2021-01-27 226 瀏覽
今日去咗尖沙咀見客 之後再同埋個客一齊去食飯 由於係客嘅關係 所以佢話食乜就食乜啦 行過呢間立鮨壽司 見到都幾有特色 價錢大眾化但係要企喺度食 幾有日本立食風 我哋兩個都係後生仔就冇所謂 所以就決定入去食一個廚師發板嘅餐秋刀魚魚刺身 有啲人話秋刀魚本身有種腥味 但係我又唔多覺 而且幾有鮮味幾鮮甜 可能因為食材新鮮嘅關係啦三文魚腩刺身係我嘅最愛 脂肪分佈非常之豐富 而且魚味亦都好重海膽飯 就咁睇相就已經知道有幾極上啦 用上新鮮空運到港嘅馬糞海膽 鮮甜得嚟帶少少甘味 配上日本珍珠米 簡直係味覺嘅極致享受三文魚子軍艦壽司 本身三文魚子有啲鹹鹹地 但係有紫菜同埋壽司飯 令到三文魚子嘅味道同口感都提升咗鱈魚白子軍艦壽司 身為一個海鮮控 期間限定嘅白子點可以錯過 口感好軟滑 有淡淡嘅油脂香味 口感好清新安鱇魚肝壽司 好似未煎嘅鵝肝一樣 油分豐富 但係安鱇魚肝口感實淨少少 而且亦都好有深海魚嘅香味大拖羅手卷 大拖羅油脂好豐富 少少蔥花令到成個魚嘅鮮味再突出多一個層次

2021-01-27 3336 瀏覽
我同老婆都係日本控,冇得去日本,久違了高質壽司,聽同事講這間立鮨 性價比超高!每次都大排長龍,今日兩點半嚟到都仲要等位呢😅😅這都應該證明咗我哋冇選擇錯吧!☺️店內沒有豪華嘅裝修,卻是地道日本壽司店嘅感覺!幾位師傅非常忙碌,全部即點即做!而且食材非常新鮮👍自選壽司六款,追加了最愛嘅壽司,決定大飽口福一番😂😂賣相非常不錯,每件壽司都很有份量!北海道帶子壽司,超大件而且很厚身非常鮮甜,一口而盡超級滿足🥳🥳海膽軍艦,師父一啲都唔吝嗇喎,海膽有三層,紫菜脆卜卜,好滿足呀!特意點了一個北海道海膽與軍艦比對!當然北海道海膽大穫全勝😂😂入口甘甜,一種好豐富嘅口感,確係難以形容的美味!炙燒日本白烏賊,很有驚喜,表面燒得焦香,黏口!超讚珍寶甜蝦,非常飽滿亮澤,蝦的清香,有另有一番風味 😌活赤貝壽司,厚身大隻,加上師傅嘅刀功,有賣相有內涵!爽脆鮮甜三文魚子軍艦,口感覺卜脆,有食爆珠的感覺🥰🥰要再點了鰻魚壽司非常厚切,要分兩口呢!立貝壽司也非常推介!炙燒左口魚邊壽司,個人最愛!難怪經常經過都係大排長龍!因為我也願意等候😝

幾位師傅非常忙碌,全部即點即做!而且食材非常新鮮👍

自選壽司六款,追加了最愛嘅壽司,決定大飽口福一番😂😂

賣相非常不錯,每件壽司都很有份量!

北海道帶子壽司,超大件而且很厚身
非常鮮甜,一口而盡超級滿足🥳🥳

北海道帶子壽司

海膽軍艦

北海道海膽

炙燒日本白烏賊,很有驚喜,表面燒得焦香,黏口!超讚
火炙日本白烏賊壽司

珍寶甜蝦,非常飽滿亮澤,蝦的清香,有另有一番風味 😌

珍寶甜蝦壽司

赤蝦壽司

活北寄貝壽司

三文魚子軍艦,口感覺卜脆,有食爆珠的感覺🥰🥰

三文魚子軍艦

要再點了鰻魚壽司非常厚切,要分兩口呢!

鰻魚壽司、粒貝壽司、 火炙左口魚邊壽司 芥辣八爪魚 軍艦

立貝壽司也非常推介!炙燒左口魚邊壽司,個人最愛!

難怪經常經過都係大排長龍!因為我也願意等候😝

鰻魚壽司、粒貝壽司、 火炙左口魚邊壽司 芥辣八爪魚 軍艦
  • 鰻魚壽司
  • 三文魚籽軍艦
2021-01-27 196 瀏覽
立食是日本傳統文化,每次經過金馬倫廣場這間立鮨 都想試一下,但每次都大排長龍!今日late lunch唔使排隊,同老公放縱一下🤣🤣店舖不大,成個感覺就像置身日本,店員服務也很好👍全部即叫即做!點了午餐自選壽司定食,還追加了一些高質壽司跟餐有蝦麵豉湯 和沙律,蝦味香濃,有豆腐粒口感不錯!一上枱很有驚喜!賣相己看得出新鮮🤩中吞拿魚腩非常鮮美,魚油好豐富!用入口即溶形容一啲都不過份😝😝北海道海膽,一入口已經吃得出與其他海膽的分別,味這甘甜,creamy ,久久於口中🤩🤩😋珍寶牡丹蝦壽司Jam口架,要分兩口才吃得完呢!蝦獨有鮮味👍👍劍鱼腩壽司加上柚子味噌點綴,非常之配合,肥美呀🥳🥳原隻活赤貝壽司非常之大隻,師傅刀功純熟,切要出一隻蝴蝶🥰🥰鮮甜爽口,真係一試難忘深海池魚壽司好厚切呀,深海魚🐠肉頂紮實,沒有半點腥味!師傅做推介我哋三文魚子軍艦,佢哋經過一晚漬醃,更出鮮味突出,超爆脆!必試😍😍超有驚喜第一間高質立食壽司店',仿如去到日本😋🤭

店舖不大,成個感覺就像置身日本,店員服務也很好👍

全部即叫即做!
點了午餐自選壽司定食,還追加了一些高質壽司
跟餐有蝦麵豉湯 和沙律,蝦味香濃,有豆腐粒口感不錯!

一上枱很有驚喜!賣相己看得出新鮮🤩

中吞拿魚腩
非常鮮美,魚油好豐富!用入口即溶形容一啲都不過份😝😝

北海道海膽壽司

珍寶牡丹蝦壽司
Jam口架,要分兩口才吃得完呢!蝦獨有鮮味👍👍

劍鱼腩壽司
加上柚子味噌點綴,非常之配合,肥美呀🥳🥳
活赤貝壽司

原隻活赤貝壽司
非常之大隻,師傅刀功純熟,切要出一隻蝴蝶🥰🥰
原隻活動赤貝刺身2隻

鮮甜爽口,真係一試難忘

深海池魚壽司
好厚切呀,深海魚🐠肉頂紮實,沒有半點腥味!

三文魚子軍艦

超有驚喜第一間高質立食壽司店',仿如去到日本😋🤭
北海道海膽壽司
活赤貝壽司
原隻活動赤貝刺身2隻
  • 三文魚籽軍艦
2021-01-25 158 瀏覽
晚市禁堂食措施下,五時左右去食個快靚正的立食壽司餐成為了很好的選擇,性價比也高。杋立貝壽司質感厚實,入口鮮甜,沒有半點雪藏味。牡丹蝦大個頭的牡丹蝦爽甜有嚼頭。深海池魚鮮嫩肥美的深海池魚,魚油隨每下咀嚼徐徐滲出。秋刀魚時令的秋刀魚,魚脂豐厚,香味濃郁,加點山葵同吃,更能引出其獨有的清爽甘甜感。白子順滑油潤的白子入口像奶油,味道細膩甜美,其高營養價值更是補身佳品。寒鰤魚時令冬物-寒鰤魚肉質緊致,脂香四溢,口感油滑幼細。大拖羅魚脂分布如雪花的大拖羅,富甘甜油香味,入口即溶。金目鯛赤鯥海膽鮮甜的海膽份量十足,油潤豐腴的味道。剥皮魚肉質彈牙鮮美,味道清甜。三文魚籽

杋立貝壽司
質感厚實,入口鮮甜,沒有半點雪藏味。

牡丹蝦
大個頭的牡丹蝦爽甜有嚼頭。

深海池魚
鮮嫩肥美的深海池魚,魚油隨每下咀嚼徐徐滲出。

秋刀魚

白子

寒鰤魚
時令冬物-寒鰤魚肉質緊致,脂香四溢,口感油滑幼細。

大拖羅
魚脂分布如雪花的大拖羅,富甘甜油香味,入口即溶。

金目鯛

赤鯥

海膽
鮮甜的海膽份量十足,油潤豐腴的味道。

剥皮魚
肉質彈牙鮮美,味道清甜。

三文魚籽
2021-01-25 129 瀏覽
最鍾意食壽司,晚餐經過想食壽司,一於買返屋企食!特選三文魚盛合$58三文魚壽司、三文魚腩壽司、火炙三文魚壽司、三文魚小卷、辣味三文魚軍艦呢個係鍾意食三文魚嘅人必叫。因為全部都係三文魚~三文魚肥美;三文魚腩更加多油脂,咬落口感滿足!火炙三文魚,有火炙香,另外配有三文魚小卷,細細啖唔錯。辣味三文魚軍艦紫菜新鮮整,夠香脆。海之幸盛合$152呢個高質,超豐富!有北海道帶子壽司,帶子厚切鮮甜。珍寶甜蝦壽司,大大隻甜蝦又係好鮮甜。活象拔蚌壽司,大隻得來爽口唔會腥。海膽壽司我最鍾意食,夠鮮甜。牡丹蝦壽司,蝦身厚肉有海水鮮味。

最鍾意食壽司,晚餐經過想食壽司,一於買返屋企食!

特選三文魚盛合$58

海之幸盛合$152

2021-01-25 102 瀏覽
呢間壽司店食過,覺得壽司幾高質,而且價錢唔算太貴,壽司款式又多。立鮨特上壽司拼盤$138牡丹蝦壽司、深海池魚壽司、北海道帶子、中吞拿魚腩、海膽壽司。呢個壽司拼盤啱我,因為樣樣我都鍾意食。有我最鍾意食嘅鮮甜海膽,海膽多到滿瀉。中吞拿魚腩好肥美,入口即溶。深海池魚魚身爽口。北海道帶子大大粒,相當滿足。牡丹蝦壽司有蝦嘅鮮味。嚴選火炙盛合$98火炙三文魚、左口魚、帶子、中吞拿魚腩及松葉蟹。左口魚有分魚油,夠香,我鍾意❤️ 其他火炙亦都相當出色!原隻活赤貝壽司,超大隻好爽口、好鮮甜!仲叫咗大吞拿魚腩壽司,肥美到覺得非常邪惡。最後食埋個海膽杯yummy 🤤

立鮨特上壽司拼盤$138
牡丹蝦壽司、深海池魚壽司、北海道帶子、中吞拿魚腩、海膽壽司

嚴選火炙盛合$98

原隻活赤貝壽司,超大隻好爽口、好鮮甜!
2021-01-21 114 瀏覽
自從禁咗晚市之後,好耐冇食過壽司🍣,真係忍唔住想食牡丹蝦 拖羅 海膽🤩,所以決定去呢間之前食過出色嘅餐廳,不過實在多人等候,最後就決定外賣回家慢慢食😘我哋見到款款都好吸引,唔覺唔覺就叫咗成千蚊壽司😳😳有幾款特別想講吓海之幸拼盤($152)嚴選火灸盛合($98)因為實在太多選擇所以就揀呢啲套餐嚟食,首先壽司🍣都好高水準吓,飯係用赤醋飯,配料同啲飯都好啱啱好,唔會偏重任何一方🤩配料都用得好大方吓,有一定厚度,一定俾你感受到佢既味道,生既夠哂鮮甜😋海之幸有齊晒牡丹蝦 海膽🤤珍寶甜蝦鮮甜冇比,而我更加鐘意食火灸,可以享受到魚油既香味同入口即融既感覺🤤🤤特上吞拿魚盛合($160)拖羅梗係唔食唔得啦🥴尤其係大拖羅壽司😚呢個簡直入口即融既極致,一入口就已經化成魚油,同啲赤醋飯融為一體,幸福到令人有流涙既衝動😭😭火灸三文魚腩壽司($20)火灸左口魚邊壽司($20)呢啲係base on上次食完之後就好鍾意❤️,尤其係火灸三文魚腩壽司都只係$20,絕對非常抵食之選,而火灸後更加係非常無敵,魚油完全融入於赤醋飯之中,油膩之中又有啲酸味做平衡,簡直係天作之合,所以強烈推介俾大家🤩👍🏻珍寶赤蝦壽司($15)呢個簡

海之幸拼盤($152)嚴選火灸盛合($98)

特上吞拿魚盛合($160)

火灸三文魚腩壽司($20)火灸左口魚邊壽司($20)
珍寶赤蝦壽司($15)
呢個簡直係性價比之王,非常抵食,清理乾淨,啲蝦肉白雪雪,又有光澤,淨係賣相都已經非常滿意,啲肉有質感,又夠軟糯,食呢隻蝦都夠皮☺️☺️,如果俾揀食呢個定牡丹蝦,我會食多幾隻呢個🤑🤑

我拎咗佢哋返去食,大概都有30分鐘,都覺得仲保持到新鮮,所以都推介俾大家可以去買外賣,唯一一樣美中不足嘅係個蓋實在太低,有啲壽司都壓扁咗少少,希望可以下次有啲改善🥺🥺
2021-01-20 112 瀏覽
去尖沙咀買東西,買完收到指示要買外賣回家,剛好附近有立鮨,吃過立食很不錯,決定買返去比大家試試! 依家外賣還有8折! 我比較喜歡立鮨的Set,不用左想右想,食到不同種類! 特選三文魚盛合 家人中意食三文魚,說不錯,三文魚腩肥美。 立鮨特選盛合 鰻魚好厚好大件,燒得好香,甜甜地好好味! 立鮨壽司拼盤 我覺得這個CP值好高,好中意油甘魚,北海道帶子,珍寶赤蝦,海膽,我覺得件海膽已經值回票價,口感好豐厚,還非常鮮甜!帶子也非常鮮甜!嚴選火炙盛合喜歡炙燒的必點,中吞拿魚腩,松葉蟹腳,左口魚邊都非常美味!左口魚邊充滿甘香的油脂!立鮨特上壽司拼盤 有超級爽口彈牙又有膏的牡丹蝦,清新的深海池魚,令人感動的肥美中吞拿魚腩和海膽!另外也點了三文魚子,北奇貝等等,三文魚子好鮮味!味噌湯,赤味噌好濃郁!和壽司完美配搭!

依家外賣還有8折!

我比較喜歡立鮨的Set,不用左想右想,食到不同種類!

特選三文魚盛合
家人中意食三文魚,說不錯,三文魚腩肥美。

立鮨特選盛合
鰻魚好厚好大件,燒得好香,甜甜地好好味!
立鮨壽司拼盤

嚴選火炙盛合
立鮨特上壽司拼盤

另外也點了三文魚子,北奇貝等等,三文魚子好鮮味!

味噌湯,赤味噌好濃郁!和壽司完美配搭!
2021-01-15
2021-01-20 97 瀏覽
今日同朋友經過立鮨,見到好多人排隊,因為媽咪又唔習慣立食,於是就決定叫外賣😆疫情其間外賣仲有八折添!!壽司的價錢由$9 - $48 不等,亦都有手卷,軍艦,盛合!店員好快就俾菜單我地填,大概十五分鐘就拎得!下單過程好快,有效率😆 所有的壽司飯都經過調味,唔點豉油都得😚飛魚子軍艦 飛魚子有咬口,味道咸香,唔會過腥三文魚子軍艦三文魚子十分新鮮,一咬落去就爆汁,咸香惹味鰻魚壽司鰻魚厚身有咬口,照燒汁調味適中,唔會過咸😛吞拿魚大腩 中腩🍣吞拿魚係厚切,完全無筋,入口即溶,帶有豐富的魚油脂香帶子壽司🍣帶子鮮甜新鮮, 珍寶帶子仲有柚子碎係上面,食落多份清新感🤤
疫情其間外賣仲有八折添!!

所有的壽司飯都經過調味,唔點豉油都得😚

飛魚子軍艦
飛魚子有咬口,味道咸香,唔會過腥

三文魚子軍艦
三文魚子十分新鮮,一咬落去就爆汁,咸香惹味

鰻魚壽司
鰻魚厚身有咬口,照燒汁調味適中,唔會過咸😛

吞拿魚大腩 中腩🍣
吞拿魚係厚切,完全無筋,入口即溶,帶有豐富的魚油脂香

帶子壽司🍣
帶子鮮甜新鮮, 珍寶帶子仲有柚子碎係上面,食落多份清新感🤤

2021-01-19 124 瀏覽
每次經過呢間立食壽司,門口總係有好多人排隊。因為疫情關係,外賣有八折的優惠,今次我同屋企人就決定外賣回家試下!我地係星期六下午去到己經見到有唔少的人排緊隊。店員提供菜單點選壽司🍣,單件壽司價錢$9 - $48 ,亦有手卷,軍艦,刺身選擇!以下係我最中意的壽司😋三文魚腩壽司🍣三文魚十分新鮮厚身 腩位好肥美彈牙 壽司飯本身已經有調味,唔洗點豉油都得👍🏼中吞拿魚腩 大吞魚腩 火炙中吞魚腩壽司 中吞拿魚刺身吞拿魚一向係我的最愛 今次又點會無叫呢!每件都係厚🔪 完全無吞拿魚根,火炙更加將魚油迫曬出嚟 真係超級正!

以下係我最中意的壽司😋

三文魚腩壽司🍣

中吞拿魚腩 大吞魚腩 火炙中吞魚腩壽司 中吞拿魚刺身

2021-01-18 93 瀏覽
疫情底下,已經有好耐無出街堂食,買外賣嘅次數都減少咗。但食得多住家飯,都想搞搞新意思🤣 立鮨最近做緊推廣,外賣自取有8折,無得真人去日本,咁為有食返日本野🍣補返數嚴選火炙盛合 $98 有齊5款人氣壽司: 帶子、左口魚、中吞拿魚、三文魚腩、松葉蟹腳。左口魚火炙咗之後,逼曬啲油香出嚟,入口即溶🤤🤤 單點 $20一件,忍唔住叫多咗4件🥰原隻活赤貝壽司 $30 限量供應,好新鮮,一啲都唔腥仲好爽口,鍾意貝類海鮮嘅你,一定唔可以錯過🥠另外,仲值得推介嘅係特上地金目鯛壽司 $48,味道清淡,唔使多餘調味,簡單配搭蔥花,已經可以品嚐到金目鯛嘅鮮味😋由於外賣自取,如果返屋企路程有啲遠,要注意軍艦紫菜容易變腍,有少許影響口感。😖總體而言,平時無折扣都會支持,而家仲有自取優惠,可以盡情食多兩件😎😎

2021-01-17 90 瀏覽
自從限聚就好難出街食飯,都多左叫外賣,但叫外賣也需要儀式感,攞得靚靚咁食壽司先有feel架麻。聽朋友講立鮨外賣有8折,就即刻搵日去買,慳返啲排隊時間😎好耐無食日本野,所以今次叫得都豪爽少少!今日叫左幾件佢既特別推介,值得一提既有:牡丹蝦配燒蝦膏壽司,本身細綿帶爽的口感,配上燒過既蝦膏,即刻將個口味提升左個層次。蝦爽膏濃,同時微微燒過之後,就好似俾蝦味衝擊咁,好爽!三文魚籽軍艦,應該有用柚子醬油漬浸過,除左本身既三文魚子脆卜卜既咸香外,仲有淡淡柚子既清香,濃而不膩。好食新鮮既三文魚籽真係好正。火炙左口魚邊壽司,我諗係次次有都必嗌!燒過既左口魚邊,將魚油迫哂出黎,咬落去即刻溶哂,d油香充斥成個口到,鬲入埋醋飯到真係Perfect.另外都叫左必點既中拖大拖,仲試左呑拿魚腦天,全部都好肥美,係比預期中好既味道😇立鮨平時都好多人排隊捧場,入到去都仲要企係到,叫外賣屋企食都係一個唔錯選擇!
聽朋友講立鮨外賣有8折,就即刻搵日去買,慳返啲排隊時間😎

2021-01-17 79 瀏覽
嗚啊好耐無食靚壽司,今日特登出尖沙咀立鮨叫返夠本,而家外賣自取8折真心抵食😋 (以下價錢未折)去到嘅時候一定要睇本月精選嘅牌,會有好多正嘢✨ 今次喺個牌到就揀咗幾款。大吞拿魚鮫壽司 $68 大吞拿魚鮫即係魚嘅下巴位置,仲肥美過大拖羅🤤,油香好勁。吞拿魚腦天壽司 $48 腦天就係魚嘅頭頂位置,每條魚得兩塊㗎咋,又係肥美type,但又保持魚味,入口好滑溜,比起大拖羅,我覺得呢個更加好食😳 赤鯥 $58 之前食赤鯥都係omakase到食,我自己都幾鍾意佢魚肉帶鮮甜,同時炙燒過又逼到油香出嚟❣️ 牡丹蝦配燒蝦膏壽司 $53個配搭好鮮味,原本就咁食牡丹蝦都比較淡味,但個燒蝦膏真心mind blowing🤯 食落感覺係非常濃郁嘅精華,成件事昇華哂,抵食👏🏻其餘regular menu推介嘅有:火炙大吞拿魚腩壽司 $48 無火炙嘅版本略嫌太淡味,油香又唔夠 (可能因為腦天同大吞拿魚鮫太出色🤣),火炙完就更能逼出油香~火炙左口魚邊壽司 $20 又平又好食之選,燒得啱啱好,即使外賣都阻擋唔到佢入口即溶嘅口感🤤嘛嘛哋:鮟鱇魚肝壽司 $38 質地唔夠creamy,面頭嘅漬物略嫌蓋過魚肝嘅味道🙁同埋比較多壽司都

其餘regular menu推介嘅有:

嘛嘛哋:

同埋比較多壽司都用上柚子嚟調味,感覺有少少over,如果可以食到多啲魚本身嘅鮮味就好了~
不過總括嚟講都係好滿足嘅一餐,特別係外賣8折真係無嘢好挑剔🤣🤣
如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
外賣自取
2021-01-13 127 瀏覽
每次去親食壽司第一時間都會睇吓餐牌有冇omakase嗌,廚師發板不時不食,最能夠反映出餐廳嘅質素。今次我點咗10件壽司嘅omakase ($358)由上排開始分返淡至濃味食1珍寶牡丹蝦,口感creamy又肥美2珍寶帆立貝,又肥又厚,一啖啪入口,滿足感爆燈3深海池魚:師傅加咗柚子碎喺上面,充份帶出池魚既香甜味,又多份清新嘅感覺4赤鯥,當造就是王道,有油香,有鮮甜,有口感 (食完要再追加🤤)5火炙喜之次:師父加咗個秘製葱醬喺上面,令燒過嘅喜之次多咗另一種非筆墨可以形容嘅味道(已加入追加list)6大拖羅: 材料新鮮肥美已經不在話下,師父嘅刀工令到本身入口即溶嘅大拖羅變咗入口爆發,炸到口腔充滿tuna嘅油香7中拖羅:俾大拖羅炸完,食件中拖羅黎平伏一下味蕾,油份較少更食得出tuna嘅鮮甜,又有赤身口感8煙燻鯖魚:呢件真係估佢唔到咁有驚喜,煙燻過去咗原本鯖魚嘅腥味,因為係燻熟口感好好,有咬口9白子: 一入口,咬開既白子將每粒飯包住嘅味道同口感,三個字型容 不!得!了!10加拿大海膽: 夠飽滿又鮮甜食飽飽但意猶未盡嘅我就問吓師傅仲有咩推介,佢二話不說即刻落手整咗件火炙大拖羅海苔壽司,大拖羅經燒過啲

由上排開始分返淡至濃味食

1珍寶牡丹蝦,口感creamy又肥美

2珍寶帆立貝,又肥又厚,一啖啪入口,滿足感爆燈

10加拿大海膽: 夠飽滿又鮮甜

食飽飽但意猶未盡嘅我就問吓師傅仲有咩推介,佢二話不說即刻落手整咗件火炙大拖羅海苔壽司,大拖羅經燒過啲魚油吧吧聲咁湧出嚟,滲曬入去壽司飯度,再加埋香脆嘅紫菜,直頭係個完美嘅ending
  • Omakase
又到左一星期去一次既尖沙咀,立鮨午餐梗係我地必到之處今次老公食10件omakase $358呀生(同音)師傅招呼好好,又會耐心地逐件介紹,由上至下開始食,分別有珍寶牡丹蝦,大大隻好飽滿好creamy珍寶帆立貝,師傅整左啲柚子碎喺上面,creamy得泥加多份清新感覺深海池魚,師傅亦整左柚子碎喺上面,帶岀池魚既香濃魚味赤鯥同喜之次都係炙燒既,好香口,有驚喜,喜之次就整左葱醬喺上面,令壽司更有層次大拖羅好肥美,淨係賣相都足以令我地食到哇哇聲中拖羅雖然無大拖羅咁肥美,但綿密既肉質令口腔充滿住拖羅魚味,更加無大拖羅咁易覺得膩,可以不斷encore!煙燻鯖魚好有驚喜!估唔到當造既鯖魚可以咁好食,同以往食開既燒鯖魚會帶點腥味實在係兩個世界!白子壽司永遠無得彈,一路咬,爆開既白子將每粒飯包住既口感係同食海膽一樣咁正!加拿大海膽,今日無馬糞,但加拿大海膽亦不會失禮,好食!最後都係忍唔住揀左兩件最岀色既Encore,分別係喜之次壽司 $58同深海池魚壽司 $25火炙松葉蟹腳壽司$30燒過既松葉蟹係一絲絲既口感,本人覺得仲好食過坊間既生松葉蟹,燒過更加帶有甜味!鮟鱇魚肝小食 $58佢放左柚子醋喺個底度,令容
又到左一星期去一次既尖沙咀,立鮨午餐梗係我地必到之處

今次老公食10件omakase $358

珍寶牡丹蝦,大大隻好飽滿好creamy

深海池魚,師傅亦整左柚子碎喺上面,帶岀池魚既香濃魚味

大拖羅好肥美,淨係賣相都足以令我地食到哇哇聲

加拿大海膽,今日無馬糞,但加拿大海膽亦不會失禮,好食!

火炙松葉蟹腳壽司$30

鮟鱇魚肝小食 $58

佢放左柚子醋喺個底度,令容易膩既魚肝更加清新,食哂成碟都唔會厭,好香好滑,肝味濃郁

鰻魚櫻花蝦玉子燒 $48

櫻花蝦包左喺玉子燒入面,令到每一啖都會食到櫻花蝦既香味,雖然鰻魚味道比較濃,但亦唔會搶走櫻花蝦既香,咁樣既玉子燒第一次食,好正!

蟹籽沙律 $28

我既必食之選,唔使講,蟹籽沙律無得輸

牛油果手卷 $12

牛油果好香滑,紫菜超脆!不得不讚佢地既紫菜真係好好食!又香又脆,下次一於問下紫菜既牌子!實在太好食!

原隻磯煮鮑魚 $58

師傅將麵豉粒放左喺上面,原本以為會好咸,點知好香,好特別既磯煮鮑魚

最後以火炙大呑拿魚腩海苔壽司作結$48

呢個真係超級無敵勁好食!燒過既大拖羅油脂超級豐富,飯粒將每滴油都吸收左,然後紫菜亦可以中和油膩感,魚油充滿omega 3,係健康既油,食幾多都唔會覺得有罪惡感!分分鐘皮膚仲好左呀

真係食幾多次都唔厭,下星期再見
2021-01-12
  • 火炙大呑拿魚腩海苔壽司