2020-06-17 53 瀏覽
呢晚黎到k11 想搵間餐廳試下,見到呢間祥仔,門口都好多人排隊~於是就試下! 我地揀左鐵板豬同牛~加左個羅宋湯~d鐵板加埋d汁炸炸聲!真係睇落都覺得惹味!豬扒餐塊豬扒勁厚,仲有火腿都好厚,食落啖啖肉,個鐵板餐仲有勁大舊薯仔,認真夠份量! 仲有個餐加左菠蘿冰!好有好多菠蘿肉~正! 豬扒夠哂厚又唔un~~跟住牛扒又勁正,有塊肝係上面,夾埋食勁正!!上面仲有粟米啦菜等等,食落夠哂菜~羅宋湯夠哂味! 又惹味!餐廳既防疫措施都做得唔錯 員工都好有禮貌~~~餐牌上面仲有好多其他既選擇~下次黎都好想試下其他野hahah

一直都知K11有間港式西餐質素好高!但每次嚟都要排隊等位,但發現openrice有得訂位之後緊係即刻訂位試下!嚟到都見到坐滿人!表示有訂位之後就好快有同事帶入座,座位之間都有膠版間隔,入去又會有人量體溫,做齊防疫工作🙌🏻落單之後好快上嘅 #兩日兩夜羅宋湯 跟餐+$28就可以升級,同湯名一樣同兩日兩夜嚟煲,將食材嘅味道煲晒出嚟,味道特別好香濃!跟著就到我睇menu 已經心動嘅 #零油感蝦多士 $88 一式兩件,真係有條蝦係多士上面!咬落香脆+真·零油感,食完都唔覺得好肥膩👍🏻👍🏻👍🏻另外同男友各嗌咗一份主食套餐 #蒜香特醇橄欖油辣椒意粉 $98 同埋 #爵肉牛柳鐵板 $178。 就咁睇碟意粉好似好簡單,蒜香味加埋少少辣,香得嚟好好食!對於減緊肥嘅豬太郎,絕對係一個誘惑。另外牛柳雖然係鐵板餐,但啲肉唔會硬晒,啖啖香腍軟肉,仲有焗薯同粟米,絕對夠飽!我哋仲嗌咗 #新鮮菠蘿冰 跟餐再+$20 真係有菠蘿喺入面,無花無假!唔好太甜,夏天飲夠晒清爽!

蒜香特醇橄欖油辣椒意粉
爵肉牛柳鐵板

新鮮菠蘿冰
2020-06-11
蒜香特醇橄欖油辣椒意粉
爵肉牛柳鐵板
新鮮菠蘿冰
  • 爵肉牛柳
呢日喺尖沙咀剪完頭髮後順便喺度食埋晚飯,我哋揀選咗K11入面嘅「祥仔」,皆因朋友話好鍾意食港式西餐嘅口味喎🇭🇰。不過其實我都覺得唔錯,特別係鐵板餐嗰種咋咋聲。餐廳環境十分型格,外面望入去有啲似竹林,而且牆身放滿打側咗嘅立體方塊,部份仲會發光添。另外,座位闊落,我哋坐得好舒服😌。除咗環境外,店員服務亦係相當出色,佢哋全部都好好禮貌,而且會主動關心客人需要。總之服務好,整個用餐體驗都會大大提升👍。我哋要咗兩份主菜、一份小食同一個甜品,全部賣相都唔錯,份量正常。不過價錢方面,就可算稱得上為貴價港式西餐呢!但間唔中食下都OK嘅👌。冬蔭功雞翼Tom Yum Goong Chicken Wings($78),呢個寫住係星級名廚系列,係由飲食達人余健志創作。🐔八隻酥炸單骨雞翼滲透住冬蔭功香味,再配合青檸汁食非常惹味,留意番雖然係冬蔭功,但唔辣的。雞翼下面仲有好多沙律菜添。爵肉牛柳U.S. Beef Fillet with Pate ($178),就咁睇個名唔知咩嚟🤔,但餐牌有介紹,呢道菜又名雀肉牛柳,即係用上鴨肝醬搽上牛柳表面,帶出油香。呢個組合我真係第一次食!鐵板牛柳必然為我哋帶嚟視覺效果,店員為
冬蔭功雞翼
鐵板牛柳
爵肉牛柳
鐵板牛柳必然為我哋帶嚟視覺效果,店員為我哋淋上醬汁時燒到咋咋聲,勁多煙!🥩牛柳比想像中薄身,不過都有兩大件。肉質同肉味都OK,配上鴨肝醬食幾特別。伴碟有唔少雜菜,當中包括粟米🌽同焗薯🥔,兩樣我都鍾意食。
兩日兩夜羅宋湯
我哋將其中一份主食升級咗做套餐Upgrade to Dinner Set (+$28),隨餐附送兩日兩夜羅宋湯48 Hours Borscht Soup同餐飲。老實講,我覺得個湯係幾好飲嘅,味道夠濃、又開胃,但就咁飲唔會體會到如何兩日兩夜😂。
祥仔脆脆豬扒飯
祥仔脆脆豬扒飯Ricky’s Crispy Pork Chop Rice($118),我哋見呢個係招牌菜喎,隔離枱又食緊,所以就一於試試。炸豬扒同茄醬飯係分開上的,兩樣造型都好吸引🤤。
脆脆豬扒果然好味,麵包糠外皮炸得脆脆的,但唔會太乾或炸燶咗;而豬扒本身仲好正添🐷,肉身夠厚,肉質又夠淋身。至於茄醬飯個汁都唔錯,唔會太酸,又有我最愛嘅蘑菇,但我略嫌飯粒軟咗啲。
酥皮蘋果撻
酥皮蘋果撻Freshly Baked Apple Tart($58),食完正餐就梗係要食甜品啦😚。依個蘋果撻酥皮夠脆,而特別之處就係採用咗吉士醬,所以整體比較甜,另外亦有唔少蘋果果肉🍎。但如果加埋肉桂味應該會更正。
總括嚟講,我好耐無食過港式西餐喇,呢晚係久違嘅味道!依餐飯我哋食得好開心,有機會我都想試埋祥仔嘅卡邦尼通粉。晚市價錢貴啲,不過呢度都有做午餐同下午茶餐,價格較便宜,如果經過不妨一試。
2020-06-09
冬蔭功雞翼
兩日兩夜羅宋湯
今晚收工後約左個朋友出TST行街食飯,去到K11我地一齊俾呢間高級版fusion菜吸引左😂我地最欣賞佢份menu好詳細咁介紹D菜色既成份,製法等等,唔會一個唔小心叫錯左有D自己唔中意食既配料/醬汁/食完會敏感既野👍🏻兩個人叫左份祥仔推介必試既零油感蝦多士, 秘製瑞士乳鴿,脆脆豬扒飯,同埋新出既祥仔泡芙😎豬扒飯係第一樣黎到既,我開始食嗰陣明明唔係好肚餓,但唔知點解食完一啖之後愈食愈開胃😮😮 佢個汁輕微偏酸,我好怕出街食啲蕃茄汁係一食就覺得好假既味道,但呢個完全唔會👍 真材實料,連啲車厘茄都好甜👍👍 我自己本身唔係話特別鍾意食吉列豬扒因為覺得好油膩,但係呢個朋友好鍾意食炸野所以就叫咗一份一齊試, 點知令我非常驚喜!!! 香脆而一啲都唔油膩,裡面juicy,我食食下都食咗半塊😱 從來無試過一口氣食咁多炸豬扒😮😮蝦多士真係見左大大隻而且仲見到蝦尾既新鮮蝦整成,好香脆,而且蝦同多士之間仲有層好香有啲creamy既口感,超好食!!😋😋我鍾意食乳鴿但係唔係特別鍾意瑞士汁,不過呢個瑞士汁係非一般嘅瑞士汁!!佢有種好香既花椒八角香料味,唔辣但真係好香口好特別👍👍祥仔泡芙係一開始落單嗰陣就叫店員可以即刻上

祥仔泡芙係一開始落單嗰陣就叫店員可以即刻上俾我哋有時間攤一攤等裡面唔會太硬,裡面係好香濃嘅咖啡忌廉,泡芙口感岩岩好唔會太淋, 不過我同朋友都覺得面頭既朱古力可以少返啲因為太甜,但係係好食既!
朋友一早聽說過呢個祥仔大廚煮野食一絲不苟,果然無令我地失望👏👏 今次食過嘅嘢我都想翻兜, 但係仲有好多嘢想試🙈🙈 例如兩日兩夜羅宋湯,酥皮蘋果撻同埋鐵板爵肉牛柳等等, 睇黎下次起碼要搵多兩個朋友仔去先得🤣🤣
2020-06-15
  • 祥仔秘製瑞士乳鴿
  • 祥仔脆脆豬扒飯
2020-06-15 102 瀏覽
五星級大廚Ricky 主理嘅祥仔,主打特色港式西餐及經典菜式,當然要搵機會試一試!爵肉牛柳爵肉牛柳係以鐵板上菜!一上菜,侍應好細心幫手落汁喺鐵板上,咋咋聲,香噴噴,好吸引!爵肉牛柳即係鴨肝醬搽牛柳!濃郁軟淋嘅牛柳,加上鴨肝醬油香,味道口感層次更豐富!而配菜嘅小番茄、焗薯、粟米,當然都唔可以錯過啦!祥仔脆脆豬扒飯豬扒外層炸得金黃香脆!切開後,見到豬扒勁厚身,而且肉質保持粉嫩!正呀!將豬扒同飯分開上,確保豬扒唔會變淋,好細心,值得一讚!白飯上面淋上由甜椒、蕃茄等煮成嘅開胃醬汁,配豬扒食真係一流!加$28轉套餐包埋兩日兩夜羅宋湯同飲品,抵呀!兩日兩夜羅宋湯呢個用兩日兩夜去煮嘅羅宋湯,認真與別不同!加入左香草牛油,飲落有淡淡香草味,而且好香滑,酸酸甜甜,好味道!凍奶茶估唔到港式凍奶茶,都可以另上糖漿,自己控制甜度,又一細心位!凍檸蜜

爵肉牛柳

而配菜嘅小番茄、焗薯、粟米,當然都唔可以錯過啦!

祥仔脆脆豬扒飯

加$28轉套餐包埋兩日兩夜羅宋湯同飲品,抵呀!

凍奶茶

凍檸蜜

2020-06-13 100 瀏覽
早前在該商場消費了一定金額,送了$300現金卷,當時選擇在一甜品店使用,但在食甜品前要先食正餐,由於有老人家,所以費事行來行去,決定在同一商場食,見這間祥仔,平時都有人排隊,食評也高,於是決定試吓,入去時,個職員啲態度燥燥地,可能店內不夠人手掛🤷🏻‍♀️,anyway,叫了祥仔脆脆豬扒飯、黑豚肉粒飯鮮栗米汁、芝士煙肉長通粉伴溫泉蛋,其中兩個餐加錢要兩日兩夜羅宋湯,食物上枱後,發覺食物份量都幾少吓😨,係個脆豬扒感覺好似大啲啲,豬扒外脆內軟,也不錯,個羅宋湯由於都幾多人推介,個名又好似好勁咁兩日兩夜羅宋湯,可能期望過高,我其實覺得幾普通,整體而言,價錢偏貴,份量偏少,味道一般,服務一般,下次未必再幫襯.
2020-06-13 67 瀏覽
城中名廚之一,經常在各大傳媒都有撰文和粉墨登場施展廚藝的張錦祥,先後在長沙灣和尖沙咀開設名為「祥仔」的西餐廳,主打多款經典港式懷舊西餐,最近我就在他的尖沙咀分店,位於 K11購物藝術館商場內的分店,吃了一頓晚餐。餐廳主打多款招牌菜式,一次怎能試到全部,所以這次光顧只試了「芝士煙肉長通粉伴溫泉蛋」($138)、「兩日兩夜羅宋湯」($28/套餐價)、「零油感蝦多士」($88)、「酥皮蘋果撻」($58)和「新鮮菠蘿冰」($34)。「芝士煙肉長通粉伴溫泉蛋」是好的,卡邦尼忌廉汁雖然不算十分濃稠,但味道挺好,掛在索汁力強的長通粉上,加上一戳即破的溫泉蛋,芝士香與蛋香俱備,那些特別加在意粉上的芝士脆片,更為這意粉增添額外的「芝」味。作為餐廳特別推介的「兩日兩夜羅宋湯」,老實說,是頗為令我感到失望的。這湯無疑是足料的,但味道偏酸,也不夠濃稠,要是可以選擇的話,我就喜歡辣味重一點,酸辣平衡,也較濃郁的羅宋湯。「零油感蝦多士」賣相漂亮,兩件厚身蝦多士果真一點不油,原來這蝦多士是先經焗至金黃再將多餘油份吸乾的,怪不得能做到不油不膩的效果,七分脆的多士,頗大隻的蝦,蘸點伴在黑木板上兩旁,從小到大排列得整整齊
芝士煙肉長通粉伴溫泉蛋」是好的,卡邦尼忌廉汁雖然不算十分濃稠,但味道挺好,掛在索汁力強的長通粉上,加上一戳即破的溫泉蛋,芝士香與蛋香俱備,那些特別加在意粉上的芝士脆片,更為這意粉增添額外的「」味。
零油感蝦多士」賣相漂亮,兩件厚身蝦多士果真一點不油,原來這蝦多士是先經焗至金黃再將多餘油份吸乾的,怪不得能做到不油不膩的效果,七分脆的多士,頗大隻的蝦,蘸點伴在黑木板上兩旁,從小到大排列得整整齊齊的沙律醬,味道都不錯。
酥皮蘋果撻」是頗為別致的,不過味道就不太突出,我對它的感覺只是普通。
新鮮菠蘿冰」表裡如一,高身玻璃杯子以菠蘿造型示人,清新開胃的菠蘿冰,果味怡人,冰涼解喝,數片大小不一的鮮菠蘿肉,少甜不酸,是好喝的港式冰飲。
這次光顧對祥仔這間分店的印象,是部分招牌菜不錯,但部分卻只是一般,性價比不高。不過這次我吃的只是餐廳內眾多推介菜式的其中一小部分,還有最多人稱讚的「祥仔脆脆豬扒飯」、十分懷舊的「爵肉牛柳」和「沙丹豬扒」、中西合璧的「法式芝士焗蟹蓋」等都未有吃到,相信要留待下次光顧,多試幾道招牌推介菜式,才可見到真章。
  • 芝士煙肉長通粉伴溫泉蛋
  • 新鮮菠蘿冰
2020-06-13 56 瀏覽
電話book枱冇講有限時,去到等位見到有個牌寫住用膳時間45分鐘,帶位入座個陣就問職員是否有限時,佢先話45分鐘一定要交枱。明白最近生意難做,但一班朋友聚餐,45分鐘真係好趕,正常都係90分鐘架嘛!即係佢啲野係一早整好晒,因為上菜要超快,仲快過快餐店,倒晒入口就要埋單走! 我哋最終離開食第二間。
我哋最終離開食第二間。
2020-05-15
2020-06-11 101 瀏覽
行完K-11在商場內食完晚餐才走,本身擔心在這種商場食飯會好貴,原來有間貼地的高級港式餐廳,價錢合理。 ▲爵肉牛柳嘩一上台好吸睛,份量多又colourful! 查看餐牌介紹,爵肉牛柳其實又叫雀肉牛柳,爵(雀)肉即鴨肝醬,相傳只供給貴族爵士衡頭人士享用。又有鵝肝,又有大大塊牛柳,ok喎!我將鴨肝醬沾滿牛柳表面,鐵板的熱力令鵝肝溶化,牛柳頓時充滿鵝肝味!牛柳嫩身好易咬,亦好香!Side 有半隻薯仔、洋蔥等,好豐富呀。 ▲零油感蝦多士這個小食起源自廣東菜中的鍋貼明蝦,是六,七十年代香港英式下午茶常見的人氣小食。用了鮮蝦,麵包配上特製蝦膠慕絲。在祥仔食到的是外脆內軟的零油感蝦多士,爽脆無油膩的感覺呢,又香又有啖啖蝦味,很出色食完想繼續食!加$28可以升級會餐,有湯及熱飲。奶茶杯好靚靚。 ▲兩日兩夜羅宋湯有幾兩日兩晚先?個名好吸引,看似平平無奇的羅宋湯,果然好清新自然,飲得出蕃茄、其他蔬菜的甜鮮呢,不是很造作的那種茄膏調味料。看看餐牌介紹,原本兩日兩晚的意思,是以香港絕跡的古老工序,用兩夜精心去煮:先時新鮮的食材煮成湯,經過兩晚的冷藏,加以然製會湯更入味。 ▲祥仔秘制瑞士雞翼連雞翼賣相都咁好,又

▲爵肉牛柳
嘩一上台好吸睛,份量多又colourful!

▲零油感蝦多士

加$28可以升級會餐,有湯及熱飲。奶茶杯好靚靚。

▲兩日兩夜羅宋湯

▲祥仔秘制瑞士雞翼
連雞翼賣相都咁好,又有沙律菜,果然是高級餐廳!

餐廳在MTR Floor,食完行幾分鐘就直接到地鐵,好方便!#祥仔
  • 兩日兩夜羅宋湯
  • 爵肉牛柳
  • 奶茶
2020-06-11 80 瀏覽
放工約咗朋友去尖沙咀,順道去K11食野~好耐冇飲酥皮湯,見到menu有,同朋友即刻一人點一碗~除咗酥皮海鮮濃湯,我地仲點咗零油感蝦多士($88)、冬蔭功雞翼($78)同埋祥仔脆脆豬扒飯($118)。豬扒飯最快上,件豬扒同d飯係分開上,所以食既時候豬扒仲係好脆身冇變淋。d飯番茄味濃郁,酸酸地好開胃。之後係雞翼,我地加咗少少青檸汁,感覺fresh d,而雞翼就好入味。朋友最鍾意係蝦多士,即叫即整,嚟到既時候香噴噴,正!最後就係我最鍾意既酥皮海鮮湯,成碗香濃夠味,入面仲有兩隻蝦~
放工約咗朋友去尖沙咀,順道去K11食野~

好耐冇飲酥皮湯,見到menu有,同朋友即刻一人點一碗~

朋友最鍾意係蝦多士,即叫即整,嚟到既時候香噴噴,正!

2020-06-10 62 瀏覽
光是聽個名好像好舊式的餐館, 但其實裝修好靚, 環境仲好舒服。menu 上都有好幾款特式食物好想點, 但基於今餐是兩個人的關係, 只能點3款吧, 唔想浪費食物。小食個名好好~ 零油感蝦多士, 見到要即點, 因為好似無咁肥嘛⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️要推介, 真係無油感, 好鬆脆可口主食 no. 1⭐️⭐️⭐️⭐️鐵板爵肉牛柳 ~~ 今次先食呢個先, 有水準, 唔錯喎Vs鐵板澳洲黑毛和牛牛肋條肉 ~~ 下次要食主食 no.2祥仔脆脆豬扒飯汁同脆豬係分開上的碟的, 我想講個豬堅脆而不油, 口感唔會係厚粉漿個種, 皮簿鬆脆, ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️推介兩人黎講呢個份量已 好 full, 因為都唔算細份。

小食
個名好好~ 零油感蝦多士, 見到要即點, 因為好似無咁肥嘛

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️要推介, 真係無油感, 好鬆脆可口

主食 no. 1⭐️⭐️⭐️⭐️

鐵板爵肉牛柳 ~~ 今次先食呢個先, 有水準, 唔錯喎

Vs

鐵板澳洲黑毛和牛牛肋條肉 ~~ 下次要食

主食 no.2

祥仔脆脆豬扒飯

兩人黎講呢個份量已 好 full, 因為都唔算細份。

2020-06-08 91 瀏覽
在尖沙咀K11商場購物,尖東站 D2 出口可直達,就算像今天是下雨天也不成問題,十分方便。疫情靠穩,商場也熱鬧起來,這是大家都樂見的。購物完,嘆下午茶是我們的指定活動。脆脆豬扒配鮮果沙律,沒料到下午茶的脆豬扒,可以那麼厚厚的!目測一定不少於1吋,而且還是大大塊的,肉質鬆軟可口、有肉汁,足夠兩人分享。祥仔泡芙 ,其實我比較少嘗泡芙,因為香港的餐廳能提供泡芙 的不多,所以,很期待呵!外層是朱古力脆皮,內裏薄薄的泡芙很鬆化,中心的特製忌廉是特別香滑可口。 鮮奶泡沫咖啡,家人說👍👍👍我的紅豆冰,粉糯的紅豆是紅豆冰的靈魂,還有香滑雪糕球,紅豆冰的層次大大提升,也沒有因為有雪糕球而令味道變得過甜。
疫情靠穩,商場也熱鬧起來,這是大家都樂見的。

購物完,嘆下午茶是我們的指定活動。

脆脆豬扒配鮮果沙律&紅豆冰

脆脆豬扒配鮮果沙律&鮮奶泡沫咖啡

祥仔泡芙&鮮奶泡沫咖啡

祥仔泡芙&紅豆冰

祥仔泡芙

鮮奶泡沫咖啡,家人說👍👍👍

2020-06-08
脆脆豬扒配鮮果沙律&紅豆冰
脆脆豬扒配鮮果沙律&鮮奶泡沫咖啡
祥仔泡芙&鮮奶泡沫咖啡
祥仔泡芙&紅豆冰
紅豆冰
好耐無寫評,因為真係好小出街食飯,有大有細喺屋企安全啲,唔係食TG多過食飯。。。但早幾日幾左個午餐,好多野想同大家分享.....今次食既食尖沙咀既祥仔,有睇tvb既都知呢個大廚既名同嘜頭,所以我都抱好大希望,想試佢既野食。聽講仲係新開,不過係有緣見到,唔係專拜訪其實午餐黎講係算貴,不過我窮,過100蚊我覺得貴啫🤣🤣我見到隔離枱好多人叫個脆豬,好似幾吸引,同個星班粟米汁好似好勁,就呢兩樣的而且確厚脆豬係幾厚,仲幾脆,但有肉汁ok, 都唔太乾,但飯就......似乎小左啲🤣個汁我比80分,我唔鐘意太甜既茄汁,佢好啱我。星班粟米汁呢個講真,魚同一般唔大分別,都係贏汁,但呢個$138,就有啲失望。頭先都驚唔夠食加左個雞亦,佢係跟餐可以加,兩隻剛剛好戲肉黎喇,標籤煮2日2夜既羅宋湯,如果唔係跟餐加10蚊,我一定嬲到彈起,因為真係好似普通茶記唔洗錢嗰碗例湯咁,可有可無,好似開左水咁啖而無味,最慘佢過煲左2日2夜嗰下衰,唔講仲好啦😅整體就都唔錯既,不過好多改善空間,人比較多,如果想食早小小,我都排左15分鐘先入到,不過帶位安排同唔太多位都係問題黎。
但早幾日幾左個午餐,好多野想同大家分享.....

聽講仲係新開,不過係有緣見到,唔係專拜訪

其實午餐黎講係算貴,不過我窮,過100蚊我覺得貴啫🤣🤣

星班粟米汁

頭先都驚唔夠食加左個雞亦,佢係跟餐可以加,兩隻剛剛好

2020-06-01
15 分鐘 (堂食)
2020-06-08 131 瀏覽
同朋友一齊食飯傾下計交收就約左大家既中間點尖沙咀,早排見朋友ig打卡塊豬扒好大塊咁,價錢又合理就走左去食環境幾好 明亮又大.祥仔脆脆豬扒飯 $118 (升級兩日兩夜羅宋湯$28+附送咖啡/茶)塊豬扒熱辣辣咁上台 好脆一d都唔鞋!好好食!!個飯滿滿的蕃茄,多汁,啖啖都有味個湯如網友推介咁濃郁.埋單果陣巡例checkcheck張單,發現職員將我地叫餐既組合以抵d既價錢加野飲好細心^^
同朋友一齊食飯傾下計交收就約左大家既中間點尖沙咀,
早排見朋友ig打卡塊豬扒好大塊咁,價錢又合理就走左去食
環境幾好 明亮又大
塊豬扒熱辣辣咁上台 好脆一d都唔鞋!好好食!!
個飯滿滿的蕃茄,多汁,啖啖都有味
個湯如網友推介咁濃郁

祥仔脆脆豬扒飯

埋單果陣巡例checkcheck張單,
發現職員將我地叫餐既組合以抵d既價錢加野飲
好細心^^
2020-05-12
2020-06-05 83 瀏覽
行行下 K11 購物藝術館見到大排長龍,朋友話老闆原來之前係酒店名廚,羊群效應又忍唔住要排隊試下,唔算太耐 大概15分鐘就入到去。爵肉牛柳原來爵肉牛柳又名係叫雀肉牛柳,即係鴨肝醬咁解,都算係鮮見菜式。牛柳係以鴨肝醬塗抹喺鐵板上煎熟,整塊牛柳充滿油香,食落去腍熟嫩滑,卻依然保存到肉汁同肉香~祥仔脆脆豬扒飯見到每一枱都必點既豬扒飯當然要試下! 菜式係分開豬扒同埋飯上菜,炸豬扒係巨大厚肉豬里肌肉即炸而成,麵包糠唔會好厚, 外皮黃金香脆但內裡嘅豬扒卻係粉嫩軟滑,肉質甘香鬆軟,配埋酸酸甜甜嘅蕃茄飯味道,鮮香甘甜,令人回味!零油感蝦多士首先不得不讚佢真係完全零油感 唔會好似平時食開嘅蝦多士咁油淋淋 烘至香脆嘅多士上面舖住半融焦香嘅芝士,然後係爽滑彈牙嘅原隻蝦肉,面頭仲加咗少少香料,惹味又口感豐富!