2019-01-15
神戶屋日韓放題位於旺角兆萬8樓。今日朋友心血來潮話想吃放題,但又想打邊爐,真係要求多多,所以我選擇左尼間。去之前我都睇左唔少關於尼間野既評論,都算唔錯。我個人主打日式,多數放題我都吃刺身飽。服務員態度唔錯,一坐低就祥細介紹有咩係免費,野飲邊度拎,還熱心提醒我地落左份刺身先,因為制作需時。係等待既時間入面,我細心睇左佢啲點菜紙,真係多到爆。大約十分鐘左右,刺身拼盤送上,睇得出制作用心,唔係草草了事。三文魚厚切,份量十足,吃落都幾肥美。而各種蝦類刺身都算還唔錯。蟹鉗肉質都還算唔錯,雖然急凍食品,但還是有蟹味。個人十分推介象拔蚌刺身,鮑片同帶子 ,因為係咁多刺身入面味道比較鮮。吃完頭盤刺身,就點其他野食來一試。韓國人蔘雞湯,只可說真材實料,真係有雞同人參,味道都唔錯。韓式辣牛柏葉,韓國醬燒猪頸肉都唔錯。招牌炒硯,吃落硯肉還算可以,唔會太辣。豉椒魷魚鬚味道就比較咸。以上上枱都還是熱的,可見是即叫即整,值得一讚。我個人都比較細食,所以好快飽,尼間野好多野食都未試,相信我會再次幫襯,價錢都唔算貴值得推介一試。☺
我個人主打日式,多數放題我都吃刺身飽。
係等待既時間入面,我細心睇左佢啲點菜紙,真係多到爆。
吃完頭盤刺身,就點其他野食來一試。
韓國人蔘雞湯,只可說真材實料,真係有雞同人參,味道都唔錯。
韓式辣牛柏葉,韓國醬燒猪頸肉都唔錯。
招牌炒硯,吃落硯肉還算可以,唔會太辣。