2020-05-24
今次咁啱同屋企人喺鰂魚涌食飯入左呢間唔太起眼嘅小店平平地食下川菜,大家都覺得算有驚喜😆.🐟重慶水煮配龍利柳 $138今次揀左小辣🌶麻同辣幾balance,食落亦唔會話好油膩👌🏻魚塊係平價龍利柳,其實應該叫鯰魚柳,好處係一定冇骨又夠滑!.🐔四川椒麻雞 (半隻) $98大量蔥花賣相好吸睛之餘好惹味,加埋椒麻油,麻而不辣~雞件都幾滑,啲肉仲索左啲麻味👌🏻.🐷麻婆豆腐配爽豬肚 $118本身都幾鍾意食麻婆豆腐,除左辣椒嘅辣同花椒嘅麻再加埋豆瓣醬味道好豐富🤤加左豬肚唔係話特別夾不過都幾爽口彈牙👌🏻.🐷香干回鍋肉 $108回鍋肉最正就係用上五花腩食落都肥而不膩,索晒醬汁入口咸香惹味👌🏻.🥬清炒時蔬 $68好驚喜嘅一道~椰菜本身好甜,調味適中炒得好香口👍🏻.每碟餸份量都好足,然後叫埋白飯🍚啤酒🍻汽水埋單都係六舊水多啲~人均百幾蚊又夠晒飽又豐富,而且過足麻辣癮,CP值相當高👍🏻
🐟重慶水煮配龍利柳 $138
🐔四川椒麻雞 (半隻) $98
🐷麻婆豆腐配爽豬肚 $118
🐷香干回鍋肉 $108
🥬清炒時蔬 $68
好驚喜嘅一道~椰菜本身好甜,調味適中炒得好香口👍🏻