2025-04-29
這個復活節,我哋走入咗一個色彩繽紛、滿載情緒同笑聲嘅小宇宙~🌈✨「情緒菜市場 × 素某」親子盛宴,一個玩到唔想走,連心情都被療癒嘅地方。一入場就俾「情緒菜市場」吸引住🛒 各款蔬菜公仔🥒🍆🥕都有自己獨特嘅表情同性格~例如:橙慘豬、新奇事、點蒜、櫻逃…每一隻都超可愛又超有戲,好似入咗個小小情緒世界一樣!✨而且呢個下午,仲有一個超靚超治癒嘅精美彩虹素食下午茶☕️✨!山藥、南瓜、蕃茄天貝、酥香醬茄子、意大利青瓜、紫薯撻~每一道都色彩繽紛,味道清新,營養又無負擔,食住都覺得自己心情靚咗一大截,視覺同味蕾都被治癒咗。小朋友們忙住製作甜品(木糠布甸!)🍮又親手做復活節燈飾蛋🎨💡,一邊玩,一邊學識表達自己嘅小情緒。而媽媽我,就有幸偷到個me time⏳ 去參加「家長鬆一Zone」講座~同其他媽媽齊齊傾心事,分享育兒路上嘅喜怒哀樂,有共鳴,有眼淚,但更多的是彼此之間的力量和溫柔❤️。有時,大人小朋友都一樣,需要一個地方,讓心情可以呼吸,讓情緒可以被看見,被擁抱。多謝呢一個溫暖又療癒嘅午後,留住咗好多珍貴嘅笑容同回憶
多謝呢一個溫暖又療癒嘅午後,
留住咗好多珍貴嘅笑容同回憶