2017-04-26
日本放題真係食極都唔厭。 當你極肚餓又唔知食乜好時, 呀姐派張傳單比你,就會不自覺甘走左上去上到黎先發覺好似黎過,而且印象唔錯,同朋友就立即拍版坐低飲品櫃野飲自己拎。選揀雖然唔係食過甘多間放題之中最多,但勝在好多韓國飲品揀我就揀左罐韓國菠蘿汁,平時食放題未見過幾fresh 幾好飲主角刺身到神戶屋刺身入單有分首單,首單會大碟d, 而且有蠔同海膽!刺身切得好靚,而且好新鮮。最特別有泰國生蝦同松葉蟹刺身,唔係度度有得食其他三文魚,北寄貝都好大件,淨係盤刺身都好滿足!通常食放題都唔食壽司,因為想留返個肚食其他野。 但見到隔離枱食三文魚腩手卷同埋牛油果軟殼蟹壽司就忍唔住叫三文魚腩夠肥多油,牛油果軟殼蟹壽司,軟殼蟹拎出黎仲熱,而且牛油果夠淋,正呀燒物三文魚骨我好中意食三文魚骨,但唔係度度都有。 燒到好脆,咬到脂肪位又有油爆出黎鯖魚燒得唔夠脆,仍需努力避風塘豆腐芝麻雞翼天婦羅海蝦芝士年糕拎到黎熱辣辣,好好味如果再辣d 更加好全晚最中意既韓式豬腩肉,燒到好脆又好juicy, encore 之選!依家放題竟然食到熱炒!招牌炒蜆等左好耐應該即叫即炒,竟然食到少少獲氣,而且無沙,抵讚韓式辣炒豬腩肉,豬頸肉
鯖魚燒得唔夠脆,仍需努力
芝麻雞翼
天婦羅海蝦
芝士年糕
拎到黎熱辣辣,好好味如果再辣d 更加好
韓式辣炒豬腩肉,豬頸肉好脆,味道偏甜
由於刺身太博命,之後戰鬥力都減弱,今次仍然無試到個火鍋。下次要留前鬥後先得