2019-09-21
呢日同朋友行尖沙咀,經過呢間羲和雅苑,俾餐牌上面隻烤鴨吸引到,於是就入去試試佢喇😎<餐牌烤鴨相>餐廳環境幾寬敞,裝修都幾骨緻,每張檯既間隔唔會太近,唔洗強制性聽隔離檯傾緊乜野🙉<環境相>片皮鴨上菜喇!師傅係我地隔離即場將隻鴨解體🙈服務員姐姐好詳細咁同我地解釋每個部位既食法,例如要點咩醬同埋要夾邊種配料。呢度最特別既推介食法喺將片皮鴨點爆炸糖同藍莓醬黎食😱聽落好奇怪,但爆炸糖脆脆地既口感同片皮鴨原來都幾夾👍🏻<三碟鴨> <八寶盒><鴨in the皮>下一道喺百年醬肉,五花肉煮得好諗,肥而不膩。秘製醬料有少少鹹,但配埋夾餅食就啱啱好🙆🏻♀(仲可以將八寶盒既配料包入去😎)<醬肉><肉in the包>青梅一字骨喺我最有驚喜既菜式,原本以為佢會好似普通既排骨咁,但咬落去既口感竟然係脆口嫁😍!青梅同醬汁酸酸甜甜,食落好開胃,一啲都唔肥膩!而且一碟分量都唔少,夠我encore多幾舊😋<一字骨相>窩燒鮑魚雞粒燜飯大大煲,4個人食都可以每人分兩碗。而且鮑魚雞粒絕對唔只存在喺個
<餐牌烤鴨相>
<環境相>
<三碟鴨> <八寶盒><鴨in the皮>
<醬肉><肉in the包>
<一字骨相>
窩燒鮑魚雞粒燜飯大大煲,4個人食都可以每人分兩碗。而且鮑魚雞粒絕對唔只存在喺個名度,喺落足料嫁👍🏻
<飯in the煲><飯in the碗>
雖然價錢都有啲貴,但係對比起食物質素同服務,都係值得一試既!