份呀!咬落排骨酥脆,炸粉唔會太厚👍🏻值得一讚嘅係...白飯面頭仲加咗魯肉撈飯一流呢💯🥤經典珍珠奶茶($24,微糖)呢度嘅珍奶,絕對唔會比手搖飲品店遜色呀😋奶茶底香濃順滑珍珠甜甜哋,煙韌Q彈微糖甜度就啱啱好喇!🥤冷萃桂花烏龍($21,無糖)茶底清香點甘推介鍾意飲茶嘅朋友仔可以試吓喔!
大角咀呢間台菜真係好味又大份
最近又走咗去食lunch喔😆

🥚薯餅蛋餅($30)
台灣經典之作👍🏻
咬落去有半溶芝士嘅煙韌口感
又有香脆可口嘅薯餅
再加埋蛋香味十足嘅蛋餅,認真邪惡😈

🍜秘製麻辣牛筋麵($62)
湯底麻辣效果唔算突出
辣勁夠強,但麻度不足,未夠完美喔!
牛筋軟腍,骨膠原豐富呢!
麵條亦唔錯,頗吸汁&彈牙💕

🍱香酥炸排骨便當($60)
炸排骨大大件
仲伴有伴菜,非常豐富大份呀!
咬落排骨酥脆,炸粉唔會太厚👍🏻
值得一讚嘅係...
白飯面頭仲加咗魯肉
撈飯一流呢💯

🥤經典珍珠奶茶($24,微糖)
呢度嘅珍奶,絕對唔會比手搖飲品店遜色呀😋
奶茶底香濃順滑
珍珠甜甜哋,煙韌Q彈
微糖甜度就啱啱好喇!
🥤冷萃桂花烏龍($21,無糖)
茶底清香點甘
推介鍾意飲茶嘅朋友仔可以試吓喔!
2020-12-11 51 瀏覽
老厝邊是大角咀的一間台式餐廳,台語的意思老鄰居,意味著店主想將台灣的親切感覺和傳統味道帶到香港。秘製麻辣三寶麵 $78三寶就是牛𦟌、牛筋和牛肚,配菜還有標準的小唐菜和蘿蔔。麻辣湯底頗為惹味,餘韻帶一點點甜,滋味十足!主角三寶炆得頗為軟腍,而且相當入味,唔錯!滷肉飯 $30肥美的滷肉,肥位煮至半溶狀態,膠質豐富,味道甘香,啲肉汁同埋醬汁滲晒落碗飯度,真係極為邪惡!塔香鹹酥雞 $38塔香是指九層塔,獨特的香味一直刺激著嗅覺!鹹酥雞做到外酥內嫩而且鮮味多汁,的確是送酒的良伴!香炸魷魚鬚 $35粉漿夠薄而香口,魷魚鬚炸得夠乾身,沒有油膩的感覺,惹味十足!古早味冬瓜茶 $18

秘製麻辣三寶麵 $78

滷肉飯 $30

塔香鹹酥雞 $38

香炸魷魚鬚 $35

古早味冬瓜茶 $18
2020-12-06 193 瀏覽
呢間台灣小店係同事口碑入面評價唔錯,今日就行過黎呢到開餐。午市唔使等位,入座率大概7成。😮原來店名老厝邊係老鄰居既意思。第一次幫襯,lunch有11個選擇,想食鹽酥雞但lunch set無呢個choiceSetting 好地道😆揀左個最basic既滷肉便當再散叫左個鹽酥雞😆。原來每個便當都配左幾款配菜,感覺上健康左😎,但稍嫌咸左少許。好大份,早知叫個細滷肉飯算😅咬落唔會乾。同事叫左滷排骨便當。超大塊!佢話無完全切開一塊塊食起黎會比較難咬😂。推薦呢個薯餅蛋餅!入面夾住即炸既薯餅同拉絲芝士!我未食過呢個配搭,平時出面大多數都係配肉鬆,好特別呀。午市套餐有飲品折扣優惠,雖然蛋餅要散叫但係真心推薦大家黎試呀!
呢間台灣小店係同事口碑入面評價唔錯,今日就行過黎呢到開餐。

午市唔使等位,入座率大概7成。

😮原來店名老厝邊係老鄰居既意思。

Setting 好地道😆

揀左個最basic既滷肉便當再散叫左個鹽酥雞😆。
滷肉便當

塔香鹽酥雞

好大份,早知叫個細滷肉飯算😅咬落唔會乾

滷排骨便當

2020-12-04
午餐
  • 薯餅蛋餅
2020-12-04 97 瀏覽
門面花綠,推開薄荷綠框的門,內裡水泥牆設計,像極弄堂,最盡頭就像台灣地道食店的門面,環境先帶我入「老厝邊」(鄰居)台灣。毫不猶豫點了排骨便當及蛋餅,食材配搭使我會心微笑,是「老厝邊」的用心,把我的味蕾短暫帶回思念的台灣古早味。-#古早味滷排骨便當 $62兩大塊滷排骨酥香味撲鼻,稍黏的薄薯粉包裹肉排,此皮有點像在台吃的蚵仔煎外皮,但最外層經炸過。一口而入,同時嚐到外面脆甜與內在嫩軟,肉滋味、沒有滷得過鹹,是為大滿足。伴碟有炒嫩菜心、翠玉瓜及紅蘿蔔、酸漬金針菇,想必是「老厝邊」貼心考量了我們的蔬菜攝取量。還有兩小塊菜脯煎蛋喔,像極在台吃過的、飯菜滿到溢的便當。整體份量多,男生也能吃得飽飽。-#起司肉鬆蛋餅 $35台式蛋餅做法不一,這裡的外脆內微煙韌,蛋味在舌上微微漾開。夾一卷,肉鬆或慵懶散開,或緊黏白芝士,料沒有澎湃,但量剛好,再抹一下台式微辣醬更為美味,就「醬」,我又想起去年在台早餐店吃過的蛋餅。台灣啊,何時再可親親你?-

#古早味滷排骨便當 $62

#起司肉鬆蛋餅 $35

2020-12-02
2020-12-03 56 瀏覽
上次就一個人黎試完覺得好食😋今日帶埋朋友黎食💕現在可以食到正宗台灣味道真係十分開心❣️成年無得去台灣真係好掛住啲食物🥺舖頭好台灣味道~令人好似覺得真係去咗旅行🧳止下血都好😝上次食過都大份~今次多個人可以叫多啲野食☺️今次叫了兩個麵,一份蛋餅,一份小食,兩杯野飲🧋起司肉鬆蛋餅蛋餅好香蛋味~起司加埋肉鬆好夾😋根本就係我係台灣食既味道🎊上次食完今次要再食~真心推介💕塔香鹹酥雞炸得剛剛好👍🏻唔油膩又香口~雞肉仲好嫩口😋滷肉乾拌麵個滷肉做得唔錯~好入味~撈埋麵食好正👍🏻麵條就比較林了少少~但都有Q彈口感❤️眷村紅燒牛肉三寶麵好先飲了口湯好清甜~牛筋牛腩牛肚都好入味又煮得剛剛好😋蘿蔔入味得黎又好甜👏🏻雖然睇落去好大碗無咩特別~但事前功夫做得好足👍🏻經典珍珠奶茶珍珠就偏軟身~奶茶就偏奶味重啲~但都正常味道☺️熱珍珠黑糖鮮奶黑糖重身唔錯~鮮奶都好厚同濃郁🧋P.S.味道環境都100分💯現在去唔到旅行食到正宗台灣野~真係好開心🥰我地同店員傾計~佢地係港台混血~細佬有段時間係台灣學煮嘢食~之後返黎香港開舖頭👍🏻你地好成功👍🏻味道好棒棒❤️要繼續努力💪🏻
上次就一個人黎試完覺得好食😋
今日帶埋朋友黎食💕
現在可以食到正宗台灣味道真係十分開心❣️
成年無得去台灣真係好掛住啲食物🥺
舖頭好台灣味道~
令人好似覺得真係去咗旅行🧳
止下血都好😝
上次食過都大份~今次多個人可以叫多啲野食☺️
今次叫了兩個麵,一份蛋餅,一份小食,兩杯野飲🧋

蛋餅好香蛋味~
起司加埋肉鬆好夾😋
根本就係我係台灣食既味道🎊
上次食完今次要再食~
真心推介💕

塔香鹹酥雞
炸得剛剛好👍🏻
唔油膩又香口~
雞肉仲好嫩口😋

滷肉乾拌麵
個滷肉做得唔錯~
好入味~撈埋麵食好正👍🏻
麵條就比較林了少少~
但都有Q彈口感❤️

眷村紅燒牛肉三寶麵
好先飲了口湯好清甜~
牛筋牛腩牛肚都好入味又煮得剛剛好😋
蘿蔔入味得黎又好甜👏🏻
雖然睇落去好大碗無咩特別~
但事前功夫做得好足👍🏻

經典珍珠奶茶
珍珠就偏軟身~
奶茶就偏奶味重啲~
但都正常味道☺️
熱珍珠黑糖鮮奶
黑糖重身唔錯~
鮮奶都好厚同濃郁🧋

P.S.
味道環境都100分💯
現在去唔到旅行食到正宗台灣野~
真係好開心🥰
我地同店員傾計~
佢地係港台混血~
細佬有段時間係台灣學煮嘢食~
之後返黎香港開舖頭👍🏻
你地好成功👍🏻味道好棒棒❤️
要繼續努力💪🏻
2020-11-28
  • 起司肉鬆蛋餅
  • 眷村紅燒牛肉麵
  • 塔香鹽酥雞
2020-12-02 33 瀏覽
十二點早左少少食晏,但殺落埃華街揾食可能已經爆曬棚。難得人氣台食《老厝邊》仲有最後兩三張枱,即刻入去幫襯嚇親。午餐有招牌滷肉飯,不過今日肚餓,反而點左滷水雞髀飯撐撐五臟廟。《老厝邊》既鹵水係得既,隻脾既鹵水味入到骨嗰啖都有餘韻,味道帶甘,吾鹹,加埋伴碟金菇一齊食效果吾錯。另,每碟跟似乎係本店名菜既蛋餅小件,蛋餅內含(懷疑)菜寶,我個人未覺得任何特式之處。七十蚊鹵脾飯,絕不便宜,味道中上,我會再試其他菜式。

七十蚊鹵脾飯,絕不便宜,味道中上,我會再試其他菜式。

2020-12-02
5 分鐘 (堂食)
  • 滷原隻雞腿便當
1K
2020-12-02 2057 瀏覽
由佢開張已經幫襯過,最近人氣愈來愈旺眷村紅燒牛三寶麵牛三寶包括牛腱,牛筋同牛肚,每樣都有兩件,十分足料。三寶都滷得好入味,牛腱好,牛肚吸埋啲湯汁,食落味道濃郁又彈牙,好好味😋湯頭濃得黎唔會過鹹同油膩,麵質雖然唔算好彈牙但都幾滑下而且份量都好夠,食完好飽肚。培根起司蛋餅上次黎食左推介嘅芋泥起司蛋餅,不過朋友唔鐘意甜咸一齊味道,而我就覺得佢個芋泥唔夠香. 今次order 呢個實無死組合,咸香bacon 同超牽絲cheese 味道唔錯. 好大一份都幾抵食,不過較為油膩會好飽肚.塔香鹽酥雞推介小食, 真係唔錯幾好食. 外香脆而中間雞肉都仲幾juicy 同嫩,唔會炸到乾硬. 調味亦恰好加上左九層塔香料更香口.珍珠鐵觀音奶茶呢杯茶就普普通通,茶底唔夠濃,飲落亦唔太滑。係啲珍珠算唔錯,Q彈又有啲甜味。芋泥鮮奶其實上次叫左芋泥蛋餅就覺得芋泥唔夠香,今次唔記得咗見到有芋泥鮮奶又叫左. request 熱飲少甜不過可能寫得唔清楚變左凍同原糖,芋泥量較少同偏甜左d. 覺得order 其他飲品更好
由佢開張已經幫襯過,最近人氣愈來愈旺

眷村紅燒牛三寶麵

培根起司蛋餅

好大一份都幾抵食,不過較為油膩會好飽肚.

塔香鹽酥雞

調味亦恰好加上左九層塔香料更香口.

珍珠鐵觀音奶茶

芋泥鮮奶