2003-09-06 12 瀏覽
早排同屋企人食呢度o既東瀛自助餐, 魚生少不免, 不過係即叫即切, 都覺得幾麻煩, 不過就衛生d, 因為佢地切完會即刻擺番埋雪柜度, 天婦羅新鮮熱辣, 鰻魚好肥美, 其餘質素普通, 甜品都幾令小妹失望當晚都full, 不過食物都refill得幾快服務無話特別好或特別差
當晚都full, 不過食物都refill得幾快
服務無話特別好或特別差
2003-05-24 13 瀏覽
如果我唔係懶, 肯行多幾步去sheraton, 就唔會落得如此下場.我真係估唔到tea buffet係食d咁0既野, 佢係平, 但係唔係比火腿我食架. 又冇choice. d野難食都死. 總之就唔得啦.
2003-03-17 7 瀏覽
只係o黎食早餐, 叫set, Continental Breakfast $80, 有幾款生果, 選擇一種麵包, 連咖啡茶~ 抵唔抵見仁見智, 但咖啡.......我唔覺我飲緊既係咖啡..........<br />樓底好矮........
樓底好矮........
(非會員)
2003-01-23 11 瀏覽
已經o黎過幾次, variety 唔算好多, 但念念不忘呢度的甜品. 雖然比起cafe too 等貴地方( 過300 蚊的自助餐), 呢度都唔算好勁, 不過蛋糕都幾o岩口味.1. tiramisu - 如何想食creamy 的話, 可能會失望, 不過我幾鍾意佢一層cheese 一層海綿蛋糕, 唔太"漏", 幾有質感.2. 德國芝士蛋糕- 質感較重, 不過其實之士味唔算好強, 而且有個批皮咁, 幾好食.3. 蘋果批- 凍o既, 始終都係熱辣辣的apple crumble 好食.4. 果tart - ok 啦, 塊皮白白的, 但都幾鬆化5. 水果面的蛋糕- 普通蛋糕咁囉, 無咩特別呢6. 麵包布甸- 好好食呀! 好似食蛋糕咁, yummy~ 唔算heavy 呀7. 朱古力水果火鍋- 幾得意呀, 在自助餐中未食過, 一串串的水果, 沾上朱古力, 唔漏其他無食的仲有一般的西餅, puff, 布甸等等. 不過就我食o左o既甜品而言, 我滿意呢度的質素.besides, 魚生都幾好, 甚至好過grand hyatt 呀我覺得. 沙律都不錯, 不過粟米好似un d 囉. 有一個泰式雞沙律( 有d 芋
4. 果tart - ok 啦, 塊皮白白的, 但都幾鬆化
5. 水果面的蛋糕- 普通蛋糕咁囉, 無咩特別呢
besides, 魚生都幾好, 甚至好過grand hyatt 呀我覺得. 沙律都不錯, 不過粟米好似un d 囉. 有一個泰式雞沙律( 有d 芋絲o架), 幾正! 其他都ok 啦.
熱盤都ok 啦, 不過好多都無食( 掛住食甜品). 食了非洲雞( 唔辣, 有d 椰子汁味, 香香地), 盤菜( 食o左冬菇, 一舊豬肉, 一片腐竹, 都好入味呀! ), 仲有青菜( 都好甜)... ... 整體味道都ok 啦.
服務方面, 收碟都好快呀, 不過係埋單耐d 囉( 等極d 人都好似見我地唔到). 呢個價錢都算ok. ( 248 一人). 不過如果你食想蛋糕同甜品, ?的宵夜buffet 都有唔少選擇, 而且98 蚊咋! 平好多呢.
(非會員)
2002-07-16 13 瀏覽
上星期六晚,一行四人去左呢間食buffet,價錢要$268,加埋一都要$300 蚊個,咁o既價錢諗住係酒店都差唔多,有番咁上下啦! 估唔到差成咁,無咩食之餘,仲要D 食物質素差,咮道人唔夠好,無咩靚野,而家咁o既市道都應該做好D 吸引多D 客,仲要服務唔好,同D侍應生講野佢無反應,個樣仲要好串tim , 離譜! 我都唔想講到咁絕,但實在差。<br>連我最愛o既甜品,意大利芝士餅都唔夠其他酒店好,雪糕又少選擇,得兩款,仲要無果仁碎,朱古力碎揀,熱勳選擇又唔吸引,我豬排,火雞排,椰菜花,薯茸D cheap 野,呢D 都食飽曬啦! 其他個D 係沙律,湯類得粟米湯同羅寀湯,茶餐廳都有啦!咁o既價錢根本唔值,食過好多次酒店buffet,無一個比呢間咁差,勁失望!:(尖沙咀都有好多間好有水準,價錢都無咁貴,只係200蚊鬆D,巳經有番咁上下啦!市道差,仲收咁o既價錢,你都要俾到人食D 有番咁上下o既野ga, 呢間就......o矣....!!!
2001-12-22 21 瀏覽
首先,particle君的評語可能post錯位,這兒並非城市花園酒店.其實這兒的自助?款式不多,亦並非十分好味,但勝在每樣食物都保存其本身的應有的味道,可比美Conred,遠比帝苑酒店的款多但淡而無味好,自助餐來說已是難能可貴.但我最喜愛它的,是生蠔和魚生都頗(唔算係非常)鮮味而且乾淨!去食自助餐最驟忌就是吃了不乾淨的食物(咁多樣野,可能有一兩樣唔乾淨),引至輕則肚痛痾返晒出尼,重則腸胃炎.小弟食蠔和魚生就好易"nai"野,就算conred都係.唯獨係呢間,每一次食,食幾多都無事,實為小弟一大樂事也!第二,如果你有金域假日酒店的First Choice Club Card的話,兩人食都只係$300落樓,咁就會抵返晒佢款式少的缺點.唔使問,我緊係已經申請左啦!仲有,以我所知,在www.ifood.com時期,呢度應該仲有很多有關呢間酒店的食評,評價都幾好,我都係睇左D評語才join佢個First Choice Club.而家D評語唔知去左邊?
2000-01-31 6 瀏覽
雖然價錢好抵,tea buffet 只係55 蚊,但係食品種類太少,加上我兩人食完後又呵又嘔,大概係食物唔新鮮。
呢幾日天氣寒冷,最好就三五知己,共聚火鍋爐邊、有好野食及暢談天地,在熱辣辣的日式牛肉火鍋,同源源不絕的配料供應:三文魚、生、芝麻斑、椒鹽蝦、薑蟹、金菇牛肉同各樣蔬菜,甜品及水果‧‧擦飽最實際,講多無謂,人一世,食實際,快趣同班好友又食又傾,真是一大快事,拜拜。