2023-03-23
自從開返關之後,打開個社交平台,就不時見到朋友喺日本旅行嘅相,搞到自己想食日本嘢。今次呢間神木日本料理位於觀塘巧明街,係APM過馬路就到。進入餐廳,環境非常整潔,乾淨舒適,店內好多日系擺設打卡位,好似真係置身喺日本咁。我哋揀咗M7澳洲和牛,每種部位都非常美味。肉質鮮嫩,入口即化,經過燒烤後更加香醇。此外,餐廳還提供了多種口味的燒肉醬汁,包括鹽醬、黑椒醬和蒜泥醬等,讓客人可以依照自己的口味來調配燒肉醬,讓整個用餐體驗更加豐富。在燒肉之前,我哋先試了一下店內的刺身拼盤。一共有四種鮮美的海鮮,包括帆立貝、三文魚、吞拿魚、甜蝦和北寄貝,每一種都非常新鮮,尤其是帆立貝,口感鮮甜,讓人回味無窮。接著,我們還點了海鮮拼盤,其中包括了鮑魚、扇貝、魷魚和甲羅燒,每個都非常好吃,尤其是甲羅燒,好似去咗日本食磯丸水產咁。除了燒肉海鮮 壽司之外,餐廳仲有炸物等小食,有日式餃子、唐揚雞塊吉列炸蝦和吉列廣島蠔等,每一種都炸得非常酥脆,令人垂涎欲滴。甜品區同沙律吧 有生果、沙律、蝦、螺 、大啡菇、雪糕同各款汽水可以自取,今餐非常之滿足🥰