2008-10-26 286 瀏覽
Better than expected =)Nice Seafood & sashimi~Didnt touch the hot dishes =pFresh vege for salad, and the dressing is nice too!Dessert is awesome!! They are in small pieces, still its impossible to try all in one go!They had six different types of cheese cake today. ALL VERY CREAMY!Some special dishes are circulated around by waiters.Very good service and nice environment.Haagandez Icecream adds extra credit to this buffet.Highly recommend for buffet.Worth the price
Better than expected =)

Nice Seafood & sashimi~
Didnt touch the hot dishes =p

Highly recommend for buffet.
Worth the price
  • Dessert
2008-09-09 115 瀏覽
因手持 holiday inn cafe vienna 既二人免費 coupon,於是同母親大人去試食 餐廳是新裝修的,名字好像改了做 Bistro on the Mile. 這裡標榜有四大特色,包括冷盤熟食、大量前菜、特色小食及精選亞洲菜,後者係從餐牌中點選小菜,例如雞絲粉皮、鵝肝醬、炸軟殼蟹等,定時定候亦會提供小食,例如紫薑皮蛋、日式冷麵等。基本上自助餐供應的都會找到,生蠔、蟹腳、蝦、沙律、湯、魚生、壽司、燒牛肉等,較特別的是印度咖哩,以及無乜人幫襯既粉麵檔,甜品方面,放滿了有兩大凍櫃,還有海底撈野、花生糊,雪榚等由於最近幾間酒店的生蠔都出現問題,所以我今次無食啦,所有食物都試 d,品質算是不錯的,除了不太有興趣的印度咖哩外,我差不多試勻大部份食物,最新奇係竟然有一個飯煲供應白飯 至於服務方面,相當親切,落單點菜或加水都隨傳隨到,而 open kitchen 的設計更可以清楚見到廚師準備食物,增加互動,相當好! 如果跟 marriott 的自助餐相比,我比較喜歡這裡呢 ^^(註: 抵食 5 因為免費)更多相片: http://community.webshots.com/albu

(註: 抵食 5 因為免費)

更多相片: http://community.webshots.com/album/566678615oQArIa
我係食宵夜BUFFET, 188加一一上到去環境真係好靚, 係五星級日本餐廳既格局個場好多STAFF,有二三十人, 唔知係咪做TRAINING, 起度研究D 食物應該點擺位宵夜BUFFET 少左好多野食, 少唔緊要, 最緊要係質素但係失望既有生蠔刺身SALAD 一般熱盤, 冷盤無乜生蠔夠大隻, 有8CM 咁長, 係淡味, 新鮮但又唔覺有鮮/海水味刺身係日本餐廳切出黎唔要果d邊...有個中湯, 都好足料去煲好多蝦, 有三款d sushi......oh my god, d 飯係cheap米, 太黏口, 太酸, (此乃正終壽司嗎?) 唔知係咪擺左好耐甜品一般, 可能係一食d 朱古力, 唔係用valhorna, 所以對其他打折扣唔係唔好食, 可能唔對口味, 每一款都唔易整, 但係....總之無種興奮既感覺有hagan daz 雪糕, 都係果幾隻味最後值得讚既一杯咖啡, 靚機靚豆靚奶200蚊, 可以找到更好得出一杯令人滿足既咖啡
我係食宵夜BUFFET, 188加一
一上到去環境真係好靚, 係五星級日本餐廳既格局
宵夜BUFFET 少左好多野食,
少唔緊要, 最緊要係質素
但係失望既
有生蠔刺身SALAD 一般熱盤, 冷盤無乜

刺身係日本餐廳切出黎唔要果d邊...
有個中湯, 都好足料去煲
好多蝦, 有三款

有hagan daz 雪糕, 都係果幾隻味
最後值得讚既一杯咖啡, 靚機靚豆靚奶

200蚊, 可以找到更好
得出一杯令人滿足既咖啡
$207 (宵夜)
  • 生蠔
  • 咖啡
  • 雪糕
2008-03-21 50 瀏覽
朋友生日,佢鍾意食H跾gen-Dazs雪糕,知道哩度有得任食,所以嚟哩度食tea buffet。本來都抱有期望,點知就勁失望,除咗三文魚刺生&煙三魚之外,熱葷唔多吸引;最愛0既甜品仲失望,冇原個蛋糕切件,只係有d蛋糕仔、四方型細細件蛋糕仔、冬甩、布甸、酥餅等,味道仲要麻麻,酥餅唔鬆脆,一d都唔係新鮮整;主打0既H跾gen-Dazs八架實質得七種味,係最普通0既味,朱古力、芒果、士多啤梨...只係試咗隻特別少少0既夏威夷果仁。服務同環境都幾好,可惜食物唔得,$168+10%完全唔抵,希望越大失望越大,一定唔會再嚟。
2008-03-09 30 瀏覽
供應時間:12-2:30價錢: $208+10% = 228食物:生蠔,刺身(我見有三文魚/吞拿魚),壽司(款式唔係好多,都係d卷物沙律,燒牛肉,意大長通粉/炒飯,印度咖哩牛腩(加印度薄餅),羊肉,姜汁豬扒,龍脷,中湯甜品:紅豆沙,楊枝金露,綠茶芝士餅,椰子菠蘿芝士餅,士多啤梨tart(其實我冇乜食甜品)雪糕:八隻味揀飲品:(出面有個飲品coner,反而見呢度成日都有好多人圍住...)有部熱咖啡機,又有凍啡凍茶,有檸檬,仲有咖啡冰同茶冰,加冰都唔怕....注:我見窗口d人成日話要調返入黎坐,應該都幾熱...
供應時間:12-2:30

價錢: $208+10% = 228

雪糕:八隻味揀

注:我見窗口d人成日話要調返入黎坐,應該都幾熱...
2008-02-24 11 瀏覽
星期六晚, 六點就坐低, 可能太早, 無乜人. 到七點時就差唔多FULL冷盤: 生蠔, 魚生, SUSHI, 凍蟹, 蝦, SALAD...etc.生蠔我食左兩隻, 好似好腥唔係幾靚魚生無乜味, 唔夠新鮮凍蟹OK, 不過好快就俾人拎哂SUSHI 似乎都未到STANDARD水準SALAD 其實無乜選擇, 有蛋SALAD 同D 菜, 味道還算OK凍蝦幾好熱食: 北京田鴨, 煎牛肉/蝦/三文魚, 燒牛肉, 中菜/飯/麵, 印度咖喱/飯...etc.北京田鴨六點時未有, 好似到七點就拎出黎, 不過無"皮"包.... 等左好一陣出有皮, 但係唔知點解係凍的, 所以唔係幾好食.燒牛肉, 唔熱, 唔OK煎牛肉, 每一件都有筋, 味道雖然OK, 但明顥係用D無用既牛肉位, 所以都食唔落煎三文魚, 呢個OK, 配埋佢D 醬汁煎蝦, 無乜特別, 無乜味其他中菜/飯/麵我就無乜試, 唔係咁吸引, 反而個印度咖喱&飯就不錯. 甜品: 各式CAKE, 水果, 甜點, Haagan-Dazs ice cream甜品選擇不多, CAKE 我無食, 但女友似乎都頗喜歡其中一款CAKE西瓜蜜瓜不太靚其他甜點不吸引最吸引

生蠔我食左兩隻, 好似好腥唔係幾靚
魚生無乜味, 唔夠新鮮
凍蟹OK, 不過好快就俾人拎哂
SUSHI 似乎都未到STANDARD水準
凍蝦幾好

燒牛肉, 唔熱, 唔OK
煎三文魚, 呢個OK, 配埋佢D 醬汁
煎蝦, 無乜特別, 無乜味

西瓜蜜瓜不太靚
其他甜點不吸引
最吸引的莫過於雪糕, 有六種味, 食左幾轉.

另外飲品都係自助形式, 有咖啡/檸茶之類, 冰都有茶冰/啡冰, 不錯

環境同服務都幾好.

因為有buy 1 get 1 free, 所以埋單兩個人Total HK$466. (當然Free果個都要計10% charge).

總括黎講, 二百幾去食都仲可以. 正價的話就唔得啦.
2007-12-15 12 瀏覽
先講我食咗11隻既生蠔先唔知係唔係早去到, 勁多生蠔任我拎, 仲要隻隻都肥肥白白喎, 非常creamy唔似得d cheap cheap buffef咁隻隻都營養不良個蟹蓋\都勁多蟹糕, 而且又係食極都仲有, very good壽司, 剌生係較弱的一環, 雖然都係貨源不絕, 不過款式用料都一般叫做好過無咁啦!熟食都係大路貨咁啦! 燒牛肉麻麻地...較為小見既係北京填鴨, 都幾好食啊! 不過唔夠香至於甜品失色咗d, 我唔好甜品既人士, 當然更加唔會覺我好食啦不過論款色都幾多吓,而我每次必食既芝士餅都係以大比數輸咗仲有我竟然試咗個一望就知賴野的杏仁露, 結果.......當然係賴野啦不過好彩有haagen-dazs作為補賞!!
先講我食咗11隻既生蠔先

熟食都係大路貨咁啦! 燒牛肉麻麻地...
較為小見既係北京填鴨, 都幾好食啊! 不過唔夠香

至於甜品失色咗d,
我唔好甜品既人士, 當然更加唔會覺我好食啦
不過論款色都幾多吓,
而我每次必食既芝士餅都係以大比數輸咗
不過好彩有haagen-dazs作為補賞!!
2007-12-13 17 瀏覽
昨晚行開尖沙咀,剛剛女友想食自助餐,奈何Toddi 無位,行行吓就去咗呢間餐廳之前其實都食過這間餐廳,貪佢嘢食總類多,同埋有點掛住佢既片皮鴨,所以就豪一次啦無疑上款式就真係多,不過好食既嘢又唔係好多,片皮鴨繼續超級好食,甜品類都唔錯,其他就真係食完一round 都唔想再食啦
2007-11-21 6 瀏覽
有BUFFET CLUB COUPON....2個人去1個人FREE...SO昨日放工就去左男朋友去試..第一次食...野食款都唔算少既....最正就係有幾個廚師係度整野食個度囉...佢整個D大蝦好好味呀..仲有就係片皮鴨啦....真係未試過食BUFFET有囉~~~D印尼咖哩都唔錯家...而D甜品就真係麻麻啦~~~好多我本人都覺得唔係咁好味囉~~最正既..就梗係有Haagen-Dazs雪糕啦~~~佢REFILL得快...唔會冇野食...整體上黎講...有CONPON就幾抵食既...如果冇CONPONS我就未必會再黎囉~
SO昨日放工就去左男朋友去試..第一次食...
野食款都唔算少既....
最正就係有幾個廚師係度整野食個度囉...
佢整個D大蝦好好味呀..
仲有就係片皮鴨啦....真係未試過食BUFFET有囉~~~
D印尼咖哩都唔錯家...
而D甜品就真係麻麻啦~~~好多我本人都覺得唔係咁好味囉~~
最正既..就梗係有Haagen-Dazs雪糕啦~~~
佢REFILL得快...唔會冇野食...
整體上黎講...有CONPON就幾抵食既...
如果冇CONPONS我就未必會再黎囉~
2007-10-23 9 瀏覽
本人在10月18日維也納咖啡閣訂了4位自助餐,因假期前夕關係每位$368,有滙豐信用卡八折,我覺得之前一個食評話三送一比較抵,當晚食物沒有甚麽特別,熱葷也不多,印度咖喱猤 錯,甜品如蛋糕也沒有,只有些一件一件的糕點,日式如壽司像擺了很久乾乾的,魚生只有三文魚、鱆紅魚、八爪魚和鮑魚,'人和'荳腐花比較滑些,相比之下香港和九龍香格里拉自助餐有很多嘢食,大華酒店的也不錯,希望下次生日會找到更好的自助餐。
大華酒店的也不錯,希望下次生日會找到更好的自助餐
2007-10-18 11 瀏覽
昨晚來吃dinner buffet, 因為豐卡有”三人同行, 一人免費”優惠。真不敢相信, 星期三也”full house”, 是因為有優惠還是股市升?冷盤有生蠔、青口、蝦、蟹; 魚生和壽司都有很多款式,而且全晚所見都有不停refill。熱葷方面比較特別的是幾款印度菜式: 咖喱心豆, 烤, 咖喱羊、印度飯(長長的米, 比中國米長)和印度烤餅, 味道都不錯。另一邊有燒羊架、燒牛肉(偏熟)、即炒/煎菰、牛肉(又是偏熟)、魚、三文魚和蝦, 感覺煎的蝦味道比凍的好, 可能自己比較喜歡”熱食”, 又有garlic香味。而全晚我覺得最好味的, 除了雪糕, 就是片皮鴨, 比較少見buffet有片皮鴨, 而且是熱的, 不停refill, 原隻拿出來砌片, 皮脆肉滑,不會有太多肥”膏”,喜歡的還可選原隻鴨”脾”, 或者以薄餅皮、青瓜、和甜醬來夾。甜品方面, 最好的還是Haagen-Dazs雪糕, 有七款口味, 芝士蛋糕不滑, tiramisu又沒有芝士和咖啡味; 糖水方面, 我試了芒果西米露, 但只有椰汁跟芒果, 一粒西米也找不到。飲品方面值得一提, 是自助的, 可以加冰, 有茶冰或咖啡冰, 那樣飲品不

飲品方面值得一提, 是自助的, 可以加冰, 有茶冰或咖啡冰, 那樣飲品不會因冰溶而變淡, 不錯。

有優惠可以一試, 如果以原價計算, 我覺得就不太值了。
2007-10-16 11 瀏覽
因為睇左OPENRICE,太多人劣評呢間酒店既自助晚餐...但我有張買一送一,就快過期,唔去唔抵,加上又老公生日....唔理咁多,食左先~估唔到比想像中好好多...沙津:大圍野,但新鮮,乾淨熱食:唔係好多選擇,但個金銀蛋莧菜做得幾好...有好多款不同的咖哩(不過我冇食到) 燒牛扒好嫩.仲有片皮鴨食..海鮮:有生蠔(我老公話好鮮甜)三文魚(新鮮),凍蝦(麻麻地)甜品:超多款,我食左豆腐花(三大碗,因為實在太滑啦)幾件意大利芝士餅,NEW YORK CHEESE CAKE,雲石芝士餅,細細件,可以試多幾款..又有楊枝甘露,泰式紅豆沙....總之超多款,啲餅食完仲會轉款...生果:西瓜,蜜瓜,哈蜜瓜,仲有士多啤梨添呀...仲有Haggen dazs雪糕任食,我星期一去食成場full 晒都唔使點排隊...總體黎講真係唔錯,refill 得好快,咖啡或茶又任飲....抵呀,有機會會再去~
估唔到比想像中好好多...
沙津:大圍野,但新鮮,乾淨
燒牛扒好嫩.仲有片皮鴨食..
生果:西瓜,蜜瓜,哈蜜瓜,仲有士多啤梨添呀...
2007-09-02 7 瀏覽
我想試呢個自助餐好耐,終於有機會同d朋友去試,食完後,我相信我亦唔會再去年!!!首先講冷盤,選擇極少,剌身供應不足,連最基本三文魚都竟然拎完一碟後無晒,亦唔refill,冷盤唯一可取係d鮑魚片好好食,記住拎多d。熱盤選擇唔多,普普通通。成餐最好就係Haagen-Dazs任食,但經常極多人,要等好耐,另一好處係飲品可以自己任refill。

暑假即將完..就同姨甥仔,媽媽,家姐,一個fd黎食返個tea buffet,恒生有15% discount off,好彩有折,唔係既話..真係...吹...家姐仲聽到D 待應講..過埋今日就會加價..o下..點平都唔會再黎啦..仲話要加..有冇水照下食客個樣呀?個個食到鞋口鞋面啦..冇野食到..求其搬碟豆,煮皃 甘荀就係一個熱食..d 魚生碎濕濕,怪怪誕誕,連cake都冇件..只係有d 好似美心西餅買返黎既西餅咁.d 炒飯只有青瓜??甘荀加白飯,連蛋都唔打一隻....排隊拎雪糕時,聽到d 小朋友都識講:都冇野食..快d 拎多兩轉雪糕啦..要返本呀,出邊食一個cone都要廿幾架...總知唔好貪平啦...食返sherton個tea buffet未好囉..雖然佢地既tea buffet冇魚生..但係食物既質素真係好好多..d 英式鬆餅,正宗都呀..

2007-08-26 19 瀏覽
同男朋友去食tea buffet~一開始時個個人擁去壽司吧,好似搶野食咁,好驚~ 男朋友手快,幫我拿了幾款壽司、魚生,都幾新鮮美味!不過d三文魚魚生,refill兩三轉之後就不會再refill,遲左就冇得食。當個個人都搶魚生壽司之制,我就走去'畢'雪糕,係hagandaz,有6種味道,當中我最喜歡的是比利時朱古力,好正!不過隔一陣就超多人排隊,連雪糕杯都用哂,好彩之前拿得快。熱盤我就只吃了德國腸和燒鴨,味道一般啦。甜品我就食了waffle、豆腐花、tiramisu等等,都很不錯的。這兒的飲品可以自己任refill,除了coffee and tea之外,還有幾款juice。
同男朋友去食tea buffet~

熱盤我就只吃了德國腸和燒鴨,味道一般啦。