2023-03-17
日式燒肉真係四季都啱食,今日試咗呢間,餐廳喺觀塘巧明街,apm過嚟非常方便,過條馬路就到。餐廳環境,感覺乾淨企理,環境舒適,最正係佢有個露天嘅地方,都係可以食放題, 而且係寵物友善餐廳🥰🥰餐廳主打兩種放題包括‘’A5鹿兒島薩摩和牛‘’ 同‘’M7澳洲和牛‘’, 今次我哋揀咗澳洲和牛,每樣都叫一輪試下先😆🌟刺身拼盤一共有四種包括帆立貝、三文魚、吞拿魚、甜蝦同北寄貝,睇埋相都知好新鮮,尤其是個帆立貝,我覺得好正呀😍🌟海鮮拼盤食完刺身梗係要開始燒烤啦,見到個日式燒烤爐就開心, 即刻有番喺日本食磯丸海產嘅感覺🤭海鮮有鮑魚、扇貝、魷魚同甲羅燒,真係樣樣都好食,甲羅燒超足料,魷魚燒完好香,正👍🌟M7澳洲和牛燒澳洲和牛梗係好味啦,兩個部位都好美味,另外牛舌都唔差,燒厚切牛舌已經好正。 除咗燒肉醬、海鹽、黑椒之外 ,餐廳仲提供一種少有嘅醬汁,鹽醬,配牛肉好夾👍🌟壽司放題仲有壽司提供,叫咗少少試下,三文魚、馬刀貝、赤貝同白身魚壽司, 壽司飯都做得幾好,味道唔錯👍🌟炸物試咗佢哋嘅日式餃子、唐揚雞塊、吉列炸蝦同吉列廣島蠔, 由於樣樣都係新鮮炸㗎,大家小心啲,好易辣親個嘴仔🤪除咗放題食物,出面仲有啲自己攞嘅小
🌟刺身拼盤
🌟海鮮拼盤
🌟M7澳洲和牛
🌟壽司
🌟炸物
除咗放題食物,出面仲有啲自己攞嘅小食包括翡翠螺、凍蝦、沙律、生果同飲品等等, 餐廳環境同食物都唔錯, 而且仲有午市添, 鍾意食燒肉嘅你哋,過開觀塘都可以試下呀🥰