2022-12-15
經過覺得呢間餐廳既環境俾人一種小清新既感覺,打算入黎扮下文青打下卡😂加上呢間係純素餐廳,對於無肉不歡既我同友人黎講好特別,一於試下先!餐牌都幾多選擇,每份主食都會送杯茶,性價比都幾高!平日下午5:30前仲免收加一。素年經典不可能芝士漢堡配蕃薯條 ($138)賣相非常吸引!個包圓碌碌脹卜卜+ 芝士微溶狀態+ 漢堡扒超厚+ 沙律菜+ 大量睇落好脆既炸蕃薯條 睇真啲餐牌,原來芝士都係純素芝士,食落味道唔會過咸而且口感都好似!漢堡扒又係不論調味定賣相定口感都好似食緊肉!配搭埋黑醋同沙律菜一齊食,層次豐富,好味又感覺健康 !蕃薯條外脆内軟,超級香甜好食,份量唔細但好快就一口接一口食哂!。秘製香茅白咖哩吉列豬扒定食($128)友人揀左呢個,賣相都好適合打卡!充滿日系風格之餘,睇得岀素豬扒炸到金黃香脆,而且份量好多 我試左一啖,白咖哩入口又香又帶點甜甜既味道,後勁微辛。素豬扒外層超級脆,“肉質”完全唔乾又有肉既口感,整體唔油膩,加上調味令人有食緊肉既錯覺!白咖哩汁同吉列豬扒真係好夾,友人輕鬆食哂成大碗飯!汁既份量都足夠撈哂成碗飯總結:下!真係素黎!?完全睇唔岀又食唔岀啊 口感同味道都超級逼真同好味!
。素年經典不可能芝士漢堡配蕃薯條 ($138)
。秘製香茅白咖哩吉列豬扒定食($128)
總結:下!真係素黎!?完全睇唔岀又食唔岀啊 口感同味道都超級逼真同好味!加上環境舒適,食物賣相又吸引,會再幫襯