2020-11-29
2016 瀏覽
同朋友講好耐無去日本,好掛住日本野食呀。佢就介紹咗這間位於鰂魚涌東匯坊地庫日式料理。餐廳的裝修超日式設計, 環境都舒服。👍見到餐牌日本空運我地就一口氣點咗松葉蟹肉蟹膏竹炭多士, 是曰精選伊佐目刺身,松葉蟹盛丼及貝四品盛丼御膳(海膽赤貝鮮北寄貝廣島蠔) 一人前 ,自家製一夜干燒魚,同埋鹽燒法國鵪鶉髀及鹿兒島薩摩赤雞翼,滿足下日本癮 😋😋所有食物都超級引,我最愛係貝四品盛丼御膳海膽好鮮甜濃郁,赤貝更彈牙,廣島蠔無腥味,幾肥美又軟滑creamy,這個丼真無得輸。朋友喜歡食蟹,松葉蟹盛丼同松葉蟹肉蟹膏竹炭多士佢就愛到不之了。竹炭多士同超濃郁蟹膏一齊超正,同蟹膏都好match。丼蟹腳同樣鮮味撈埋鵪鶉蛋黃更美味!是曰精選伊佐目刺身係整條魚薄切片沾上魚生豉油很鮮味而有口感,食完之後魚生後師傅仲會將魚骨同魚頭用來煮湯,一點都不浪費而且好味😋😋自家製一夜干燒魚, 燒得很完美,隨左保持咗魚嘅鮮味而且好少骨啲骨都燒到軟都可以食。這間日本料理真係可以給人秋天豐盛的感覺,精選食材感覺到大廚用心製。