2018-03-27 529 瀏覽
今日去上水探朋友, 朋友話附近有間西日放題148蚊位抵食又唔錯就去左食5點場。一開波就嗌左天婦羅, 壽司等等。蝦天婦羅外脆內軟, 食左一次又再嗌多次😁另外吉列廣島蠔亦係必食之選, 廣島蠔質素幾好, 肉厚肥美👍🏻壽司方面都十分讚, 每件都賣相精緻, 上菜時排位仔細, 壽司既飯唔會太多, 有口感, 最好味係火炙帶子壽司, 帶子鮮甜, 微微燒過有少少焦香, 正! 燒物則有羊架, 燒得焦脆有肉汁, 而且非常入味, 食左好多件, 回本之選! 燒雞軟骨都好好味好香口爽彈。除放題外, 亦有設小鍋打邊爐, 湯底係龍蝦湯, 同配料味道十分夾, 叫左唔少海鮮類如青口鮮蝦等, 亦有淥少少蔬菜中和下。出面自助櫃有幾款布甸, 又有多款罐裝飲品任君選擇, 仲有我至愛既可樂。最後食埋Haggen daz雪糕埋單走人👍🏻😋

2018-03-22
  • 焦糖燉蛋
2018-03-26 392 瀏覽
今日第一次食呢間放題,因為明天放假所以食九點開始。九點後第二個有半價,今次一行5人,實際只要4人的價錢。食物的選擇種類尚可,但我個人比較欣賞除了一般放題外,還有一個平日去酒樓的邊爐。一開始放題時,店鋪還主動提供了按人數的海鮮作打邊爐的材料,有海蝦、生蠔、青口、鮑魚及蜆,而且都幾大隻下,所以一開始的感覺已經十分良好。其次放題所叫的刺身、壽司、天婦羅等都味道不俗,最後一行5人都只是$900內,超值...下次有時間一定會再來。
今日第一次食呢間放題,因為明天放假所以食九點開始。九點後第二個有半價,今次一行5人,實際只要4人的價錢。食物的選擇種類尚可,但我個人比較欣賞除了一般放題外,還有一個平日去酒樓的邊爐。一開始放題時,店鋪還主動提供了按人數的海鮮作打邊爐的材料,有海蝦、生蠔、青口、鮑魚及蜆,而且都幾大隻下,所以一開始的感覺已經十分良好。其次放題所叫的刺身壽司、天婦羅等都味道不俗,最後一行5人都只是$900內,超值...下次有時間一定會再來。
2018-03-26
5 分鐘 (堂食)
宜家放題開到成行成巿, 好多都已經脹哂價, 今日見到呢間西日放題148蚊位咁平, 仲要包埋邊爐, 唔怪得之咁多人等位啦。一坐低就有個小鍋, 湯底係龍蝦湯, 即刻嗌左配料烚下先。鮮蝦大隻爽口, 食左好多又嗌左生根同生菜, 十分新鮮, 吸哂龍蝦湯好好味食放題又點少得嗌天婦羅呢, 呢度有樣特別既美食叫榴蓮波波, 外皮煙韌甜甜地, 入面係滿滿既香滑榴蓮蓉, 鐘意榴蓮既朋友必嗌呀另外芝士年糕都好多芝士呀日式料理既蒜香一口牛有洋蔥伴炒, 好香口惹味, 牛肉彈牙有牛味。清酒煮蜆蜆肉粒粒飽滿, 大隻鮮味無沙, 有淡淡酒味。火炙鰻魚壽司燒過有焦香鰻魚入口即溶, 軟殼蟹卷中間舊軟殼蟹好大件炸得好脆最後不得不提係佢仲有Haggen daz雪糕食, 真係回哂本啦。

又嗌左生根同生菜, 十分新鮮, 吸哂龍蝦湯好好味

另外芝士年糕都好多芝士呀

清酒煮蜆蜆肉粒粒飽滿, 大隻鮮味無沙, 有淡淡酒味。

2018-03-23 6266 瀏覽
由於未婚夫家住上水,有時都會去上水搵食架其實一個南一個北,加上中意係九龍行街,真係可以食勻全港唔同既食肆諗唔到食乜時,最好就係食放題,因為有刺身。壽司。炸物。火鍋。小食。甜品等等,好多選擇。食放題第1樣一定食刺身先,因為由凍食到熱好d。刺身拼盤只係睇賣相已經夠哂吸引,三文魚既肥美,象拔蚌既爽脆,希靈魚既魚子“咔嚓”聲,再加上甜蝦既鮮甜,簡直會不斷encore。仲有壽司,整成一口一件,方便櫻桃小咀既我去食,而且個胃仲可以放其他食物帶子壽司鮮味濃郁,軟殼蟹卷既蟹身仍然脆身炸物真係唔錯蕃薯天婦羅炸到表面脆卜卜,而且蕃薯岩岩熟,最重要唔多油膩既感覺芝士年糕本身比較吸油,脆脆既年糕外層加上濃厚芝士,好味但有少少漏。火鍋係清甜既木魚湯底。只要2位成人去食就會送一盤海鮮拼盤,廣島蠔鮮甜蠔味濃厚,鮑魚新鮮彈口,蟹身一啲都唔會霉,仲仍然有一梳梳既蟹肉。先焯海鮮,令個湯底增添鮮甜味。有多款配料選擇,上至肉類海鮮,下至蔬菜菇菌都一應俱全牛肉唔係一般放題既肥肥牛肉,而係半肥瘦,輕輕焯一陣,就已經夠熟,而且一啲都唔un,太喜歡食牛最後當然要食甜品啦~甜品係要自己出去拎,雖然有雪糕,但當天太凍,所以無食到。而且隔
由於未婚夫家住上水,有時都會去上水搵食架

諗唔到食乜時,最好就係食放題,因為有刺身壽司。炸物。火鍋。小食。甜品等等,好多選擇。

放題第1樣一定食刺身先,因為由凍食到熱好d。

帶子壽司鮮味濃郁,軟殼蟹卷既蟹身仍然脆身

炸物真係唔錯

火鍋係清甜既木魚湯底。
先焯海鮮,令個湯底增添鮮甜味。

有多款配料選擇,上至肉類海鮮,下至蔬菜菇菌都一應俱全

而且隔離個甜品櫃都超吸引
所以我都揀左3款品嚐

阿華田布丁,朱古力蛋糕,意大利芝士餅,全部都唔會好甜,岩岩好,食完唔會有太大罪惡感

店內會不是增添不同甜品,係我品嚐緊以上3款時,我就見到製作完成既焦糖燉蛋推出,但我已經飽飽嚕,所以無拎到。

*飲品同甜品一樣都要自己出去拎,除左汽水涼茶,仲有一樽樽梅酒
都係任飲架

2018-03-21
10 分鐘 (堂食)
2018-03-23 260 瀏覽
住左上水已經有7~8年,但一直都唔多日式食肆放題更加少之又少最近有間放題登陸上水,當然要去食番轉,試一試先一坐低,唔需要問服務員拎,就有辣椒碎同芥末既醬油兜落單有各式各樣既落單紙,各項分類方便落單但記得食得哂先好落單一落完單就會有一個木魚湯底既鍋就已經上枱開始煲唔洗等,岩哂放題既速度放題落第一張既單,當然係各款刺身啦三文魚,希靈魚,八爪魚,象拔蚌,赤蝦應有盡有當然夠新鮮而且夠哂冰冷一啲腥味都無赤蝦簡直係超班既鮮甜壽司亦都唔可以少,有各類卷物~壽司肥美既帶子,清甜既墨魚但係奉勸唔好點太多,因為飯會填飽左個肚會食唔落之後既火鍋火鍋方面,海鮮類必然之選蟹,蠔,鮑魚,大蜆,兩個人食就點住咁多先蠔味鮮甜,鮑魚彈牙,大蜆更加有大大粒肉青口雖然未解凍,要烚耐少少,但係烚完出黎,粒肉仍然大大隻牛肉片肥瘦均勻,又唔會鞋口唔夠飽仲有炸物、炒作竟然會有我最喜愛既芝士年糕煙煙靭靭既年糕外層,包住流心香滑濃既芝士簡直係引誘最邪惡竟然係會有甜品供應甜而不膩,最後既結尾亦不算差走既時候仲見到朱古力慕絲買哂,服務員竟然出即燒既焦糖燉蛋但係我地已經食唔落啦唔想浪費,唯有下次再黎
住左上水已經有7~8年,但一直都唔多日式食肆
放題更加少之又少

最近有間放題登陸上水,當然要去食番轉,試一試先

一坐低,唔需要問服務員拎,就有辣椒碎同芥末既醬油兜

落單有各式各樣既落單紙,各項分類方便落單

但記得食得哂先好落單
一落完單就會有一個木魚湯底既鍋就已經上枱開始煲
唔洗等,岩哂放題既速度

什錦刺身

放題落第一張既單,當然係各款刺身

三文魚,希靈魚,八爪魚,象拔蚌,赤蝦應有盡有
當然夠新鮮而且夠哂冰冷
一啲腥味都無

赤蝦簡直係超班既鮮甜

各類壽司

壽司亦都唔可以少,有各類卷物~壽司

肥美既帶子,清甜既墨魚

但係奉勸唔好點太多,因為飯會填飽左個肚

會食唔落之後既火鍋

海鮮拼盤

火鍋方面,海鮮類必然之選

蟹,蠔,鮑魚,大蜆,兩個人食就點住咁多先

蠔味鮮甜,鮑魚彈牙,大蜆更加有大大粒肉

青口雖然未解凍,要烚耐少少,但係烚完出黎,粒肉仍然大大隻

牛肉片肥瘦均勻,又唔會鞋口

炸物

唔夠飽仲有炸物、炒作

竟然會有我最喜愛既芝士年糕

煙煙靭靭既年糕外層,包住流心香滑濃既芝士

簡直係引誘

甜品

最邪惡竟然係會有甜品供應

甜而不膩,最後既結尾亦不算差

走既時候仲見到朱古力慕絲買哂,服務員竟然出即燒既焦糖燉蛋
但係我地已經食唔落啦
唔想浪費,唯有下次再黎
2018-02-19
什錦刺身
各類壽司
海鮮拼盤
炸物
甜品
2018-03-18 309 瀏覽
上水開新日式放題,身為北區一份子當然又去探路喇!如果唔係點帶朋友去厚切三放魚刺身掂喎!鮮甜油脂分布均勻,甜蝦爽口,其他都算不錯,份量十足!這盤壽司見到都人見人愛車見車載除了刺身放題仲有海鮮火鍋,每檯每送一客鮑魚帶子貴妃蚌大蜆。甜蛋是小朋友致愛,生蝦就屬我的爽口彈牙必食!忘了厚切三文魚腩都是必點之首選!這盤炸物認真抵食,巨型大蝦、炸番薯、炸芋丸件件好食,不過榴槤炸彈我就婉拒了!因為真的很臭自家製牛肉餅肉厚有肉香入口鬆化有質感這裡前身都是日式放題,不過現在的質素好好多!

這盤壽司見到都人見人愛車見車載

除了刺身放題仲有海鮮火鍋,每檯每送一客鮑魚帶子貴妃蚌大蜆。

甜蛋是小朋友致愛,生蝦就屬我的爽口彈牙必食!
忘了厚切三文魚腩都是必點之首選!

自家製牛肉餅肉厚有肉香入口鬆化有質感

這裡前身都是日式放題,不過現在的質素好好多!
2018-03-16 218 瀏覽
見網上好多有關廣告,諗住試下,首先選擇少不在話,每樣餸都毫無誠意,刺身唔新鮮,三文魚連鱗都未清潔好,最厲害係叫左兩碗烏冬,都係出前一丁豬骨濃湯湯底。飲品有熱飲自己斟,我唔小心將隻杯跌左落地,地氈,廚房出菜位,唔洗我講都知幾骯髒,我交比侍應,佢就放返上原本個位。食完第二朝就肚痛。
見到門口好多人,望下個價錢,價錢是偏平的,5點吃可以148一位,十分之平,質素亦超岀了這價錢,想慳錢而又想平,這間絕對是可以一試。首先是刺身,我寫幾多件,亦都會上幾多件,唔會岀現自動減少份量的岀現,剌身我叫了三六魚、赤蝦、象拔蚌、玉子、北寄貝和榮螺,剌身都好鮮甜,唔會有不新鮮的情況岀現。壽司每一樣野都值得叫,火焰類壽司更加一定要叫,沙律醬配刺身是絕配的。手打漢堡和日式叉燒烏冬是最驚喜的主食,首先手打漢堡絕對不是普通的漢堡扒,入面有洋蔥,啖啖都是肉和洋蔥,多重口感,絕對沒有普通漢堡扒那麼乾。然後是日式叉燒烏冬,真的比得上外面的烏冬店舖,湯很濃郁,烏冬絕對不是平價牌子,是有咬感的烏冬,令我叫完一碗又一碗!火鍋的配料中,有時令海鮮拼盤,入面有青口、蠔仔、大大的蜆和鮑魚,每樣海鮮都有海水咸味,表示一定是新鮮,如果148這價錢,還有新鮮海鮮吃,絕對是超值!甜品最推介焦糖燉蛋,甜度剛剛好,也吃到焦糖的味道,蛋味香濃。總括而言,這間食品質素不錯,價錢超值,員工態度良好,可以一試再試。

​ ​ 今日同朋友來到上水逛街,晚上肚子餓, 走到上水新成路的一間門面裝修不起眼的竹島水產, 感覺名字很有趣,便走進了入去。 座位很鬆動,令人有舒服的感覺。 裝修還有一點日本的感覺,還會播放一些日韓流行歌曲, 埸內還有電視機,可以帶小朋友來食放題,都不會怕悶親他們! 在進食 途中,都不時會有一家大細的家庭來食放題。 我們坐下不久,店員已送上頭盤,包括生蠔,魚,鮑魚等,還送上火鍋的湯,準備享用。 在放題紙上,有很多不同的選擇,最特別的是, 這裏竟然有提供不同種類的貴價又特色的食物, 包括有西式類的(澳洲羊扒)(澳洲西冷扒)(香煎龍脷柳)(手打漢堡)(黃金汁焗蠔)(蒜香焗生蠔),串燒類(韓式炒蝦)炸物類(榴槤炸彈)(吉列廣島蠔)(鹽燒海蝦)火鍋湯底(地獄湯底)(龍蝦湯)刺身類(希靈魚)(榮螺),最後有自助甜品蛋糕外,還有Haagen-Dazs ice cream(每位一杯)可選擇。 最吸引我的是鹽燒海蝦,用了海鹽去燒,不會有其他的汁,香料等搶了海蝦的味道。 蒜香一口牛不得不試,用了爆多蒜香去炒,勁爆有蒜味, 牛肉不會炒得過時,太老,上枱時還有兩三成熟,很美味,真會令人食不停,無限仼

​ 今日同朋友來到上水逛街,晚上肚子餓,
走到上水新成路的一間門面裝修不起眼的竹島水產,
感覺名字很有趣,便走進了入去。

座位很鬆動,令人有舒服的感覺。
裝修還有一點日本的感覺,還會播放一些日韓流行歌曲,
埸內還有電視機,可以帶小朋友來食放題,都不會怕悶親他們!
在進食 途中,都不時會有一家大細的家庭來食放題

放題紙上,有很多不同的選擇,最特別的是,
這裏竟然有提供不同種類的貴價又特色的食物,

蒜香一口牛不得不試,用了爆多蒜香去炒,勁爆有蒜味,
牛肉不會炒得過時,太老,上枱時還有兩三成熟,很美味,真會令人食不停,無限仼叫仼食。

手打漢堡,大家聽得多,這間餐廳的漢堡都是仼叫仼食,
食了兩件都回本了,漢堡是師傅每日親手打,用了新鮮的牛肉,打得很鬆身,真是要讚一下👍🏻

食到一半,當然口渴,岀到自助區,原來有很多不同類型的飲品可選擇,
不喜歡飲甜飲料的朋友,可選擇仼食黑/白咖啡,
朱古力奶,清酒,泡沫咖啡,奶茶,摩卡。
可以和朋友在此大快朵頤,邊食邊飲邊聊天,
原來一直忽略了有噌味湯可飲,隔離的是腐竹糖水

壽司方面,必定要試(火焰海膽醬玻璃蝦壽司)(火焰香蒜帶子壽司壽司細細件,
不會令人很快就有飽肚的感覺,火焰的火候不會過分燒焦的感覺,師父控制得很好👍🏻

甜品方面有蛋糕,奶酪,雪糕,雪糕筒等,

蛋糕不會過甜,而且細細件很容易入口。

牛奶鮮奶酪都很重鮮奶味,十分喜歡,令人回味無窮,
喜歡食奶酪的朋友,一定要食食食,推介推介👍🏻

店員很親和友善,工作效率很高,食物很快送上,
不會少來食物,價錢都很平民,一定會介紹朋友光顧。
回頭率勁高👏🏻很適合家庭/朋友聚會,可以令人有放鬆的感覺!

仲有其他食物,去圖:

竹島水產 西日放題
上水新成路105-107號地舖
2018-03-13 242 瀏覽
今日同朋友re-u,大家都住上水,唔想出到旺角咁遠,竟然比我地搵到一間位於新成路嘅西日放題,叫做竹島水產。我地book左七點半,所有人都係預先訂座。餐廳面積頗大,有兩個廳,空間感寬闊,光線好充足。放題紙有七張,甜品每枱只可以落單一次,令我最記得就係佢竟然有哈根大師。包括有燒物、壽司、刺身、火鍋配料等等,應有盡有,任點任食。甜品同飲品又任飲任食,食足2小時,超正!刺身方面,赤蝦豐厚的肉身極富彈性,味道鮮味甘甜。而啲魚刺身,對於我呢啲平時不太敢吃刺身魚食嘅人也會被呢股口感與味道征服。細膩柔軟的肉質,清淡軟嫩富有彈性。燒物方面,本人特別推介鹽燒海蝦。海蝦好大隻,味道亦都好野味。仲有一定要試我最愛嘅芝士年糕,我地encore左3次,真係超級煙韌,又多cheese! 另外,超級推介蒜香一口牛,肉質鮮嫩,唔會好韌同好乾,又多汁。大家如果去開上水一定要試吓呢間西日放題,員工嘅招呼都非常有禮貌同埋好客,上菜速度都好快,份量又夠多,下次一定會再帶朋友一齊食。

我地book左七點半,所有人都係預先訂座。餐廳面積頗大,有兩個廳,空間感寬闊,光線好充足。放題紙有七張,甜品每枱只可以落單一次,令我最記得就係佢竟然有哈根大師。包括有燒物、壽司刺身火鍋配料等等,應有盡有,任點任食。甜品同飲品又任飲任食,食足2小時,超正!

2018-03-13 130 瀏覽
今日同屋企人慶祝生日,所以搵咗間放題食。去左位於新成路嘅竹島水產西日放題。餐廳入邊有甜品吧,有好多款甜品俾大家任拎任食,超抵呀。每枱都有一個鍋,因為餐廳可以任點火鍋配料,包括有青口、大蜆、鮑魚、生蠔同埋海蝦。樣樣海鮮嘅嘅size都好大,亦都好新鮮,味道亦都唔腥。刺身質素高水準,特別係三文魚脂肪結實,肉質肥嫩,口感鮮甜順滑。仲有啲壽司一啲都唔馬虎,款款都大大嚿。我哋仲點左一啲冷盤,例如: 芝麻八爪魚同埋味付螺肉。芝麻八爪魚搭配香濃的芝麻醬,味付螺肉配上特製味付醬汁,無論口感還是味道都是一流。炸物方面,我就特別推介榴槤炸彈同埋香芋丸。炸皮唔厚,口感唔會好油膩。不得不提天婦羅都係即炸嘅架,熱辣辣,好脆囗。作為蜆迷,一定要點清酒煮蜆,餐廳用嘅清酒特別香,特別吸引最後我哋每人都食咗一杯哈根大師,超級滿足。值得一讚嘅係佢嘅上菜速度神速,比起一般日本放題餐廳快。員工嘅服務態度亦都好有禮貌,下次如果要慶祝生日,竹島亦都係一個好選擇。

仲有啲壽司一啲都唔馬虎,款款都大大嚿。

炸物方面,我就特別推介榴槤炸彈同埋香芋丸。
作為蜆迷,一定要點清酒煮蜆,餐廳用嘅清酒特別香,特別吸引

最後我哋每人都食咗一杯哈根大師,超級滿足。

2018-03-12 105 瀏覽
一入去比我想像中多人在等位,一坐低服務員都幾有禮貌,由於我同朋友太肚餓立刻叫好多食物,一次過交點菜紙,結果食物上得快過我們吃,成枱都係食物放唔晒。上菜速度真係十分快。先點了刺身,還不錯也很新鮮,可惜點了很少留肚吃其他。串燒也是第二樣本人很喜歡的食物,吃了雞軟骨同雞肉串,很夠味還可以再咸點,只是我比較吃咸些。甜薯和紫心香芋丸真的很好吃,很甜。於是又再點多次香芋丸。還點了細碗的叉燒烏冬,烏冬和湯底真的很入味。之後也叫多個豬軟骨烏冬。炸物點了南瓜天婦羅,芝士年糕,芝心蝦丸。然後和朋友點了火鍋,朋友點了很多海鮮,我就點了丸類,餃子,台灣腸等等。吃完整個火鍋都差不多夠飽了。不過晚餐當然少不過甜品,我吃了草莓奶凍,很好,不是特別甜,還有個朱古力奶凍。最後真的十分飽都沒有吃到雪糕。實在物超所值。
先點了刺身,還不錯也很新鮮,可惜點了很少留肚吃其他。

。甜薯和紫心香芋丸真的很好吃,很甜。於是又再點多次香芋丸。
還點了細碗的叉燒烏冬,烏冬和湯底真的很入味。

2018-03-11 192 瀏覽
預祝妹妹明天生日, 一於出去拆返餐, 見到呢間新開張, 就走黎試下呢個海鮮拼盆係送既, 之前見人地係送蟹既, 今日係青口, 蚌, 鮑魚樣樣都升好新鮮個赤蝦好肥美,三文魚都好肥美其他刺身整體都好鮮甜天婦羅, 款式略少, 蝦都炸得好鬆脆, 秋葵都好好味我本身吾食蠔, 都試左 吾差串燒, 不過不失, 美中不足 係冇雞翼,青魚 好味壽司 我妹妹至like, 種類都好多, 鰻魚壽司好好味, 點左個軟壳蟹手卷 沒黎到特別一提 係d待應服務態度比個like佢地,
預祝妹妹明天生日, 一於出去拆返餐,
見到呢間新開張, 就走黎試下
呢個海鮮拼盆係送既, 之前見人地係送蟹
既, 今日係青口, 蚌, 鮑魚
樣樣都升好新鮮

個赤蝦好肥美,
三文魚都好肥美
其他刺身整體都好鮮甜

天婦羅, 款式略少,
蝦都炸得好鬆脆, 秋葵都好好味
我本身吾食蠔, 都試左 吾差

串燒, 不過不失, 美中不足 係冇雞翼,
青魚 好味

壽司 我妹妹至like,
種類都好多, 鰻魚壽司好好味,
點左個軟壳蟹手卷 沒黎到

特別一提 係d待應服務態度
比個like佢地,

2018-03-11
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2018-03-09 149 瀏覽
今天工作後相約多日不見的朋友吃飯,由於大家工作地方不同,所以約了上水吃飯,我們來到新成路,看見此店有不少人進食,所以我們就進此店,進店後,我們看見此店專門吃水產,我們當然先點了一客水產火鍋,除了水產外,還有壽司,炸物,燒物等等不同食物,我們點完食物後,很快店員為我們送餐,送餐十分快,不用讓我們等太長的時間首先先點刺生,三文魚當然是首選,師傅刀功不錯,沒有細骨及厚度還可以,相當鮮甜,榮螺,北寄貝,赤貝都是值得一點的食物,另外點了少量壽司,以放題來説,十分合格,當然到主角了,水產火鍋,魚肉口感十分滑,蠔肉十分肥味,鮑魚口感還好,另外提供其他火鍋配料,當然我們點了不少肥牛來吃燒物燒的時間比我想像中快,本人推介鹽燒海蝦,不是很多地方用鹽來燒,味道很配喔另外推介的食物是在食事內的,分別是手打漢堡,黃金汁及蒜香焗蠔,手打漢堡十分大件,不會吝嗇,牛肉味很重,口感一流,值得一試,黃金汁焗蠔,用上芥茉醬汁及蒜,味道十分獨特;蒜香就用上蒜及辣椒,味道辣辣甜甜,喜愛吃辣可以嚐試一下到了甜品,除了一般Haagen-Dazs,雀巢外,店舖還有自家製的蛋糕及布丁,不會太甜,而布丁本人覺得值得一試一大班朋友除了九龍

另外點了少量壽司,以放題來説,十分合格,當然到主角了,

一大班朋友除了九龍吃飯外,可以考慮新界上水竹島水產喔,以放題來說,平均一人200元右,能夠任食不同水產,值得推薦喔👍🏻👍🏻
話說去開上水探朋友,朋友介紹話有間放題又有日本野食又有火鍋放題,心思思想去試下,就決定約埋朋友一齊去食啦,去到已經好多人等位,仲要平日都咁多人,咁唯有等啦,等左一陣就有位啦我同朋友食9:00後時段,所以有2人同行一人半價優惠,真係抵食丫排哂隊啦當晚9:00最抵就係哩個時段黎食價錢都合理正丫😍😍有哩個雪糕食火鍋配料都好多選擇,有我最愛既韓國麵食火鍋拼盆有哩堆海鮮好新鮮每樣都又鮮甜我最愛既芝士蟹柳壽司真係好好味丫我朋友最愛,醬汁好夠味,又大隻仲有中西式既湯選擇哩個拼盆真係無得輸三文魚好鮮甜丫,其他刺身都好新鮮仲有自助咖啡機我都整左杯咖啡黎飲,好香濃丫一口牛肉好正丫。仲食左兩碟先夠皮丫下次一定要同媽媽一齊黎食多次。

排哂隊啦當晚9:00
最抵就係哩個時段黎食

價錢都合理
正丫😍😍有哩個雪糕食
火鍋配料都好多選擇,有我最愛既韓國麵食
火鍋拼盆有哩堆海鮮
好新鮮每樣都又鮮甜
我最愛既芝士蟹柳壽司
真係好好味丫
我朋友最愛,醬汁好夠味,又大隻
仲有中西式既湯選擇
哩個拼盆真係無得輸
三文魚好鮮甜丫,其他刺身都好新鮮
仲有自助咖啡機
我都整左杯咖啡黎飲,好香濃丫
一口牛肉好正丫。仲食左兩碟先夠皮丫

下次一定要同媽媽一齊黎食多次。
  • 刺身
  • 火鍋