2023-10-22 8345 瀏覽
香港旺角火鍋放題今天去香港旺角逛街,天氣開始轉冷,也是吃火鍋的時候。這家餐廳推出了全新120分鐘任食火鍋套餐,每位附送時令刺身拼盤和蔬菜綜合盤,而且是雪糕放題,任吃的。餐廳有八款養生美顏湯底選擇,可以鴛鴦鍋或者四款湯底,另外有多款火鍋配料和飲品無限供應。餐廳要用scan QR code自助落單,介面都幾清楚,容易落單。每款肉或菜寫一等於一份,丸類一份2粒,肉類會有一碟。職員服務質素都好好,會快速地自動幫你收盤和上菜快環境舒適感覺柔和,另設兒童樂園,適合家庭聚餐。座位寬敞舒適,火鍋爐有抽風功能,吸走油煙。提供紙巾、平板下單有圖片對照非常方便~另外自助醬料區有多款醬料,另收加一服務費膠原蛋白養顏必試豬骨湯裡加入了很多中藥材:人參,瑤柱,紅棗及枸杞等,非常足料,咸宜適中,火鍋一流(放題雙鍋)滋補養生香辣鍋大辣都不會很辣,有很多中藥牛肉方面有:澳洲M6+和牛前腿心、美國PRIME牛下肩胛、美國安格斯三角牛、精選肥牛、四方肥牛等等。必食三國牛,肉質是嫩而且牛味濃郁。另外,竹簽蝦鮮甜爽口,值得一試甜品方面,檸檬雪葩、豆腐雪葩和蜜瓜雪糕🍦都好味服務質素:7/10環境舒適度:8/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口
香港旺角火鍋放題

職員服務質素都好好,會快速地自動幫你收盤和上菜快

膠原蛋白養顏

放題雙鍋)滋補養生香辣鍋
大辣都不會很辣,有很多中藥

另外,竹簽蝦鮮甜爽口,值得一試
甜品方面,檸檬雪葩、豆腐雪葩和蜜瓜雪糕🍦都好味

服務質素:7/10
環境舒適度:8/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10

2023-10-19
2023-10-17 198 瀏覽
今次去嘅火鍋店係旺角嘅美滋鍋,有幾種唔同價錢既放題,分別在於肉同海鮮既種類,我地揀左C餐,有埋澳洲M6+和牛前腿心,青口同象拔蚌片可以任食😋😋首先,我們叫左養生藥膳醉雞鍋作湯底,湯底濃郁而香味四溢。雞肉經過醉雞的特殊處理,入口滑嫩,湯底中仲加入了各種藥材,提供了養生的功效。🐔🐔一開始會上左刺身船同埋蔬菜盤先,刺身新鮮肥美,都幾好食😆😆首先叫左一d 肉類,紐西蘭羊肉卷肉質鮮嫩,搭配著醉雞湯底的滋味,味道更上一層樓。澳洲M6+和牛前腿心和四方肥牛都切得薄薄的,煮熟後口感極佳,肉味香濃,澳洲和牛質地偏瘦,食多d 都唔怕膩。🐮🐷🐏此外,還有一些特色菜式。象拔蚌片鮮嫩多汁,帶有淡淡的鮮味;日本蟹棒則帶來了濃郁的蟹味。田野鄉村嫩豬肉肉質細嫩,口感鮮美。花膠和蟹籽墨魚滑則增添了豐富的口感層次。🦑🦑當然,還有一些小吃菜式。新鮮自家炸響鈴外脆內軟,浸湯超級入味。魔芋條則是一種獨特的食材,口感爽滑。鮮鲩魚片🐟🐟和脆炸午餐肉都係推介之選。此外,還有一些蔬菜和豆腐類的菜式。沙白、順德炸魚腐、迷你魚皮餃、滑豆腐、鮮准山、萵筍片、唐生菜、白柏葉、金針菇、豆百頁等等,提供了豐富的選擇,讓我們在火鍋中也能享受到健康的

一開始會上左刺身船同埋蔬菜盤先,刺身新鮮肥美,都幾好食😆😆

此外,還有一些蔬菜和豆腐類的菜式。沙白、順德炸魚腐、迷你魚皮餃、滑豆腐、鮮准山、萵筍片、唐生菜、白柏葉、金針菇、豆百頁等等,提供了豐富的選擇,讓我們在火鍋中也能享受到健康的蔬菜。🤤🤤

最後,甜品也是不能錯過的一部分。我們點了蜜瓜雪糕和豆腐雪葩作為甜品。蜜瓜雪糕清甜可口,豆腐雪葩清新又有淡淡豆香,兩者都是結束一頓美味火鍋的完美結尾。🍨🍨

餐廳
醬料同小食飲品都係出面自助形式,而且醬料選擇超多仲有啲推薦嘅配搭添,飲品有各色汽水仲有冷泡嘅桂花烏龍茶等等,可以滿足唔同人既要求😍😍

📍 美滋鍋 (家樂坊) (旺角)
旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie # 香港探店 #berry旺角 #美滋鍋香港 #Beautyinthepothk #美顏養生 #美滋鍋 #火鍋放題 #吃到飽火鍋 #任食火鍋 #免費泊車 #兒童樂園 #旺角火鍋
2023-10-16 117 瀏覽
由門口度入面都係粉紅色,連枱上面個一分鐘沙漏都係粉紅色,好靚呀,今次同朋友叫咗個鴛鴦鍋,一邊麻辣一邊美顏,未打邊爐之前飲過個湯底,好好味,好重料,會翻桌🥰🥰
🥢 120分鐘養生美顏概念火鍋店入秋又是打邊爐的最佳季節,喜歡打邊爐的朋友絕對不能錯過裝修風格舒適柔和、打卡度極高的美滋鍋。店內招牌養身湯底,款款味道濃郁並結合不同食材精華,任食火鍋放題只需 $198起,餓底人士起動 !✨ 美滋鍋價格按肉類、海鮮及入座時間分作4個級別,以19:00-21:00入座作參考 (另設加一服務費) :🐮 A超值6款小鮮肉放題套餐 $258/位🐮 B精選6+1款小鮮肉放題套餐 $268/位🐮 C豪華套餐6+1款小鮮肉放題套餐 $308/位🐮 D至尊套餐6+4款小鮮肉放題套餐 $348/位這次選擇了套餐D,推薦嚐牛朋友必食,套餐有齊美國安格斯封門柳、美國Prime牛下肩胛、美國安格斯牛三角、澳洲M6+和牛前腿心外,更有超過70款火鍋配料及海鮮。包括: 鮮蝦、象拔蚌、沙白、花膠、鮮鯇魚片、黑毛肚等。🌶️ 湯底方面,選擇了中辣的滋補養生香辣鍋,豬骨湯加入各種香料及人參、當歸、黨參、紅棗及枸杞等藥材,散發出濃郁香辣滋味,直接飲用湯底都不傷脾胃。❤️ 小編心水推介牛牛:🐮 美國安格斯封門柳封門柳肉味香濃,肉質結質美味,味道超讚。🐮 澳洲M6+和牛前腿心和牛雪花分佈平均,稍稍一
🥢 120分鐘養生美顏概念火鍋

🐮 A超值6款小鮮肉放題套餐 $258/位
🐮 B精選6+1款小鮮肉放題套餐 $268/位
🐮 C豪華套餐6+1款小鮮肉放題套餐 $308/位
🐮 D至尊套餐6+4款小鮮肉放題套餐 $348/位

❤️ 小編心水推介牛牛:

🐮 美國安格斯封門柳
封門柳肉味香濃,肉質結質美味,味道超讚。

🐮 澳洲M6+和牛前腿心
和牛雪花分佈平均,稍稍一燙即食,肉質嫩滑,入口即溶。

🐙 配料方面小編首推火鍋配料自家製的蟹籽墨魚滑,滑內有墨魚粒粒,爽口彈牙。每日新鮮即炸的響鈴酥脆美味,盡吸湯底鮮味精華,也是必吃推介。

✨ 豐富自助小食醬料區除了超過25款醬料外,亦有涼菜、水果供應。每檯都贈送刺身拼盤︴蔬菜綜合盤各芒果沙冰。另外更有2款特色啤酒及6款口味雪糕、雪葩任食,餓底黑洞都一定吃到飽。場內設兒童遊樂場及多個打卡點,適合一家大細圍爐食飯。

🍽 餐廳:美滋鍋
🌐地址: 旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖
@paradisegrouphk

#hkblogger #hkbloggers #hkigers #hkkol #852kol #hkinfluencer #foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #相機食先 #吃貨 #食好西 #旺角美食 #美滋鍋香港 #Beautyinthepothk #美顏養生 #美滋鍋 #火鍋放題 #吃到飽火鍋 #任食火鍋 #免費泊車 #兒童樂園 #旺角火鍋
2023-10-13
2023-10-13 143 瀏覽
用「美」字作開頭餐廳的鍋底都貫徹養顏的主題單是藥膳都有數款選擇餐廳的裝修比較fancy進場看到的由擺設到用色都是粉色調在一整片夢幻粉中打邊爐真是第一次食物方便選了入門級的Set A隨餐送刺身拼盤及精緻蔬菜綜合盤刺身拼盤有三文魚、帶子、甜蝦、北寄貝及八爪魚整體ok,吃完刺身就胃口全開在混醬後就可以起動了!(一讚混醬區有超多選擇而且有教學如果混出不同組合的醬料)飲品也是一貫的全自助,還有冷盤前菜與生果任deal!點的是養生藥膳醉雞鍋當中最推介以下幾款薄切牛舌(我的top one)鯇魚片鯇魚腩花膠墨魚滑竹簽蝦沙白豬花肉,中羊肉卷鮮雞件蔬菜綜合盤是最後才吃盤裡有生菜, 冬菇, 粟米同菇類最後甜品部份有雪糕與雪芭任吃超滿足尤愛豆腐雪糕
用「美」字作開頭

餐廳的鍋底都貫徹養顏的主題

單是藥膳都有數款選擇

餐廳的裝修比較fancy

進場看到的由擺設到用色都是粉色調

在一整片夢幻粉中打邊爐真是第一次

食物方便選了入門級的Set A

隨餐送刺身拼盤及精緻蔬菜綜合盤

刺身拼盤有三文魚、帶子、甜蝦、北寄貝及八爪魚

整體ok,吃完刺身就胃口全開

在混醬後就可以起動了!

(一讚混醬區有超多選擇

而且有教學如果混出不同組合的醬料)

飲品也是一貫的全自助,還有冷盤前菜與生果任deal!

點的是養生藥膳醉雞鍋

當中最推介以下幾款

薄切牛舌(我的top one)
鯇魚片
豬花肉,中
羊肉卷
鮮雞件

蔬菜綜合盤是最後才吃

盤裡有生菜, 冬菇, 粟米同菇類

最後甜品部份有雪糕與雪芭

任吃超滿足

尤愛豆腐雪糕
2023-10-12 131 瀏覽
好耐無去食美滋鍋啦!以前成日都去食 中意火鍋又中意養生湯底最近見到餐廳轉左放題所以難得朋友仔約食飯 就打算試試轉左模式既美滋鍋啦放題變左Set 選海set可以任叫海鮮價錢算是性價比高 而且食物質素也沒有因為轉了任食而下降!很開心!飲品也多了選擇!
好耐無去食美滋鍋啦!
以前成日都去食 中意火鍋又中意養生湯底
最近見到餐廳轉左放題
所以難得朋友仔約食飯
就打算試試轉左模式既美滋鍋啦
放題變左Set 選海set可以任叫海鮮
飲品也多了選擇!
2023-10-12 144 瀏覽
今日收工約埋朋友黎試下呢間火鍋😆 一入嚟就見到裝修好靚 成日都粉紅色 幾夢幻😍我地叫左個套餐A $258 然後揀左膠原蛋白養顏美容鍋同埋滋補養生香辣鍋😋 職員提我地食之前可以試下個湯底先 又真係去好飲😋 香辣鍋真係有啲藥材味咁 👍 美容鍋就好濃甜除咗打邊爐 估唔到仲有一個刺身送 有三文魚 北寄貝 甜蝦 魷魚 同帆立貝 全部都食得出好新鮮👍👍牛肉好嫩一啲都唔韌 幾有牛味🙈 海鮮都幾多選擇 水魷好爽 翠肉鯇都好新鮮有魚味 👍 菜都有好多揀 油麥菜 生菜全部都好甜😋仲有飲品任飲 連啤酒都有添總括黎講味道都好好👍👍坐得好舒服 時間都好充足💰晚餐人均~$311 (收+1) #美滋鍋香港 #Beautyinthepothk #美顏養生 #美滋鍋 #火鍋放題 #吃到飽火鍋 #任食火鍋 #免費泊車 #兒童樂園 #旺角火鍋

仲有飲品任飲 連啤酒都有添

總括黎講味道都好好👍👍坐得好舒服 時間都好充足

💰晚餐人均~$311 (收+1)

2023-10-06 146 瀏覽
🏠 環境:裝修太夢幻🤭!好似去咗一個童話世界咁。最正係有兒童樂園畀小朋友玩同每日仲開到凌晨2點!.今次叫咗晚市放題B 餐食:🍲 湯底:有8款湯底選擇!如果想要一次享受兩種口感,可加$50升級至鴛鴦鍋,我今次選擇咗滋補養生香辣鍋同養生藥膳醉雞鍋,湯頭濃郁,越滾越好飲!.💰 回本+特色食材:肚仔容量有限! 要食當然要食回本同特色食材1. 美國PRIME牛下肩胛:肉質鮮嫩唔會好肥2. 花膠:養顏之選,口感滑嫩3. 新鮮自家炸響鈴:每枱必叫!酥炸香脆 4. 自家製韭菜猪肉餛飩:餡料豐富5. 檸檬雪葩、豆腐雪葩:清爽好食,絕對係結束餐點完美選擇!
今次叫咗晚市放題B 餐食:
💰 回本+特色食材:
肚仔容量有限! 要食當然要食回本同特色食材
1. 美國PRIME牛下肩胛:肉質鮮嫩唔會好肥
2. 花膠:養顏之選,口感滑嫩
3. 新鮮自家炸響鈴:每枱必叫!酥炸香脆
4. 自家製韭菜猪肉餛飩:餡料豐富
2023-09-27 3935 瀏覽
黎自新加坡既過江龍打卡火鍋店美滋鍋果然名不虛傳~~店內裝潢時髦, 設計簡潔大方, 光線明亮, 座位舒適, 營造出一個放鬆又愉快嘅用餐氛圍~~餐廳而家主打120分鐘任飲任食火鍋放題, 價錢$198起放題有4個套餐選擇~我揀左D 至尊6+4款鮮肉 $348~有超過70款火鍋配料任飲任食每枱都會有一碟時令刺身拼盤&蔬菜綜合盤湯底方面每日有7款單鍋, 獨家湯底就另加$70~鴛鴦鍋加$50, 四季鍋加$70....自助區可取醬料&餐前小食&時令水果~飲品都有唔少果汁汽水選擇, 另外仲有有啤酒&冷泡茶等...每枱都會有一碟時令刺身拼盤~刺身有三文魚, 有子, 北寄貝, 甜蝦, 八爪魚~~全部都好新鮮味美湯底揀左單鍋既維他命C蕃茄玉米鍋~蕃茄鍋味道超濃郁!!! 啖啖都係鮮茄味酸甜可口~~肉類有超過10款, 食肉獸表示高興點左澳洲M6+和牛前腿心, 美國PRIME牛下肩胛, 美國安格斯封門柳~全部牛肉既質素都好好, 牛味香濃, 肉質鮮嫩軟軟海鮮選擇方面都好豐富!!!有廣島蠔, 竹簽蝦, 象拔蚌, 沙白, 鮮鯇魚骨腩, 蟹籽墨魚滑等等.....廣島蠔非常新鮮, 而且好肥美蟹籽墨魚滑爽口彈牙~~象拔蚌口感
黎自新加坡既過江龍打卡火鍋店美滋鍋果然名不虛傳~~
餐廳而家主打120分鐘任飲任食火鍋放題, 價錢$198起

放題有4個套餐選擇~
我揀左D 至尊6+4款鮮肉 $348~
有超過70款火鍋配料任飲任食

每枱都會有一碟時令刺身拼盤&蔬菜綜合盤

湯底方面每日有7款單鍋, 獨家湯底就另加$70~

鴛鴦鍋加$50, 四季鍋加$70....

自助區可取醬料&餐前小食&時令水果~

飲品都有唔少果汁汽水選擇,
另外仲有有啤酒&冷泡茶等...
每枱都會有一碟時令刺身拼盤~
刺身有三文魚, 有子, 北寄貝, 甜蝦, 八爪魚~~
全部都好新鮮味美
湯底揀左單鍋既維他命C蕃茄玉米鍋~
蕃茄鍋味道超濃郁!!! 啖啖都係鮮茄味
酸甜可口~~
肉類有超過10款, 食肉獸表示高興

全部牛肉既質素都好好, 牛味香濃, 肉質鮮嫩軟軟

海鮮選擇方面都好豐富!!!

廣島蠔非常新鮮, 而且好肥美

蟹籽墨魚滑爽口彈牙~~
象拔蚌口感幼嫩爽脆

沙白鮮甜又冇沙~~
蔬菜綜合盤擺盤精緻, 蔬菜款式有粟米, 菇, 生菜等.....
魚皮新鮮爽脆
新鮮自家製響鈴好大條, 而且熱辣辣卜卜脆

幼紅薯粉煙韌Q彈
最後食埋甜品就超滿足喇!!!
餐廳送上柚子沙冰, 酸酸甜甜, 完全解膩~~
仲食埋檸檬雪葩同朱古力雪糕作為今餐既完美總結
  • 幼紅薯粉
  • 響鈴
  • 象拔蚌
  • 廣島蠔
  • 美國PRIME牛下肩胛
2023-09-27 129 瀏覽
【旺角•美滋鍋】✨@paradisegrouphk————————————————————————新加坡過江龍 主打美顏養生火鍋 120分鐘火鍋放題任食套餐升級新價錢新菜單 火鍋放題分別提供4款套餐由超值,精選,豪華及至尊,價錢最低由HK$198起至HKS348,材料升級至多達70款以上火鍋配料包括各款海鮮無限量任食任飲!每台亦會送上時令刺身拼盤及蔬菜綜合盤乙份🍯|晚市套餐A(六款小鮮肉放題)|餐廳最特別的是他們自家熬製的湯底,提供了8種選擇。其中最出名的當然是膠原蛋白養顏美容鍋和清涼解熱雪耳鮮椰子鍋。此外,還可以組合點鴛鴦鍋和四季鍋,一次品嘗四種湯底。我選擇了雪耳椰子鍋,湯底味道濃郁。這個套餐包含澳洲M6牛肉和和牛前腿心,還有美國prime牛下肩胛,可以隨意享用。牛肉的品質很好,肥瘦均勻,入口軟滑。此外,還可以隨意選擇6種小肉料,包括牛舌、田野鄉村嫩豬花肉、美國四方肥牛、細西蘭羊肉卷、三黃鮮雞件和美國精選肥牛。上湯底時,服務員會同時上刺身拼盤和蔬菜拼盤。其他配料則需要使用QR碼點餐,包括海鮮、丸類、草品類和蔬菜等。這些配料非常豐富,令人滿意。海蝦、蜆肉和墨魚滑也很不錯。此外,自助區還
【旺角•美滋鍋】✨@paradisegrouphk
————————————————————————

🍯|晚市套餐A(六款小鮮肉放題)|

我選擇了雪耳椰子鍋,湯底味道濃郁。

上湯底時,服務員會同時上刺身拼盤和蔬菜拼盤。其他配料則需要使用QR碼點餐,包括海鮮、丸類、草品類和蔬菜等。這些配料非常豐富,令人滿意。海蝦、蜆肉和墨魚滑也很不錯。此外,自助區還提供了各種醬料、水果和涼拌菜,例如涼拌木耳和青瓜。飲品方面提供冷泡茶,最後還送上柚子沙冰。
2023-09-26 161 瀏覽
美滋鍋一向主打高質邊爐,依家推出120分鐘放題套餐最平$198起是超級抵🤪所以晚市勁Full吖!人氣超勁~最近K約朋友食飯都揀左佢😍💫 D至尊放題套餐 (6+4款小鮮肉)美滋鍋提供多款特色滋潤湯底,共有六款主要湯底,eg.養生藥膳醉雞鍋、長生松茸野菌鍋、特濃沙嗲鍋等!🥘亦可以另加$70要獨家火鍋湯底(有2款),就好似K今次就要左膠原蛋白養顏美容鍋🥰+醉雞鍋(鴛鴦鍋+$50)湯底濃香陣滋潤,就算唔點醬汁都夠入味😆一開始會送上刺身拼盤同蔬菜拼盤,而出面就有自助飲品區同醬料前菜區!醬汁會有教學教你點調配,畢竟有太多選擇真是有點花多眼亂吖😝前菜則有涼拌青瓜、雲耳、花生仲有啲水果添🍉🍈🍊套餐可以任食包括質感柔嫩、肉味香濃既澳洲M6;超大片、重牛味既美國PRIME牛下肩胛;仲有美國安格斯牛三角同帶點韌勁既美國安格斯封門柳🥩而店家有超過60款火鍋配料無限供應😝肉類有高質牛肉,仲有田野鄉村嫩豬五花、紐西蘭羊肉片、三黃鮮雞件等,仲有必食廣島蠔、鮮甜既沙白、大大件又好有膠質既花膠、索汁一流既自家製巨型響鈴、彈牙既象拔蚌片同蟹籽墨魚滑、竹簽蝦、新鮮肥鵝腸、腐皮魚卷等一樣滋味,蔬菜類都有好多款可以揀吖🥬最後可

💫 D至尊放題套餐 (6+4款小鮮肉)

最後可以點埋雪糕!都是任食的~推薦解膩既檸檬雪芭同充滿豆香既豆腐雪芭😆

2023-09-24 278 瀏覽
係出面見到裝修幾靚,入門又有兒童區,諗住食物質素應該都唔會好差,點知咁伏食完肚屙。四個人去食,食完全部肚屙,屙水。尼個價錢食物質數一般般就算,食完仲要肚屙。😡😡😡😡真係好嬲!湯底:一啲味都冇,仲清過清湯,加湯個樽黐 黐笠笠,個樽好多漬,似係長期冇洗乾 淨留下嘅頑固漬。食物:牛冇牛味,口感怪怪地,顏色都係。 蝦口感係霉嘅,又腥!超級唔新鮮。調味料區:啲蔥霉霉爛爛,出晒水。 西芹乾爭爭,變晒色,第一次見棕 色西芹,似係放咗幾日。 🙂第一次見調味料都伏嘅舖頭。收費:除加1外仲有假期前收費,每人加$10。尼個價錢真心唔低。廁所:一入去就好大陣味🤮,同大陸啲廁所有得揮,洗手盆下面有一大袋藍色液體,似係洗手液,仲有啲袋係地下。

湯底:一啲味都冇,仲清過清湯,加湯個樽黐
黐笠笠,個樽好多漬,似係長期冇洗乾
淨留下嘅頑固漬。

食物:牛冇牛味,口感怪怪地,顏色都係。
蝦口感係霉嘅,又腥!超級唔新鮮。

調味料區:啲蔥霉霉爛爛,出晒水。
西芹乾爭爭,變晒色,第一次見棕
色西芹,似係放咗幾日。
🙂第一次見調味料都伏嘅舖頭。

2023-09-22
  • 唔建議
2023-09-22 2769 瀏覽
呢期好紅嘅任食火鍋 爐以為呢間係單點嘅原來有放題仲幾抵食😍所有配料嘅質素都堪比單點 仲有任飲水果甜品 環境仲要靚可以打卡‼️✨火鍋放題B餐 $268✨肩胛係B餐先有其他就一樣 A餐+$10就可以升級🔥❣️養生香辣鍋加錢可以轉鴛鴦或者四格 ✅ 香辣鍋似係台式香而不辣🌶️ 唔會太油飲得落嘅 要讚佢加湯都唔會溝淡好多👌🏻 任食火鍋可以慳返個湯底錢🥺❣️美國PRIME牛下肩胛❣️精選肥牛❣️四方肥牛牛肉一盤三四塊啱啱好 肩胛就最lean有肉感🥩肥牛肉好嫩🐮 竟然有牛舌好多塊口感一流😍👅❣️田野鄉村嫩豬肉❣️雞件❣️紐西蘭羊肉卷豬養都係薄薄地但又好有味道🐖🐏 可以食多幾碟☺️ 雞肉滑嫩🍗❣️沙白❣️竹簽蝦普通嘅套餐竟然有海鮮 真係有誠意🔥 沙白都大大粒💦 蝦又新鮮🦐❣️白家製韭菜豬肉餛飩❣️迷你魚皮餃❣️蟹籽墨魚滑❣️隆重推介呢度嘅餃 係麵店食到嘅嘅質素(。☌︎ᴗ☌︎。) 韭菜味好香 魚皮餃有口感🥟 墨魚滑都好彈牙🐙❣️新鮮自家炸響鈴❣️豆百頁❣️蓮藕片❣️萵筍片❣️金針菇❣️白蘿蔔❣️炸魚皮❣️白柏葉份量每樣都啱啱好 過足口癮又唔浪費✅蔬菜出色地有甜味 粟米萵筍蘿蔔要食🌽🥕炸響鈴同炸魚皮都新鮮炸起 好索湯✨❣️幼紅薯粉冇錯 一定要車返個粉落辣湯先
呢期好紅嘅任食火鍋 爐以為呢間係單點嘅原來有放題仲幾抵食😍

炸響鈴同炸魚皮都新鮮炸起 好索湯✨

❣️幼紅薯粉
冇錯 一定要車返個粉落辣湯先係完美句號‼️
呢個粗幼幾好 粗過粉絲幼過薯粉 勁索湯🌶️🍜

另外仲會送刺身船 都係正常嘢有三文魚北寄貝甜蝦帶子🐠🦐🦑 又係誠意之作🥳
仲可以攞餐前小食同生果🍊🍉 哈密瓜世界級甜💦 🍈 甜品用本地貨值得支持 檸檬雪葩好refreshing 🍋
  • 牛舌
  • 炸響鈴
  • 美國安格斯牛小排
  • 珍寶鮮蝦水餃
  • 滋補養生香辣鍋
2023-09-22 128 瀏覽
呢間充滿少女心嘅火鍋店,係香港少有嘅打邊爐式打卡餐廳,餐廳燈光光猛,周圍都佈滿花花,好有身在cafe嘅感覺。最近見做緊火鍋放題,有四個價位嘅套餐可以選擇,我哋揀咗套餐C,可以主力食澳洲M6+和牛💪🏻放題嘅種類都唔少,我哋食咗澳洲M6+和牛前、鮮鲩魚骨腩、水魷魚、鴨血、三黃雞件、魚皮餃、韭菜餃、花膠、竹簽蝦、脆炸午餐肉、蟹籽墨魚滑、象拔蚌片、皇帝菜、沙白等。特別一提我哋不斷order y嗰幾款~~澳洲M6+和牛前腿心: 肉質細膩,牛味濃郁。鮮鲩魚骨腩: 魚肉非常鮮嫩,而且骨少,方便食。水魷魚:彈牙,有海鮮味。花膠:口感滑嫩,啖啖都有豐富膠質。竹簽蝦:大隻,肉質爽彈,新鮮帶有微微甜味,高質。其他款式都新鮮,呢個放題set,一定能滿足鍾意食牛嘅朋友仔。

作為一個識食嘅潮人,喺旺角搵食,今時今日當然唔會去勇者塔喇🙊 今次我就揀左星加坡過江龍「美滋鍋」,試下佢最近推出120分鐘任飲任食火鍋套餐🔥 依個火鍋套餐午市、晚市、宵夜時間都有提供,共有4個set可以選擇,最平$198就可以食到😍 仲有超過60款火鍋配料同飲品無限供應,性價比相當高,絕對係旺角少有嘅高質仼食火鍋!! 套餐送上時令刺身拼盤,擺盤吸引大方,有三文魚、八爪魚、北寄貝和帶子😋 刺身味道新鮮可口,口感細嫩👍今次我就揀左「D至尊餐」,包含「6+4款」小鮮肉放題套餐,升級嘅肉類同海鮮包括美國安格斯封門柳、美國PRIME牛下肩胛、美國安格斯牛三角、澳洲M6+和牛前腿心、黑毛肚、廣島蠔、新鮮肥鵝腸、日本蟹柳、青口和象拔蚌片。另外,仲有多款海鮮、火鍋配料任君選擇,款式多達60款!湯底方面,我就揀左鴛鴦鍋,分別長生松茸野菌鍋拼清涼解熱雪耳鮮椰子鍋🍲 前者湯底濃郁,松茸嘅菇味又香又鮮甜,十分滋補養生!而後者味道較清甜,感覺比較溫順清熱👍至於火鍋嘅靈魂: 牛肉,各款牛肉都相當高質,美國PRIME牛下肩胛牛味濃口感有嚼口;澳洲M6+和牛前腿心油花細密,肉質嫩滑,吸滿美味湯汁,咀嚼時牛香滿溢, 滋

至於火鍋嘅靈魂: 牛肉,各款牛肉都相當高質,美國PRIME牛下肩胛牛味濃口感有嚼口;澳洲M6+和牛前腿心油花細密,肉質嫩滑,吸滿美味湯汁,咀嚼時牛香滿溢, 滋味加倍😍

海鮮方面都十分滿意,竹籤大蝦超鮮甜,口感彈牙,花膠口感Q彈👍 仲有我最愛嘅墨魚滑, 口感彈牙,咀嚼到一粒粒嘅墨魚肉,絕對足料🤤 鮮甜鯇魚片,入口無骨,口感鮮嫩細緻,encore左好多碟!! 廣島蠔肉質肥美飽滿,口感富彈性又細嫩,肉質鮮甜滑溜,味道濃郁甘香。不得不提仼食象拔蚌片,稍稍淥一淥口感爽脆,味道層次豐富,有海水鮮甜風味,令人食指大動🫢

另有超過60款火鍋配料,總有一款啱你口味😏 特別要提黃油雞件,口感鮮嫩紮實,雞味濃滋味馥郁;自家製響鈴超大條,口感香脆, 吸收湯底精華,滋味滿分。各款蔬菜色澤亮麗,味道新鮮爽嫩,粟米鮮甜,中和一下吃肉嘅油膩感😎

自助飲品區供應多款飲品,包括汽水、啤酒、自家製泡茶等等,清清味蕾解一解油膩感。而自助醬料區供應約30款火鍋醬料,同時亦供應多款新鮮水果,有火龍果、西瓜、哈密瓜及橙等,吃幾片消滯解膩,清熱解暑🔥今餐真係十分滿足,飽到上心口🌝
2023-09-12