2017-04-05 128 瀏覽
今日嚟到旺角行街,去左兆萬揾野食。2個拼到個刺身拼盤勁大,睇落色幾新鮮。盤當中有埋泰式刺身蝦,希靈魚,北寄貝同松葉蟹鉗特別可食。好少地方有泰式刺身蝦,雖然佢係急道但係都尚算清甜。希靈魚都有博博聲,欣賞!松葉蟹鉗係細啲嘅,但係呢肉質好厚實同甜,叫左十幾隻,好爽!牛油果軟殼蟹卷都幾大牛油果,軟殼蟹都幾趣嘅,外面仲包住好多小魚只,口感好重,最後係細細個,唔會太飽。放題當然要留飽食其他!吞拿魚拖羅軍艦好大舊肉,鮮帶少甜。大蝦沙律,大蝦有三隻配粟米同埋沙律菜,好清新!蝦唔梅。焗廣島蠔,焗芝士蝦同焗芝士扇貝,沙津汁好重。最好食係扇貝,一口扇貝配沙津汁最夾!蠔都好入味同唔細嫁!鐵板一口牛份量好多,最正係牛粒唔老,好嫩,非常好。洋蔥同埋三色辣椒都非常入味同林。食肉獸好愛。另外鐵板紐西蘭羊架唔蘇,怕蘇的朋友都可以食!羊架比牛粒更林!韓式薯仔蝦個樣好似中式嘅白蘿蔔絲,好熱氣咁,薯仔同蝦又ok配喎。另一重頭戲係自選小火鍋,有魚蛋啦 魚皮餃啦 芝士腸啦 金菇等等,都多選擇。魚皮餃好食,因為不是麵粉感,肉都實。湯底好甜,我地追加烏冬吸晒啲精華,不錯喔。另一值得提嘅嘢食係招牌炒蜆,好辣但係好惹味同食到每粒峴肉,份
今日嚟到旺角行街,去左兆萬揾野食。

2個拼到個刺身拼盤勁大
牛油果軟殼蟹卷都幾大牛油果
大蝦沙律,大蝦有三隻配粟米同埋沙律菜,好清新!蝦唔梅。
鐵板一口牛份量好多
另一值得提嘅嘢食係招牌炒蜆,好辣但係好惹味同食到每粒峴肉,份量大。
好過我地放落火鍋,轉眼不見了。有好多天婦羅選擇,教我地怕熱氣所以冇點叫,淨得食左南瓜同蕃薯,外脆內林。仲有芝麻炸雞翼,成隻雞好大隻同埋有好多芝麻喺面度。芝麻醬烏冬也不錯,多汁。
最後食返個冰涼菠蘿同一口甜薯。甜品有糯米糍,雪糕和自家甜品
順帶一題呢度嘅飲品有港式同埋韓式。
維他嘅蜂蜜雪梨 蜜瓜椰汁露嘅支裝同埋韓國嘅啤酒同埋忌廉汽水,服務都好,好快回應同跟單齊。卡位都好岩傾計同有少少私隱感。