耐冇食日本菜,有時都有個心癮想食,好在身邊嘅朋友同另一半都鍾意食,有個伴真好!而今次呢間餐廳都係主打日本料理,進食嘅環境相對寬敞,裝修偏向日式風格,有啲座位以竹葉圖案嘅屏風一邊包圍住,牆上亦掛有幾幅日本動畫嘅畫像,有如置身日本享用晚餐一樣~✎ 牛肉他他牛肉質感鬆軟而富有肉味,裡面粉嫩,易咬開。表面放咗好多蒜,口感濃烈刺激。篤穿流心蛋,令蛋汁流岀,蛋香味浸入牛肉,令牛肉多咗一重絲滑口感!✎ 神之特上刺身(6點盛) 刺身有蝦、帶子、油甘魚、三文魚、吞拿魚同鮑魚。刺身普遍新鮮,冰凍感十足。最令我深刻嘅係鮑魚,非常Q彈,爽口滑嫩,令我想食多幾塊嘅感覺~✎ 雜綿燒物 分別有燒蕃茄、牛舌、雞肉串、雞軟骨串、翠玉瓜、雞皮同埋雞肉棒等等。串燒以辣粉調味,微辣,香口美味~牛舌爽口;雞肉柔嫩;雞軟骨爽脆嫩口;翠玉瓜多汁,燒到有啲焦,更顯惹味;雞皮脆香,一入口少少油脂爆出黎;雞肉棒外層微焦香脆,肉質軟腍,肉香四溢。燒物味道都唔錯!✎ 火灸三文魚卷火灸三文魚充滿油香,味道鮮甜,入口幾乎即溶~入面嘅餡有玉子、蟹柳同青瓜絲。飯口感軟腍,味道酸酸地,唔會鬆鬆散散!✎ 藍柑乳酸梳打 濃濃橙香同乳酸味。✎ 草莓乳酸梳打

✎ 牛肉他他

✎ 神之特上刺身(6點盛)

✎ 雜綿燒物

✎ 火灸三文魚卷

✎ 藍柑乳酸梳打
濃濃橙香同乳酸味。

✎ 草莓乳酸梳打
濃濃草莓同乳酸味。

火灸三文魚卷
雜綿燒物

2024-03-19
火灸三文魚卷
雜綿燒物
2024-02-23 813 瀏覽
神木雖然話係工廠區,識路嘅官塘友就知道,地鐵穿過APM, 一出港貿就到。其實都幾方便架~ 神木的日式料理好多元化,有刺身,壽司,串燒,仲有燒肉~ 和風設計,地方都幾闊落,坐得舒服, 仲有戶外區~呢D天氣坐戶外,認真爽呀~頭盤先來個牛肉他他,超級好食~ 必點推介~牛肉半熟,一D都唔嚡,配埋個蔥粒蒜蓉醬,非常惹味~ 一碟只係88蚊,但有十幾塊,抵食~  神之特上刺身 (6點盛)  6款時令刺身,每款都有2切。擺位好有心思,連隻蝦都扭哂花極度厚切上~ 咬落啖啖肉,對於鐘意食刺身的朋友,呢個刺身拼盤一定好滿足~ 串燒來個雞五味盛  神木的串燒雞是用日本薩摩雞,而呢個雞五味好特別,除左有常見的雞肉同雞翼串燒外仲有雞心,雞潤同雞軟骨,直頭食勻成隻雞呀~雞心同雞潤嘅質感同鵝肝差唔多,燒過後口感更結實。如果燒得再乾身d 就更有BBQ 風味~ 不同的串燒,師傳都用上不同的自家調味 ,唔會串串一樣味的。青龍炸蝦卷 卷物內包住炸到脆脆的吉列蝦 ,外面鋪上了芝士和三文魚籽,再加綠色的海苔,變成一條青龍了。有芝士又有蝦,仲有粒粒三文魚籽,口感有脆有軟,非常豐富。藍柑乳酸梳打 士多啤梨乳酸梳打 2款梳打顏色都好靚
神木的日式料理好多元化,有刺身壽司,串燒,仲有燒肉~
頭盤先來個牛肉他他,超級好食~ 必點推介~
牛肉半熟,一D都唔嚡,配埋個蔥粒蒜蓉醬,非常惹味~
一碟只係88蚊,但有十幾塊,抵食~

6款時令刺身,每款都有2切。擺位好有心思,連隻蝦都扭哂花

串燒來個雞五味盛
仲有雞心,雞潤同雞軟骨,直頭食勻成隻雞呀~
雞五味盛
不同的串燒,師傳都用上不同的自家調味 ,唔會串串一樣味的。
青龍炸蝦卷
有芝士又有蝦,仲有粒粒三文魚籽,口感有脆有軟,非常豐富。
藍柑乳酸梳打
士多啤梨乳酸梳打
2款梳打顏色都好靚,味道非常濃郁,冰唔會太多,飲到尾都唔會淡哂~
只係28蚊,大大杯,非常抵飲
乳酸梳打
2024-02-20
乳酸梳打
2023-12-12 116 瀏覽
Located conveniently near APM, Kamiki Japanese Cuisine offers a serene dining experience. The restaurant's bamboo-themed design creates an enchanting atmosphere, and it provides both indoor and outdoor seating options, ensuring a comfortable environment for all.We opted for the "竹" set, which showcased a delightful array of flavors and textures.🦀 The Salad was a refreshing starter, with the briny crab roe adding a burst of flavor to the crisp and cool cucumber.🍢 The Assorted Skewers Platter feat

🍢 The Assorted Skewers Platter featured a tantalizing selection of grilled delights. Each skewer was perfectly cooked, offering a variety of flavors and textures that pleased our palates.
🐟 The Highlight of the set was the Fresh Sashimi of Amberjack, served in its original form, with the head utilized to create a flavorful soup. The fish was impeccably fresh, and the accompanying soup was a comforting delight.
🍣 To round off our meal, we enjoyed the Tuna Hand Roll, which showcased the rich flavors of the tuna in a perfectly wrapped seaweed cone. It was a delightful combination of textures and flavors.
2023-11-24
紀念日
2023-11-15 1945 瀏覽
今晚朋友帶我到這間「神木日本料理」吃晚飯。原來觀塘工廈真的有很多高質素的餐廳,這是其中一間。蒜蓉燒生蠔:店員推介是日特價蒜蓉燒生蠔。我們就叫了一客三隻。生蠔都頗大隻,蠔肉鮮美多汁,上面鋪滿蒜蓉,超香勁Juicy。牛肉他他:牛肉鮮嫩多汁,medium 的牛肉配上很多洋蔥,還有惹味的他他醬汁,中間有一隻生蛋, 將生蛋、醬汁和牛肉拌勻,蘸在一起吃,超級十分好味。一口牛肉炒飯:一口牛肉很鮮味,飯粒非常軟糯有彈性,每一口都有牛肉,整碟飯炒得很甘香鮮味,讓人回味無窮。彩虹卷:有拖羅、三文魚、油甘魚、左口魚、馬刀背、真鯛等。裏面包着蟹柳、青瓜、甜蘿蔔。色彩繽紛,以花瓣和黑魚子做裝飾,上面還有金箔,口感非常豐富清新。雜錦燒物:是隨機七串的串燒,包括日本薩摩赤雞心、日本新瀉縣雞胸軟骨、大蔥雞、豬五花、日本薩摩赤雞二節翼、大京蔥和蕃茄仔。每一讓串燒都燒得很香充滿炭燒味,不會太乾,口感鮮嫩多汁。店舖內的陳設佈置充滿日本風味,周圍掛上日本特色燈籠,牆上掛着一幅幅別緻的畫作,還有室外平台雅座,非常有意境。真是一間不錯的日本居酒屋。
  • 蒜蓉燒生蠔
  • 彩虹卷
  • 雜錦燒物
居酒屋位於apm對面嘅工廈 位置好方便餐廳裝潢充滿日本色彩 除左有唔少日式燈籠、日本傘同動畫角色嘅壁畫之外仲有一幅掛滿狐狸面具嘅牆 打卡一流🦊餐廳座位都幾闊落 部分座位更以竹簾相隔 私隱度甚高🍴彩虹卷 ($88)卷物以6款唔同顏色嘅魚生製成 好似彩虹咁🌈魚生上面仲放左金箔、花瓣同魚籽做裝飾 好靚❤️魚生包括有:三文魚、真鯛、拖羅、油甘魚、馬刀貝、左口魚款款都好新鮮🫶🏻卷物嘅餡料有青瓜絲、蟹柳、玉子、沙律醬 食落幾有層次感🍴蒜蓉燒生蠔 ($60)依家做緊優惠 $10一隻燒生蠔!真係好扺食😍生蠔雖然唔算好大粒 但係夠哂juicy而且放左好多蒜蓉 好入味勁香☺️🍴刺身串燒拼盤 ($98)呢個係店家新推出嘅優惠 星期一至四都有拼盤包括刺身同串燒各3款剌身有三文魚、帶子、油甘魚 每款各有2件😋串燒就有雞二節翼、雞腎、雞頸肉全部都係選用日本薩摩赤雞 我最中意二節翼 燒得好香好惹味🫶🏻拼盤仲有包埋一款飲品 真係幾扺食👌🏻🍴明太子一口烏冬 ($48)烏冬嘅份量比我想像中多 而且煙韌彈牙撈埋明太子沙律醬一齊食好好味😍
居酒屋位於apm對面嘅工廈 位置好方便
仲有一幅掛滿狐狸面具嘅牆 打卡一流🦊
餐廳座位都幾闊落 部分座位更以竹簾相隔 私隱度甚高

🍴彩虹卷 ($88)
卷物以6款唔同顏色嘅魚生製成 好似彩虹咁🌈
魚生上面仲放左金箔、花瓣同魚籽做裝飾 好靚❤️
魚生包括有:三文魚、真鯛、拖羅、油甘魚、馬刀貝、左口魚
款款都好新鮮🫶🏻
卷物嘅餡料有青瓜絲、蟹柳、玉子、沙律醬
食落幾有層次感
彩虹卷

🍴蒜蓉燒生蠔 ($60)
依家做緊優惠 $10一隻燒生蠔!
真係好扺食😍
生蠔雖然唔算好大粒 但係夠哂juicy
而且放左好多蒜蓉 好入味勁香☺️

蒜蓉燒生蠔

🍴刺身串燒拼盤 ($98)
呢個係店家新推出嘅優惠 星期一至四都有
拼盤包括刺身同串燒各3款
剌身有三文魚、帶子、油甘魚 每款各有2件😋
串燒就有雞二節翼、雞腎、雞頸肉
全部都係選用日本薩摩赤雞
我最中意二節翼 燒得好香好惹味🫶🏻
拼盤仲有包埋一款飲品 真係幾扺食👌🏻
刺身串燒拼盤

刺身串燒拼盤

🍴明太子一口烏冬 ($48)
烏冬嘅份量比我想像中多 而且煙韌彈牙
撈埋明太子沙律醬一齊食好好味😍
明太子一口烏冬

彩虹卷
明太子一口烏冬
2024-04-29 0 瀏覽
外賣親子丼飯硬到似生米,硬到食唔落;D蛋好似水浸,多到不成比例,而且完全無蛋味;D雞又鞋又無味,都預左食冰鲜雞肉,但都應該煮好D,我都唔知自己食緊咩;味噌湯其實可否用心煮吓?真心覺得兩餸飯好食好多,又平好多。好少上網寫負評,今次忍唔住,真心想提醒老闆,要訓練吓個廚,否則D客唔會返轉頭。收銀小姐有禮貌,但食物質素太太差,簡直難以入口。今次第一次,又是最後一。APM有其他更好選擇,今次做錯决定。就算今次外賣有九折,也不足以彌補。
外賣親子丼

2024-04-29
10 分鐘 (外賣自取)
小編同朋友慶生,到訪該店進食晚餐。計埋小編,總共三位女生~我們叫了一個《月》的套餐 $598第一道菜是蟹籽沙律,蟹籽份量不少,撈勻後每啖都有,食落好fresh,作為開胃菜,剛剛好👍🏻一條時令原條空運刺身❤️❤️❤️ (鯛魚)因同行者怕腥味,因此我們選擇了比較淡味的鯛魚~嚟到時看到擺盤十分花心思😍,打卡一流,店員亦好人主動問是否需要幫手影相👍🏻魚生片咗18件,唔會切得太薄,食落唔腥👍🏻,油脂都唔會太重😋😋😋旁邊亦有一些魚肉粒,經過燒烤,有部分連埋魚皮,食落有燒烤香味,亦有魚的油脂味,讚!🥰🥰🥰食完後,你可以選擇把剩下的骨拿去炸/煲湯(價錢需要額外另加)串燒則給了我們七款,可惜的是串燒款式不能選擇,是廚房隨機給的:雞胸軟骨、雞肉串、雞頸肉、雞腎、免治雞肉棒、蕃茄、翠玉瓜調味好香而不鹹,亦都唔會過辣,啱啱好。翠玉瓜仍然保持到鮮甜味;蕃茄亦都唔會燒到變酸;特別嘅係雞胸軟骨,第一次食,由於佢係薄片,唔會好似雞軟骨咁比較難咬,反而更脆口加洲卷(同我想像既加洲卷有少少唔同🤭)綠色捲住壽司卷的皮,應該是蛋皮,但不知加了什麼把它變成綠色🤨配菜有蟹籽、玉子燒、青瓜條、蟹柳。係成個餐唯一嘅澱粉質,係唔錯既小店嘅酒
小編同朋友慶生,到訪該店進食晚餐。
計埋小編,總共三位女生~

我們叫了一個《月》的套餐 $598

一條時令原條空運刺身❤️❤️❤️ (鯛魚)
因同行者怕腥味,因此我們選擇了比較淡味的鯛魚~
原條鯛魚

雞胸軟骨、雞肉串、雞頸肉、雞腎、免治雞肉棒、蕃茄、翠玉瓜

加洲卷(同我想像既加洲卷有少少唔同🤭)

小店嘅酒係要問店員先至會有,QR code Menu沒有的,需要通知店員,店員會好詳細為你解釋,並附上圖片,之後亦會拎枝酒出黎讓你看看酒的大小、外貌
店員亦會依着你叫的菜式,例如魚生/串燒再推薦你配邊一款酒,十分貼心❤️❤️❤️

最後喺埋單嘅時候,店家主動同我哋講免我哋切餅費,亦將蛋糕放上好靚嘅碟上面,服務一流🥰🥰🥰成餐生日飯食得好開心,相比起食物嘅質素,最難忘嘅係店員嘅優質態度❤️

2024-04-25
生日
原條鯛魚
2024-04-19 20 瀏覽
呢間餐廳分別試過午餐同晚餐, 兩日都係網上訂位既, 所以去到就有位啦,  午餐都好抵食, 而晚餐都有套餐食, 但我地就想乜都試下, 最後就散叫壽司定食配烏冬 - 壽司刺身都好新鮮, 而烏冬口感不錯 - - - 以下係晚巿既菜式 - - - 蟹籽沙律 - 蟹籽多, 各種配料都好足料炸雞軟骨 - 炸粉唔算太厚蒜片牛柳 - 偏咸, 但牛柳肉好食好入味彩虹卷 - 賣相不錯, 每款刺身都好新鮮, 刺身厚度比較薄牛油果軟殼蟹卷 - 冇乜驚喜蒜蓉燒生蠔 - 呢款煮法出嚟效果不錯, 生蠔肉好鮮嫩燒菠蘿 - 超甜菠蘿總結 : 呢間餐廳晚巿都唔算好FULL, 又唔會趕人走又冇限時, 啱晒三五知己吹水

壽司定食配烏冬 - 壽司刺身都好新鮮, 而烏冬口感不錯
 - - - 以下係晚巿既菜式 - - -
 蟹籽沙律 - 蟹籽多, 各種配料都好足料

炸雞軟骨 - 炸粉唔算太厚

蒜片牛柳 - 偏咸, 但牛柳肉好食好入味

彩虹卷 - 賣相不錯, 每款刺身都好新鮮, 刺身厚度比較薄

牛油果軟殼蟹卷 - 冇乜驚喜

蒜蓉燒生蠔 - 呢款煮法出嚟效果不錯, 生蠔肉好鮮嫩

燒菠蘿 - 超甜菠蘿

2024-03-26
2024-04-08 26 瀏覽
觀塘工廈區一向都多嘢食,今次選擇樓上日式餐廳。🍽️牛肉他他 $88食落甜甜地,生洋蔥同蛋黃撈埋微熟嘅牛肉,好香口開胃!🍽️燒牛柳粒(1串)$28燒物熱辣辣,牛柳粒唔韌🍽️廚師推介-一人壽司拼 $108拼🍽️神之特上刺身(6點盛)$198壽司刺身好新鮮,刺身唔會雪到好冰,仲好鮮甜添!壽司賣相好靚!🍽️鍋燒烏冬 $78食完凍野當然要食返暖笠笠嘅鍋燒烏冬,雖然上菜時焗住個烏冬,令炸蝦稍為淋咗少少,但湯底好鮮甜,暖入心🍽️藍柑乳酸梳打(凍)$28🍽️草莓乳酸梳打(凍)$28
觀塘工廈區一向都多嘢食,今次選擇樓上日式餐廳。

🍽️牛肉他他 $88
食落甜甜地,生洋蔥同蛋黃撈埋微熟嘅牛肉,好香口開胃!

🍽️燒牛柳粒(1串)$28
燒物熱辣辣,牛柳粒唔韌

🍽️廚師推介-一人壽司拼 $108

🍽️神之特上刺身(6點盛)$198

🍽️鍋燒烏冬 $78

🍽️藍柑乳酸梳打(凍)$28
🍽️草莓乳酸梳打(凍)$28
2024-04-08 23 瀏覽
轉左工嚟左觀塘返工,朋友介紹觀塘好多工廈有好野食,仲話帶我試下。神之特上刺身(6點盛)入面有三文魚,帶子,吞拿魚,火炙金目鯛,火炙左口魚,蝦🦐刺身新鮮鮮甜,火炙魚有充分嘅魚油,勁香,正,值得一叫👍牛肉他他好有特色既他他,入邊有半生熟嘅牛肉,洋蔥同埋金黃色嘅雞蛋黃,配上秘製醬汁,愛好牛牛既我,非常鍾意。雞五味盛店員介紹裏面有雞肝,雞心,雞翼,雞頸,雞軟骨,肉類有先調味再燒烤,燒至金黃色。鍋燒烏冬最後叫返個飽肚嘅日式烏冬,入邊有一隻炸蝦,有茹類,蘿蔔等等配菜,烏冬有咬口,湯底清甜,食完即刻暖笠笠。藍柑乳酸梳打/草莓乳酸梳打朋友叫咗哩個藍柑乳酸梳打,而我就叫咗草莓乳酸,顏色幾靚,飲品偏甜,帶有果肉同乳酸味。

藍柑乳酸梳打/草莓乳酸梳打

2024-04-07 43 瀏覽
🙋🏻‍♂️餓底探員今晚去咗觀塘調查呢間日本料理,餐廳走木系風,裝修充滿和式風情,食物種類多,壽司,刺身,串燒,炸物小食甚至燒肉都有,啱啱一眾鍾意日本料理嘅吃貨🥗蟹籽沙律 $45🙋🏻‍♂️表示個蟹籽沙律底下墊滿青瓜絲,配上蟹籽同蟹柳絲,唧上蛋黃醬,個沙律食落有青瓜嘅清新同蟹籽嘅鮮甜🥩牛肉他他 $88🙋🏻‍♂️表示個牛肉他他配上洋蔥,蒜蓉,蔥花,蛋黃同醬汁,牛肉口感軟腍,食落牛味香濃,連埋啲配料一齊食層次感豐富,香濃惹味🍗雞五味盛 $118🙋🏻‍♂️表示個雞五味盛有免治雞肉棒,雞軟骨,雞腎,蕃茄仔等串燒,免治雞肉棒食落脂香有咬口,雞腎同雞軟骨都有嚼勁,食落香口🐟神之特上刺身 $198🙋🏻‍♂️表示盤刺身有三文魚,赤蝦,帶子,左口魚裙邊等刺身,擺盤精美,赤蝦鮮甜,口感彈牙,左口魚裙邊食落有咬口,帶子口感煙韌,味道鮮甜,整體刺身都好新鮮🍲鍋燒烏冬 $78🙋🏻‍♂️表示個烏冬有天婦羅蝦,蛋,日本魚蛋等配料,湯底鮮香,烏冬口感爽滑,天婦羅蝦鮮甜,係略嫌浸咗落湯食落唔脆🍊桃園柚子梳打|藍柑乳酸梳打 $28🙋🏻‍♂️表示杯柚子梳打味道甘甜帶乳酸味,底下有好多柚子肉,杯乳酸梳打成杯藍色好夢幻,飲落有柑嘅甜味又有乳酸味
🙋🏻‍♂️餓底探員今晚去咗觀塘調查呢間日本料理,餐廳走木系風,裝修充滿和式風情,食物種類多,壽司刺身,串燒,炸物小食甚至燒肉都有,啱啱一眾鍾意日本料理嘅吃貨
蟹籽沙律

🥗蟹籽沙律 $45

🥩牛肉他他 $88

🍗雞五味盛 $118

🐟神之特上刺身 $198

🍲鍋燒烏冬 $78
桃園柚子梳打|藍柑乳酸梳打
🍊桃園柚子梳打|藍柑乳酸梳打 $28
🙋🏻‍♂️表示杯柚子梳打味道甘甜帶乳酸味,底下有好多柚子肉,杯乳酸梳打成杯藍色好夢幻,飲落有柑嘅甜味又有乳酸味,幾特別

📈吃貨指數
😋好味度 8.5/10
🔙返啅度 8.5/10
蟹籽沙律
桃園柚子梳打|藍柑乳酸梳打
又同叔叔係觀塘搵食😝佢有情意結離不開觀塘😂牛肉他他大推😍牛肉好粉嫩🥩面頭有好多蒜🧄下面又有好多洋蔥🧅中間有個蛋黃🍳吉爆蛋黃撈埋哂一齊食好惹味😋蒜&洋蔥好夠辣味,牛肉肉質好嫩又易咬👍🏻6點刺身有6款唔同刺身,三文魚、油甘魚,吞拿魚、蝦、帶子,鮑魚,每款2片,全部都係厚切,食落無雪味幾新鮮炸蝦卷🍤飯卷包住青瓜絲&炸蝦,面頭有燒香左既芝士同蟹籽,有軟有硬有粒粒,食落幾有層次雜錦串燒🍢随機5串肉+2串蔬菜小蕃茄同翠肉瓜燒完都仲好多汁肉就以雞肉為主,雞胸軟骨好爽脆免治雞肉棒,雞肉mix埋啲軟骨,好有口感
又同叔叔係觀塘搵食😝佢有情意結離不開觀塘😂

雜錦串燒🍢随機5串肉+2串蔬菜
小蕃茄同翠肉瓜燒完都仲好多汁
肉就以雞肉為主,雞胸軟骨好爽脆
免治雞肉棒,雞肉mix埋啲軟骨,好有口感
2024-04-02 21 瀏覽
依度有冇觀塘打工仔呢🧏🏻‍♀️今次介紹既餐廳可以成為你既食堂啦!地鐵站出穿過APM就到 極為方便🚶🏻‍♂️日式裝潢 忍唔住都打左幾張卡📸仲有戶外坐位都幾chill架播住日本懷舊金曲同MV 夠晒feel🇯🇵✿ 神之特上刺身 $198 ✿依盤咁架勢既刺身拼盤一共有6樣野:三文魚、油甘魚、吞拿魚、帶子、蝦、左口魚樣樣都新鮮厚切 最出身係左口魚 微微燒過油脂香口✨✿ 廚師推介-一人壽司拼 $108 ✿一人壽司拼盤黎講依個都算誇張😂六件壽司 件件都好大舊🤣好彩我地係share係 我一個人食到依度應該開始都食飽了~✿ 牛肉他他 $88 ✿份量極多 大大碟粉嫩既牛肉淋上秘製蔥蒜汁 加埋生蛋黃 食落好絲滑😚鐘意重口味d既可以夾埋生洋蔥一齊食🧅✿ 鍋燒烏冬 $78 ✿扁身烏冬 配冬菇、鳴門卷等 重頭戲係隻天婦羅大蝦🍤蝦大隻彈牙炸皮薄湯底好清唔味精 食完暖笠笠🫂✿ 燒牛柳粒 $28 ✿牛柳配埋車厘茄解油膩 肉香尚算唔錯有肉汁~✿ 藍柑乳酸梳打/草莓乳酸梳打 $28 ✿酸酸甜甜唔係藥水味~
地鐵站出穿過APM就到 極為方便🚶🏻‍♂️

日式裝潢 忍唔住都打左幾張卡📸仲有戶外坐位都幾chill架
播住日本懷舊金曲同MV 夠晒feel🇯🇵

✿ 神之特上刺身 $198 ✿
依盤咁架勢既刺身拼盤一共有6樣野:
三文魚、油甘魚、吞拿魚、帶子、蝦、左口魚
樣樣都新鮮厚切 最出身係左口魚 微微燒過油脂香口✨

廚師推介-一人壽司拼 $108 ✿
一人壽司拼盤黎講依個都算誇張😂
六件壽司 件件都好大舊🤣
好彩我地係share係 我一個人食到依度應該開始都食飽了~

✿ 牛肉他他 $88 ✿
份量極多 大大碟粉嫩既牛肉
淋上秘製蔥蒜汁 加埋生蛋黃 食落好絲滑😚
鐘意重口味d既可以夾埋生洋蔥一齊食🧅

✿ 鍋燒烏冬 $78 ✿
扁身烏冬 配冬菇、鳴門卷等
重頭戲係隻天婦羅大蝦🍤蝦大隻彈牙炸皮薄
湯底好清唔味精 食完暖笠笠🫂
燒牛柳粒

✿ 燒牛柳粒 $28 ✿
牛柳配埋車厘茄解油膩 肉香尚算唔錯有肉汁~

✿ 藍柑乳酸梳打/草莓乳酸梳打 $28 ✿
酸酸甜甜唔係藥水味~
燒牛柳粒
  • 神之特上刺身(6點盛)
2024-03-31 27 瀏覽
1️⃣ 牛肉他他 $88呢款牛肉他他同平啲嘅有啲唔同,牛肉係半生熟,仲好粉嫩,份量都幾多!仲有個生雞蛋撈勻蒜蓉做調味,適合喜歡蒜蓉嘅朋友🐮2️⃣ 鍋燒烏冬 $78份量都幾多,適合同朋友分享~配料有天婦羅炸蝦同冬菇等等,食落暖笠笠十分暖胃3️⃣ 雞五味盛 $118雞五味盛包左五款唔同雞嘅部位,有雞肝、雞胸軟骨、雞心、雞頸肉,可以一次過試哂唔同部位,面頭有少少調味4️⃣ 神之特上刺身(6點盛)$198呢個神之特上刺身係包咗6款唔同嘅魚生,拼盤都幾靚😬刺身包括三文魚、油甘魚、蝦、帶子、左口魚同拖羅,啱晒每樣都想食嘅大家~📍Address📍神木日本料理觀塘巧明街114號迅達工業大廈4樓A室
1️⃣ 牛肉他他 $88

2️⃣ 鍋燒烏冬 $78

3️⃣ 雞五味盛 $118

4️⃣ 神之特上刺身(6點盛)$198

📍Address📍
神木日本料理
觀塘巧明街114號迅達工業大廈4樓A室

2024-03-28 27 瀏覽
最近去咗「神木日本料理」嘅餐廳食飯,餐廳提供豐富多樣嘅高質日式料理,環境雅致,氣氛舒適神之特上刺身,每一款都非常新鮮,每一口都帶來一種鮮美嘅滋味。牛肉他他,牛肉鮮嫩多汁,配上獨特醬汁,帶來一種濃郁嘅口感享受。雞五味盛,以雞肉為主角嘅串燒,五款不同的雞部位,可以一次品嚐到不同嘅風味。蟹籽沙律,蟹籽鮮甜,配上新鮮蔬菜,帶來一種絕妙嘅口感。鍋燒烏冬,湯底濃郁,絕對係冬日的美味享受。藍柑乳酸梳打/ 草莓乳酸梳打,清新爽口「神木日本料理」絕對係一間不容錯過嘅餐廳!

蟹籽沙律,蟹籽鮮甜,配上新鮮蔬菜,帶來一種絕妙嘅口感。

鍋燒烏冬,湯底濃郁,絕對係冬日的美味享受。

藍柑乳酸梳打/ 草莓乳酸梳打,清新爽口

「神木日本料理」絕對係一間不容錯過嘅餐廳!