2025-07-04
喺灣仔嘅石屎森林入面,素某so’N 好似一個清新嘅小綠洲 🍃!呢間餐廳唔只係賣素食,仲係一個身心靈療癒嘅地方,理念係想畀喺繁忙都市嘅香港人一個喘息空間 🧘♀️一入到餐廳,木系日式裝修同長木檯即刻畀人chill嘅感覺,聽講嗰張檯仲係用倒塌樹木「再生」整成,超有故事!🌳我同老公試咗彩虹九宮格2人茶敘套餐 ($268),真係色香味俱全!😍 九宮格入面有素某沙律、炸蟲草花、芝麻蛋糕、南瓜百合、醬油瀆素帶子、芥辣秋葵、野菜米紙、芒果莎莎同紫薯撻,每款都精緻到好似藝術品 🎨。炸蟲草花香脆可口,芥辣秋葵清新開胃,芒果莎莎酸甜醒神,紫薯撻入口軟滑,配上金白龍茶,簡直係完美!☕ 每道菜都用新鮮食材,味道清而不淡,食完真係有種滿足又輕盈嘅感覺!💖素某so’N 唔單止食物靚,環境同理念都好有心,嚟咗呢度好似有一種遠離繁囂,反鬆心靈嘅一日!絕對係同閨蜜或另一半chill out嘅好地方!