2019-09-09
羲和雅苑小有名氣價錢中上,可以望住海景食飯一心以為主打高級中菜,服務都應該有返咁上下點知食到一肚氣一早已經訂左枱,時間為六至八友人準時到,而我有事遲到,落單時已經六點四十分侍應走埋黎,第一句“宜家先落單,都就黎截單啦”一開始訂枱已經落左半隻片皮鴨,侍應話“你要既,宜家先幫你落單”其實我訂左枱,就算凈飲茶,都要比茶錢同服務費,我唔清楚服務流程,但侍應咁既態度,會唔會太過份食物方面有片皮鴨,海鮮籠仔飯,蜜汁脆芋絲同芥末鴨掌芥末鴨掌:味道無特別海鮮籠仔飯:多海鮮而且味足夠蜜汁脆芋絲:初試覺得驚艷,但份量好多,食到最後已經凍晒,變成一嚿,建議多人先好試半隻片皮鴨:作為片皮鴨餐廳,主打菜完全唔合格,枱已經細,配件盤放上枱,枱已經無晒位。鴨上枱已經碎晒,皮同肉分開,只能叫做鴨絲,鴨唔香,皮淋,甜面醬偏咸,山楂條無味,完全唔值當初友人要求食片皮鴨,在古琴同羲和之間選擇好耐,最後因為羲和片皮鴨食法多而且openrice多好評而決定,但結果大失所望食物一般,服務差劣,唯一可取大概是尖沙咀夜景,可惜了友人一心求好鴨,卻落得如此下場,可恨可恨!
價錢中上,可以望住海景食飯
一心以為主打高級中菜,服務都應該有返咁上下
點知食到一肚氣
一早已經訂左枱,時間為六至八
友人準時到,而我有事遲到,落單時已經六點四十分
侍應走埋黎,第一句“宜家先落單,都就黎截單啦”
一開始訂枱已經落左半隻片皮鴨,
侍應話“你要既,宜家先幫你落單”
食物方面有片皮鴨,海鮮籠仔飯,蜜汁脆芋絲同芥末鴨掌
芥末鴨掌:味道無特別
海鮮籠仔飯:多海鮮而且味足夠