2018-03-27
今日去上水探朋友, 朋友話附近有間西日放題148蚊位抵食又唔錯就去左食5點場。一開波就嗌左天婦羅, 壽司等等。蝦天婦羅外脆內軟, 食左一次又再嗌多次😁另外吉列廣島蠔亦係必食之選, 廣島蠔質素幾好, 肉厚肥美👍🏻壽司方面都十分讚, 每件都賣相精緻, 上菜時排位仔細, 壽司既飯唔會太多, 有口感, 最好味係火炙帶子壽司, 帶子鮮甜, 微微燒過有少少焦香, 正! 燒物則有羊架, 燒得焦脆有肉汁, 而且非常入味, 食左好多件, 回本之選! 燒雞軟骨都好好味好香口爽彈。除放題外, 亦有設小鍋打邊爐, 湯底係龍蝦湯, 同配料味道十分夾, 叫左唔少海鮮類如青口鮮蝦等, 亦有淥少少蔬菜中和下。出面自助櫃有幾款布甸, 又有多款罐裝飲品任君選擇, 仲有我至愛既可樂。最後食埋Haggen daz雪糕埋單走人👍🏻😋