2023-02-14 30 瀏覽
見佢門面幾好裝修又唔錯入去試下,超級中伏, 好多嘢整完出嚟唔係燒烤, 好似就咁蒸出嚟畀你食水汪汪, 從未食過咁難食嘅燒烤, 絕不推薦! 調味料又唔入味, 價錢就中規中矩, 極差嘅體驗!
2023-02-12 60 瀏覽
經過旺角發現呢間新開嘅小店,專食串燒燒烤,夜晚大排長龍,我哋都湊湊熱鬧大約等咗15分鐘終於有位。餐廳新裝修都比較乾淨,但枱面較細小,所以上面掛住個紙巾方便大家。餐廳採用QR code直接落單,佢價錢都比較親民,我哋要咗唔同嘅肉類,有雞翼雞軟骨,五花肉牛肉串,佢特別之處係可以自己添加辣椒粉同孜然粉,啱晒重口味人士。值得推介係做緊新開嘅烤生蠔優惠$38有兩大隻,上面佈滿蒜頭同辣椒非常惹味,我哋encore咗幾次,十分抵食。仲要必點嘅蒜蓉燒茄子,佢大大條原隻上,充滿蒜香令人回味無窮。最後佢仲有個錫紙卜卜先,呢個都10分推介,蜆嘅數量10分多,配上啤酒一流享受。
串燒控又返黎啦💓😎😊 今次第一次黎食粗店燒烤 見上網咁多好評 就黎試試佢 😋 平日晚上黎到都幾多人! 好中意呢到每人都有一個味料碟 ~ 岩哂重口味既人 ! 覺得唔夠惹味可以瘋狂點🔥 每張枱都會吊住一袋紙巾 勁方便! 必點韭菜! 超級愛好者 新鮮 勁重孜然味 重口味人士必點~ 烤原隻魷魚🦑 賣相好吸引❤️‍🔥 燒到好香口 啖啖肉🥰 烤生蠔 🦪 喂喂喂重蒜重辣椒 😍😍😍😍😍 熱辣辣上枱 一啖放落口 超級惹味! 重要仲食到蠔鮮味 真心必點 ! $38 兩隻 超抵! 烤茄子~ 呢到烤茄子特別之處 係左好多甜菜譜 令到佢鹹甜鹹甜咁 仲每口感加分! 可以一試^_^燒菠蘿 ! 略嫌唔夠焦 不過都好甜好refreshing ! 雞皮 爽脆🙌🏻再encore ! 雞腎配孜然粉 簡直係絕配! 雞軟骨 食落sharp sharp聲😂😂☺️ I love it 烤粟米 ~鹹甜鹹甜好惹味🥰 羊肉串 一放落口 會比較重辣粉同孜然味但咬多陣佢羊陣香味就會慢慢浮出嚟🔥 肉質好厚! 啖啖肉^_^五花肉~ 入口濃厚豬味 加分! 另外叫咗個麻辣燙~ 主要有蔬菜有蓮藕豆粕娃娃菜芽菜等等所有配料都好索湯~ 麻麻辣辣咁 愛辣人士可試
串燒控又返黎啦💓😎😊

今次第一次黎食粗店燒烤 見上網咁多好評 就黎試試佢 😋

平日晚上黎到都幾多人!

好中意呢到每人都有一個味料碟 ~
岩哂重口味既人 ! 覺得唔夠惹味可以瘋狂點🔥
每張枱都會吊住一袋紙巾 勁方便!

必點韭菜! 超級愛好者
新鮮 勁重孜然味 重口味人士必點~

烤原隻魷魚🦑
賣相好吸引❤️‍🔥
燒到好香口 啖啖肉🥰

烤生蠔 🦪
喂喂喂重蒜重辣椒 😍😍😍😍😍
熱辣辣上枱 一啖放落口 超級惹味!
重要仲食到蠔鮮味 真心必點 ! $38 兩隻 超抵!

烤茄子~

雞皮 爽脆🙌🏻再encore !
雞腎配孜然粉 簡直係絕配!
烤粟米 ~鹹甜鹹甜好惹味🥰
羊肉串 一放落口 會比較重辣粉同孜然味
但咬多陣佢羊陣香味就會慢慢浮出嚟🔥
肉質好厚! 啖啖肉^_^
五花肉~ 入口濃厚豬味 加分!

另外叫咗個麻辣燙~
主要有蔬菜有蓮藕豆粕娃娃菜芽菜等等
所有配料都好索湯~ 麻麻辣辣咁 愛辣人士可試!

最後緊係要啤啤佢😊😊😊😊
Overall 性價比好高 食到飽住個肚行出去埋單都係450🥰🥰🥰🥰 串燒黎講真係好抵!
仲要放串燒個盤下面有蠟燭燒住~
慢慢食啲串燒都唔會凍哂 加分加分🥰

2023-02-12
有時自己燒會燒燶晒啲嘢,或者同朋友傾緊計,又要分心睇住個火,嚟粗店燒烤就冇呢個問題啦~呢間餐廳會幫你燒好晒,火候剛剛好,有效鎖住肉汁同埋保持食物嘅鮮嫩😋小編試咗原隻燒魷魚,一食就諗返以前去泰國或者台灣旅行去夜市掃街嘅感覺,超好味!燒海蝦都好新鮮,大大隻啖啖肉😍店內食材款式繁多,仲叫咗多春魚,燒雞翼,燒雞腎雞軟骨,外皮脆卜卜,裏面嘅肉質仲好彈牙有口感,唔會燒到乾晒又或者唔熟。調味方面亦都一流,有風味之餘唔會太鹹,尤其燒茄子同埋金菇,落咗適量嘅蒜吊一吊味,簡直係畫龍點睛!金菇入面嘅粉絲索晒味,食到停唔到口~錫紙兜燒蜆都好鮮甜,加上環境舒適衛生,位同位之間都算寬敞好坐,仲要喺油尖旺地段十分方便,成餐飯$400左右已經好多嘢食,今晚如果想同朋友平平哋食餐飯聚一聚不妨考慮吓~

2023-02-09 56 瀏覽
今日係旺角發掘到間串燒 睇佢門面都幾透明 同埋67點已經好多人入座 我地都決食呢間佢都算係好細心同周到 每人都會有份碟上幫你加埋調味孜然味同香辣味 佢既串燒唔會太濃 調味可以按個人喜好 另外每枱頭頂都有個紙巾吊袋 一要就可以申手拎 好細心!我地都叫左唔算好多野食 佢仲有除左串燒野食 I全部野食都係用手機落單喇 方便同埋有埋相睇到先黎有燒菠蘿 韭菜 粟米 雞皮 雞腎 佢每張枱都有個小板用蠟燭熱住你既串燒 呢個位又係好細心 唔會燒過火 但又保持到熱雞腎真係要食 韮菜都好大份 同埋 佢所有串燒會調味又保留到食物新鮮 燒魷魚原隻 真係原隻仲要好入味 中意食海鮮一定要叫呢份叫左個麻辣燙 價錢唔貴 仲要有齊料 蓮藕 菜 寛粉 過下口癮係唔錯選擇叫左個娃菜 佢既蒜加埋湯係出色 菜都可以咁好食重點係羊肉同埋五花豬 真係好有肉本身味再加小小調味 成件事真係享受燒蠔就一定要叫 大大隻加埋上邊配料 成隻一口食 有蠔鮮味再加配料濃味 燒茄子都係唔錯 加左梅菜係面做中和口感最後一定要有啤酒配 佢有Sun Tory可以揀咖

燒魷魚原隻 真係原隻仲要好入味 中意食海鮮一定要叫呢份

叫左個娃菜 佢既蒜加埋湯係出色 菜都可以咁好食

重點係羊肉同埋五花豬
真係好有肉本身味再加小小調味 成件事真係享受

燒茄子都係唔錯 加左梅菜係面做中和口感

最後一定要有啤酒配 佢有Sun Tory可以揀咖

2023-02-08 79 瀏覽
-{旺角重口味串燒店🍢}🍢串燒排行榜🍢推介: 羊肉串 ($28) 有少少羊羶味 好juicy☺️雞翼 ($24) 大嚿 外皮夠脆💁‍♀️烤生蠔x2 ($38) 蒜香味超正😍烤大扇貝 ($29) 五花肉($16)半肥瘦 有厚度好好咬🤓爆汁嘅感覺🥰烤茄子 ($42) 好食不過偏貴😢一口甜薯 ($16)椒鹽魷魚鬚 ($38)普通~牛肉串 ($28) 多肉 牛味有的但淡啲雞軟骨x2 ($24)烤菠蘿 ($16)錫紙娃娃菜 ($36) 好淡😳炸饅頭 ($18)味道ok的但煉奶太小了😂😂不行黃金蠔仔 ($35) 個粉太厚了 入面又細嚿😟👖褲評: 7/10應該係新開張所以安排好亂 有一堆野食都賣晒但website有得嗌😳係口頭講話賣哂咁 有收切餅費但就咁pat個蛋糕要自己開咁服務可以好啲👀性價比: 6.5/10服務: 6/10環境: 7.5/10🚩 粗店燒烤 🚩地址: 旺角豉油街60-104號XX Arcade地下AB號舖#fuudjai #fuudjai中式 #fuudjai旺角
{旺角重口味串燒店🍢}
🍢串燒排行榜🍢
推介:
羊肉串 ($28) 有少少羊羶味 好juicy☺️
雞翼 ($24) 大嚿 外皮夠脆💁‍♀️
烤生蠔x2 ($38) 蒜香味超正😍
烤大扇貝 ($29)
五花肉($16)半肥瘦 有厚度好好咬🤓爆汁嘅感覺🥰
烤茄子 ($42) 好食不過偏貴😢
一口甜薯 ($16)
椒鹽魷魚鬚 ($38)

普通~
牛肉串 ($28) 多肉 牛味有的但淡啲
雞軟骨x2 ($24)
烤菠蘿 ($16)
錫紙娃娃菜 ($36) 好淡😳

服務: 6/10
環境: 7.5/10

🚩 粗店燒烤 🚩

2023-02-03 97 瀏覽
呢間燒烤新開無耐,見到種類都好多,點都要入去一試啦,實在太耐無食過燒烤了,要知道一串燒烤都唔便宜,但係呢間就十分平民,每一串都係十零蚊🫵🏻🫵🏻味道又真係唔差。 烤生蠔 :鮮味又肥美,必試烤茄子: 超大,蒜🧄蓉落得好足,好野味,必試土豆片: 脆口但唔會覺得係生錫紙豆腐: 佢真係一盒八福豆味大盒裝果類型放入去燒,好足料,而且好滑錫紙卜卜蜆: 蜆好新鮮,又大隻,而且沙底好鮮甜,必試錫紙金針菇: 燒烤不可或缺的一款,而且發揮都唔錯烤饅頭: 出黎個樣好吸引,唔講唔知係炸饅頭,而且唔會油,好食,必試麻辣燙: 入面是素食,有豆卜,土豆,娃娃菜…仲有好多,材料豐富,辣度可選椒鹽魷魚鬚: 都不錯,不會油

烤生蠔 :鮮味又肥美,必試

烤茄子: 超大,蒜🧄蓉落得好足,好野味,必試

土豆片: 脆口但唔會覺得係生

錫紙卜卜蜆: 蜆好新鮮,又大隻,而且沙底好鮮甜,必試

錫紙金針菇: 燒烤不可或缺的一款,而且發揮都唔錯

椒鹽魷魚鬚: 都不錯,不會油

2023-02-02 107 瀏覽
同阿女去旺角整指甲,行過豉油街,見到開咗粗店燒烤,阿女話肚餓不如入去試吓!店內裝潢簡潔,入到去睇到每檯在吊住一袋野,原來係紙巾。人座後侍應會點一個明火爐放燒好的食物,以保持溫暖熱度,另外還上咗兩款燒烤調味粉,有辣有唔辣。烤茄子,呢個茄子除咗本身調味外,還加入菜脯粒增加口感。烤生蠔,生蠔脹卜卜好新鮮,熟度啱啱好,味道鮮甜帶蒜香味。雞中翼皮脆肉嫩,重好入味。烤菠蘿香甜多汁。海中蝦,海蝦新鮮,味道鮮甜彈牙。炸饅頭,熱辣辣的炸饅頭外脆內軟,配煉奶味道甜美。
店內裝潢簡潔,入到去睇到每檯在吊住一袋野,原來係紙巾。
人座後侍應會點一個明火爐放燒好的食物,以保持溫暖熱度,
另外還上咗兩款燒烤調味粉,有辣有唔辣。

烤茄子,呢個茄子除咗本身調味外,還加入菜脯粒增加口感。

烤生蠔,生蠔脹卜卜好新鮮,熟度啱啱好,味道鮮甜帶蒜香味。

雞中翼皮脆肉嫩,重好入味。
烤菠蘿香甜多汁。

海中蝦,海蝦新鮮,味道鮮甜彈牙。

炸饅頭,熱辣辣的炸饅頭外脆內軟,配煉奶味道甜美。
2023-02-02 85 瀏覽
同事發現旺角新開咗一間燒烤店,叫粗店燒烤,好想去試吓,今日放工就叫我做陪客。店內環境地方整潔,燈光明亮。每枱上面都吊有紙巾,方便客人取用。枱面上有個爐係保溫用的。烤生蠔,生蠔鮮美多汁,加咗蒜蓉、辣椒、蔥花去烤,特別香噴噴!烤大扇貝,多汁美味肉厚,亦有加蒜蓉增加香味,粉絲吸咗扇貝汁,鮮甜爽口。烤豬手,有咬口好入味,啖啖都係骨膠原。烤秋刀魚,油脂豐潤的秋刀魚燒得香口,魚肉厚實吃起來很有口感,加些檸檬汁更美味!烤腸仔腸衣焦焦脆脆,蘸上調味粉更能提香。雙重芝士伴一丁,好邪惡嘅芝士撈丁,仲要係雙重芝士,每一啖都好重嘅芝士味道,一丁又爽彈真係食得好滋味 !烤菠蘿味道酸酸甜甜又多汁,可以解油膩感好好味!黃金蠔仔,即叫即炸,口感香脆。
店內環境地方整潔,燈光明亮。
每枱上面都吊有紙巾,方便客人取用。
枱面上有個爐係保溫用的。

烤豬手,有咬口好入味,啖啖都係骨膠原。

烤腸仔腸衣焦焦脆脆,蘸上調味粉更能提香。

烤菠蘿味道酸酸甜甜又多汁,可以解油膩感好好味!

黃金蠔仔,即叫即炸,口感香脆。
2023-01-30 121 瀏覽
前排跟同事去左呢間位於旺角嘅新餐廳「粗店燒烤」食燒烤,覺得好impressive,一定要推薦俾大家!首先餐廳嘅位置方便,裝修企理,門面光鮮,喺呢度用餐好chill餐牌食物選擇好多,價錢合理一坐低店員就會攞啲香料俾客人。店員服務態度殷勤,值得一讚食物方面,我當晚印象最深刻嘅係以下幾款:燒生蠔:生蠔好新鮮,大大隻!金菇:調味非常惹味,令人食唔停扇貝同埋蜆:大大粒好鮮甜,粉絲索曬啲甜味好正!茄子:燒得好嫩好juicy!串燒肉串:調味出色,肉味十足燒菠蘿:非常甜!啤酒:夠曬冰凍,送食物一流!

餐牌食物選擇好多,價錢合理

一坐低店員就會攞啲香料俾客人。店員服務態度殷勤,值得一讚

食物方面,我當晚印象最深刻嘅係以下幾款:

燒生蠔:生蠔好新鮮,大大隻!
燒生蠔

金菇:調味非常惹味,令人食唔停

扇貝同埋蜆:大大粒好鮮甜,粉絲索曬啲甜味好正!

茄子:燒得好嫩好juicy!

串燒肉串:調味出色,肉味十足

燒菠蘿:非常甜!

啤酒:夠曬冰凍,送食物一流!

燒生蠔
  • 烤茄子
2023-01-27 84 瀏覽
店員十分親切殷勤有禮,佢每張枱上面都會吊咗紙巾落黎俾人用,非常方便。每個碟都放咗辣粉同孜然粉。每張枱有個熱盤keep住熱住啲野食。粗店涼面$48一份,有蛋絲青瓜絲蘿蔔絲,撈埋蒜蓉好似食冷麵咁。雞軟骨,韭菜必叫。士豆片薄身而且爽口。$14烤面包$15加咗煉奶和芝麻烤,麵包吸晒啲味😋😋炸饅頭$18/一份菠蘿$16/一串雞翼$24/一串羊肉串,少少膻,肉質鮮嫩,用咗少許香料,油脂與羊肉鮮香一同融在口中。雞爪$18,好大隻而且本身醃咗好入味。

雞軟骨,韭菜必叫。

士豆片薄身而且爽口。$14

烤面包$15加咗煉奶和芝麻烤,麵包吸晒啲味😋😋

炸饅頭$18/一份
菠蘿$16/一串
雞翼$24/一串

雞爪$18,好大隻而且本身醃咗好入味。

2023-01-27 64 瀏覽
間唔中都會有燒烤癮🍢但香港比較多泰式燒烤🥹行過豉油街諗住食牛肉麵點知見到開咗新嘅燒烤店!!睇menu幾啱食就約埋幾個frd一齊食 要多人先可以嗌多啲😻!海鮮嗌咗燒生蠔唔腥肥美🦪扇貝下面仲有粉絲 連埋蒜茸食好鮮味🧄 卜卜蜆冇沙大粒 海鮮類都推薦🧚🏻串燒嗌咗好多款,有牛羊豬, 🐮大大粒 但有啲筋,🐑冇好多脂肪 帶點羊臊味,🐷正常唔會好鞋,最愛燒🍍!燒完會更甜同juicy🥹錫紙娃娃菜煮得好入味,入邊有好多蒜蓉粉絲,同樣係好吸味🧂!成日驚麵粉炸完會好吸油但 炸饅頭炸到香脆但係唔會太油膩 加埋煉奶perfect😍麻辣燙係全素🥬可以揀辣度,小辣唔會好辣,入面有薯仔 蓮藕 菜 粉條等整體係記憶中嘅燒烤味道,而且成間好乾淨
整體係記憶中嘅燒烤味道,而且成間好乾淨
1K
2023-01-27 47 瀏覽
天氣凍凍地除了食火鍋外,原來還有這裡嘅選擇,店舖位置都算方便,在豉油街尾位置近台灣麵店個邊,餐廳座位闊落,主要食串燒,但口味就係主打川菜口味,即是以辣為主,食完全身熱燙燙!今次就點了一只烤大扇貝,上枱時大扇貝上放了蒜蓉,同粉絲,燒得十分入味,扇貝爽口彈牙!而串燒就有點了雞骨腸,燒得皮脆肉香,咬開有爆汁嘅感覺!除了肉外還點了粟米、烤菠蘿,兩款都燒得剛好,店員出了串燒後就會放在枱上嘅爐上保持熱度,烤菠蘿肉汁鮮甜,粟米同樣爽口彈牙鮮甜!推介必食嘅椒鹽魷魚鬚,炸得十分香脆可口之餘,味道十分惹味!炸饅頭亦十分出色,外面炸得香脆裡面仍十分軟熟,口感十足!最後加埋個粗涼麵,上面有不同配料,蛋皮絲、青瓜絲、蘿蔔絲、同中間嘅蒜蓉,將配料同麵撈勻食!食物落單後出單快,選擇都多,唔係一定要食串燒,還有其他食物選擇,下次可以再試吓其他不同款式口味!

而串燒就有點了雞骨腸,燒得皮脆肉香,咬開有爆汁嘅感覺!

推介必食嘅椒鹽魷魚鬚,炸得十分香脆可口之餘,味道十分惹味!

炸饅頭亦十分出色,外面炸得香脆裡面仍十分軟熟,口感十足!

2023-01-26 88 瀏覽
女朋友話想食串燒,我上網就搵到依間位於豉油街既燒烤店~好似新開架喎!去到因為時間尚早所以都唔洗等位,不過餐廳座位多,相信就算繁忙時間都只係等好快餐廳有不少大枱提供,岩晒一班朋友一齊黎食下串燒飲下酒呢!餐廳亦都好細心咁提供一個保溫盤,令到串燒唔會凍晒,可以保持住熱度除左肉類串燒之外,仲有蔬菜,海鮮,小食,涼拌等等,選擇非常之多呢!我地首先叫左一客卜卜蜆,D蜆好大粒呀!肉質飽滿且鮮甜醬汁亦都好香口食串燒當然要配啤酒啦~我就選擇左哈爾濱啤酒,飲落幾清爽,而且大大枝勁抵飲XD然後我地叫左雞皮串燒及雞腎串燒,兩款串燒都燒得好香脆爽口~再點埋孜然粉&辣椒粉就更加惹味呀!烤生蠔非常抵食~38蚊有2隻而且生蠔夠大隻,又新鮮!再配合埋滿滿既蒜蓉及少少辣椒,真係超惹味呀!食完之後我地都即刻叫多2隻XD每次食燒烤我都必定會點烤茄子,今次都唔例外茄子好大條,調味又足夠做得最好既一樣係外皮無燒焦到可以照食~正呀!最後我地仲叫左個大蟹棒及燒菠蘿蟹棒真係勁大條,啖啖肉非常滿足而燒菠蘿亦好鮮甜多汁~可以解一解串燒既膩等下次再試多D其它款式既串燒先!

餐廳有不少大枱提供,岩晒一班朋友一齊黎食下串燒飲下酒呢!

我地首先叫左一客卜卜蜆,D蜆好大粒呀!肉質飽滿且鮮甜
醬汁亦都好香口

烤生蠔非常抵食~38蚊有2隻
而且生蠔夠大隻,又新鮮!

每次食燒烤我都必定會點烤茄子,今次都唔例外
茄子好大條,調味又足夠
做得最好既一樣係外皮無燒焦到可以照食~正呀!

最後我地仲叫左個大蟹棒及燒菠蘿
蟹棒真係勁大條,啖啖肉非常滿足
而燒菠蘿亦好鮮甜多汁~可以解一解串燒既膩

等下次再試多D其它款式既串燒先!
2023-01-26 71 瀏覽
放工經過旺角見到新開左一間食串燒既鋪頭~就決定入去試下啦餐廳環境幾整潔,空間闊落,有別於其它既串燒餐廳。餐牌選擇豐富,除左有串燒之外仲有其他小食等等!餐具都好細心~可以好方便咁點調味料依個盤下面係有微火的,可以保持住串燒既熱度!非常有用!!我就叫左一杯Suntory既生啤飲~配合食串燒真係無得頂呀!首先上左一道卜卜蜆,蜆肉好大粒,食落有好香既牛油及其他調味,但依然食得出佢既鮮甜呢!雞腎串燒好爽口,調味足夠所以好惹味!雞皮串燒油脂豐富~食落口好脆!再飲啖啤酒真係爽呀!烤扇貝真係必食呀!蒜香味十足,扇貝又新鮮彈牙,入口好鮮甜多汁~粉絲入晒味亦都好好味!食咁多肉都要食返D蔬菜既~娃娃菜就正常發揮啦!都係果句,新鮮同充滿蒜香味。最後仲叫多左3串串燒,分別係豬牛羊每一款串燒都好好味!肉質嫩滑完全唔會鞋,而且調味亦都好足夠經過旺角既朋友不仿一試,食串燒既好地方呢!
放工經過旺角見到新開左一間食串燒既鋪頭~就決定入去試下啦

餐廳環境幾整潔,空間闊落,有別於其它既串燒餐廳。

餐牌選擇豐富,除左有串燒之外仲有其他小食等等!

餐具都好細心~可以好方便咁點調味料

依個盤下面係有微火的,可以保持住串燒既熱度!非常有用!!

雞腎串燒好爽口,調味足夠所以好惹味!
雞皮串燒油脂豐富~食落口好脆!再飲啖啤酒真係爽呀!

粉絲入晒味亦都好好味!

最後仲叫多左3串串燒,分別係豬牛羊
每一款串燒都好好味!肉質嫩滑完全唔會鞋,而且調味亦都好足夠

經過旺角既朋友不仿一試,食串燒既好地方呢!