2021-06-30 119 瀏覽
今天晚上特別想打邊爐,放工行過駱克道見到這間新開的火鍋店,環境不算很大,但是看看這裡的湯底好像很吸引,所以便入來試試。餐牌上有幾款不同的湯底可以選擇,火鍋配料方面款式都算幾多!霸王藏嬌鍋,這款鍋底內有黃油雞、花膠、竹笙、南瓜、桃膠、娃娃菜、杞子等,店員給我們影完相之後,就幫忙剪開雞件!湯底味道非常鮮甜,有南瓜的甜味,亦有雞的鮮味的,花膠和桃膠的份量也很多,好滋潤的感覺!因為湯底的材料很多,基本上我們兩個人食的話,其實也可以不用點太多的火鍋配料!手切頂級封門柳,牛肉油脂分佈平均,牛肉味濃,肉質都幾鬆軟,十分美味!宮庭格格肉,第一次食這款口感好爽口的豬肉,望上去像瘦肉粒,食落juicy又爽口,絕對有驚喜!手作芫茜皮蛋豚肉餃,第一次食這款餡料的餃子,內裡有芫茜皮蛋,就好像把芫茜皮蛋湯食落口般,非常特別!脆豬午餐肉,午餐肉炸到脆卜卜,再稍稍淥一淥,味道更美味!蟹籽鮮蝦滑,蝦滑加入了蟹籽,爽口彈牙,口感很豐富!香脆炸魚皮,魚皮脆卜卜,再浸一浸這個湯,味道更鮮更惹味!田園五色蔬菜籃,這個蔬菜籃包括有粟米、冬菇、金菇、娃娃菜、生菜等,這個湯底淥菜食能夠吸收了雞湯的鮮味,特別好食!
餐牌上有幾款不同的湯底可以選擇,火鍋配料方面款式都算幾多!
脆豬午餐肉,午餐肉炸到脆卜卜,再稍稍淥一淥,味道更美味!
蟹籽鮮蝦滑,蝦滑加入了蟹籽,爽口彈牙,口感很豐富!
香脆炸魚皮,魚皮脆卜卜,再浸一浸這個湯,味道更鮮更惹味!
2021-06-22
2021-06-27 20 瀏覽
放工後去打邊爐,由於肚子太餓,便叫了一碟魚皮。先自行調配醬料。<香脆炸魚皮>魚皮薄而非常香脆,沒有𠝹口的感覺,一問之下店員說這是鱔皮。<霸王藏嬌鍋>一上枱,店員已提醒鍋底配料很多,可先吃湯料再點選火鍋配料,湯底用上雞骨及豬骨熬煮。黃油雞肉厚而且油分充足,還有花膠及桃膠,感覺非常滋潤。<日本玫瑰黑豚肉>黑豚肉是薄切,放入鍋來輕輕灼一下,立即就熟了,肉片油分充足,肉質軟滑,味道濃郁。<蝦兵愛上老油條>油條香脆蝦膠彈牙,先在鍋底灼一會,油條吸收了湯汁,蝦膠很彈牙。<油麥菜>油麥菜新鮮,而且份量比較多。火鍋份量足料,店員服務周到。
放工後去打邊爐,由於肚子太餓,便叫了一碟魚皮。
先自行調配醬料。
<香脆炸魚皮>
魚皮薄而非常香脆,沒有𠝹口的感覺,一問之下店員說這是鱔皮。

<霸王藏嬌鍋>

<日本玫瑰黑豚肉>

<蝦兵愛上老油條>

<油麥菜>
油麥菜新鮮,而且份量比較多。

火鍋份量足料,店員服務周到。
2021-06-27 153 瀏覽
吃鍋分春夏秋冬,現在雖然是炎夏,在洛克道經過遇上這間門前擺滿花籃新開張的火鍋店。 見內部裝修與一般火鍋店很不同,以竹和黑色石卵爲主題,優雅脫俗充滿自然風格。 與爸爸雖然晚飯時間早了點,但不打緊內進試試! 店員熱誠招待,介紹了店內的主打手工湯底給我們,還有精選,特式等湯底。有多款手工火鍋配料…… 自製手打丸,包餃系列,特式小食,新鮮時菜,手切牛肉等。還可預訂海鮮/時價 我們先點了一個手工湯底……仙鶴神針鍋~含有: 乳鴿一隻,冬瓜,雪耳,素翅,竹笙,娃娃菜,蟲草花……等。材料豐富,湯底鮮甜滋潤、先飲湯兩大碗先!很不錯!飲得出是足火候淆製!乳鴿原隻上,再由店員取出切件,由於鍋底不少配料,所以再點上幾個配菜就夠了。松葉蟹柳 $ 58擺盆漂亮,爽爽口感!手切頂級封門柳(小) $ 178雲飄飄中出現!令人眼前一亮!用上乾冰起了不錯的 效果!每件有厚度的,肉味濃濃很鮮甜!慢慢咀嚼很滋味!白鱔片 $ 108皮層脂肪甘香,肉爽!質素很好!新鮮!再加一份稻庭烏冬 $ 38又爽又滑。非常滿足的火鍋!質素很不錯,可以一試!

與爸爸雖然晚飯時間早了點,但不打緊內進試試!
自製手打丸,包餃系列,特式小食,新鮮時菜,手切牛肉等。
還可預訂海鮮/時價
我們先點了一個手工湯底……
仙鶴神針鍋~

乳鴿原隻上,再由店員取出切件,
由於鍋底不少配料,所以再點上幾個配菜就夠了。

松葉蟹柳 $ 58
擺盆漂亮,爽爽口感!

手切頂級封門柳(小) $ 178
雲飄飄中出現!令人眼前一亮!
用上乾冰起了不錯的 效果!

每件有厚度的,肉味濃濃很鮮甜!
慢慢咀嚼很滋味!

白鱔片 $ 108
皮層脂肪甘香,肉爽!
質素很好!新鮮!

再加一份稻庭烏冬 $ 38
又爽又滑。
非常滿足的火鍋
質素很不錯,可以一試!
2021-06-23
2021-06-26 17 瀏覽
原來銅鑼灣開左間手工火鍋,同朋友兩位女生就去飲湯食火鍋滋補下~地方寬敞,我哋都坐得好舒服~|霸王藏嬌鍋| $268招牌湯底之一,有半隻黃油雞、花膠、桃膠、札子,真係夠晒滋補養顏~骨膠原滿滿~黃油雞唔算肥,肉質好嫩滑,飲啖湯好清甜,唔算油膩~|蝦兵愛上老油條| $88個名好得意,但又好貼切,正正就係彈牙蝦滑釀油炸鬼~|白鱔片| $108好新鮮無腥味,而且魚肉魚皮都好厚肉~|手打墨魚丸 |$48質感彈牙,食到墨魚粒特別有口感~大粒少少會更好啦~🤣|手作芫茜皮蛋豚肉餃| $68皮夠薄,餡料新鮮又夠足,|油麥菜| $48新鮮爽脆,洗得乾淨,份量足夠我哋兩位女生~
原來銅鑼灣開左間手工火鍋
同朋友兩位女生就去飲湯食火鍋滋補下~
地方寬敞,我哋都坐得好舒服~

|霸王藏嬌鍋| $268
招牌湯底之一,
有半隻黃油雞、花膠、桃膠、札子,
真係夠晒滋補養顏~骨膠原滿滿~
黃油雞唔算肥,肉質好嫩滑,
飲啖湯好清甜,唔算油膩~

|蝦兵愛上老油條| $88
個名好得意,但又好貼切,
正正就係彈牙蝦滑釀油炸鬼~

|白鱔片| $108
好新鮮無腥味,
而且魚肉魚皮都好厚肉~

|手打墨魚丸 |$48
質感彈牙,食到墨魚粒特別有口感~
大粒少少會更好啦~🤣

|手作芫茜皮蛋豚肉餃| $68
皮夠薄,餡料新鮮又夠足,

|油麥菜| $48
新鮮爽脆,洗得乾淨,
份量足夠我哋兩位女生~

• 白鱔片
  • 手作芫茜皮蛋豚肉餃
  • 蝦兵愛上老油條
2021-06-25 12 瀏覽
吃火鍋已經不分春夏秋冬,想食就食,同朋友即興去試試銅鑼灣一間新開嘅火鍋店<禾庭手工火鍋>店內裝潢清新、雅致,用上大量竹枝和石春嘅材質,加上竹簾和綠色座椅,襯托出大自然嘅氣息,使人感到寧靜、舒服,有別於一般火鍋店。我哋叫咗[秘製沙嗲鍋]湯底,湯底香濃,今次只係叫咗牛類嘅火鍋配料,其實仲有好多特色手工湯底及海鮮配料選擇。我特別推介📍[手切頂級封門柳] 每片嘅白色部份,唔係脂肪,而係筋嘅部份,入口除咗肉質柔軟,好有肉味,咬到筋嘅部位有脆嘅感覺,口感好特別!👍🏻再嚟係 鮮味爽口, 每片大大片,唔太特別。至於生菜及粟米都好鮮甜。其間店員親切地再送上一些餐紙巾,顯得細心,周到,服務態度很好。
<禾庭手工火鍋>

再嚟係[手打牛肉丸] 鮮味爽口,[本地鮮滑牛肉片] 每片大大片,唔太特別。至於[田園五色蔬菜盤]生菜及粟米都好鮮甜。其間店員親切地再送上一些餐紙巾,顯得細心,周到,服務態度很好。
2021-06-22 108 瀏覽
銅鑼灣又有新火鍋店開,仲要一行出地鐵站就見到,勁方便! 呢間強調手工火鍋,真係要試吓先知佢咩料🤣火鍋湯底有成14款揀,果然唔馬虎,而手工湯底就有4款霸王藏嬌鍋($268)呢款湯底入面有黃油雞、花膠、竹笙、南瓜🎃、桃膠。 成個鍋金黃色,都幾搶眼。 中間放咗半隻黃油雞,都幾大隻,唔算大肥。先試湯底,一飲就會上癮☺️ 湯底濃郁,夠哂鮮甜,但一啲都唔油膩喎。 材料仲好豐富! 雞肉嫩滑多汁,花膠軟腍滑啫啫,竹笙吸收左湯底爽口鮮甜,桃膠食落好滋潤,仲有南瓜、娃娃菜及西芹等。 頑皮蘇哈仔($98)一支支竹籤插着~~墨魚🦑滑釀鳳尾蝦~ 玩味十足🤣 食落又唔錯喎,外面嘅墨魚滑好彈牙,包住鮮甜爽口嘅鳳尾蝦,令人食到停唔到口美國安格斯肥牛($158)娃娃菜($48)蘿蔔片($38)整體嘅湯底配料都新鮮,而且見到廚師真係好有心思,無論湯底及配料,就算係豆腐或蔬菜,廚師都會擺放得好靚,做到色香味俱全!

銅鑼灣又有新火鍋店開,仲要一行出地鐵站就見到,勁方便!

呢間強調手工火鍋,真係要試吓先知佢咩料🤣

火鍋湯底有成14款揀,果然唔馬虎,而手工湯底就有4款

霸王藏嬌鍋($268)

頑皮蘇哈仔($98)

美國安格斯肥牛($158)
娃娃菜($48)蘿蔔片($38)
  • 頑皮蘇哈仔
  • 美國安格斯肥牛
1K
打邊爐嘅食材同湯底同樣重要,我哋就特別鍾意用老火湯嘅湯底,喺打邊爐前飲啖靚湯,再用細膩嘅湯底配上精緻嘅食材,咁至夠滿足!今日嚟到銅鑼灣港鐵站C出口正對面,新開嘅禾庭手工火鍋,地理位置夠晒方便,最重要係價錢一啲都唔貴,就可以嘆個高質火鍋。霸王藏嬌鍋霸王藏嬌鍋入面有黃油雞、南瓜、竹笙、桃膠同花膠,湯底充滿香濃嘅雞湯味,味道清香唔會過鹹,感覺無落味精。至於黃油雞有半隻,待湯底滾起就食得,雞肉嫩滑,就連雞胸肉都唔會嚡口;南瓜鮮甜;竹笙索湯惹味;桃膠份量超多;但就略嫌花膠份量較少。宮庭格格肉格格肉其實即係切粒豬頸肉,格格肉嘅肉質爽口,好有口感,豬肉味濃郁。手作芫荽皮蛋豚肉餃呢個手作芫荽皮蛋豚肉餃絕對係必點項目!呢個水餃嘅味道好似飲緊芫荽皮蛋湯,芫荽味道香濃,裏面仲有皮蛋粒粒,加上適當嘅豚肉份量,令一啖咬落去嘅時候完全爆汁,直頭係飲緊芫荽皮蛋湯一樣!黑松露墨魚滑黑松露嘅味道好出,墨魚爽口彈牙,啖啖墨魚滑都充滿黑松露同墨魚嘅香味,喺口入邊迴腸盪氣。水魷魚呢度嘅水魷魚份量好多,但我哋更想知道佢嘅入貨來源,哈哈!因為同出邊淡而無味嘅水魷魚大不同,呢度嘅魷魚真係有魷魚味㗎!

霸王藏嬌鍋

宮庭格格肉

手作芫荽皮蛋豚肉餃

黑松露墨魚滑

水魷魚
2021-06-16
2021-06-22 23 瀏覽
今日港島同朋友港島區行完山,去銅鑼灣揾野食,無意間見到衣間新開手工火鍋店。好彩我地大約6:30多到達,一黎到就有位。而地點都幾方便,一出銅鑼灣C出口地鐵站就見到。店員服務都幾好,問我地食唔食得辣,就推介我地湯底 - 火焰鮮鮑魚蛤大盤雞煲。個鍋黎到店員係我地面前先倒酒落鍋再點火,令酒味揮發到最香,之後當然我地相機食先,成個煲勁多蛤,鮑魚都有好多隻,好足料!我地點左多款火鍋料,特別推薦:手切頂級小牛排,牛好新鮮,好有牛味。值得一讚係三色烏結糖,原來係用墨魚滑整,有3種食材而做,包括原味、南瓜、波菜味,打咭一流。即炸脆炸響鈴上台仲熱辣辣,又脆口。原隻鳳尾蝦餃,超有趣,個餸子包住隻蝦,口感好新奇。好多菜式仲想試,但已經勁飽,下次要帶屋企人黎再試。
好彩我地大約6:30多到達,一黎到就有位。
而地點都幾方便,一出銅鑼灣C出口地鐵站就見到。

即炸脆炸響鈴上台仲熱辣辣,又脆口。

原隻鳳尾蝦餃,超有趣,個餸子包住隻蝦,口感好新奇。

好多菜式仲想試,但已經勁飽,下次要帶屋企人黎再試。

2021-06-13
  • 火焰鮮鮑魚蛤大盤雞煲
  • 三色鳥結糖
  • 鳳尾蝦餃
2021-06-21 13 瀏覽
火鍋店以單點形式下單仲有唔少台式特飲同埋小食充滿台式風情店面雖然唔大但係通風做得唔錯感覺非常舒適小食方面點左脆炸豆腐開胃又健康 清清地鍋我哋就揀咗醉雞喎雞肉分開想避免過熟 安排貼心雞件質素亦都好高 食落肉質好嫩滑而湯底亦都好濃郁鱔片分量十足 魚味突出輕輕一滾就可以食啦牛肩胛係比較特別嘅部位所以今次特別試一試肉味都幾香 冇肥牛咁肥肉質比較結實而且用乾冰上 視覺效果非常討好最後點左山根同埋一個蔬菜拼盤令到邊爐體驗更加滿足
火鍋店以單點形式下單

肉質比較結實
而且用乾冰上 視覺效果非常討好

最後點左山根同埋一個蔬菜拼盤
令到邊爐體驗更加滿足
好久沒跟哥一起去外面吃晚餐,今天難得跟他差不多時間下班,所以便約了他去銅鑼灣的禾庭手工火鍋吃。 😍餐廳長這樣 ☺檯面menu 😀配料有好多,建議大家一開始不用加太多醬料跟配料,因為這裹湯底很足料,所以新鮮的食材配上濃濃的湯底已經很好吃。 我跟哥點了秘製沙嗲鍋。湯底裹面的芋頭很好吃,建議大家最後才吃。湯汁滲入芋頭後真的很好吃 😍香脆炸魚皮我每次去吃火鍋都必點炸魚皮,這裹的魚皮份量挺多。 🙈輕輕放魚皮進滾熱的湯底一秒然後吃掉,真的好好吃。 😍 我哥說直接吃比較好吃。 手打墨魚丸 (4粒)別看好像好小一粒,煮完以後都會變大。 記得要温柔小力一點把墨魚丸放進湯裹面,否則很容易把墨魚丸弄爛。 這裡的墨魚丸一點腥味都沒有,而且好新鮮很好吃 😍宮庭格格肉懷舊鮮蝦雲吞鮮蝦雲吞裹的鮮蝦都超大一隻,CP值很高,而且鮮蝦肉質很鮮很有彈性,很好吃!! 海帶清酒浸滑牛肉我比較喜歡吃軟軟的海帶,所以我先把海帶放進湯裹面,最後才吃。 我好少吃清酒浸滑牛肉,想不到意外地挺好吃,吃起來一股淡淡的酒味,不會遮蓋牛肉本身的鮮肉味。 ☺美國安格斯肥牛 (小)一上來的時候好誇張,整碟肥牛被冰氣包圍的畫面好美,我還拍了影片

餐廳長這樣 ☺

檯面

menu 😀

我跟哥點了秘製沙嗲鍋。

香脆炸魚皮

我每次去吃火鍋都必點炸魚皮,這裹的魚皮份量挺多。 🙈

手打墨魚丸 (4粒)

別看好像好小一粒,煮完以後都會變大。
這裡的墨魚丸一點腥味都沒有,而且好新鮮很好吃 😍

宮庭格格肉

懷舊鮮蝦雲吞

海帶清酒浸滑牛肉

美國安格斯肥牛 (小)

一上來的時候好誇張,整碟肥牛被冰氣包圍的畫面好美,我還拍了影片,哈哈。

我覺得小碟已經不少,好難想像大碟會是什麼樣子,因為我之前點了好多肉,要不然我可能會點大碟的安格斯肥牛。

好的牛真的不用太多醬料,濃湯煮熟的牛肉已經非常好吃,肉質好嫩,一點都不柴。

2021-06-17
  • 香脆炸魚皮
  • 懷舊鮮蝦雲吞
  • 手打墨魚丸
  • 海帶清酒浸滑牛肉
  • 美國安格斯肥牛
  • 秘製沙嗲鍋
2021-06-18 32 瀏覽
經過銅鑼灣,見到有間新開嘅打邊爐,裝修格調好清新,唔似一般嘅打邊爐火鍋店。而呢間打邊爐店佢嘅食物好精緻,又好有特色,我見湯底都有好多款揀,但係我哋就揀咗沙嗲湯底,沙嗲鍋入邊有好多芋頭同埋京蔥,芋頭吸晒成個沙嗲湯底嘅味,超級好食。呢個叫做蝦兵愛上老油條,原來係蝦膠配上油炸鬼,可以即食,又可以浸幾秒先食,蝦膠上邊放滿咗好多蟹子加埋油炸鬼嘅香脆, 超級匹配。而安格斯小牛排就真係物超所值,肥瘦均勻,唔會太油膩,又香牛味,而且仲有好多塊添。而呢個叫做頑皮蘇蝦仔,又係蝦膠配埋一隻原隻鮮蝦,層次分明,口感好豐富,好啱打卡使用。響鈴就唔使多講啦,啱啱炸出嚟仲係熱辣辣,放落去湯底浸一兩秒即刻食,真係不得之了。另外嗌左個鮮蝦雲吞,真係好耐冇試過食完隻鮮蝦包住豬肉嘅雲吞仲要係大大隻鮮蝦喺入面,整體來講呢間餐廳食物設計方面真係好有心思,真係好啱三五知己或者一家大細嚟食。
2021-06-16 161 瀏覽
銅鑼灣禾庭,今日去 一間全新開張, 連招牌紅紙都未打開嘅新餐廳。 果然沒有令我失望,創新菜- 無論係方法材料,味道都係煥然一新。 真係估唔到咁好食!令人的 直呼 神奇嘅霸王藏嬌鍋, 表面上係一個普通嘅火鍋底, 實際上係一個出奇咁好食㗎 - 老火靚湯。 呢個霸王藏嬌鍋, 使用嘅全部都係上等材料,花膠蟲,草花, 上等 桃膠, 最重要係新鮮嫩滑黃油雞。有點唔捨得整散佢,成件藝術品咁靚!呢個黃油雞真係犀飛起鮮嫩多汁,黃油四散, 真係非常好食超攰非一般雞嘅境界。佢用嘅桃膠晶瑩剔透,冇雜質粒粒好似 琥珀 咁即 晶瑩通透。打邊爐點樣小得牛肉, 咁乜嘢叫做封門牛柳啦。 真係唔問唔知道一問就知道犀利到離曬譜。 靚牛肉大家都食得多,封門牛柳係專指牛嘅頸嘅 上等牛肉, 牛唔飲水唔撳得牛頭低你就知道佢條頸有幾咁 強壯 㗎喇!再嚟個鮮蝦雲吞新鮮好味不含味精, 咬開先知咁多汁, 撈埋黃油雞嘅黃油。 真係好食到冇朋友。招牌鮮蝦雲吞圓潤飽滿,鮮蝦爽口鮮甜,皮薄餡靚!蔬菜拼盤都排到好有誠意,令人心情愉悅!

有點唔捨得整散佢,成件藝術品咁靚!

佢用嘅桃膠晶瑩剔透,冇雜質粒粒好似 琥珀 咁即 晶瑩通透。

招牌鮮蝦雲吞圓潤飽滿,鮮蝦爽口鮮甜,皮薄餡靚!

蔬菜拼盤都排到好有誠意,令人心情愉悅!
2021-06-10
2021-06-16 64 瀏覽
適逢放工落雨時間,剛巧地鐵站對面有間火鍋店,於是便入內一試。餐廳位於地鐵站對面,地點非常方便,餐廳格局別緻,裝潢新淨,給人舒服的感覺。芫荽餃子餃子非常大隻,餃子充滿芫荽配料,食落不會有太強烈的芫荽味,淡淡芫荽清香,喜歡吃芫荽的朋友一定喜歡。醉雞件醉雞件非常鮮滑,每一件都是雞髀肉,加上淡淡的酒香,清香撲鼻,不用點醬汁也非常好吃。響鈴卷響鈴卷是手工炸的,非常鬆脆,單是放入口已非常好味,如果放入湯鍋,兩三秒就吸收了湯汁的精華,味道更佳。手切小牛排小牛排非常新鮮,上枱時也是冰凍上的,小牛排肥瘦分明,食落雖然不是即溶,但非常軟滑,牛肉味很濃烈,很好味。

芫荽餃子

醉雞件

響鈴卷

手切小牛排

2021-06-14 75 瀏覽
經過銅鑼灣見到佢新開咗間單點打邊爐就試試佢🤤 午市亦有飯麵lunch set醬料有三格都係辣😻 不過豉油有啲死咸就扣咗分湯底係沙嗲湯 唔算好濃 個人幾鍾意👍🏻美國安格斯肥牛 $238 (大)賣相好靚 肥牛軟諗帶口感 宮庭格格肉 $88擺盤好靚嘅厚切豬頸肉✨ 肉質爽身油脂分布好好但係打邊爐始終薄切好啲 厚切好難掌握佢熟未 同埋淥耐啲又會韌牛打牛肉丸 $48/4粒牛肉丸好食😋 爽滑帶口感 亦好juicy唔乾身 手作芫茜皮蛋豚肉餃 $68/6隻芫茜控必嗌🤣 成隻餃都係芫茜皮蛋 平時淨係食芫茜皮蛋湯底 估唔到餃子又唔錯~懷舊鮮蝦雲吞 $68/6隻 大大粒雲吞入面包住大大隻蝦同豬肉 皮薄餡靚

醬料有三格都係辣😻 不過豉油有啲死咸就扣咗分

湯底係沙嗲湯 唔算好濃 個人幾鍾意👍🏻

美國安格斯肥牛 $238 (大)
賣相好靚 肥牛軟諗帶口感

芫茜控必嗌🤣 成隻餃都係芫茜皮蛋
平時淨係食芫茜皮蛋湯底 估唔到餃子又唔錯

懷舊鮮蝦雲吞 $68/6隻
大大粒雲吞入面包住大大隻蝦同豬肉 皮薄餡靚

雖然呢排減肥 .但間唔中都要食好啲獎勵吓自己 .放假去銅鑼灣做完Facial經過呢一間《禾庭手工火鍋 》見到佢係新開試業就入去幫襯下.店長話俾我知呢一間火鍋主力都係做即叫即做嘅手工火鍋配料 我坐低就叫咗個(霸王藏嬌鍋)入邊有花膠黃油雞、南瓜、竹笙、桃膠🦋如果鍾意隻雞滑啲嘅人唔建議煮隻雞太耐.湯底都比較清甜 冇落味精. 👯‍♀️ 然後我叫咗好鍾意食嘅酸薑皮蛋。呢個薑酸酸甜甜好開胃 ~ 要大贊嘅真係佢嘅(原隻鳳尾蝦餃)~必食😘每隻都好大粒 同埋好好食 我一個人食咗五隻😂😂😂😂 跟住(黑松露手打墨魚滑好彈牙 )店長話係即叫即打的 所以要等10幾分鐘 但好好食 等幾耐都值得👯‍♀️ 然後牛肉方邊叫左 (手切頂級封門柳 )好軟綿綿賣相又靚。食飽之後佢哋會送埋甜品(係冰粉丫)最鍾意食嘅糖水😘😘😘👯‍♀️喺銅鑼灣地舖來講價錢都好合理👯‍♀️ 好飽嘅一餐睇吓聽日會重左幾多先😂😂😂👯‍♀️ @wotinghotpot #wotinghotpot #禾庭手工火鍋
店長話俾我知呢一間火鍋主力都係做即叫即做嘅手工火鍋配料