同男友去左屯門市中心行街,行完見到附近有新開放題餐廳,就去左試下~地方好大好寬敞,裝修又幾特別,好多模型公仔~不過坐左15mins 到就滿座,我諗去前book 定位會比較好。呢到係用ipad 落單有埋圖片好方便,又準確,無漏單~而且食物種類都幾多,刺身、壽司、打邊爐、炸物、燒物等等。仲可以加$118 升級任食生蠔同松葉蟹腳~所有野都係以一件去落單,可以因應個人需要點,無甘易食淨浪費。呢到仲好窩心,枱底有電話差電線,可以邊食邊差電。刺身都幾新鮮,最like八爪魚,幾鮮甜。估唔到放題都有黑松露三文魚壽司,仲有迷你版花之戀,唔會食完壽司就食唔落其他野,不過個人比較喜歡食火炙系列。熟食方面選擇都好多,焗蠔有蒜香同芝士兩種,芝士味好香濃,芝麻雞翼好香口,紫蕃薯天婦羅唔算多炸粉又甜甜地。我地仲點左個韓式豬骨湯底打邊爐,個味就好似平時食韓式泡麵既湯底,酸酸甜甜甘。岩哂想食放題又想打埋邊爐既朋友~另外佢仲有自助飲品同甜品位,有紙包同罐裝飲品可以自己去拎,如果唔想飲呢d 仲有得order 餐飲,例如檸茶,奶茶,柚子蜜等,甜品方面呢到有好多唔同既雪糕雪條選擇。

呢到係用ipad 落單有埋圖片好方便,又準確,無漏單~而且食物種類都幾多,刺身壽司、打邊爐、炸物、燒物等等。仲可以加$118 升級任食生蠔同松葉蟹腳~所有野都係以一件去落單,可以因應個人需要點,無甘易食淨浪費。呢到仲好窩心,枱底有電話差電線,可以邊食邊差電。

刺身併盤
刺身併盤
火炙壽司
火煱
2018-01-16 319 瀏覽
坦白講,這是一間屯門難得的放題,但我的意見是絕對中立。首先要讚的,當然是地方寬闊,而且使用電子板落單,相比九龍港島區的,絕對有分別。而且飲品選擇較多,外邊的放題沒有的凍奶茶、凍檸檬茶和紅豆冰,這裡都有。只可惜食物品種較少,味道尚算可口,可說是不過不失。刺身算是一般而且種類不多。漏單的情況很少,可能是使用電子落單的原因。收碟速度快,廁所較細,不太方便。總括而言,可以一試。仍有很大進步空間,希望會不斷改進。
坦白講,這是一間屯門難得的放題,但我的意見是絕對中立。

首先要讚的,當然是地方寬闊,而且使用電子板落單,
相比九龍港島區的,絕對有分別。
只可惜食物品種較少,味道尚算可口,可說是不過不失。
刺身算是一般而且種類不多。

漏單的情況很少,可能是使用電子落單的原因。
收碟速度快,廁所較細,不太方便。

總括而言,可以一試。
仍有很大進步空間,希望會不斷改進。
2017-12-25
5 分鐘 (堂食)
  • 蟹粥,芝麻雞翼
2018-01-14 1051 瀏覽
好開心新開了一間放題,見到成個月好多人等位,終於在上星期一 最凍日子,我們都訂到位來吃,可能太凍今日不太多人。店鋪好大間有2000呎左右,而且坐位有間隔像房設計,很適合一班朋友,家庭聚會。成人$248一位;小童$148;長者$1789點後第2位半價很吸引like face book 還有免費鵝肝多士送。麵包非常脆,不肥膩,鵝肝幾大塊,外脆內香,驚喜醬醃魚生,味道比較特別,醃過魚生咸咸地,咸鮮味道覺得很喜歡做前菜一流例牌刺身,放題必點。比較特別有三文魚腩,爽口上等質素所有刺身厚切,鮮帶子,吞拿魚,象拔蚌,油甘魚,劍魚,八爪魚片串燒大蝦,串燒雞軟骨,燒羊架♡蝦又香又彈牙,雞軟骨爽口,羊仔扒粉嫩剛剛好,水準比想像中高炸物選了比較特別的尤魚鬚卷,,很香脆春卷皮包,尤魚鬚粗而軟腍,新意思天婦羅茄子,很厚內裡有汁不乾,好味。炸雞翼香脆有點麵包糠。蒜蓉焗生蠔,蠔肉焗完仲有肉食,算厚身天婦羅蝦,醬粉不厚讚,蝦肉保持水份,爽口彈牙再追加一次手握壽司和黑椒枝豆。魚子三文魚壽司 - 沒特別火焰和牛壽司 - 牛肉入口即溶,追加2次蟹膏帶子壽司 - 蟹膏很濃味帶子鮮甜火焰左口魚壽司 - 入口即溶, 火焰燒過,比

成人$248一位;小童$148;長者$178
9點後第2位半價很吸引

like face book 還有免費鵝肝多士送。
麵包非常脆,不肥膩,鵝肝幾大塊,外脆內香,驚喜

鵝肝多士

醬醃魚生粒

醬醃魚生,味道比較特別,醃過魚生咸咸地,咸鮮味道覺得很喜歡
做前菜一流

例牌刺身放題必點。

比較特別有三文魚腩,爽口上等質素

串燒

串燒大蝦,串燒雞軟骨,燒羊架♡

蝦又香又彈牙,雞軟骨爽口,羊仔扒粉嫩剛剛好,水準比想像中高

炸尤魚鬚卷,炸雞翼,天婦羅茄子

天婦羅茄子,很厚內裡有汁不乾,好味。

炸雞翼香脆有點麵包糠。

蒜蓉燒蠔

蒜蓉焗生蠔,蠔肉焗完仲有肉食,算厚身

天婦羅蝦,醬粉不厚讚
,蝦肉保持水份,爽口彈牙再追加一次

手握壽司

手握壽司和黑椒枝豆。

魚子三文魚壽司 - 沒特別
火焰和牛壽司 - 牛肉入口即溶,追加2次

蟹膏帶子壽司 - 蟹膏很濃味帶子鮮甜

火焰左口魚壽司 - 入口即溶, 火焰燒過,比較香和軟滑
魚子吞拿魚腩壽司 - 吞拿魚腩爽口

黑椒枝豆比平時惹味,如果配酒就一流啦

各款雪條雪糕

有2個甜品櫃:明治,雀巢,韓國牌子,很多年沒見的唧唧冰提子味

汽水飲品自取,最特別帶暖笠笠支裝維他奶,當然非飲不可♡

支裝維他命奶
2018-01-08
鵝肝多士
串燒
炸尤魚鬚卷,炸雞翼,天婦羅茄子
各款雪條雪糕
支裝維他命奶
2018-01-13 389 瀏覽
本來元朗果間食過都ok咁屯門開左間,約幾個朋友去試下午放題點知完全出晒事1:甩單嚴重,最少50%野寫左無黎2:職員服務可以俾負100分,絕對趕客未入去之前已經有其他客人罵該店職員服務唔得咁放題夠鐘咪夠鐘.唔使講:夠鐘啦,即刻離場   下話係出面聽到已經有d想走某男職員送野食黎連行多2步都懶格硬要係客人個手邊窄位放入去lastorder唔通知客人本來想叫張食,就話lastorder唔俾再點野食有位男職員放低張單話叫我地埋左單先我地仲食緊野而且果陣都係3點零鐘而且我地2點入去,就算你3點9夠鐘都唔使咁早拎定張單黎下話?驚我地無錢俾?係咁驚就報警話我地食霸王餐啦咁都算,使唔使來回3次咁睇我地俾錢未?130蚊豪俾你算之後絕對唔會再去
本來元朗果間食過都ok
咁屯門開左間,約幾個朋友去試下午放題
點知完全出晒事

1:甩單嚴重,最少50%野寫左無黎

2:職員服務可以俾負100分,絕對趕客
未入去之前已經有其他客人罵該店職員服務唔得
放題夠鐘咪夠鐘.唔使講:夠鐘啦,即刻離場   下話
係出面聽到已經有d想走

某男職員送野食黎連行多2步都懶
格硬要係客人個手邊窄位放入去

lastorder唔通知客人
本來想叫張食,就話lastorder唔俾再點野食

有位男職員放低張單話叫我地埋左單先
我地仲食緊野而且果陣都係3點零鐘
驚我地無錢俾?係咁驚就報警話我地食霸王餐啦
咁都算,使唔使來回3次咁睇我地俾錢未?

130蚊豪俾你算
之後絕對唔會再去
2018-01-13
2018-01-09 454 瀏覽
住元朗經常去缘聚放題,除了質數好又底食,知道屯門又開多間,而且食物選擇多D,加左我最愛既海膽和鵝肝放題今曰約左個住屯門既老友一齊去,可惜佢唔食鵝肝和海膽超級失望,還好依然有其他刺身可選擇好新鮮,食完再食,效率都好快,呢度有個好處,用平板電腦落單,快靚正一口壽司,咬落飯粒粒分明,酸度恰到好處,可見即叫即做黃金蠔芝士味香濃又不失蠔味清湯蜆,鮮味!連湯飲都飲晒三文魚籽手卷,一口食晒,最好細細舊,可選擇試多幾款下午茶時間百多元可以食得咁豐富,好满足

今曰約左個住屯門既老友一齊去,可惜佢唔食鵝肝和海膽

超級失望,還好依然有其他刺身可選擇

一口壽司,咬落飯粒粒分明,酸度恰到好處,可見即叫即做

黃金蠔芝士味香濃又不失蠔味

清湯蜆,鮮味!連湯飲都飲晒

三文魚籽手卷,一口食晒,最好細細舊,可選擇試多幾款

下午茶時間百多元可以食得咁豐富,好满足

2018-01-02 749 瀏覽
之前食過元朗間緣聚都覺得好正知道屯門新開咗間 ,即刻約埋朋友仔過去食個lunch先。裡面嘅環境裝修好年青 好有氣氛午市放題 都係158蚊 已經可以勁食啦, 簡直平靚正食放題首先頭round 一定會點刺身 食咗先啦 甜蝦三文魚帶子榮螺 象拔蚌刺身, 都係我嘅最愛。當然都仲有 其他魚類嘅刺身不過我本身小食 所以冇點到。食完刺身 就係食壽司嘅時間啦, 同朋友仔點左一round 一人一件食幾件滿足一下 飯癮蟹膏手捲都幾特別, 可以一試燒蠔方便有蒜蓉燒蠔同埋芝士燒蠔,不錯熟悉我哋點咗 牛脷,清酒煮蜆同埋甜薄餅,食物煮既時間掌握得剛好, 試咗幾樣都唔錯西冷都很不錯,細細件食下都開心,唔會太熟,不會韌甜品櫃都有唔少嘅甜品可以食下, 賣甜品就已經打曬喇

裡面嘅環境裝修好年青 好有氣氛

午市放題 都係158蚊 已經可以勁食啦, 簡直平靚正

放題首先頭round 一定會點刺身 食咗先啦
甜蝦三文魚帶子榮螺 象拔蚌刺身, 都係我嘅最愛。
當然都仲有 其他魚類嘅刺身不過我本身小食 所以冇點到。

蟹膏手捲都幾特別, 可以一試

燒蠔方便有蒜蓉燒蠔同埋芝士燒蠔,不錯

西冷都很不錯,細細件食下都開心,唔會太熟,不會韌

甜品櫃都有唔少嘅甜品可以食下, 賣甜品就已經打曬喇
2017-12-28 645 瀏覽
今日試呢間新開屯門日式放題,來到嘅時間正係午膳時間,餐廳內非常多人,但我地都唔係等左好耐就有位喇。成人$158,價錢合理,好抵食,用ipad點菜都好放便,款式又好多,淨係甜品同雪糕都好多款職員反應快,又有禮貌下次一定會再黎!三文魚勁新鮮
2017-12-19
2017-12-24 822 瀏覽
最近每年聖誕必食自助餐,同區缺乏自助餐選擇。往年到酒店吃,價錢高、人滿為患、菜式普通又不好吃。今年碰巧在我居住區有間新餐廳,便跟友人一起去慶祝。晚上的招牌引人注目,紅色的大字在漆黑中尤其顯眼。午市、晚市及其它優惠的大餐牌陳列在門口,讓我們清楚地看到放題種類及價錢。自助餐以日式食物為主,種類多而廣。想不到自助餐有火鍋選項,配料齊全。午市放題只需$88,接近鄰近屯門市廣場餐廳的價錢,但這裡是放題而不是套餐或單點,故性價比較高。聖誕放題價錢合適,不用與外面其它區及遊客爭位,建議一試,訂座最好,節省時間又確保有位,不錯。值得注意的是每晚9時後第二位半價。9時後,商場的餐廳相繼關門,只可往外覓食。新墟一帶選擇不多,這裡是兩小時聚會打卡的好地方。場內環境跟元朗的店舖大致相同,與很多自助餐店一樣走年輕風格。牆上的紅綠燈與車牌是主要佈置。另一邊是大型汽水蓋和黑膠碟。餐廳提供平板電腦或手寫紙(如沒有平板電腦供應)。相信大部份人都喜歡平板電腦點菜。食品分門別類,點菜後,按上菜紙就可找回點菜紀錄。圖文並荗。部份項目向下拉有其它選項,不要錯過。這裡有飯麵供應給無飯/麵不歡的人,份量是平時的一半,方便你試其它食

想不到自助餐火鍋選項,配料齊全。
另一邊是大型汽水蓋和黑膠碟。
這裡有飯麵供應給無飯/麵不歡的人,份量是平時的一半,方便你試其它食物,不會造成浪費。
刺身
不用多想,點鮮帶子刺身吧! 放題一應俱全,首看刺身質素,我最喜歡帶子刺身和三文魚刺身。帶子非常鮮嫩爽口,三文魚魚油豐富,十分肥美。

刺身壽司

幾乎每張桌的人都會點壽司。首推火炙醃漬左口魚邊壽司,因在外面較少有,這裡的左口魚新鮮不帶魚腥味,火炙後的左口魚肉如燒魚般但毫不乾癟。
叉燒手打烏冬

點了一個叉燒手打烏冬,味道適中不會咸。叉燒入口軟滑即溶,烏冬軟滑掛汁。
蟹籽沙律

眾多沙律中首選蟹籽凱撒沙律,蟹籽、青瓜爽口,加上少許沙律醬味道清新,並不是一早放入雪櫃,被雪成凍、硬而無蔬菜味。
揚物
揚物甚為出色,主要基於即點即炸及其炸粉。炸粉薄而與食物貼合,吃時炸粉不會鬆脫,又不會覺得炸粉厚。推大蝦、南瓜、芝心蝦丸和魷魚花枝。芝心蝦丸是重點,軟中帶爽,配上熱芝士流心,適合寒冷的冬天。喜歡榴槤的請選榴槤炸彈,榴槤味非常重,用上榴槤肉而非榴槤味漿。
飲品
飲品種類多而好喝,我喜歡綠色罐的韓國罐裝茶,不甜解膩。
雪條

雪條種類極多,不知還以為是甜品餐廳。
焦糖3.6牛乳雪糕

總括來說,這間餐廳性價比高,食物質素好,上菜快,是值得一去再去的餐廳。
2017-12-19
雪條
焦糖3.6牛乳雪糕
3K
2017-12-22 578 瀏覽
行完vcity就一家人過左黎食放題,一直行過條天橋就到,地點好方便。食早場17:00 - 19:00最抵,$168一位咋,超多野食,日式料理到打邊爐都有,仲有勁多甜品,作為一個甜品控,梗係要食多幾款啦。飲品到雪櫃自助,好多款,唔想飲罐裝飲品,仲可以落單要奶茶檸茶等,好多元化。先黎盤刺身先,賣相超得,排得好靚仲放埋乾冰㗎,出哂煙超靚刺身好新鮮,厚切,無漏單,一家人都讚不絕口。各種壽司,細細件唔怕一下就飽,飯軟綿帶醋味,好正。沙律都好新鮮,青瓜絲爽口。芝士焗蠔好好味,大量encore。燒羊架都好味,不過唔鍾意個醬汁。燒三文魚頭,鯖魚同牛舌,香口唔乾柴。焗牛油紫薯粒粒,本身已經甜,加埋牛油焗更香口,又係encore左好多。甜品有蛋糕仔,布甸,豆腐花,乳酪,雪條等,雪條有好幾十款!!超誇張呀,食左榴槤雪條,明治朱古力條,樂天韓國雪條,仲食左條大腳板,哈哈,真係好少可以一次食咁多款㗎仲食左好多其他野無影相,樣樣都唔錯呀~屯門分店新開張,感覺乾淨啲,地方又大啲,店員態度又好,唔怪得book位時已經好多時段都full哂啦,正正正

先黎盤刺身先,賣相超得,排得好靚仲放埋乾冰㗎,出哂煙超靚
刺身好新鮮,厚切,無漏單,一家人都讚不絕口。
各種壽司,細細件唔怕一下就飽,飯軟綿帶醋味,好正。
沙律都好新鮮,青瓜絲爽口。
芝士焗蠔好好味,大量encore。
燒羊架都好味,不過唔鍾意個醬汁。
燒三文魚頭,鯖魚同牛舌,香口唔乾柴。

2017-12-18
2017-12-20 455 瀏覽
屯門一帶是自己熟悉的地方,知道附近有間新開業的餐廳,不用舟車勞頓到市區享受放題樂趣也是賣點之一餐廳都是分段收費,還有些新開業優惠新店面積夠大,光潔明亮坐位舒適,還有些小區分佈,頗合一衆人數較多的朋友聚會餐廳採用電腦入單,快捷又環保是晚寒風凜凜,我們先點一份火鍋暖暖身軀,番茄芝士湯底,味道濃香,食材簡單但新鮮,滿足又暖胃厚燒牛舌、澳洲西冷扒都夠厚身腍滑香煎大蝦最吸引size夠大,啖啖爽口蒜香焗蠔多吃幾只巳值回票價飲品較特別的有紅豆冰都做到綿滑可口刺身拼盤除了具備一般的品種,還有象拔貝供應,雖然細少但味道鮮美天婦羅掦物,最愛南瓜綿甜帶點脆口,其他品種要留待下次品嚐,因為太飽了,他們的上餐速度非常有効率,胃納夠的朋友可以去挑戰一下。
餐廳都是分段收費,還有些新開業優惠
餐廳採用電腦入單,快捷又環保
厚燒牛舌、澳洲西冷扒都夠厚身腍滑
香煎大蝦
最吸引size夠大,啖啖爽口
蒜香焗蠔
多吃幾只巳值回票價
飲品較特別的有紅豆冰
都做到綿滑可口
刺身拼盤
除了具備一般的品種,還有象拔貝供應,雖然細少但味道鮮美
2017-12-20 1819 瀏覽
一家人黎試下新開嘅放題舖,屯門少有地方咁大㗎,要一早book位,超快爆滿。假期正價時段$258,可以接受啦,而加有質素嘅放題都係咁上下錢,最緊要野好食。好方便喎用pad落單,唔使舉手無人理,又唔使用咁多紙環保啲,抵讚,仲無漏單添呀!!地方好大,入面最先坐滿,一直坐到出去,呢幾日天氣都幾凍,坐正門口第一排都真係有啲凍,內邊就暖笠笠。新開張好乾淨,所有野都齊齊整整,又夠光,小朋友好開心見到有咁多公仔模型。刺身好新鮮好正,一上到枱就夾得七七八八,無影到張靚仔相添,唔單止排得靚,仲放左乾冰出煙㗎,正正正!!三文魚好鮮味,仲有三文魚腩添呀,不過比人食左了無相。蟹粥又係必食,極鮮甜!蜆大隻無砂,味道一般。鐵板牛舌點一份已經好大盤,牛舌好軟滑好好味,甜洋蔥汁黎。燒三文魚勁肥,又香又滑。焗蠔又係必點,勁正正正!甜品有好多,食左榴槤雪條。仲有明治朱古力雪糕條,想食埋韓國隻樂天蜜瓜㗎,不過真係太飽了。好多野食,講得出都有,咁凍天氣叫埋火鍋暖下先,要帶多幾個胃黎先食得哂咁多野!!

三文魚好鮮味,仲有三文魚腩添呀,不過比人食左了無相。

蟹粥又係必食,極鮮甜!

蜆大隻無砂,味道一般。

鐵板牛舌點一份已經好大盤,牛舌好軟滑好好味,甜洋蔥汁黎。

燒三文魚勁肥,又香又滑。

焗蠔又係必點,勁正正正!

甜品有好多,食左榴槤雪條。

2017-12-17
15 分鐘 (堂食)
$283.8 (晚餐)
         因為家人生日,所以專登同家人去試下放題當慶祝。難得屯門都有放題,仲要地點都方便就腳,因為平時食放題又要舟車勞頓,要搭到出去旺角呢D市區,依家佢終於唔洗長途跋涉啦  唔好以為屯門嘅放題好一般,其實都好有水準。諗住6點鐘去一定冇咩人啦,但入到去估唔到都坐左勁多人,好在服務員都馬上安排到座位比我地,價錢方面就$168任食, 抵過出面市區, 十個讚呀               一入到去已經比佢地特色嘅裝潢所吸引,服務員嘅態度都好好,會簡單咁介紹可以享用嘅設備。          聽完服務員既講解,就馬上睇下有咩飲, 飲品真係包羅萬有, 有得係出面自助飲品吧拎,又可以落ORDER  最令我驚喜既係竟然有紅豆冰呀.水準仲同出面D大型糖水鋪一樣咁惦,哈哈,唯一缺點個杯容量細左小小..所以好快要叫第二杯 而家人就出左去自助飲品吧拎竹蔗茅根飲,夠哂健康呀!              黎到西日放題餐廳,一定要先品嚐刺身先,點了三文魚刺身, 甜蝦刺身,中拖羅刺身同埋鮮帶子刺身 刺身全部都好新鮮, 食落又冇腥味, 而且又無雪味,師父仲要係厚切既,最值得讚賞既係師父刀功真係了得,百幾蚊既放題

而家人就出左去自助飲品吧拎竹蔗茅根飲,夠哂健康呀!

刺身全部都好新鮮, 食落又冇腥味, 而且又無雪味,師父仲要係厚切既,最值得讚賞既係師父刀功真係了得,百幾蚊既放題,都無馬虎

食完刺身之後就食壽司 叫了花之戀,同埋火炙蟹膏帶子壽司,芝士炸蝦卷.
 好在壽司SIZE 精緻,舊飯細細舊,食完壽司都唔驚好快飽

而我最中意佢地嘅炸物,特別雞軟骨串簡直係我至愛,所以我都忍唔住瘋狂咁叫,同埋我係一個芝士迷,黃金燒蠔絕對要試下,芝士汁香,味道濃郁,芝士均勻地沾滿成隻蠔,而天蝦天婦羅,熱辣辣又脆,睇得出係岩岩炸完!

而我屋企人最欣賞係火鍋,因為現時唔係好多地方放題都有火鍋,但依到竟然有,我地試左佢地個蕃茄芝士湯底,好惹味,雖然細細鍋咁,但係咁凍嘅天氣同家人小小咁分享下,感覺都特別暖,而且都好滿足。

食到就黎尾聲,依到甜品款式勁加花多眼亂,食其他野之前就已經係咁望住出面嘅甜品區,芝士蛋糕,木糠布甸因為每款都細細的,所以可以試到唔同嘅款式,而且我地都叫左藍海塩雪糕.因為聽個名好特別,所以好奇就點了這個
原來係海鹽味 ,味道好特別,咸咸地,同埋焦糖3.6牛乳雪糕,雪糕奶味都幾濃,表層有焦糖,脆卜卜既口感!值得推介比大家

最後都好想讚下呢到既服務員,佢地送野食嘅速度好快,基本上一叫過數分鐘就上枱,而且服務員好留心每枱客人,一見到我地食完就幫忙收拾碗碟,令枱面長期都唔會逼爆無位。食左咁多野,都係200幾蚊埋單,我極力推薦都係住新界嘅你嚟試^V^
2017-12-14
慶祝紀念